نقد و بررسی بازی Rage 2: سریع، هیجان‌انگیز، دیوانه کننده!

0
318
نقد و بررسی بازی Rage 2

بازی Rage 2 یک بازی مبارزه‌ای شوتر و جهان‌باز است که بازیکنان را در فضای آخرالزمانی خود غرق می‌کند. این بازی پس از هفت سال از انتشار نسخه اول خود منتشر شد و توانست خود را به عنوان یکی از بازی‌های برتر و ترند سال 2019 معرفی کند. در این مقاله قصد داریم تا به نقد و بررسی بازی Rage 2 پرداخته و از زوایای مختلفی به این عنوان سرگرم‌کننده بنگریم. با ما تا انتهای این مطلب همراه باشید.

نقد و بررسی بازی Rage 2: خشم و جنون در یک محیط دیوانه‌کننده

عنوان Rage 2 حس و حال مخصوص به خود را دارد. مبارزات آن می‌تواند حس عمیقی از هیجان را در گیمرها ایجاد کند. توانایی‌های جدید افزوده شده در این بازی باعث می‌شود تا بازیکنان از حرکات جدیدی در مبارزات بهره برده و نبرد را به شکل دل‌پذیرتری به پیش ببرند. اما همه بخش‌های این بازی به یک اندازه سرگرم‌کننده و رضایت‌بخش نیستند. برای مثال به مرور زمان مأموریت‌ها به نوعی تکراری و خسته‌کننده می‌شوند. چرا که تنها کاری که باید در طول این مأموریت‌ها انجام دهید «کشتن همه چیز و همه کس» است! همچنین جهان باز Rage 2 نیز حالتی بی‌جان دارد که از پتانسیل‌های مثبت آن می‌کاهد.

اما با همه این موارد بازی Rage 2 یک حس هیجان‌آور خاصی را در خلال مبارزات خود دارد. سازندگان این بازی با تکیه بر موفقیت‌های گذشته و افزودن موارد جدید، بازی ریج 2 را نسبت به عناوین شوتر و جهان‌باز دیگری همچون سری Far Cry و Borderlands بسیار خاص و متفاوت کرده‌اند. با این پیش‌درآمد به بررسی این بازی از زوایای مختلف می‌پردازیم.

نقد و بررسی بازی Rage 2
نقد و بررسی بازی Rage 2

داستان بازی Rage 2

بازی ریج 2 به بازگویی داستان اصلی خود از سری اول این عنوان در سال 2011 می‌پردازد. این بازی به خوبی و با سرعت تمامی نکات اصلی داستان قبلی را خاک‌روبی و یادآوری می‌کند. اما اگر سری اول این مجموعه را تجربه نکرده‌اید، جای هیچ گونه نگرانی نیست. چرا که به جز در موارد بسیار نادر و کوتاهی، داستان بازی Rage 2 هیچ ارتباط تأثیرگذاری با نسخه قبلی خود ندارد. در داستان بازی ریج 2 زمین مورد اصابت سیارکی قرار گرفته و همه دنیا به شکل جدیدی درآمده است. اکنون گروهی با عنوان Authority سعی در تسخیر و یا نابودی همه چیزهای غیرخودی دارند. سبک این مهاجمان از جهاتی شبیه به افراد مهاجم در بازی Mad Max است.

پس از انتخاب جنسیت خود در آغاز بازی، کنترل شخصیتی به نام واکر را به عهده خواهید داشت که لقب رنجر را به دوش می‌کشد. داستان بازی Rage 2 به هیچ وجه یک بازی با تم شخصیت‌سازی نیست. در طول این بازی هیچ تصمیمی اتخاذ نمی‌شود و بازیکنان تنها در نقش کسی که داستان مشخصی را پیش می‌برد، به انجام این بازی می‌پردازند. در این بازی شاهد بازگشت ژنرال کراس هستیم که به نوعی شخصیت منفی و اصیل سری Rage به حساب می‌آید. ژنرال کراس علی‌رغم فلسفه خاص خود در بهترین حالت نمی‌تواند چیزی به جز یک شخصیت شرور کارتونی باشد.

