نقد و بررسی بازی Ninja Gaiden: Master Collection؛ خشم نینجاها

0
7
بازی نینجا مستر کالکشن

بازی Ninja Gaiden اثری بسیار جذاب است. این بازی را می‌توان جز آثار مولف دانست. سطح کیفی سری بازی‌های Ninja gaiden به‌قدری بالاست که سایر شرکت‌های بازی‌سازی از این بازی الگو گرفته و مسیر خودشان را تغییر دادند. ولی نسخه Master Collection چیز جدیدی برای ارائه ندارد. گیمرهای پرسابقه که سری‌های قبلی را تجربه کرده‌اند، این نکته را به‌راحتی متوجه می‌شوند. تنها تفاوت اصلی این ورژن با سایر نسخه‌ها حذف حالت بازی چندنفره (Multiplayer) است. کاربران در این نسخه نمی‌توانند به‌صورت گروهی یا تیمی بازی کنند.

سری به دسته‌بندی نقد و بررسی بازی بزنید و با بهترین بازی‌های ویدیویی آشنا شوید.

مزایا

  • اکشن بسیار باکیفیت
  • چالش‌ها و سطوح دشواری مختلف
  • شخصیت‌ها و سلاح‌های بسیار متنوع

معایب

  • حذف حالت چندکاربره
  • رفع نشدن مشکلات فنی نسخه قبلی
  • عدم وجود آپشن‌های زیاد

بازی نینجا گایدن

پیشنهاد ما: نقد و بررسی بازی فاینال فانتزی 7

نسخه Master Collection شامل ورژن‌های Ninja Gaiden Sigma، ورژن Ninja gaiden Sigma 2، نسخه Ninja gaiden 3: Razor edge است. تمامی این ورژن‌های خاطره‌انگیز و جذاب در قالب یک پکیج حرفه‌ای برای طرفداران مشتاق این سری بازی‌ها عرضه شده. این پکیج نکات مثبت و منفی زیادی دارد. یکی از معایب بازی این است که همه مخاطبان انتظار یک تغییر عظیم و رفع مشکلات فنی را داشتند. ولی این اتفاق نیفتاد. مشکل بدتر و نقطه تاریک ماجرا حذف حالت بازی گروهی و آپشن‌های شخصی‌سازی بازی‌ست. گیمرهای تازه‌کار به‌شدت از این ورژن لذت خواهند برد. ولی قدیمی‌ترها دائما دنبال چیز بیشتری هستند. آن‌ها حد اعلا این بازی را قبلا جای دیگری تجربه کردند. دستان بازی برای قانع کردن گیمرهای قدیمی واقعا خالی‌ست.

تفاوت با بازی‌های مشابه

بازی Ninja Gaiden اثری در ژانر اکشن است. تفاوت عمده این بازی با سایر محصولات ژانر مشابه در گیم‌پلی منحصربه‌فرد و سیستم مبارزات آن است. معمولا بازی‌های اکشن فقط دو دکمه از کلیدهای کنترلر را استفاده می‌کنند. ولی این داستان در Ninja gaiden کاملا متفاوت است. هر کلید از کنترلر کابردها و خصوصیات خاص خودش را دارد. تسلط کامل بر تکنیک‌ها و روش درست استفاده از کنترلر، مسلما کمک زیادی به شما در مقابله با دشمنان نینجاها در هر 3 ورژن بازی می‌کند. شاید خیلی‌ها گیم‌پلی بازی را کمی سخت و گیج‌کننده تصور کنند. تکنیک‌هایی مثل چرخش سریع، ضربه مرگبار، پرش درجا، جهش اتمی و مشت سنگین همگی باید توسط شما اجرا شوند. شاید کمی طول بکشد تا به این تکنیک‌ها و روش استفاده از هر اسلحه مسلط شوید.

شخصیت اول بازی

شخصیت اول بازی ریو هایابوسا (Ryu Hayabusa) است. او قدرت تهاجمی بسیار بالایی دارد. دقت ضربات و نحوه اجرای فنون او بسیار ماهرانه‌ست. معمولا در همه بازی‌های سبک اکشن می‌توانید یک حمله را در صورت احساس خطر متوقف کنید. حتی اگر اجرای فن و حمله را شروع کرده باشید می‌توانید خیلی سریع از خودتان محافظت و حمله را قطع کنید. خبری از این آپشن‌ها در بازی نینجا گایدن نیست. بازی شباهت بسیار زیادی به دنیای واقعی دارد. ریو که یک سامورایی با شرف است با حالتی مصمم و اراده‌‌ای قوی هر حمله را آغاز می‌کند. ولی ریو هیچ حمله‌‌ای را نیمه‌کاره رها نمی‌کند. فقط بعد از اتمام اجرای فن و قطع انیمیشن می‌توانید برای محافظت از خودتان گارد دفاعی بگیرید. برای اجرای این حالت و حفظ تعادل در بازی تیم توسعه‌دهنده Ninja در ازای حذف امکان کنسل کردن حمله، به ریو یک امکان فوق‌العاده داده است. ریو می‌تواند با تغییر زاویه بدنش هر خطر و تهاجمی را به‌سادگی منحرف و دفع کند. پس شما معامله کالا با کالا انجام دادید. حذف یک تکنیک در ازای دریافت مهارت بالاتر به‌نظر قابل‌قبول و منصفانه می‌رسد. درکل می‌توان گفت که دفاع پایه و بنیان مبارزات ورژن جدید بازی‌ست.

