تریلر و بررسی بازی ویدئویی Wasteland 3؛ جهنم یخی در انتظار شماست

0
16
پوستر بازی ویست لند

آیا تابه‌حال سری بازی‌های Wasteland را تجربه کرده‌اید؟ این سری بازی جزو محبوب‌ترین آثار ویدئویی در جهان هستند. نسخه سوم این اثر جذاب در سال 2020 منتشر شد. حوادث بازی درواقع دنباله اتفاقاتی‌ست که در نسخه قبلی یعنی Wasteland 2 رقم خورد. سراغ بازی برویم؟ ابتدا اجازه دهید شکل و شمایل کلی بازی را توصیف کنیم. فرض کنید جهنم یخ زده. یک جهنم یخی که در اولین سال‌های قرن 22 میلادی اتفاق افتاده است. جهان بازی در زمانی حدود 100 سال آینده قرار دارد. حوادث هسته‌ای و استفاده از بمب‌های اتمی توسط قدرت‌های غربی باعث یک بحران فرابشری شده است. حالا نسل بشر رو به انقراض است. به‌طور کلی در روزهایی که تب آثار آخرالزمانی خیلی داغ است، Wasteland 3 هم از گردونه رقابت جا نمانده است.

داستان بازی تکراری‌ست؟

در قدم اول باید بگوییم که اگرچه بازی در جهنم اتفاق می‌افتد اما شکل و شمایل جهنم ما شبیه دنیای واقعی‌ست. تیم سازنده از شهر کلرادو (Colorado) برای ساخت جلوه‌های بصری استفاده کرده. گروهی از دلقک‌های قاتل در حال نابود کردن دشت‌های شرقی هستند. از طرفی یک فرقه دیگر که شخصی به‌نام رونالد (Ronald) را می‌پرستند، کنترل تجارت نفت در کلرادو را در دست گرفته‌اند. زمین ناگهان منجمد شده و تاسیسات هسته‌ای آمریکا نشت کرده است. حالا همه‌جا مملو از تشعشات رادیواکتیو است و شما در هیچ ناحیه‌ای در امان نیستید.

جزئیات فنی بازی

سومین نسخه از سری بازی‌های Wasteland در سال 2020 توسط شرکت بازی‌سازی inXile Entertainment تولید و توسط کمپانی بازی‌سازی Deep Silver به‌صورت رسمی و گسترده عرضه شد. این بازی برای کنسول‌های پلی‌استیشن 4 (PS4)، ایکس‌باکس وان (Xbox One) و کامپیوترهای شخصی (PC) تولید شده. به‌عقیده بسیاری از کارشناسان و گیمرها مهم‌ترین تفاوت نسخه جدید بازی با نسخه قبلی، بهبود چشمگیر جلوه‌های بصری و امکانات گرافیکی‌ست.

در ادامه اتفاقات شوم

برخلاف نسخه جدید که همه صحنه‌های بازی از برف پوشیده شده‌اند، نسخه قبلی یعنی Wasteland 2 در صحراها و بیابان‌های بی‌آب و علف آریزونا (Arizona) روایت می‌شد. قهرمانان بازی گروهی از رنجرهای (Ranger) قدیمی آمریکایی بودند که اکثرشان در انتهای نسخه دوم نابود شدند. مقر آن‌ها در آریزونا در نسخه قبلی کاملا نابود شد. حالا این گروه برای انتقام به ایالت کلرادو آمده‌اند. از تمام گروه رنجرها فقط دو نفر زنده مانده‌اند. شما به‌عنوان گیمر یکی از این شخصیت‌ها را بازی می‌کنید. فرمانده گروه رنجرها در یک معامله قبول کرده که در ازای پناهگاه و تامین امنیت به جنوب برود و به ماموران حاضر در کلرادو کمک کند. حالا شما و فرمانده باید به جنوب برود و ماموریت نیمه‌کاره خودتان در نسخه قبلی را تکمیل کنید. شرایط بسیار سخت و دشوار است و ناهمواری‌ها و موانع زیادی پیش‌روی شماست. آیا موفق می‌شوید؟