داستان بازی Rage 2
ژنرال کراس: شخصیت منفی و کمی کارتونی بازی

گیم‌پلی بازی Rage 2

داستان خطی و مشخص برای بازی ریج 2 به نوعی یک نقطه قوت به شمار می‌آید. چرا که این بازی ترجیح می‌دهد تا بازیکنان به جای درگیر شدن با داستان و شخصیت، از مبارزات اکشن آن لذت ببرند. مبارزات ریج 2 به لطف افکت‌های صوتی و تصویری خود بسیار جالب و خوشایند از آب درآمده‌اند. از صدایی شبیه به ترکیدن هندوانه در هنگام شلیک به سر بازیکنان گرفته تا یک نماد جمجمه برای نشان دادن کشته شدن دشمن، همگی در کنار هم باعث شده تا گیمرها از لحظه به لحظه مبارزات لذت کافی را ببرند.

دشمنان این بازی به طرز شگفت‌انگیزی در برابر حملات واکنش‌های داینامیکی را از خود به نمایش می‌گذارند. برای مثال ممکن است دشمنان به مرور زمان روش‌های جدیدی مانند ادامه دادن به مبارزه پس از تظاهر به کشته شدن و یا استفاده از کلاه‌خود زره‌های مقاوم‌تر در صورت شناسایی نقاط مورد علاقه شما برای شلیک را از خود نشان می‌دهند. دشمنان شما در بازی Rage 2 از هوش مصنوعی قدرتمندی بهره نمی‌برند. درواقع انگار به این دشمنان آموزش داده شده که همیشه در حال حرکت و در حالتی تهاجمی باشند. درنتیجه ممکن است از برخی حرکات احمقانه و نامعقول آن‌ها در طول مبارزات تعجب کنید.

بررسی بازی Rage 2
دشمنان رفتار داینامیکی از خود نشان خواهند داد

در ابتدای بازی مبارزات به سبکی رایج و معمولی آغاز می‌شوند. اما در طول حدود 20 ساعت از مأموریت‌های اصلی و چندین ساعت از مأموریت‌های اختیاری و جانبی بازی ریج 2 به مرور زمان قدرت‌ها و ویژگی‌های خاصی را به دست می‌آورید که این روند رایج و معمولی را دگرگون می‌کنند. برای مثال در آغاز کار قدرت‌هایی مانند امکان جای خالی دادن سریع به شما تعلق گرفته که می‌توانید از آن در برابر تیرهای پرتابی و یا حملات مسلح استفاده کنید. اما با گذشت زمان و با فعال شدن ویژگی‌هایی نظیر پرش دوگانه (و ارتقا سطح آن) جهان وسیع این بازی به نظر متفاوت‌تر و قابل کشف‌تر می‌رسد و شما می‌توانید به طریق مختلفی به پایگاه‌های دشمنان حمله ببرید. همچنین ویژگی Shatter attack قدرتی شبیه به نوای Fus-Ro-Dah در بازی اسکایریم را به شما عطا کرده و می‌توانید با استفاده از آن دشمنان را به مسافت دورتری پرتاب کنید.

وجود چنین قدرت‌هایی در کنار یکدیگر صحنه‌های اکشن بازی را بسیار جذاب و روان کرده‌اند. این جذابیت زمانی شدت می‌یابد که این ویژگی‌ها با مبارزات با استفاده از اسلحه نیز تلفیق شوند. بازی Rage 2 از دسته‌بندی استاندارد اسلحه‌ها استفاده کرده است. اما سلاح موجود در این عنوان ویژگی‌های جزئی متفاوتی با نمونه‌های اصلی خود دارند. برای مثال دسته اسلحه‌های shotgun در این بازی برخلاف انتظار برای اهداف دور نیز کاربرد دارند؛ موشک‌های راکتی بر روی اهداف قفل می‌شوند و برخی دیگر از تفاوت‌ها نیز در سایر سلاح‌ها وجود دارد. اگر ویژگی Overdrive را فعال کنید، قدرت هر سلاح به طرز چشم‌گیری افزایش می‌یابد.

اسلحه‌های بازی Rage 2
سلاح فانتزی در قالبی استاندارد

محیط بازی Rage 2

هنگامی که مأموریت مختصر و مقدماتی خود را به پایان رساندید، در یک دنیای بزرگ و وسیع رها خواهید شد. در این جهان می‌توانید با سه شخصیت اصلی دیدار کنید که هر یک از آن‌ها مأموریت‌های مختلفی را به شما محول خواهند کرد. اما همه چیزها به این سه شخصیت محدود نمی‌شود و در صورت تمایل می‌توانید به کاوش در این جهان پرداخته و دشمنان خود را از سر راهتان بردارید. با به انجام رساندن هر فعالیتی یکی از سه نوار پیشرفت مرتبط با همان سه شخصیت اصلی پر می‌شود. مأموریت‌های ارائه شده توسط این افراد تداخلی با یکدیگر ندارند و شما می‌توانید علی‌رغم مسیر انتخابی خود برای حرکت، در هر زمان دلخواهی و بدون نگرانی از هدر شدن قسمتی از مأموریت انجام گرفته به ادامه آن بپردازید.

