آلبوم هتل کالیفرنیا (Hotel California) در 8 دسامبر سال 1976 منتشر شد. این آلبوم تاریخ انقضا ندارد. هرزمان به آن گوش دهید فوقالعاده و جدید است. این آلبوم توانست فقط در آمریکا 16 میلیون نسخه بفروشد و از جدولهای بیلبورد (Billboard) بالا برود. آلبوم Hotel California به مدت 8 هفته در جایگاه دوم برترین آلبومهای بیلبورد بریتانیا قرار داشت. چهچیزی این مجموعه 9 ترکی را خاص کرد؟ آهنگهایی همچون New Kid In Town، Hotel California و Life In The Fast Lane جواب شماست. از هارمونیهای خارقالعاده دان فلدر (Don Felder) و جو والش (Joe Walsh) تا آوازخوانی بینظیر دان هنلی (Don Henley) همگی آلبوم را بیهمتا کردهاند. افرادی که خود را خوره سبک راک (Rock) میدانند حتما یکبار به این مجموعه گوش کردهاند. گروه ایگلز (Eagles) تا قبل از انتشار آلبوم Hotel California بازخوردهای گستردهای نداشت. اما پس از انتشار آن، گروه دگرگون شد. ایگلز توانست از پلههای ترقی بالا برود و داستان خود را عوض کند. بیسیست گروه رندی میسنر (Randy Maisner) آخرین مشارکت خود را با ایگلز داشت و بعد از این آلبوم تیموتی اشمیت (Timothy Schmit) جای او را گرفت. برویم سراغ بررسی آهنگها.
به دستهبندی نقد و بررسی موسیقی بروید و درباره مطرحترین آلبومهای دنیا بخوانید.
بررسی ترکهای آلبوم
Hotel California و New Kid In Town
نیازی به تعریف ندارد. این ترک معروفترین اثر گروه ایگلز است. ویدیو این آهنگ در یوتیوب (Youtube) بیش از 358 میلیون بازدید داشته. جملههایی مانند “آینههایی آویزان از سقف” و “شامپاین صورتی رنگ همراه با یخ” این آهنگ را فراموشنشدنی کردند. هوادارن ایگلز تا امروز به دنبال معنای جملات این ترک هستند چون تکتک جملهها مفهوم خاص خودشان را دارند. ایگلز بعد از خواندن این آهنگ آن را در همه اجراهایشان قرار دادند. طرفداران دیوانهوار این آهنگ را دوست دارند.
ترک دوم آلبوم New Kid In Town است. این سبک خواندن و نواختن کار همیشگی ایگلز بود. در واقع این ترک حالوهوای همیشگی را داشت و توانست جایگاه اول را در جدولهای آمریکا بهدست آورد. شایعه شد این آهنگ درباره بروس اسپرینگزتن (Bruce Springsteen) است. او معروف شده بود. ایگلز وقتی بروس داشت به اوج میرسید این آهنگ را منتشر کرد. هواداران فکر کردند بین ایگلز و بروس رقابت وجود دارد. اما جان دیوید سوتر (John David Souther) این موضوع را انکار کرد. دان هنلی بعدها توضیح داد و گفت: “این آهنگ درباره گذر عشق است. همچنین درباره زودگذر بودن شهرت در صنعت موسیقیست. ما میدانیم الان جذاب و روی بورس هستیم. اما این را هم میدانیم که یک روز افراد دیگری میآیند و جای ما را میگیرند. آنها حتی در عشق و عاشقی هم جای ما را پر میکنند.”
تلفیقی از موسیقی دهه 50 میلادی!ریویو آلبوم Born To Die را بخوانید.