انتخاب بین بد و بدتر

سازندگان بازی مهارت بسیار بالایی در پردازش داستان دارند. اکثر بازی‌هایی که به‌صورت دنباله‌دار ساخته می‌شوند یک ضعف بسیار اساسی دارند. این مدل بازی‌ها معمولا از ارتباط زیاد با نسخه قبلی یا بی‌ربط بودن به آن رنج می‌برند. یعنی یا داستان بازی آن‌قدر شبیه نسخه قبلی‌ست که هیچ تفاوت و نکته جدیدی در آن دیده نمی‌شود و یا این‌که اتفاقات بازی به‌حدی جدید هستند که انگار این نسخه یک بازی مستقل است و هیچ ربطی به نسخه‌های قبلی ندارد. اما تیم سازنده توانسته خط و ربط‌های نسخه قبلی را حفظ کند و به مسائل و اتفاقات جدیدی ارتباط دهد. ضمن این‌که شما گزینه‌های بسیار زیادی دارید. در قالب مدیریت ریسک و امکانات گزینه‌های بسیار متنوعی در انتظار شماست. مدت زمان بازی حدود 60 ساعت است.

طی این 60 ساعت بارها باید انتخاب‌های خیلی سختی کنید و بیشتر از 20 بار سر دوراهی‌های مرگ یا زندگی قرار می‌گیرید. دوراهی‌هایی که بین بد و بدتر هستند و گزینه خوبی ندارند. مثلا در یکی از بخش‌های بازی با یک گروه از گروگان‌گیرها روبه‌رو می شوید. یکی از اعضای آن‌ها بیرون ساختمان را دستگیر می‌کنید. یکی از رنجرها توسط این گروه اسیر شده است. حالا شما دو انتخاب دارید. راه اول این است که با او مذاکره کنید و او را راضی کنید که دوست شما را آزاد کند. در این حالت به‌محض انجام معامله این گروگانگیر به پایگاهش می‌رود و سایر دشمنان را از حضور شما مطلع می‌کنند. بعد از آن این گروه یک تله برای شما کار می‌گذارند و تعداد زیادی آدم بی‌گناه را می‌کشند. راه دوم هم این است که به این زن حمله کنید و او را بکشید. در این حالت سایر اعضای گروه گروگانگیر دوست رنجر شما را می‌کشند. مزیت این حالت زنده ماندن و حفظ جان عده‌ای آدم بی‌گناه است. حالا انتخاب با شماست. حمله یا معامله، کدام را انتخاب می‌کنید؟ مزیت بازی مواجه و روبه‌رویی با عواقب و نتایج تصمیمات است.

بازی ویدئویی ویست لند 3

اگر به آثار ژانر شوتر علاقه دارید، نگاهی به بازی ویدئویی Gear Tactics هم داشته باشید.

تصمیمات سخت، عواقب ترسناک

همه تصمیمات شما در آینده بازی تاثیرگذار هستند. خواه یا ناخواه باید با عواقب تصمیمات خودتان روبه‌رو شوید. مثلا در یکی از مراحل بازی دو گزینه دارید. نجات جان یک خانواده پناهنده یا تامین امنیت یک کاروان نظامی که وسایل و تجهیزات نظامی را به شهر منتقل می‌کنند. اگر جان خانواده را نجات دهید شهر بی‌دفاع می‌شود و اگر خانواده را به حال خودشان رها کنید و سراغ کاروان بروید، با بقایا و اجساد اعضای خانواده روبه‌رو می‌شوید و باید باقی بازی را با عذاب‌وجدان ادامه دهید. تصمیمات بازی اغلب خیلی سخت هستند. همه شخصیت‌های بازی که در کلرادو زندگی می‌کنند حماقت درونی خاصی دارند. این حماقت باعث می‌شود که شما مجبور باشید دائما از آن‌ها محافظت کنید. گاهی‌اوقات هم تاثیر و نتیجه انتخاب‌هایتان را به‌سرعت نمی‌بینید. شاید چند ساعت از بازی بگذرد و بعد از آن با نتیجه کارتان روبه‌رو شوید.

