بررسی بازی Resident Evil 2 Remake : راکون سیتی غرق در وحشت

0
466
بررسی بازی Resident Evil 2 Remake

بازی Resident Evil 2 Remake نسخه‌ای بازسازی شده از بازی Resident Evil 2 است که در سال 1998 برای نسل اول کنسول پلی‌استیشن عرضه شد. با انتشار RE2 Remake بسیاری از طرفداران قدیمی و با سابقه این سری استقبال گرمی از آن کردند. نمرات و انتقادات از این بازی نیز با موجی از موفقیت و اتفاقات مثبت همراه بود. در این مطلب قصد داریم تا به نقد و بررسی بازی  Resident Evil 2 Remake پرداخته و از جنبه‌های مختلفی این بازی ترسناک در سبک بقا را شرح دهیم. با ما همراه باشید.

نقد و بررسی بازی Resident Evil 2 Remake : مردگان راکون سیتی دوباره برمی‌خیزند

اگر طرفدار بازی‌های ترسناک و سبک بقا باشید، احتمالا در خاطرات دوران کودکی و نوجوانی خود حس شیرینی از تجربه بازی Resident Evil 2 داشته‌اید. این بازی در حدود سال 1998 بر کنسول نسل اول پلی‌استیشن حکومت می‌کرد و کمتر کسی از گیمرهای آن سال‌ها از تجربه این بازی محروم مانده بودند. با وجود سطح گرافیکی نه‌چندان مناسب بازی‌های پلی استیشن 1 (البته در مقایسه با بازی‌های امروزی)، صحنه‌های سینمایی این بازی بسیار واقعی و ترسناک جلوه می‌نمود. پس از گذشت مدتی و انتشار عناوین جدید از فرانچایز رزیدنت ایول، کم کم سری‌های ابتدایی و خاطره‌انگیز آن به دست فراموشی سپرده شده و صرفا تبدیل به خاطرات شیرینی در حافظه گیمرهای بزرگسال شدند.

در سال 2002 استودیو GameCube برای اولین باز اقدام به بازسازی یکی از نسخه‌های این مجموعه نموده و بازی Resident Evil 1 را مجددا احیا کرد. این بازی نسبت به نسخه اصلی خود دارای زیبایی‌های بصری و به‌روز شده، مناطق جدیدی برای اکتشاف و همچنین دشمنان وحشتناک و نوظهوری بود. اکنون پس از گذشت مدت‌ها و در سال 2019 استودیو کپکام تجربه جدیدی از نسخه بازسازی شده دومین عنوان از این مجموعه را به کاربران خود هدیه داده که مطمئنا برای مدت‌ها از آن به نیکی یاد خواهد شد. بازی Resident Evil 2 Remake به لطف گرافیک بالا و چشم‌نواز، قابلیت کنترل بیشتر و همچنین برخی بهبودهای هوشمندانه به یک ماجراجویی بسیار سرگرم‌کننده و البته وحشتناک تبدیل شده است.

داستان بازی Resident Evil 2 Remake

همانند نسخه اصلی این عنوان، در بازی RE2 Remake نیز شاهد حضور دو شخصیت لیون اس کندی (Leon Scott Kennedy)  و کلر ردفیلد (Claire Redfield) هستیم. خوشبختانه همانطور که انتظار می‌رفت، تغییری در روند داستانی اصلی این بازی ایجاد نشده است و تنها در جزئیات کوچکی شاهد تغییراتی هستیم. داستان بازی Resident Evil 2 Remake درواقع در بازه زمانی دو ماه پس از اتفاقات نسخه اول این مجموعه پیگیری می‌شود. دانشمندان شرکت آمبرلا در شهر راکون سیتی به صورت مخفیانه‌ای به انجام آزمایش‌های خطرناکی می‌پردازند. اما با نشت ویروسی موسوم به ویروس T در داخل آب شهری، یکی از بزرگ‌ترین فجایع ممکن بشری رخ داده و مردم این شهر را به مردگان متحرکی تبدیل می‌کند.

شخصیت‌های اصلی این بازی یعنی لیون و کلر، هر یک برای مقاصد مختلفی به این شهر آمده‌اند. لیون افسر پلیسی است که پس از برقراری تماس‌های مکرر و عدم پاسخگویی پلیس راکون سیتی، برای بررسی‌های بیشتر عازم این شهر شده است. کلر نیز دانشجویی است که به دنبال یافتن برادر خود به نام کریس به شهر تاریک و نفرین شده راکون سیتی سفر می‌کند. پس از نمایش یک پیش زمینه کوتاه از هر یک از این شخصیت‌ها، روند بازی آغاز می‌شود. در این بین شما قادر هستید تا هر یک از این شخصیت‌ها را انتخاب کرده و داستان خود را پیش ببرید.