محیط بازی ریج 2 بسیار زیبا و چشم‌نواز بوده و سرشار از مناطق بیابانی، جنگلی، خرابه‌ها و غیره است.‌ برخلاف عناوینی چون Fallout و Far Cry اشکال اصلی محیط بازی در عدم تحرک و جان‌داری آن است. هرچند شما در طول نقشه با گروه‌هایی مواجه خواهید شد که در حال جنگیدن با یکدیگر هستند، هر از گاهی ماشینی از جاده‌ها عبور می‌کند و جادوگرانی در خانه‌های معلق به فروش صندوق‌های منابع می‌پردازند. اما در طول بازی به ندرت می‌توان اتفاقات تصادفی و جالبی در این محیط یافت.

محیط بازی Rage 2
محیط بازی Rage 2 به خوبی یک فضای آخرالزمانی را نمایش می‌دهد

خطر کردن برای دریافت پاداش بیشتر

نکته‌ای که بازی Rage 2 از عنوان Doom آموخته است، شامل ترغیب بازیکنان به رها ساختن نقطه امن خود و ریسک کردن برای رسیدن به پاداش می‌شود. هنگامی که دشمنی کشته می‌شود، از خود منبع ارزشمندی موسوم به Feltrite را به جای می‌گذارد که می‌توان آن را به عنوان یکی از مسخره‌ترین پول‌های لازم برای ارتقا در میان همه بازی‌های دیگر دانست! Feltrite با سرعت نسبتا بالایی منقضی و ناپدید می‌شود. درنتیجه برای جمع‌آوری آن لازم است پس از کشته شدن دشمنان سریع‌تر به آن محل رسیده و اقدام به جمع‌آوری این منبع ارزشمند کنید. در هنگام جمع‌آوری Feltrite مقداری از سلامتی از دست رفته نیز به شما بازگردانده می‌شود. همین ویژگی باعث شده تا جمع کردن این منبع ارزش خطر کردن را داشته باشد.

شاید در عناوین شوتر دیگر قرار گرفتن در یک موقعیت نزدیک و رو در روی دشمنانی که از چند جهت مختلف به شما حمله‌ور شده‌اند نوعی خودکشی به نظر آید. اما در بازی Rage 2 این کار بسیار منطقی و معقولانه است! مهمات و گلوله در این بازی به فراوانی یافت می‌شود و حتی در برابر دشمنانی که زره‌های بسیار مقاومی نیز پوشیده‌اند، به ندرت از جانب مهمات مورد نیاز برای مسلسل‌های دستی و شاتگان‌ها احساس کمبود خواهید کرد.

Feltrite در بازی ریج 2
Feltrite: ارز خوشرنگ بازی

در این جهان جایی برای مخفی‌کاری نیست

همانطور که از نام بازی Rage 2 (که به فارسی به معنای خشم و دیوانگی است) برمی‌آید، در این بازی خبری از مخفی‌کاری و به پایان رساندن بی سر و صدای مأموریت‌ها نیست. هرچند که شما می‌توانید پیش از آن که گروهی از دشمنان متوجه حضور شما شوند به سمت آن‌ها شلیک کرده و سریع‌تر آن‌ها را از پای درآورید. اما در این بین هیچ مفهومی از کشتن بی‌صدا و مخفیانه وجود ندارد. این مسئله نیز برای بازی ریج 2 یک نقطه قوت به شمار رفته و با اهداف آن سازگاری دارد.

همانطور که اشاره کردیم این بازی تمرکز خود را بر روی مبارزات هیجان‌انگیز و سریع قرار داده است. اما سبک مخفی‌کاری به نوعی از سرعت بازی کاسته و هیجان مبارزات مستقیم را کاهش می‌دهد. با این وجود پیش از شروع درگیری می‌توانید با فشار دادن دکمه مخصوص محیط را شناسایی نموده و از مکان مأموریت‌های خود باخبر شوید. این کار نه‌تنها از سرعت بازی نمی‌کاهد، بلکه در نوع خود بسیار مفید است. چرا که با شناسایی مکان دشمنان، ردیابی مخازن سوخت برای انفجار آن‌ها و زیر و بم قسمت‌های مختلف نقشه از یک مزیت مبارزه‌ای در برابر حریفان خود بهره‌مند خواهید شد.

