نقد و بررسی بازی Sniper Ghost Warrior Contracts؛ تک‌تیرانداز درجه یک

0
11
پوستر بازی گوست استایپر

دنباله بازی بسیار جذاب و پرطرفدار Sniper Ghost Warrior بسیار جالب و غیرقابل‌پیش‌بینی‌ست. در این قسمت باید به خاورمیانه بروید. داستان شما در ارتباط با یک زن بیوه کینه‌توز رقم می‌خورد.

شبیه یک تک‌تیرانداز حرفه‌ای

مثل همه تک‌تیراندازهای حرفه‌ای محل شما در اختفاست. کسی نباید از محل حضورتان تا لحظه آخر مطلع شود. به‌هیچ‌وجه نباید لو بروید. سپس باید به موقعیت اختفا بروید و دراز بکشید. دوربین جنگی خود را از کیفتان درآورید. با دوربین محیط اطراف را بررسی کنید. بعد از بررسی محیط و موقعیت‌سنجی دوباره با دوربین منطقه هدف را بررسی کنید. باید از دوربین هدف یا طعمه را پیدا کنید. بعد از شناسایی طعمه قسمت جذاب کار شما تازه شروع می‌شود. باید حرکات هدف را با دقت خیلی زیاد تحت‌نظر بگیرید. جهت حرکت، زاویه چرخش و سرعت گام‌هایش را بررسی کنید. آیا کسی کنار طعمه حضور دارد؟ آیا طعمه زن است یا مرد؟ آیا بادیگارد یا محافظ دارد؟ طعمه پیاده است یا سوار ماشین؟ همه این سوال‌ها بسیار مهم هستند. به‌محض شلیک اولین گلوله مکان شما لو می‌رود و دشمن به سراغتان می‌آید. در این حرفه اولین شلیک همان آخرین شلیک است. اولین خطا آخرین خطاست. مثل یک جراح حرفه‌ای که اگر یکی از رگ‌های بیمار اشتباهی قطع کند جان مریض به‌خطر می‌افتد. وضعیت شما هم دقیقا همین‌طور است. با این تفاوت که با اشتباه شما جان کسی دیگر خیر، بلکه جان خودتان در خطر خواهد بود.

شلیک نهایی

به‌هرحال بعد از بررسی تمام جوانب باید دنبال فرصت مناسب باشید. عجله نکنید. معطل نکنید. درست سروقت دستتان را روی ماشه ببرید و تمام. با یک شلیک طلایی مغز دشمن را در دهانش بریزید. مثل فیلم‌ها باید نفستان را حبس کنید. دستتان هم نباید بلرزد. بازی جوری شبیه‌سازی شده که شرایط واقعی حضور در میدان جنگ را برایتان فراهم کند. محل برخورد گلوله هم باید جایی باشد که مرگ هدف حتمی شود. هیچ شک و احتمالی در این بازی وجود ندارد. بوووم. هدف به زمین افتاد. ماموریت با موفقیت انجام شد. تبریک به همه.

داستان بازی متفاوت از سری قبلی‌ست؟

در جواب باید گفت متاسفانه خیر. داستان بازی فرقی با ورژن قبلی‌اش ندارد. خبری از یک انقلاب نوشتاری نیست. این نسخه هم مثل نسخه قبل از خودش پر از کلیشه و حرف‌های تکراری‌ست. در کل خبری از یک داستان خیلی جذاب و گیرا نیست. شما در منطقه جغرافیایی کومار (Kuamar) محلی بین سوریه و لبنان هستید. این منطقه تحت نفوذ گروهک‌های تروریستی شبیه داعش است. در داستان گفته می‌شود که این مناطق حدود 20 سال است که تحت نفوذ تروریست‌هاست. حالا خطر جنگ و درگیری در منطقه وجود دارد. فرمانده تروریست‌ها به قتل رسیده. حالا همسر فرمانده مقتول دنبال انتقام خون شوهرش است. او در حال برنامه‌ریزی برای حمله به مناطق اطراف است. او بسیار خون‌خوار و دیوانه است. او می‌خواهد همه‌جا را به آتش بکشد. بعد از طرح اولیه داستان و مشخص شدن موقعیت خطرناک، شما وارد بازی می‌شوید. باید در نقش قهرمان ترمز این افراد خطرناک را بکشید.