بازی خوب بازیگران

یکی از عواملی که موقع نقد فیلم‌های سینمایی بررسی می‌شود بازی بازیگران است. جای انسان‌های واقعی در بازی‌های ویدئویی توسط رقبای مجازیشان پر می‌شود. در نتیجه وقتی شخصیت‌های یک بازی ویدئویی خیلی خوب کار نمی‌کنند و نقش و تاثیر آن‌ها در بازی واضح نیست، نمی‌توان از یک شخصیت کامپیوتری انتقاد کرد. انتقاد اصلی به گروه سازنده وارد است. خوشبختانه همان‌طور که قبلا هم اشاره کردیم سطح گرافیکی این ورژن بازی به‌طرز قابل‌توجهی افزایش یافته است. حرکات شخصیت‌ها و انیمیشنی که روی آن‌ها نشسته به‌قدری طبیعی‌ست که حتی می‌توان بازی شخصیت‌ها را با بازیگران مطرح مقایسه کرد و به آن‌ها جوایز سینمایی اهدا کرد. علاوه‌بر متحرک‌سازی تصاویر، صداگذاری بازی خیلی عالی‌ست. تمامی دیالوگ‌های بازی حتی جزئی‌ترین آن‌ها صداگذاری شده. به جزئیات و لهجه‌ها هم توجه شده است. مثلا در یکی از مراحل بازی با یک مکانیک ایرلندی روبه‌رو می‌شوید که زبان انگلیسی را از روی فیلم سینمایی شجاع‌دل (Braveheart) یاد گرفته است. صداگذاری عالی بازی باعث می‌شود که تمامی لحظات بازی حتی احمقانه‌ترین آن‌ها را به‌خوبی به خاطر بسپارید. انیمیشن‌های عالی بازی باعث احساساتی که در بازی جریان دارند را عمیق‌تر کرده‌اند. مثلا وقتی از ماموریت برمی‌گردید و می‌بینید که گروه مورد علاقه شما توسط دشمن قتل‌عام شده‌اند با تمام وجود درد را احساس می‌کنید.

حرف سیاسی نزنید

نسخه سوم بازی Wasteland اهداف مختلفی دارد. این بازی فقط یک اثر سرگرم‌کننده محض نیست. شوخی‌ها و نقدهای تند و تیز سیاسی این بازی سیستم و ساختار سیاسی ایالات متحده در قرن اخیر را زیر تیغ می‌برد. گستره بازی به‌حدی زیاد است که در آن با مفاهیمی مثل فاشیسم و جنگ‌جهانی دوم، سیاست‌های ترامپ در مقابله با پناهجویان و اعمال نفوذ این کشور در خاورمیانه سروکار داریم. اسم بازی مفهوم بسیار بالایی دارد. زمین بی‌حاصل یا Wasteland نام بسیار مناسبی برای این بازی‌ست. جایی‌که تیم سازنده معتقد است اگر روزی زمین به هر دلیلی نابود شود، مقصر اصلی این اتفاق سیاستمداران فاسد غربی و سیاست‌ها و راهکارهای اشتباه آنان است. البته پرداختن به مسائل سیاسی کمی از حد تعادل خود خارج شده و شکل افراطی به خودش گرفته است.

بازی ویدئویی زمین بی‌حاصل

به بازی‌های آخرالزمانی علاقه دارید؟ نقد و بررسی بازی ویدئویی The Ascent را ازدست ندهید.

شخصیت‌های اضافه

اغلب وقتی از چند کاراکتر یا شخصیت اصلی در یک بازی استفاده می‌شود دلیل خاصی پشت آن پنهان است. یکی از اصلی‌ترین عوامل استفاده از چند شخصیت اصلی در یک اثر ویدئویی روابط آن‌هاست. روابط اقتصادی، عاطفی یا خانوادگی که می‌تواند بر داستان اصلی بازی تاثیر بگذارد و مسیر قصه را تغییر دهد. اما هیچ خبری از روابط و همکاری‌های خاص در بازی Wasteland 3 نیست. دو رنجر به‌ندرت با هم صحبت می‌کنند. سوال اصلی اکثر گیمرها، دلیل حضور این دو شخصیت است. تیم سازنده می‌توانست با حذف یکی از شخصیت‌ها هم بازی را خلوت‌تر کند و هم به کاراکتر اصلی عمق بیشتری بدهد.