سیستم امتیازدهی بازی

البته جنبه‌های دیگری از مبارزه هم هستند که باعث جذابیت و هیجان بالای اثر می‌شوند. یکی از اصول اساسی در تمام ورژن‌های بازی اصل پس از مرگ است. این اصل به‌معنای آن است که بعد از کشته شدن هر دشمن، نوری از بدن او منعکس می‌شود. بسته به رنگ نور شما یک جایزه یا پاداش دریافت می‌کنید. مثلا اگر رنگ زرد از جسد منعکس شود امتیازات شما بالاتر می‌رود. اگر رنگ آبی منعکس شود درصد سلامتی شما افزایش می‌یابد. رنگ قرمز هم سلاح‌های از دست‌رفته را بازیابی می‌کند. به‌این ترتیب می‌توانید سلاح، سطح انرژی و امتیازهای خودتان را همواره به‌روزرسانی کنید. باید با تمام قدرت و توان به دشمن حمله‌ور شوید. نابودی دشمن رمز موفقیت شماست.

کالکشن نینجا گایدن

فن جادویی

یک فن جادویی هم وجود دارد. فنی به‌نام Ninpo در بازی وجود دارد. با این فن می‌توانید حملات بسیار سنگینی را به دشمن تحمیل کنید. انرژی این حملات از طریق شاخصی به‌نام KI تامین می‌شود. برای بالا بردن تعداد KI های خودتان می‌توانید رنگ‌های قرمز را جمع‌آوری کنید. البته نمی‌توانید به‌طور هم‌زمان از فن Ninpo و سایر فن‌ها استفاده کنید. این فن یک تکنیک انفرادی است.

منظور از تکنیک انفرادی، حملاتی هستند که به‌صورت بسیار سنگین و پرقدرت انجام می‌شوند. یک راهنمایی بزرگ در استفاده از تکنیک Ninpo این است که از این فن فقط در مواقع نبردهای یک به چند استفاده کنید. مثل مواقعی که هم‌زمان باید با 5 یا 6 نفر از نفرات دشمن بجنگید. این فن یار روزهای سخت شماست. Ninpo هیچ جذابیت خاصی ندارد ولی بسیار کاربردی‌ست.

کدام ورژن از همه بهتر است؟

سوال مهمی که برای خیلی از گیمرها وجود دارد این است که کدام یک از این سه ورژن بهتر است. طبق نظرات، کاربران و منتقدان بااتفاق آرا معتقد هستند که سری Sigma بهترین نسخه بازی‌ست. نسخه اورجینال بازی برای کنسول ps3 یا پلی‌استیشن 3 طراحی شده بود. شاخصه‌های گرافیکی و جلوه‌های بصری، شخصیت‌ها و کاراکترها، دشمنان، معماها و سلاح‌های نسخه اورجینال در این ورژن همگی به‌روز شده‌اند. حتی چند شخصیت فرعی هم به این ورژن افزوده شده‌ است. اگرچه که به‌نظر می‌رسد تغییرات بسیار گسترده‌ای در ساختار بازی صورت گرفته. ولی تیم سازنده به بدنه و فریم اصلی نسخه Sigma وفادار مانده‌ است. داستان این نسخه به‌ این صورت بود که نینجا جوان ریو در مبارزه شکست سختی خورده و روستایش توسط خدمتکاران شیطان نابود شده است. سپس ریو برای گرفتن انتقام وارد منطقه Tairon می‌شد. او شیاطین را می‌کشت و گنجینه‌های غارت شده روستا را پس می‌گرفت.

قسمت شگفت‌انگیز بازی در Tairon اتفاق می‌افتد. در جایی‌که نقشه بازی به‌شدت گسترش یافته. پل‌ها، منجنیق‌ها، کانال‌های فاضلاب و محل‌های نفوذ به منطقه همگی با جزئیات بسیار زیادی طراحی شده‌اند. جلوه‌های بصری و گرافیکی این قسمت بسیار عالی هستند. می‌توانید با کشتن تعداد مشخصی از افراد دشمن، قفل راه‌های میان‌بر را باز کرده و ببینید که جهان‌ها چگونه به‌ هم متصل شده‌اند.