الهام از فیلم هالیوودی در ساخت شخصیت اصلی بازی

شما باید در نقش راون (Raven) بازی کنید. راون یک تک‌تیرانداز خبره و بسیار ماهر است. او در جنگ‌های زیادی شرکت کرده است. افراد و تروریست‌های زیادی توسط راون کشته شده‌اند. حالا امنیت چندین منطقه و جان هزاران نفر در دستان شماست. باید این دیوانگی را تمام کنید. همسر ژنرال را بکشید و از جنگ خانمان‌سوز جلوگیری کنید. داستان بازی تحت تاثیر فیلم سینمایی تک‌تیرانداز آمریکایی (American Sniper) با بازی بردلی کوپر و کارگردانی کلینت ایستوود ساخته شده است. در آن فیلم هم کوپر برای پایان جنگ باید جان یک دیکتاتور را می‌گرفت.

بازی اسنایپر کانترکت

از بازی‌های اکشن و پر از کشت‌و‌کشتار خوشتان می‌آید؟ بررسی Hitman 3 نسخه PC را بخوانید.

اهمیت آرامش، اختفا و استتار در موفقیت

اگر از طرفداران پروپاقرص فیلم‌های اکشن خصوصا با محوریت اسنایپری هستید، این بازی همان گزینه طلایی شماست. از بازی بسیار لذت خواهید برد. ریتم اتفاقات و حوادث خیلی بالاست. آدرنالین خونتان به‌شدت بالا خواهد رفت. اثری جذاب و هیجان‌انگیز در انتظار شماست. ماموریت‌های بازی شبیه بازی ویدئویی ندای وظیفه (Call of Duty) است. در قالب یک تک‌تیرانداز به ماموریت‌های مختلفی فرستاده می‌شوید. مهم‌ترین نکته بازی همان اول گفته شد. باز هم برای تاکید بیشتر اصلا نباید دیده شوید. باید مثل یک لاک پشت خیلی آرام و بی سروصدا بخزید و به محل اختفا بروید. سپس منتظر موقعیت مناسب باشید. در نهایت با یک هدشات (Head Shot) یا شلیک به سر عالی جایزه خودتان را از بازی بگیرید.

نکاتی مهم در مورد سلاح‌های بازی

شاید سلاح‌ها و تفنگ‌های مخصوص این بازی را بتوان طلایی‌ترین نکته و مهم‌ترین نقطه قوت آن دانست. سلاح‌ها طوری طراحی شده که حتی وزن آن‌ها را حس می‌کنید. انگار که واقعا در حال حمل اسلحه هستید. تیم سازنده هیچ نکته و جزئیاتی را از قلم ننداخته. حس شلیک گلوله واقعا شبیه واقعیت است. دقیقا مثل ورژن قبلی باید مسیر گلوله را در حرکت آهسته (Slow motion) دنبال کنید. اگر گلوله درست به هدف اصابت کند، خون زیادی فورن می‌کند و به اطراف پاشیده می‌شود. اسلحه Sniper rifle را می‌توان مهم‌ترین سلاح بازی دانست‌. برای نمایش بهتر نحوه مردن و به زمین افتادن دشمن از انیمیشن‌های بسیار قوی و تکنیک‌های گرافیکی بسیار پیشرفته استفاده شده است. حس زمین خوردن و مردن تروریست‌ها را با گوشت و پوست لمس می‌کنید.

چه‌خبر از گیم‌پلی بازی

یکی از نکات جذاب و مهم بازی آزادی عمل و اختیار گیمر است. همه‌چیز به خودتان بستگی دارد. دقیقا همان‌طور که ترتیب انجام ماموریت‌ها به انتخاب و سلیقه خودتان بستگی داشت در این بخش هم استفاده از نوع سلاح‌های مختلف، محل اختفا و نحوه درگیری با دشمن در اختیار و به اتخاب خود شماست. اگرچه سیاست اصلی بازی به اختفا و عملیات چراغ‌خاموش تاکید دارد ولی در صورتی‌که شما یکی از عاشقان جیمز باند هستید و درگیری‌های خونین و شلیک‌های پیاپی را می‌طلبید، می‌توانید مستقیما به مقر دشمن حمله کنید و از روبه‌رو با حریف درگیر شوید. اگرچه تنها بودن شما و تعداد بالای دشمن باعث می‌شود که عملا در این حالت شانسی برای پیروزی و اتمام ماموریت نداشته باشید. ولی باز هم تیم سازنده به نظر شخصی گیمرها احترام گذاشته و به آن‌ها حق هر انتخابی را داده است.

چگونه راه خودمان را پیدا کنیم؟

نقشه‌های بسیار وسیع، گسترده و دقیق هستند. در مجموع در این ورژن 5 نقشه مختلف وجود دارد. انتخاب نقشه‌ها و انجام ماموریت‌ها به‌عهده خودتان است. هیچ ترتیب یا اولویت خاص و اجباری وجود ندارد. یکی از نکات مثبت این است که هر موقع در محلی گیر کنید بازی به شما اجازه استراحت کردن می‌دهد. هیچ عجله‌ای برای انجام وظایف نخواهید داشت. در هر مسیر یک یا چند هدف فوری وجود دارد. این اهداف باید در اسرع وقت کشته شوند. دلیل وجود این اهداف ضروری مواردی مثل دخالت سیگنال‌های ماهواره‌ای برای انتقال ویروس به سیستم‌های فنی و کامپیوتری دشمن است. باید مسئول امنیت سایبری تروریست‌ها را حذف کنید تا دشمن از این ناحیه بی‌دفاع شود.