Life In The Fast Lane و Wasted Time
سومین آهنگ آلبوم نیز توانست در جایگاه اول 100 آهنگ برتر بیلبورد قرار بگیرد. آهنگ Life In The Fast Lane بیشک یکی از قویترین ترکهای آلبوم بهشمار میآید. مقالهنویسهای مجله رولینگ استونز (Rolling Stones) نوشتند “Life In The Fast Lane بین آهنگهای ایگلز رتبه هشتم را دارد.” آنها در ادامه نوشتند “این آهنگ توهمزا، زوجی را توصیف میکند که زندگی تجملاتیشان را بهتر کردند و ثروتشان بیشتر شده.” ایده این ترک از کجا آمد؟ گلن فری (Glenn Frey) گفت ایده متعلق به اوست. او گفت این ایده زمانی که کوکائین مصرف کرده بود و داشت به سمت لاسوگاس میرفت به ذهنش رسید. او با سرعت 160 مایل در ساعت به سمت دلالهای مواد میرفته و در این هیاهو به فکر آهنگ افتاده! در آن زمان اعضای گروه کوکائین مصرف میکردند. آنها با مصرف بیشازحد کوکائین خود را به سمت مرگ هدایت میکردند. اما تنها چیزی که تلف شد خود گروه بود. یکی از دلایل از بین رفتن ایگلز مصرف مواد مخدر بود.
صدا و ضربآهنگ Wasted Time تا ابد با طرفداران ایگلز میماند. پیام این آهنگ هدر ندادن وقت است. ایگلز میگوید اجازه ندهید زمان از شما جلو بزند و وقتتان را هدر ندهید. متاسفانه آدمها دیر متوجه گذر زمان میشوند و وقتی این پیام را میفهمند که دیر شده. یک برداشت دیگر هم میتوان کرد. بسیاری وقت زیادی را صرف روابط احساسیشان میکنند. اما زمانی که آن رابطه تمام میشود میگویند وقتم را بیهوده هدر دادم. ایگلز میخواهد بگوید آن زمان هدر نرفته. آدم باید قبل از موفقیت شکست بخورد. این مهمترین پیام آهنگ است. همه میخواهند با تلاش اول موفق شوند. اما احتمالش پایین است مگر اینکه بیشازحد خوششانس باشید.
Wasted Time (Reprise) و Victim Of Love
آهنگ Wasted Time (Reprise) نسخه بیکلام آهنگ قبلیست و فقط ملودیهای زیبا به گوش میرسد. این آهنگ زیبا فقط 1 دقیقه است. اما نظم و ترتیب آلبوم را بههم نریخته است.
دان فلدر میخواست نظر نهایی دست خودش باشد. او میخواست آهنگ Victim Of Love را خودش بخواند. هرچند گروه درخواست او را نپذیرفت. آنها فکر میکردند استاندارد او پایینتر از چیزیست که بخواهد این آهنگ را بخواند. آنها اصلا نمیخواستند این آهنگ در آلبوم باشد. چه اتفاقی افتاد؟ مدیر برنامه گروه ایروینگ آزوف (Irving Azoff) دان فلدر را به رستورانی دعوت کرد و بعد از صحبت قرار شد دان فلدر نسخه نهایی آهنگ را بخواند. او خودش را ثابت کرد و واقعا اجراهای خوبی داشت. اما اعضای گروه از نتایج راضی نبودند. برخی از اعضای گروه گفتند دان فلدر بهعنوان یک گیتاریست عالیست، ولی خواننده خوبی نیست. مضمون آهنگ شبیه مضمون آهنگ Wasted Time است. این ترک عواقب رها نکردن رابطههای ناسالم را توضیح میدهد. افراد زیادی این اتفاق را تجربه میکنند. جامعه به این دیدگاه میگوید ذهنیت قربانیپندار. افرادی که خود را قربانی روابط اشتباه میدانند و حاضر به قبول اشتباهات خودشان نیستند. آنها تمام مشکلات و مسئولیتها را گردن شریکشان میاندازند و بعد افسردگی میگیرند. ایگلز درباره این رفتار به شنوندگان هشدار میدهد.
Pretty Maids All In A Row و Try And Love Again
آهنگ Pretty Maids All In A Row یکی از کارهای گمنام ایگلز است. اما یکپارچگی آلبوم را بههم نمیزند. در عوض هدف و مسیر آلبوم را پیش میگیرد. جو والش مسئولیت ساخت این آهنگ را قبول کرد. در این ترک ایگلز درباره دو دوست که بعد از مدتها بههم رسیدند صحبت میکند. نفر دوم داستان بعد از پولدار شدن دوستش را فراموش کرده و با گذشت زمان تنها و توخالی شده است. پیام اصلی آهنگ درباره افرادیست که روابط احساسی و دوستیشان را فدای پول میکنند.
