نقد و بررسی کتاب «بازگشت چورب»
بازگشت چورب شامل یازده داستان از نخستین نوشتههای ولادیمیر نابوکوف، نویسندهی شهیر روسی است. مضمون این داستانها وطن، عشق و حافظه هستند.
بررسی کتاب «راز»؛ آشوویتس خصوصی بازماندگان
راز در مورد کسانی است که جان سالم از جنگ جهانی دوم و اردوگاه آشوویتس به در بردهاند ولی سایهی جنگ دست از سر آنها برنمیدارد.
بررسی کتاب «آخرین گرگ»؛ ماجراجویی بیوقفه
موضوع شکار حیوانات وحشی و تقابل انسان با طبیعت، تم اصلی جدیدترین کتاب لاسلو کراسناهورکای، نویسندهی معاصر مجارستانی است که از سه داستان مجزا از هم تشکیل شده.
بررسی کتاب محشر صغرا ؛ نویسندهای در پی آزادی
محشر صغرا کتابی است که تادئوش کونویتسکی آن را در مورد دورانی که لهستان زیر سلطه شوروی بود، از زبان یک نویسندهی مرگاندیش روایت کرده است
نقد و بررسی کتاب «برج»؛ همهی مردان گناهکار هستند
«برج» نوشتهی ویلیام گلدینگ، برنده جایزه نوبل ادبیات، کتابی است در مورد تحقق یک امر ناممکن. کتابی نقدبرانگیز که برداشتهای متنوعی میتوان از آن داشت.
بررسی کتاب «آنجا که دیگر دلیلی نیست»
در «آنجا که دیگر دلیلی نیست»، راوی گمنام به دنبال خودکشی پسرش در یک مراقبه صمیمی و دلهرهآور، به دنبال معنی در مورد زندگی و عشق است.
بررسی کتاب زنبورهای خاکستری: تبدیل جنگ به روزمرگی
آندری کورکوف داستان سرراستی را تعریف میکند، یک رئالیسم آرام که آرامش روایت و محیط را به مخاطب منتقل میکند و در حرکت بیشتاب خویش جزییات لذتبخشی به خواننده میدهد.
بررسی کتاب افکار عجیب من: مرثیهای برای استانبول
پاموک در «افکار عجیب من» برخلاف دیگر داستانهایش که از احوالات قشر متوسط و مرفه مینوشت، سراغ حاشیهنشینها رفته. مولود دورهگردی که بهانهی اصلی نویسنده برای گفتن از استانبول است.
بررسی کتاب «سایهی سنگین خانم الف»
پائولو جوردانو در رمان جدید و کمحجم خود، «سایهی سنگین خانم الف»، رابطه غیرمعمول یک خانواده با مستخدمشان را بررسی میکند.
بررسی کتاب «خیابان کاتالین»؛ عشق قربانی واقعیت
«خیابان کاتالین»، اثر ماگدا سابو، نویسندهی مجار، تقابل عشق است با شرایط سیاسی و اجتماعی شهر بوداپست در میانهی قرن نوزدهم.