صبر راه‌حل همه مشکلات

لحظه چکاندن ماشه و تیراندازی مهم‌ترین و جذاب‌ترین قسمت بازی‌ست. هدف‌های فوری که معمولا ماموریت‌های آسانی هستند باعث تغییر اتمسفر بازی و جلوگیری از یکنواخت شدن آن می‌شوند. سایز و ابعاد بزرگ نقشه‌ها یک معنی بیشتر ندارد. عجله بی‌معنی‌ست. برای انجام موفقیت‌آمیز ماموریت باید به شناخت کافی از منطقه برسید. برای شناخت کافی باید منطقه را خوب جستجو و اکتشاف کنید. پس صبور باشید. عجله کار شیطان است. تیراندازی‌ها اغلب از فواصل چند هزار متری انجام می‌شود. برای شلیک دقیق و موفق باید پناه‌گاهی امن و مطمئن و مسلط بر هدف داشته باشید. خون‌سردی و دقت اصلی‌ترین معیارهای موفقیت هستند.

مقایسه بازی با ورژن قبل از خودش

بازی مسیر موفقیت‌آمیز ورژن قبلی‌اش را طی می‌کند. بودجه و منابع کافی برای ساخت سری جدید از طرف شرکت سازنده اختصاص داده شده. گرافیک و جلوه‌های بصری اثر تقریبا مشابه نسخه قبلی‌ست. ایراد و نقص خاصی در این زمینه وجود ندارد‌. ولی گرافیک بازی خیلی فوق‌العاده نیست. یک سطح معمولی ولی بی‌نقص به شما ارائه می‌شود. اگرچه داستان بازی خیلی قابل‌پیش‌بینی‌ست ولی به‌طور قابل‌قبولی از نسخه قبلی بهتر است.

صداگذاری و دوبله شخصیت‌ها خیلی خسته‌کننده و مصنوعی‌ست. اما هوش مصنوعی سطح بالایی دارد. ولی حرکات برخی از سربازان دشمن بسیار ابلهانه‌ست. صحنه‌های آهسته خیلی تکراری و خسته‌کننده هستند. اما در کل تجربه بازی بسیار جذاب و شیرین است.

بررسی بازی اسنایپر کانترکت

اگر از استفاده از سلاح سرد هم لذت می‌برید نقد و بررسی بازی Ghost Of Tsushima را از دست ندهید.

سیاست اصلی شرکت سازنده

در کل شرکت سازنده سعی کرده که سطح کیفی بازی را در مقایسه با نسخه قبلی Sniper Ghost Warrior Contact حفظ کند. سطح کیفی چه از لحاظ فنی و چه داستانی افت نکرده است. در برخی بخش‌ها مثل داستان‌پردازی حتی شاهد بهبود بازی هستیم. همچنین هیچ مشکل فنی خاصی از طرف گیمرها و کاربران گزارش نشده است. خبری از لگ، کراش یا هنگ کردن نیست. برای روان‌تر شدن ریتم بازی، تیم سازنده این نسخه را از لحاظ فنی بهینه‌سازی کرده‌اند. می‌توان به‌جرات و با اطمینان خاطر گفت که شرکت سازنده و توسعه‌دهنده در رسیدن به اهداف و سیاست‌هایش کاملا موفق بوده.

در دسته‌بندی نقد و بررسی بازی می‌توانید گیم‌های دیگری در این ژانر پیدا کنید.

نگاه کلی

در کل اگر به بازی‌ها و فیلم‌های اکشن و پرجنب‌وجوش علاقه دارید، بازی Sniper Ghost Warrior Contract 2 را از دست ندهید. حس جذاب مبارزه با تروریست‌ها در کنار اسلحه‌های بسیار جذاب و دقیق، انیمیشن‌های عالی و لذت ناب کشتن دشمن باعث هیجان بالای بازی شده. اگر طرفدار هیجان زیاد و آدرنالین بالا هستید، لذت این بازی بسیار جذاب و اکشن بی‌نظیر را از دست ندهید.

پیشنهاد: اگر بازی‌ساز هستید و دنبال صدای باکیفیت اسنایپر هستید اینجا می‌توانید صدای اسنایپر را دانلود کنید.

منبع: gamereactor