بررسی بازی The Legend of Zelda: Skyward Sword؛ در تضاد با نسخه قبلی

0
5
پوستر بازی اسطوره زلدا؛ شمشیر آسمانی

نسخه جدید بازی The Legend of Zelda تحت عنوان Skyward Sword منتشر شده است. این بازی هیچ تناسبی با نسخه قبلی بازی یعنی Breath of the Wild ندارد. البته این اسطوره زلدا یک بازسازی (Remaster) از نسخه قبلی‌ست که در سال 2011 برای کنسول WII توسط شرکت بازی‌سازی نینتندو (Nintendo) منتشر شد. اما این بی‌ربطی دلیلی بر بد بودن بازی نیست. نسخه شمشیر آسمانی (Skyward Sword) کیفیت بسیار زیادی دارد. در این نسخه شخصیت‌ها به آرامش دست پیدا می‌کنند. البته آرامش به این سادگی محقق نمی‌شود. در طول بازی باید در جستجوی آرامش باشید.

اگر از کنسول‌های نینتندو استفاده می‌کنید، در دسته‌بندی نقد و بررسی بازی درباره بازی‌های دیگری که برای این کنسول طراحی شده‌اند هم بخوانید.

شخصیت‌های بازی

اصلی‌ترین و مهم‌ترین شخصیت این بازی فردی به‌نام گروس (Groose) است. او اعتمادبه‌نفس بالایی دارد ولی کمی حسود است. دو شخصیت دیگر در بازی وجود دارند که به نوعی مکمل شخصیت گروس هستند. شخصیت‌هایی به‌نام لینک (Link) و زلدا (Zelda) که ارتباط مستحکمی با هم دارند. گروس به رابطه این دو نفر حسادت می‌کند. البته تشخیص این مساله که گروس مکمل زلدا و لینک است یا برعکس کمی سخت است. زلدا و لینک نقش پررنگ‌تری دارند. آن‌ها می‌توانند جراحت‌های خودشان را به‌کمک مردم روستای بالادستی التیام دهند. البته در انتهای بازی گروس دست از حسادت برمی‌دارد. او رابطه مستحکم آن‌ها را قبول می‌کند و در حد توانش به آن‌ها کمک می‌کند تا به هدفشان برسند.

شمشیر آسمانیگذر از نسخه‌های قبلی

اولین سری بازی‌های Legend of the Zelda حدود 25 سال قبل منتشر شد. آن نسخه به موفقیت‌های بسیار زیادی دست یافت. حالا بعد از گذشت حدود 25 سال از انتشار نسخه اولیه سازندگان بازی تصمیم مهمی گرفتند. آن‌ها از طریق نظرسنجی‌ها متوجه شدند مخاطبان بازی از داستان و محتوای اصلی بازی خسته شده‌اند. راه‌حل چیست؟ آن‌ها تصمیم گرفتند تا محتوای بازی را تغییر دهند. شخصیت‌ها را تغییر داده‌اند.

تغییرات بازی شبیه گذر از دوران بلوغ است. کودکی را تصور کنید که به بلوغ رسیده. حالا نوبت آن است که از بلوغ گذر کند و به دوران بزرگسالی وارد شود. این دوران بسیار سخت و حساس است. به‌جرات می‌توان گفت که تیم سازنده توانسته در گذر از نسخه اولیه و ورود به دنیای جدید موفق باشد. نسخه اصلی شمشیر آسمانی (Skyward Sword) که در سال 2011 منتشر شد بسیار عجیب بود. این بازی گیمر را بیش از حد دست‌کم گرفته بود. راهنمایی‌های بازی بسیار زیاد بود. درست مثل مادری که فرزند 30 ساله‌اش را نمی‌تواند حتی یک لحظه تنها بگذارد و همیشه نگران اوست. حالا بازی کمی سخت‌تر شده است.

تغییر محتوای بازی

اگر نسخه‌های قبلی را تجربه کرده باشید به‌محض ورود به نسخه شمشیر آسمانی (Skyward Sword) متوجه تغییرات گسترده می‌شوید. نسخه‌های قبلی بازی همیشه محتوای یکسانی داشتند. محتوایی جستجوگرانه و ماجراجویانه‌ای که خیلی گسترده نبودند. سری‌های قبلی بازی صرفا در چند جستجوی کوچک و ساده مثل کشف چند غار و فتح تعدادی قله خلاصه می‌شدند. اما این ورژن انگار از مسیر اصلی خارج شده و وارد جاده‌های جدیدی شده است. جاده‌هایی که اتفاقا سرسبز هستند و به بیراهه نمی‌روند.