دشمنان بازی به چهار دسته اصلی و ترکیبی شامل سبک، سنگین، انفجاری، تهاجمی با سلاح، مخفی و همچنین زرهی تقسیم می‌شوند. اما در این بین برخی غافلگیری‌های بامزه نیز برای گیمرها گنجانده شده است. برای مثال دشمنانی موسوم به Goon grenadier ها اقدام به پرتاب نارنجک با استفاده از چوب بیس‌بال به سمت شما می‌کنند! درنتیجه چنانچه در حین مبارزه یکی از آن‌ها را از پای درآورید و یا موفق به هدف‌گیری نارنجک پرتابی در هوا شوید، خود حریف به همراه همه اطرافیان او یک‌جا منفجر می‌شوند!

Goon grenadier در بازی Rage 2
شاید راه‌های عاقلانه‌تری برای پرتاب نارنجک وجود داشته باشد!

تعداد باس فایت‌های موجود در خط داستانی بازی ریج 2 بسیار متنوع و مناسب است. در اغلب مبارزات با باس‌ها توانایی جا خالی دادن بیشتر از دیگر ویژگی‌ها به کمک شما می‌آید. دشمنان بزرگ بازی ممکن است در قالب انسان‌ها و یا موجودات جهش‌یافته عظیم‌الجثه در برابر شما ظاهر شوند. اما تا زمانی که شما مجهز به یک راکت موشک باشید، حداقل در سطح دشواری متوسط هیچ یک از این باس‌ها مشکل بزرگی را برای شما ایجاد نمی‌کنند. با پرتاب یک موشک می‌توانید آن‌ها را موقتا غیرفعال کرده و سپس به سمت نقاط ضعف آن‌ها شلیک کنید. درصورتی که آن‌ها با خود نیروهای کمکی به همراه نداشته باشند، کار شما بسیار آسان خواهد بود.

تنوع پایین مأموریت‌های بازی Rage 2 یکی از نقاط ضعف اصلی آن است. در ابتدا اغلب مأموریت‌های شما شکل مشابهی داشته و به اهدافی مانند کشتن همه Goon ها محدود می‌شود. هرچند که محیط غنی و هیجان‌انگیز بازی باعث شده تا کشتن دشمنان بسیار سرگرم‌کننده و جذاب باشد، اما در عین حال این مسئله دردی از عدم تنوع کافی مراحل دوا نمی‌کند. با گذشت زمان شکل مأموریت‌های بازی کمی تغییر می‌یابد و شما باید در برابر موج حملات دشمنان مقاومت کرده و یا اشیا خاصی را شناسایی و شکار کنید. همچنین در بخش‌هایی در میان انبوهی از موجودات جهش‌یافته که در حال حمله به سمت شما هستند گیر خواهید افتاد و باید برای رهایی و نجات جان خود از چنگال این حیوانات تلاش کنید. اما در اغلب موارد به غیر از کشت و کشتار، وظیفه دیگری نخواهید داشت.

باس‌های بازی Rage 2
یکی از باس‌های عظیم‌الجثه بازی

سیستم منابع و ارتقا جذاب، اما بسیار وسیع و پیچیده

پس از نابود کردن هر گروه از دشمنان می‌توانید با خیالی آسوده با غارت Feltrite های به دست آمده از دشمنان و موجود در صندوق‌ها پرداخته و یا توانایی‌های مورد نظر خود را ارتقا دهید. در هر قسمت از نقشه جوایز ارزشمندی قرار گرفته که به پیشرفت شما کمک می‌کنند. اما تا ارتقا ویژگی نشانگر سرد و گرم، جست‌و‌جو برای یافتن صندوق‌های بازی چندان جذابیتی ندارد. چرا که جست‌و‌جوی بی‌هدف و تصادفی برای یافتن این منابع چیزی نیست که با ارزش‌های سریع و هیجان‌انگیز Rage 2 همخوانی داشته باشد.