Try And Love Again هشتمین ترک آلبوم است. متاسفانه این آهنگ دستکم گرفته شد. نه حس پیچیدهای نه هیچچیز دیگری! شنونده فقط میتواند آن را دوست داشته باشد. بیسیست گروه را به یاد دارید؟ رندی میسنر که جایش را به تیموتی اشمیت داد. بله خودش! او خوانندگی این آهنگ را به عهده داشت. این صدای رندی میسنر بود که آهنگ را متفاوت کرد. متن ترانه خیلی سنگین است. رندی میسنر در بخشی از آهنگ میگوید: “درست یا غلط. کاری که انجام شده تمام شده. تو زمان را قرض میگیری تا بتوانی درباره آن کار مردد باشی.” پیام اصلی این آهنگ تلاش کردن و ناامید نشدن در راه عشق است. قلب آدمها بارهاوبارها میشکند و فقط باید برای آن اتفاق خوب صبور باشند. در آخر یکی پیدا میشود که تیکههای شکسته شده را به هم بچسباند.
بیتلز دهه 70 را منفجر کرد. آنها آخرین آلبوم خود را منتشر کردند. نقدوبررسی آلبوم Abbey Road را بخوانید.
The Last Resort
Last Resort یعنی آخرین پناهگاه. این آهنگ شنونده را به یاد عکس آلبوم و Hotel California میاندازد. دان هیلی در سال 1987 در مصاحبهاش با مجله رولینگ استونز گفت: “The Last Resort آهنگ موردعلاقهام از آلبوم Hotel California است. برای همین بیشتر به محیط اطراف توجه میکنم و خیلی درگیر نوشتن درباره عشق، مواد مخدر، خیانت و… نیستم.” این دیدگاه با مضمون کل آلبوم فرق داشت. دقیقا برعکس آن بود چون آلبوم Hotel California بیشتر درباره مواد مخدر و عشق است. اما در آخر آلبوم با یک مضمون خیلی متفاوت تمام میشود. همانطور که حدس زدید این ترک درباره محیط پیرامون افراد هست. آدمیزاد با حرصوولع خودش را تخریب میکند تا به آیندهای روشن برسد.
مفهوم آهنگ اصلی آلبوم
گروه ایگلز نیز مانند شنوندگان معتقد است که آلبوم Hotel California حرفه آنها را نجات داد. دان هیلی در سال 1982 مصاحبهای داشت و گفت: “بعد از این آلبوم رابطه ما به عنوان دوست و همکار بههم خورد.” با تمام این اوصاف این آلبوم در سال 2001 موفق شد از طرف مجمع صنعت ضبط موسیقی آمریکا 16 جایزه پلانتیوم دریافت کند. آلبوم بهغیر از 9 آهنگ زیبا حقایق جالبی هم دارد. عکس کاور آلبوم که آن را در بالا دیدید توسط دیوید الکساندر (David Alexander) گرفته شده است. اما دکور و صحنهآرایی آن را جان کوش (John Kosh) انجام داده. به گفته جان کوش دان هنلی میخواسته تصویر آلبوم زیبا ولی درعینحال نماد شیطنت باشد؛ اما بهصورت مبهم. برای همین بسیاری عکس آلبوم را محل کارهای ناجور و شیطانی تلقی میکنند. گلن فری تاحدودی این موضوع را تائید کرد و گفت این عکس نماد مصرف ماریجوانا و کوکائین است. در نوامبر سال 2005 دان هنلی درباره آهنگ Hotel California گفت: “همه میخواهند معنی این آهنگ را بدانند. من میدانم و واقعا حوصلهسربر است. این آهنگ درباره حقیقت تاریک رویای آمریکاییست.” او بعدها در سال 2013 در مستند History Of The Eagles گفت: “مسیریست که از بیگناهی تا تجربه طی میشود.” شما متوجه شدید؟ خوشحال باشید! شما تنها نیستید. هیچکس متوجه حرفهای او نشد. شنوندگان و طرفدارن هنوز هم به دنبال معنی این آهنگ هستند.
منبع: Guitar International