فلسفی‌ترین نسخه

سری اول Gaiden را می‌توان فلسفی‌ترین ورژن بازی دانست. یک بازی پر از معماهای سخت و پیچیده که نیاز به دقت بسیار بالایی دارد. در این بازی باید بیشتر به جستجو و اکتشاف بپردازید. خبری از مبارزات فراوان و گسترده سایر ورژن‌ها نیست. البته بسیاری از معماها و تکنیک‌های نسخه اصلی این ورژن که برای Xbox طراحی شده بود در نسخه Collection حذف شده‌اند. ولی هنوز هم فضاهای زیادی برای اکتشاف و معماهای زیادی برای حل شدن وجود دارد.

مبارزات نسخه Ninja Gaiden Sigma ریتم آرام و سرعت پایینی دارند. بالانس خوبی بین توان تهاجمی و قدرت تدافعی دشمن وجود دارد. در این نسخه یک شخصیت فرعی به نام ریچل (Rachel) به بازی اضافه شده است. ریچل حرف زیادی برای گفتن ندارد. او فقط یک مزاحم است. ولی باز هم نسخه Sigma با اختلاف بهترین ورژن این Collection است.

نسخه Sigma 2 چطور است؟

در این نسخه هم دشمنان، سلاح‌ها و المان‌های سیستم مبارزاتی به‌روز شده‌اند. در این نسخه سیاست اصلی مبارزات بر فلج کردن توان دشمن است. باید نقاط قوت دشمن را شناسایی و آن‌ها را از کار بیندازید. در این ورژن یک حالت حمله خاص به‌نام کامیکازه (Kamikaze) وجود دارد. خسارات و آسیب‌های این تکنیک بسیار گسترده‌ست. افزودن این تکنیک جز بهترین اتفاقات ورژن جدید بازی‌ست. این ورژن هم در ابتدا به‌صورت اورجینال برای PS3 ساخته شده بود. علی‌رغم تلاش‌های فراوان و به‌روزرسانی‌های بسیار زیاد، اکثر مشکلات فنی و گسترده نسخه اورجینال در Collection هم وجود دارند.

بررسی نینجا گایدن

به بازی‌های اکشن علاقه دارید؟ نقد و بررسی بازی Ghost Of Tsushima را از دست ندهید.

نگاهی به ورژن Razor

حال و احوال نسخه Razor هم خیلی فرقی با 2 ورژن دیگر ندارد. تغییرات بازی گاهی مثبت و گاهی منفی بودند. تنها تغییر چشمگیر این نسخه افزودن فن قتل سریع به مهارت‌های جنگی ریو بوده است. به‌کمک این فن می‌توانید در مبارزات تک‌به‌تک به‌سادگی دشمن را بکشید و وقت خودتان را برای مراحل بعدی ذخیره کنید. می‌توانید با اجرای فن‌های سنگین و مرگبار حرکات دشمن را مختل کنید. اسم تکنیک قتل سریع این نسخه از بازی Steel On Bone Counter است. در این ورژن سیستم امتیازدهی بازی Karma نام دارد. از طریق انجام موفقیت‌آمیز ماموریت‌ها، کشتن رقبا و قتل‌های زنجیره‌های می‌توانید مقدار کارما (Karma) خود را بالا ببرید. از کارما می‌توانید برای به‌روزرسانی مهارت‌ها و سلاح‌ها استفاده کنید. پیچیدگی و ابهام گسترده سیستم امتیازدهی بازی باعث دل‌سردی برخی گیمرها شده است.

برخلاف دو ورژن دیگر، در Razor خبری از اکتشافات و ماجراجویی‌های گسترده نیست. انگار تیم سازنده قصد کاهش زمان بازی را داشته. روند پردازش قصه بازی به‌صورت خطی‌ست. در کل این ورژن را می‌توان ضعیف‌ترین نسخه مجموعه دانست. حتی برای ایحاد تنوع تعداد زیادی شخصیت‌های دو بازی دیگر به این نسخه اضافه شده‌اند. خبری از دشمن‌های جدید و شخصیت‌های تازه نیست. همچنین دشمن‌های قدیمی هم تغییرات زیادی نداشته‌اند و به‌روز نشده‌اند. این نسخه را می‌توان یک کپی‌کاری ناشیانه تصور کرد.

نگاه کلی

به‌طور کلی بازی Ninja gaiden: Master Collection را می‌توان جز بازی‌های جذاب و پرهیجان دانست. این بازی جز ده بازی برتر ژانر اکشن است. در این کالکشن یا مجموعه از 3 نسخه مختلف بازی استفاده شده. هر نسخه نکات مثبت و منفی خاص خودش را دارد. در کل تجربه این کالکشن خالی‌ از لطف نیست‌.

منبع: pcmag