نقد و بررسی بازی Nier Replicant؛ پیش به‌سوی موفقیت

0
24
MAIN NIER

نسخه جدید بازی محبوب Nier در تاریخ 23 آپریل 2021 یا اردیبهشت 1400 منتشر شد. قیمت بازی 60 دلار یا 50 پوند است. طبق نظرات کارشناسان نسخه جدید بازی دارای سیستم مبارزات و روند داستانی جذابی‌ست. در این نسخه داستان یک خواهر و برادر روایت شده. خواهر به بیماری صعب‌العلاجی مبتلاست. قصه اصلی بازی از جایی شروع می‌شود که برادر او به‌دنبال یافتن درمانی، ماجراجویی هیجان‌انگیزی را شروع می‌کند. قصه Nier Replicant چیزی شبیه هفت خان رستم است. همان‌طور که رستم برای رستگاری باید از 7 خان عبور می‌کرد، شخصیت اصلی بازی هم باید مراحل دشواری را پشت سر بگذارد. آیا او موفق می‌شود؟ در پشت پرده تمام مبارزات و نبردها درمانی برای دخترک وجود دارد؟

نابودی

اولین بار نسخه Nier 2010 همان طور که از اسمش مشخص است در سال 2010 میلادی وارد بازار شد. در آن زمان تب داغی بین بازی‌های ویدئویی وجود داشت. همه شرکت‌های بازی سازی در حال ساخت بازی‌های اکشن بودند. تم و تیپ همه بازی‌ها یکی بود. یک مبارز افسرده، تنها، خشمگین و حرفه‌ای که فقط قصد کشتن دشمنانش را دارد. بازی‌ها بدون گرافیک و داستان‌ پردازی خاصی تولید و عرضه می شدند. شرکت سازنده بازی (Cavia Games) نیز از این قاعده مستثنا نبود. داستان Nier2010 بیش‌تر شبیه تراژدی بود تا یک بازی اکشن. فروش بازی بسیار ضعیف بود. کمپانی سازنده بازی ورشکست و با کمپانی بزرگ‌تری ادغام شد. یوکو تارو (Yoko Taro) مدیر تیم گرافیکی و سازنده اصلی بازی نیز از سمت خود استعفا داد.

تریلر بازی را در این‌جا هم می‌توانید بینید.

جبران

هرچند که از Nier2010 چیزی جز یک خاطره تلخ باقی نمانده ولی نسخه Replicant اثری متفاوت است. نسخه جدید بلازی بسیار دوست‌داشتنی‌ست. Nier remaster اولین قدم در راه جبران اشتباهات گذشته بود. Remaster توسط شرکت توسعه دهنده Toylogic و کمپانی ناشر Square Enix و با مشارکت مستقیم یوکو تارو و گروهش تولید شد. در این نسخه بازی به بلوغ و پختگی خاصی رسید.ایده‌ها جذاب و طراحی‌ها قابل قبول بودند. دنباله بازی به‌نام Nier Automata  در سال 2017 به موفقیتی بی‌نظیر دست یافت. اکنون سازندگان بازی ادعا می‌کنند که نسخه Replicant بسیار جذاب‌تر است. آن‌ها شرط می‌بندند که ورژن جدید بازی به موفقیت‌های زیادی خواهید رسید. انتظار می‌رود که Replicant جز 10 بازی پرطرفدار 2021 باشد.

البته که منتقدان نظرات دیگری دارند. آن‌ها می‌گویند که Nier مثل شمشیر دو لبه‌ست. در یک طرف بازی ایرادات نسخه‌های قبلی را دارد. در بسیاری از موارد کسل کننده‌ست. ولی در سوی دیگر ماجرا، داستان بازی بسیار خاص و منحصربه‌فرد است. گروه سازنده بازی مثل یک نوازنده مبتدی و مشتاق عمل کرده. مثل کسی‌ که دانش و مهارت زیادی در نواختن آلت موسیقی ندارد ولی تمایل زیادی به نواختن نت‌ها و سمفونی‌های سخت و پیچیده دارد. به ‌نظر شما نتیجه نواختن قطعه سخت توسط فرد مبتدی چیست؟