اولین نشانه‌های ورود به مسیر جدید در نسخه Ocarina of Time دیده می‌شد. در این نسخه نشانه‌های بسیار واضحی از تمایل و علاقه سازندگان به تغییر مسیر دیده می‌شد. ورود به دنیای انیمیشن‌های 3 بعدی و آثار مدرن خبر خوشی برای علاقه‌مندان بود. همگام با تغییرات گرافیکی و پیشرفت جلوه‌های بصری، محتوای بازی هم تغییر کرد. نهایتا زنجیره داستان‌های ماجراجویانه در نسخه شمشیر آسمانی (Skyward Sword) پاره شد. خبری از ماجراجویی‌های کلیشه‌ای در این نسخه از بازی نیست.

بررسی بازی اسطوره زلدا

دنبال یک بازی ویدئویی برای آخر هفته می‌گردید که همه از ان لذت ببرند؟ مروری بر بازی ویدئویی Bugsnax داشته باشید.

داستان بازی چیست؟

داستان ورژن Skyward Sword از این قرار است که شما در جزیره‌ای حضور دارید. حال باید معماهای جزیره را کشف کنید. می‌توانید در آسمان پرواز کنید و از بالا همه چیز را تحت نظر بگیرید. البته در ابتدای کار اکثر نقاط جزیره قفل هستند و فقط می‌توانید در نقاط محدودی فرود بیایید. امتیازاتی به‌نام Goddess Cube در بازی وجود دارند. برای باز کردن قفل نقاط مختلف و دسترسی بیشتر به جزیره باید تعداد بیشتری از این امتیازات کسب کنید. جنس رازهای این نسخه با سایر ورژن‌ها متفاوت است. سه منطقه جغرافیایی اصلی در این بازی وجود دارد. Faron Woods و Eldin Volcano و Lanayru Desert مناطق اصلی بازی هستند.

در ابتدای بازی باید منطقه Faron Woods را جستجو کنید. در این منطقه شما شخصی را ملاقات می‌کنید. این شخص شما را به سفر آسانی می‌فرستد. طی این سفر می‌توانید تعدادی Goddess Cube کسب کنید. تعدادی معما را باید حل کنید. روند معماها به‌ترتیب از آسان به سخت جلو می‌رود. هرچه از زمان بازی بیشتر بگذرد تعداد معماها بیشتر شده و سخت‌تر هم می‌شوند. گاهی‌ اوقات بازی به بن‌بست می‌رسد. نکته مهم و وجه تفاوت بازی در همین بن‌بست‌هاست. در اکثر آثار ویدئویی به‌دلیل تجهیزات کم و ناکافی نمی‌توانید بسیاری از مراحل را به پایان برسانید. اما نکته مهم ورژن شمشیر آسمانی (Skyward Sword) بازگشت به عقب است. شما در مرحله دوم ممکن است به بن‌بست بخورید. اما بازی این پیام را به گیمر می‌دهد که باید از این مرحله رد شود. سپس در مراحل بعدی قفل تجهیزات بیشتری را باز می‌کنید. نهایتا می‌توانید به مرحله‌های قبلی بازگردید و ماموریت قبلی را تکمیل کنید.

منظم شبیه آلمانی‌ها

مراحل بازی همگی شبیه ساعت سوئیسی دقیق هستند. مسئله اما چیز دیگری‌ست. هر چیزی حدی دارد. شرط تعادل همیشه باید رعایت شود. سری بازی‌های زلدا (Zelda) بسیار منظم و سخت هستند. سطح دشواری بالا و نظم بسیار دقیق خوب است اما تا حدی که گیمرها زده نشوند. سازندگان بازی از حد تعادل عبور کردند. سختی مراحل و دشواری چالش‌های به‌قدری زیاد است که گیمر وسط کار خسته می‌شود. اگر میانه‌ راه حوصله‌تان سر رفت اصلا تعجب نکنید. این یک امر طبیعی‌ست که اکثر گیمرها با آن مواجه شده‌اند. اگرچه محتوای بازی و شخصیت‌های آن ظاهرا تغییر کرده‌ ولی باطن آن‌ها عوض نشده است. صرفا راهنمایی‌های نسخه 2011 کمتر شده و گیمر با همان سازوکار خسته‌کننده قبلی بیشتر به چالش کشیده می‌شود.

نمایی از بازی شمشیر آسمانی

جلوه‌های بصری و گرافیکی بازی

اگرچه روایت بازی کاملا خطی و خسته‌کننده‌ست ولی جلوه‌های گرافیکی و بصری بازی بسیار جذاب و مهیج‌اند. شما در جزیره‌ای زندگی می‌کنید که در میان ابرها قرار دارد. جزیره‌ای به نام Skyloft که در آن آدم‌ها سوار بر پرندگان غول‌پیکری می‌شوند و پرواز می‌کنند. آبشارهای جذاب و چشم‌نواز و آب روان روح شما را تلطیف می‌کند. نام این پرنده‌های غول‌پیکر Loftwings است. مهم‌ترین جنبه بازی که آن را قابل تحمل‌تر می‌کند همین جلوه‌های بصری عالی‌ست.