کلر ردفیلد که به دنبال برادر خود آمده، درگیر داستان غافلگیرکننده‌ای می‌شود

مقایسه بازی Resident Evil 2 Remake با نسخه اصلی

اگر نکات اصلی و اساسی بازی Resident Evil 2 را به یاد داشته باشید، متوجه تغییرات گسترده و مثبت این نسخه خواهید شد. هنگامی که بحث بازسازی یک عنوان قدیمی پیش می‌آید، معمولا در نتیجه شاهد یک بازی با گرافیک نه‌چندان دل‌چسب هستیم که برای کنسول‌های جدید ارائه شده است. اما استودیو کپکام به معنای واقعی کلمه اقدام به ساخت یک عنوان از نو و بر پایه عنوان قدیمی و اصلی نموده است. در این بازی شاهد استفاده از موتور گرافیکی RE هستیم که پیش از این در بازی Resident Evil 7 نیز به کار رفته و آزمایش خود را پس داده بود.

مقایسه Resident Evil 2 با نسخه اصلی
تغییرات لیون در طی 21 سال!

به لطف این موتور گرافیکی، به جای شخصیت‌های پیکسلی و هیولاهای ناواضح، شاهد یک عنوان بسار پر آب و رنگ‌ و تعاملی‌تر هستیم. به جرئت می‌توان گفت که زامبی‌های بازی Resident Evil 7 بهترین و خوش‌ساخت‌ترین زامبی‌ها در میان بازی‌های ترسناک هستند. هنگامی که به رویارویی با این موجودات جهش یافته و ترسناک می‌پردازید، جزئیات خیره‌کننده آن ذهن شما را در خود غرق می‌کند. (برای اثبات این عبارت کافی است تا در حین بازی به سمت یکی از زامبی‌ها شلیک کنید و متناسب با نقطه برخورد گلوله، شاهد واکنش‌های دقیق و پر از جزئیات آن‌ها باشید.)

اما نکته منفی داستان در تعداد مدل‌های استفاده شده برای زامبی‌ها است. استودیو کپکام با وجود طراحی جزئی و دقیق، تنها از تعداد معدودی از مدل زامبی‌ها استفاده کرده است. درنتیجه اگر دقت کافی را به خرج دهید، در طول بازی ممکن است مدل‌های مشابهی را که قبلا به دست شما کشته شده‌اند را مجددا بازشناسی کنید!

برخی از رویداد‌های این بازی دوباره برنامه‌ریزی شده و یا گسترش یافته‌اند. به طوری که ممکن است در مواجهه به آن‌ها از شناختن و مقایسه اصل رویداد با نسخه قبلی ناتوان بمانید. اما همانطور که گفته شد، روند جریان اصلی این بازی کاملا به نسخه اصلی خود وفادار مانده و تغییر عمومی در آن دیده نمی‌شود. شهر راکون سیتی به سه منطقه بزرگ و اصلی تقسیم شده که شما باید روند بازی را در آن‌ها پیش ببرید. کاوش در راهروهای تاریک، حل معماهای موجود در مسیر و دعا برای سبز نشدن هیولاها و زامبی‌ها در مسیر راه شما، همگی در کنار یکدیگر Resident Evil 2 Remake را به یک بازی سرگرم‌کننده تبدیل کرده‌اند.

شهر راکون سیتی پر از مجسمه‌هایی با نقاط مخفی و پنهان، خزندگان جهش‌یافته در فاضلاب‌ها و البته یک آزمایشگاه علمی بسیار بزرگ و مجهز زیرزمینی است. جزئیات و گیرایی نقشه شهر به گونه‌ای است که پس از یک بار تجربه بازی، خاطرات آن همچون یک شهر واقعی در ذهن شما خواهد ماند. هرچند که هیچ یک از قسمت‌های شهر دقیقا و به صورت متناظر کپی نسخه اصلی نیستند، اما این مسئله چیزی از جذابیت‌های بازی را نمی‌کاهد.