با وجود توانایی‌های عالی فراوان، انتخاب یک مورد برای ارتقا کمی مشکل و چالش برانگیز است. در طول بازی منابع محدودی از Feltrite ها وجود دارد. علاوه بر این منبع که برای ارتقا سلاح و توانایی‌ها به کار می‌رود، پول دیگری در بازی وجود دارد که می‌توان از آن برای خرید از فروشگاه و یا احضار وسیله نقلیه در محل استفاده کرد. در این بازی سه درخت ارتقا با ویژگی‌های منحصربه‌فرد، درخت ارتقا مجرا برای ماشین‌ها و چندین حالت خاص و متمایز دیگر گنجانده شده است. تنوع بسیار بالای منوها و درخت‌های ارتقا باعث شده تا این قسمت کمی مسخره به نظر برسد. هر اسلحه و توانایی دارای منوی به‌روزرسانی مخصوص خود است؛ هر سه شخصیت متحد اصلی منوی به‌روزرسانی مجزای خود را دارند و وسایل نقلیه نیز از این منوی مجزای خاص بی‌بهره نمانده‌اند.

قدرت‌های بازی Rage 2
نمایی از منوی ارتقا قدرت‌ها در بازی Rage 2

با وجود این حجم از پیچیدگی، هنگامی که قصد ارتقا یک ویژگی را داشته باشید، باید به تک تک منوها سر بزنید تا ارتقا مهم‌تری را از قلم نیندازید! با این حال می‌توانید با توجه به سبک مبارزه مورد علاقه خود، تمرکز اصلی را بر روی ویژگی‌ها و اسلحه‌های خاصی قرار دهید که این مسئله به نوبه خود شما را از آشنایی با توانایی دیگر سلاح و قدرت‌های خاص محروم می‌سازد. در حالت کلی هر یک از ویژگی‌های موجود در بازی به صورت مجزایی ارزش امتحان و بررسی شدن را دارند.

بازی Rage 2 سیستم کوچکی از ساخت و ساز را نیز در اختیار گیمرها قرار داده تا بتوانند با کمک منابع به دست آمده به تولید آیتم‌های شفابخش، نارنجک و یا Wingstick (بومرنگ سه تیغه اختصاصی سری Rage) بپردازند. این سیستم ساخت و ساز روند عجیبی دارد. به این صورت که در میان یک نبرد سنگین می‌توانید بازی را متوقف کرده، به منوی مخصوص مراجعه کنید و با تولید آیتم‌های شفابخش به درمان خود بپردازید!

Wingstick در بازی Rage 2
Wingstick: یک بومرنگ خاص و مرگبار

یک وسیله نقلیه همه‌کاره به نام فونیکس

ایده اصیل ریج 2 بر مبنای یک دنیای آخرالزمانی است که باید در آن به دنبال دردسر بگردید! در این میان وسایل نقلیه‌ای گنجانده شده که می‌توان برای حرکت سریع در طول نقشه از آن استفاده کرد. یکی از این وسایل فونیکس (Phoenix) نام دارد که وسیله‌ای مابین یک خودرو و یک تانک است. فونیکس وسیله‌ای سریع، قدرتمند و قابل تعمیر و ارتقا است که با استفاده از آن احساس نیاز برای یافتن هیچ خودرو جدید دیگری نخواهید کرد. فونیکس با سرعت و قدرت بالای خود تمامی مزایای یک تانک و خودرو مسابقه‌ای را در کنار یکدیگر به ارمغان آورده است. استفاده از این خودرو هرچند باعث کاهش سختی و هیجان بازی می‌شود، اما در نوع خود بسیار سرگرم‌کننده است.

فونیکس در بازی Rage 2
فونیکس شما را از هر وسیله نقلیه دیگری بی‌نیاز می‌کند!

نتیجه‌گیری

بازی Rage 2 با جهان باز و گسترده خود مرهمی برای زخم کسانی است که از دنیای بازی‌های Far Cry ناامید شده و به دنبال یک سبک مشابه ولی هیجان‌انگیزتر می‌گردند. اگرچه نقاط ضعفی چون عدم پویایی محیط، مأموریت‌های خسته‌کننده و یک ماشین همه فن حریف نشان از برخی ضعف‌ها در طراحی این بازی دارد. اما به لطف وجود طیفی غنی از سلاح‌ها، ویژگی‌های قابل ارتقا و توانایی‌های مختلف در کنار صحنه‌های مبارزه‌ای اکشن، سریع و هیجان‌‌آور این بازی می‌توان ریج 2 را در دسته بازی‌های موفق سال 2019 قرار داد.

با اقتباس از وب‌سایت IGN