داستان و شخصیت‌ها

اگر از Nier انتظار اکشن‌های مدرن و برخوردها و انفجارهای مهیب را دارید باید بگویم که سخت در اشتباه هستید. داستان بازی در هزاران سال قبل اتفاق می‌افتد. بازی در مورد اتفاقات آخرالزمانی در هزاران سال قبل‌تر است. ماجرای یک پسر و خواهرش در دنیایی از بیماری‌های جادویی، هیولاها و کتاب‌های سخنگو. پسر برای یافتن درمان بیماری خواهرش وارد دنیای تاریکی می‌شود. پس از ورود پسر به دنیای علمی-تخیلی با شخصیت‌های بازی آشنا می شوید. کاینه (Kainé) زنی جنگجو و نیمه هیولایی‌ست. شخصیت دیگر بازی پسربچه‌ای به نام امیل (Emil) است. او کودکی شیرین و خطرناک است. امیل قدرت‌های جادویی وحشتناکی دارد.

NIER PIC

پیشنهاد ما: نقد و بررسی بازی Outriders

این بازی در سطح استاندار آثار ژانر ماجراجویی-فانتزی قرار دارد. شبیه به بازی Legend Of Zelda. خمیرمایه اصلی بازی مواردی مثل ماجراجویی، خشونت و بی‌رحمی انسان‌هاست. پیام بازی در یک جمله خلاصه می‌شود. دنیا در حال مرگ است تو هم باید بمیری. در طول بازی اتفاقاتی رخ می‌دهد. این اتفاقات خارج از ژانر بازی‌ست و برای لحظاتی بازی را از مسیر اصلی‌اش خارج می‌کند. مثلا گلوله‌های جهنمی که به سمت شما شلیک می‌شوند یا اژدهایی در سیاه‌چال که دنبال شکار شماست.

نکات مثبت

قبلا بازی کمی مبهم بود. نکات گنگ و غیر مفهوم زیادی در نسخه‌های قبلی بازی وجود داشت. شروع بازی برای یک کاربر مبتدی بسیار سخت بود. در این نسخه سعی شده تا نکات مبهم برطرف شوند. توضیحات کامل و روشنی برای تمامی ابهامات بازی داده شده. ارتقا کیفی جلوه‌های بصری بازی کاملا چشمگیر است. جنگ‌ها در محیط گسترده و دشت‌های سرسبز انجام می شوند. استفاده از تکنیک‌های جدید مبارزه و ادغام شگردهای جادویی با تکنیک‌های مبارزه ایده جذابی‌ست. استفاده ترکیبی از جادو و سلاح بسیار جذاب است. شخصیت‌های جدیدی به Nier اضافه شده‌اند. حضور این شخصیت‌ها به جذاب‌تر شدن بازی کمک کرده. در نسخه جدید ژانر بازی از فانتزی به جنگی تغییر یافته. اکثر اوقات شما در حال نبرد هستید. ارتقای کیفی بازی به لذت‌بخش‌تر شدن مبارزات کمک ویژه‌ای کرده. به طور کلی افزودن شخصیت‌ها، ارتقای جلوه‌های بصری، رفع ابهامات و افزودن تکنیک‌های جدید مبارزه همگی باعث جذاب‌تر شدن بازی شده‌اند.