کنسول جدید و کنترلر نوآورانه

کنترلر جدید شرکت نینتندو (Nintendo) کنسول WII است. نسخه شمشیر آسمانی (Skyward Sword)  در سال 2011 منتشر شد و این اولین باری بود که سیستم WII مورد آزمایش قرار می‌گرفت. این سیستم باتوجه به طرز کنترل شخصیت‌هایش دست شرکت‌های بازی‌سازی را بازتر می‌کند. شرکت‌های بازی‌سازی می‌توانند به‌سادگی هرچه تمام‌تر جنگ و نبردها را طراحی کنند. آیا دشمن ضربات شمشیر عمودی شما را به‌سادگی دفع می‌کند و نمی‌توانید به او ضربه بزنید؟ خب کاری ندارد. با استفاده از سیستم WII می‌توانید دقیقا عین جنگ‌های واقعی نقطه ضعف‌های حریف را شناسایی و از کناره به او حمله کنید. یک ضربه به دنده حریف بزنید و او را نابود کنید. این سیستم شما را به دوران جنگ‌های واقعی می‌برد. آن دورانی که جنگجویان با شمشیر و کمان با هم مبارزه می‌کردند.

کنترل شخصیت‌ها

همان‌طور که گفتیم ورژن Skyward Sword اثری بازسازی‌شده از روی نسخه اصلی بازی‌ست که در سال 2011 منتشر شد. جلوه‌های بصری و گرافیکی بازی بسیار پیشرفت کردند و بازی در قالب کیفیت HD عرضه شده است. شخصیت‌ها کمی بهبود یافته‌اند و به انسان‌های واقعی شبیه‌تر شده‌اند.

در سمتی دیگر کنترل شخصیت‌ها و گیم‌پلی بازی مثل کودکی‌ست که رشد نکرده است. 10 سال زمان قابل توجهی برای بهبود گیم‌پلی است. اما متاسفانه گیم‌پلی بازی تغییر زیادی نکرده است. همین امر باعث افت کیفیت این بازی شده. در تمام بازی باید فقط با یک دکمه شخصیت‌ها را کنترل کنید. این کار حوصله‌سربر است.

بازی اسطوره‌ای از زلدا نینتندو

اگر سوار پرنده‌های غول‌پیکر شدن برایتان جالب است، بررسی بازی Monster Hunter Stories 2: Wings Of Ruin را هم بخوانید.

کنترل تک‌دکمه‌ای، مزیت یا عیب؟

درست است که کنترل تک دکمه‌ای بازی نسبت به 10 سال قبل اصلا تغییر یا پیشرفتی نکرده ولی آیا این مدل کنترل و گیم‌پلی عیب محسوب می‌شود؟ طبق نظر اکثر گیمرها و کاربران این عدم پیشرفت و بهبود نه تنها بد نیست بلکه یک مزیت هم محسوب می‌شود. فقط با یک دکمه می‌توانید به‌سادگی شخصیت‌ها را کنترل کنید و با چرخش دکمه می‌توانید ضربات شمشیر را محکم‌تر به دشمن وارد کنید یا زاویه چرخش شمشیر را تغییر دهید تا دشمن فریب بخورد. این کار بسیار آسان‌تر است و فقط نیاز به کمی زمان دارید تا با شرایط کنترل شخصیت‌ها و گیم‌پلی بازی خو بگیرید. باید تکنیک‌ها و حرکاتتان را متناسب با گیم‌پلی بازی شخصی‌سازی کنید.

نگاه کلی

سری بازی‌های Legend of the Zelda جز محبوب‌ترین و پرطرفدارترین آثار ویدئویی هستند. این سری بازی‌ها حدود 25 سال است که تولید می‌شوند. در سال 2011 شرکت نینتندو (Nintendo) کنسولی به‌نام WII تولید کرد. اولین بار این کنسول توسط ورژن شمشیر آسمانی (Skyward Sword) امتحان شد.

گرافیک ضعیف، شخصیت‌های خام و پردازش‌نشده و داستان‌پردازی فاجعه‌بار باعث افت کیفی شدید بازی شدند. کیفیت بازی به‌حدی پایین بود که نیتندو نسخه Skyward Sword را ورژنی جدا از سایر بازی‌ها اعلام کرد. حالا بعد از حدود 10 سال شرکت نینتندو نسخه بازسازی‌شده (Remaster) را تولید کرده است. در این نسخه جلوه‌های بصری و گرافیکی بازی به‌شدت بهبود یافته‌اند. در کنار جلوه‌های گرافیکی، شخصیت‌پردازی هم تغییر کرده است. گیم‌پلی بازی کاملا متحول و تا حدودی بهتر شده است. در کل بازی Skyward Sword بازی صددرصدی نیست. یعنی نمی‌توان این بازی را به کسی توصیه کرد. اگر نسخه قبلی را بازی کرده‌اید و از آن خوشتان می‌آید، می‌توانید آن را تجربه کنید و شاید از آن لذت ببرید.

منبع: Polygon