شخصیت‌های بازی

بازی دارای دو شخصیت اصلی است که در ابتدا ملاقات کوتاهی با هم داشته و سپس از یکدیگر جدا می‌شوند. با این حال در طول بازی هیچگاه شاهد بروز احساساتی چون ناامیدی و شک از این دو نفر نیستیم. با توجه به جو تاریک و مبهم راکون سیتی این مسئله کمی باعث غیرواقعی‌تر شدن آن‌ها شده است. از این رو شخصیت‌های جانبی بازی نسبت به کاراکترهای اصلی جذاب‌تر و کاریزماتیک‌تر به نظر می‌رسند. برای مثال شخصیت ایدا وانگ با سوالات چالش‌برانگیز خود باعث می‌شود انگیزه و اهداف لیون زیر سوال بروند. همین موضوع باعث می‌شود تا گیمرها بیشتر در مورد جناحی که لیون برای آن می‌جنگد، شک کنند.

ایدا وانگ: یک شخصیت جانبی اما مهم

مکانیزم بازی

همانند نسخه اصلی، در گیم‌پلی بازی Resident Evil 2 Remake نیز مدیریت منابع و مهمات نقشی  بسیار مهم و اساسی دارد. این بازی به معنای واقعی در سبک وحشت و بقا جریان دارد. درنتیجه برای زنده ماندن باید با تمام وجود خود بجنگید و خبری از مهمات و آیتم‌های شفابخش فراوان نخواهد بود. در طول بازی محدودیتی برای حمل وسایل وجود دارد. درنتیجه همواره باید برای حمل و یا رها کردن آیتم‌های مختلف تصمیم‌گیری کنید.

در ابتدای مطلب به بهبودهای هوشمندانه‌ای در این نسخه جدید اشاره کردیم. برای مثال نقشه بازی به صورت خودکار همواره در حال آپدیت شدن است و در صورتی که شما یک اطاق را به خوبی جست‌و‌جو نکرده و همه ابزار آن را کشف نکرده باشید، از طریق این نقشه اطلاع خواهید یافت. علاوه بر این مورد امکان ذخیره‌سازی (save) روند بازی به صورت مکرر و نامحدود امکان‌پذیر بوده و در این نسخه جدید خبری از صفحه بارگذاری طولانی مدت در نسخه اصلی این عنوان نیست.

در هر یک از بازی‌های ویدئویی و علی‌الخصوص بازی‌های ژانر ترسناک، موسیقی نقش بسزایی را در القا حس مورد نظر به بازیکن دارد. طراحی موسیقی و صداهای بازی Resident Evil 2 Remake بدون شک بسیار فوق‌العاده و بی‌نظیر است. گیم‌پلی این بازی موسیقی بسیار کمی دارد. درنتیجه صداهای اصلی بازی بسیار واضح‌تر و واقعی‌تر به نظر می‌رسند. هنگامی که دری را با صدایی خش‌دار باز می‌کنید، هنگامی که ناگهان رعد برقی در آسمان می‌زند و قطرات باران به اشیا برخورد می‌کنند، هنگامی که صدای ناله زامبی‌ها را در گوشه و کنار اطراف خود می‌شنوید و یا هنگامی که صدای قدم‌های سنگین موجودی را در کنار خود حس می‌کنید، حس ترسی اصیل و طبیعی سراسر وجود شما را فرا می‌گیرد. درواقع می‌توان گفت که ایجاد چنین جو ترسناکی تنها از دست سازندگان سری بازی‌های رزیدنت ایول برمی‌آید.

دو دو سوم ابتدایی بازی، یک ابر زامبی به نام تایرنت (Tyrant) لحظه‌های نابی را برای شما خلق می‌کند! در طول بازی این شخصیت چندین بار جلوی شما ظاهر می‌شود. چهره بی‌احساس و ثابت و حرکت دائمی و غیرقابل توقف او ازجمله ویژگی‌های آشنا در باس‌های اصلی در سری Resident Evil است. از همه مهم‌تر هنگامی که تایرنت به سمت شما در حال حرکت است، شما از این ویژگی آگاه هستید که هیچ کاری برای متوقف کردن آن از دستتان بر نخواهد آمد. همین مسئله باعث ترسناک‌تر شدن جلوه این نیمه هیولا می‌شود. در قسمت‌هایی از بازی شما نیاز به حل کردن یک معما برای گذر از آن بخش و ادامه روند داستانی خواهید داشت. حضور تایرنت در چنین بخش‌هایی نیز به نوبه خود بسیار وحشتناک است. چرا که گاهی هیچ کمکی از بازی به شما ارائه نشده و همچنان که دائما در حال حرکت و فرار از دست این موجود هستید، باید برای یافتن راه حل معما و تمام شدن آن بخش نیز فکر کنید.