آموزش افراد، مدیریت منابع

مراحل بازی را باید با یک گروه 6 نفره پشت‌سر بگذارید. 2 نفر رنجر که اعضای ثابت گروه هستند و 4 سرباز که باید آموزش ببینند. برای آموزش هر سرباز و دادن مهارت خاصی به او باید از امتیازاتتان خرج کنید. در نتیجه باید بتوانید منابع خودتان را به‌درستی مدیریت کنید و امتیازاتتان را الکی هدر ندهید. علاوه‌بر آن شما به یک کار تیمی بی‌نقص نیاز دارید. یعنی نباید همه اعضای گروه را به‌صورت پادگانی و یکسان آموزش دهید. هر نفر باید مهارت خاص خودش را داشته باشد تا در مواقع ضروری که کاری از بقیه ساخته نیست او جان افراد را نجات دهد. یکی از تصمیمات خیلی مهم حفظ یا اخراج افراد گروه است. گاهی‌اوقات حین ماموریت‌ها درگیری‌های لفظی شدیدی بین اعضای گروه شکل می‌گیرد. حالا انتخاب با شماست که آن‌ها را نادیده بگیرید یا اخراجشان کنید و نفرات جدید را از نو آموزش دهید.

ویست‌لند 2020

از حیوانات استفاده کنید

محدوده بازی فقط به انسان‌ها ختم نمی‌شود. گستره بازی به‌حدی زیاد است که حتی می‌توانید از حیوانات هم در تیم خودتان استفاده کنید. یک‌سری حیوانات در بازی وجود دارند که هرکدام مهارت خاص خودشان را دارند. گربه‌ها و مرغ‌هایی که ربات‌اند، بخشی از این حیوانات هستند. استفاده از آن‌ها مزایای خیلی زیادی دارد. یکی از این مزایا کله‌شق بودن آن‌هاست. این حیوانات به‌صورت انفجاری عمل می‌کنند و آسیب خیلی زیادی به حریف می‌زنند. از طرفی دیگر این حیوانات می‌توانند خطرناک باشند. از آن‌جایی که آن‌ها همیشه برای جنگ کردن عجله دارند می‌توانند نقشه‌های شما را کاملا خراب کنند. مثلا ممکن است زمان زیادی برای شلیک موشک برنامه‌ریزی کرده باشید. حین انجام عملیات ناگهان یکی از این حیوانات حرکت خودسرانه‌ای می‌کند و جلوی راکت می‌رود و منفجر می‌شود. این اتفاق دو ضرر دارد. اول این‌که باید با عذاب وجدان مرگ او کنار بیایید و دوم این‌که کل برنامه و نقشه‌هایتان از بین می‌رود.

گیم‌پلی بازی

گیم‌پلی نسخه سوم بازی شباهت خیلی زیادی به نسخه دوم دارد. البته تغییراتی هم در آن ایجاد شده است. یکی از مهم‌ترین تغییرات گیم‌پلی که بازی را به‌شدت رضایت‌بخش کرده ترتیب ورود شخصیت‌ها به میدان نبرد است. می‌توانید عین فرماندهان واقعی محل و موقعیت هر نفر از تیمتان را مشخص کنید و ترتیب ورود آن‌ها به نبرد و نقششان را تعیین کنید. اگر نقشه شما درست و دقیق نباشد به‌شدت مجازات می‌شوید. سطح دشواری بازی خیلی دیوانه‌وار است و بارها به دل خطرات می‌روید. خبری از پناهگاه‌های گرم و نرم نیست و باید به قلب اردوگاه دشمن نفوذ کنید و سلاح‌های سنگین و مرگبار آن‌ها را از کار بیندازید.

سری بازی‌های ویست لند

به دسته‌بندی نقد و بررسی بازی هم سر بزنید و درباره ویدئوگیم‌های بیشتری بخوانید.

نگاه کلی

نسخه سوم سری بازی‌های Wasteland ترکیبی از اکشن، خونریزی، شوخی و سرگرمی‌ست. بازی به موقع شما را می‌خنداند، سروقتش اشک شما را در می‌آورد و سر بزنگاه شما را به دل دردسرهای عظیم می‌فرستد. باگ‌ها و ایرادات فنی بازی خیلی زیاد و غیرقابل توجیه هستند. اما گیم‌پلی بازی شبیه نسخه قبلی‌ست و یک‌سری تفاوت‌های جزئی دارد. جلوه‌های بصری و گرافیکی بازی به‌طرز شگفت‌آوری پیشرفت کرده‌اند. انیمیشن و صداگذری بازی هم واقعا سطح کیفی خیلی بالایی دارد. به‌طور کلی اگر به بازی‌هایی با محتوای آخرالزمانی علاقه دارید و دوست دارید در کلرادوی منجمدشده ماجراجویی کنید، بازی ویدئویی Wasteland 3 می‌تواند گزینه بسیار جذاب و سرگرم‌کننده‌ای برای شما باشد.

منبع: IGN