روند بازی: دو داستان متفاوت با شباهت‌های فراوان

در ابتدای بازی می‌توانید با انتخاب شخصیت مورد نظر خود، روند بازی را دنبال کنید. اگر شخصیت لیون را انتخاب کرده باشید، به طور متوسط در حدود 8 ساعت می‌توانید بازی را به سرانجام برسانید. البته این مقدار برای یک چنین بازی پرهیجانی کم به نظر می‌رسد. اگر پس از اتمام روند داستانی لیون، داستان کلر را آغاز کنید، در ابتدای کار از صحنه‌‌های جدید و داستانی متفاوت ذوق زده خواهید شد. اما متأسفانه گیم‌پلی اصلی هر دو شخصیت شباهت‌های بسیاری با یکدیگر داشته و پایانی تقریبا مشابه دارد.

هرچند که در دو روند بازی برخی مکان‌های جدید و متفاوت از یکدیگر وجود دارند، اما در نهایت حل معماها و پیشبرد داستان در این دو تفاوت چندانی با یکدیگر ندارند. درواقع لیون و کلر مسیر‌های یکسانی را طی می‌کنند، با افراد اغلب مشابهی دیدار می‌کنند و همچنین با باس‌های اغلب مشابهی به مبارزه می‌پردازند.

با وجود تشابه‌های فراوان، شخصیت‌های لیون و کلر حداقل در سبک مبارزات با یکدیگر متفاوت هستند. اگر با شخصیت لیون اقدام به بازی کنید، ممکن است به جنگیدن با سلاح‌های شات‌گان و منور عادت کنید. اما زمانی که کنترل کلر را در دست داشته باشید، باید خود را با سبک مبارزه او تطبیق داده و با استفاده از یک اسلحه دستی و یک سلاح پرتاب نارنجک به جنگ هیولاها بروید. همچنین هر یک از شخصیت‌های بازی با یک شخصیت مهم و متفاوتی روبه‌رو می‌شود. همین موضوع روند داستانی را برای مدت کوتاهی از یکدیگر متفاوت می‌کند. علاوه بر این‌ها باس‌های نهایی این دو شخصیت نیز با یکدیگر متفاوت است. هر دو روند بازی Resident Evil 2 Remake زیبایی‌ها و جذابیت‌های خود را دارند. هرچند که این دو در برخی قسمت‌ها و جزئیات از یکدیگر متفاوت هستند. اما تفاوت‌های این دو به اندازه کافی برای ایجاد انگیزه جهت تجربه هر دو بخش متقاعد کننده نیست.

هر اندازه که استودیو کپکام موارد جدیدی در نسخه بازسازی شده Resident Evil 2 به آن افزوده است، چیزهایی را نیز نسبت به نسخه اصلی آن از قلم انداخته است. برای مثال در نسخه اصلی این بازی شاهد عنکبوت‌های عظیم‌الجثه و غول‌پیکری بودیم که بسیار وحشتناک می‌نمودند. اما در نسخه Remake خبری از این عنکبوت‌های عظیم نیست. عدم وجود هیولاهای واقعی‌تر نکته‌ای است که اندکی طرفداران این بازی را ناامید کرده است. همچنین هنگامی که دکمه آغاز بازی را فشار می‌دهید، هیچ صدای فانتزی و ترسناکی عبارت «Resident Evil» را بیان نمی‌کند. حذف این مورد واقعا به دور از انصاف بود!

نتیجه‌گیری

کپکام برای بازسازی بازی Resident Evil 2 واقعا سنگ تمام گذاشت و این بازی نوستالژیک را از لحاظ صدا و گرافیک تبدیل به یک بازی منحصربه‌فرد در سال 2019 کرد. از آنجایی که روند داستانی سری Resident Evil از راه اصلی و اولیه خود منحرف شده است، Resident Evil 2 Remake را می‌توان بازگشتی به داستان اصلی این فرانچایز دانست. مبارزه با زامبی‌های این بازی کیفیت رضایت‌بخشی دارد و کشف ویرانه‌های راکون سیتی بسیار هیجان‌انگیز به نظر می‌رسد. اما متأسفانه روند اصلی دو شخصیت این بازی به اندازه کافی از یکدیگر متفاوت نیستند. اما در نهایت با انتخاب هر یک از این شخصیت‌ها و آغاز روند داستانی آن، حس بازی نوستالژیک Resident Evil 2 را با ویژگی‌هایی بیشتر و در حالتی بسیار گرافیکی‌تر و واقعی‌تر از نسخه اصلی آن احساس خواهید کرد. پس اگر به بازی‌های سبک وحشت و بقا و مخصوصا سری محبوب Resident Evil علاقه دارید، تجربه این بازی را از دست ندهید.

با اقتباس از وب‌سایت IGN