شخصی‌سازی

هیچ گزینه خاصی برای تنظیم سرعت بازی وجود ندارد. از نظر نگاه فنی، بازی پیشرفت کرده. نسخه ابتدایی در تلاش برای حفظ سرعت 30 فریم بر ثانیه بود. در نسخه جدید تلاش شده که بازی به سرعت 60 فریم بر ثانیه برسد. هرچند که امکان تعیین سرعت بازی در تنظیمات وجود ندارد. مشکلات فنی جدی و حادی در بازی وجود دارد. قطع و لگ زدن تصاویر و افت کیفیت گرافیکی بازی از جمله این نواقص است. در منوی تنظیمات اصلی بازی می‌توانید برخی از امکانات را شخصی‌سازی کنید. متناسب با سلیقه و نیازتان می‌توانید بافت تصاویر را فیلتر و بالا یا پایین ببرید. انعکاس و شدت نور صفحه را می‌توانید تنظیم کنید. تنظیم LOD نیز در اختیار شماست. قسمت تنظیمات و شخصی‌سازی بازی رضایت‌بخش نیست. این بخش بایستی بسیار گسترده‌ و متنوع‌تر باشد.

nire text

نظرتان درمورد دنیای لگوها چیست؟ بررسی بازی ماینکرافت را بخوانید.

فراتر از ساده

نسخه Replicant یک ریمستر ساده یا بازسازی سطحی بازی نیست. در این نسخه گرافیک بازی به‌طرز چشمگیری ارتقا یافته. هنوز گرافیک بازی با آثار درجه یک تفاوت زیادی دارد. ولی در مقایسه با نسخه‌های قبلی گرافیک خیلی پیشرفت کرده. جلوه‌های بصری قابل قبول هستند. نبردها در دشت‌ها و مراتع سرسبزی انجام می‌شوند. طراحی لوکیشن‌های بازی چشم‌نواز است. نورپردازی متوسط است؛ نه خیلی خوب و نه خیلی بد. شخصیت‌های جدیدی به بازی اضافه شده‌اند. ویژگی‌های جدیدی مثل شگردهای جادویی و مبارزه با هیولاها از نکات جالب Nier هستند. یک حس خاص در بازی وجود دارد. حس صمیمیت خاصی بین کاربر و بازی هست. این احساس خیلی قابل توصیف نیست. ولی یک بافت و اتمسفر جالبی در Nier وجود دارد.

پیچیدگی بی‌دلیل

تلاشی ناموفق در بازی صورت گرفته. طراحان سعی کرده‌اند تا با چند نقطه عطف مهم، شوکی به مخاطب وارد کنند. اما تلاش آن‌ها کاملا شکست خورده. هدف آن‌ها شوک دادن به کاربران و جذاب‌تر کردن بازی بوده. ولی در اصل فقط بازی را پیچیده کردند. پیچیدگی خوب است ولی قاعده دارد. مثل این‌که یک نفر معمایی مطرح کند و خودش جواب معما را نداند! مسخره به‌نظر می‌رسد. بهتر است که بازی یک داستان ساده را به صورت کامل و عمقی بررسی کند. نه این‌که به چندین داستان به‌صورت سطحی پرداخته شود.

پارادوکس

موسیقی و صداگذاری بازی یکی از نقاط قوت اصلی آن است. نقاط ضعف بازی همچنان وجود دارند. عدم پرداخت دقیق داستان یکی از مشکلات مهمی‌ست که Nier گرفتار آن است. مانند نسخه ابتدایی بازی تمرکز اصلی تیم سازنده بر روایتی چندلایه بوده. هر مرحله روایت و سبک خاص خودش را دارد. ولی پس از چند مرحله روند اصلی بازی خسته‌کننده و تکراری می‌شود. Nier پارادوکس کاملی‌ست. جمع نکات مثبت و منفی.

واکنش‌ها

معلوم نیست که مردم در عصر تکنولوژی چه واکنشی به نسخه جدید Nier نشان خواهند داد. نمی‌توان گفت که Nier بهترین است. فاصله زیادی بین بهترین بودن و Nier وجود دارد. ولی به جرات می‌توان گفت که این بازی قابل تامل و زیباست. تجربه بازی Nier مطمئنا خالی از لطف نیست.

شخصیت‌ها نیر رپلیکانت

اگر از بازی‌های تخیلی لذت می‌برید؛ نقد و بررسی بازی Monster Hunter Rise را بخوانید.

نگاه کلی

نسخه جدید Nier ترکیبی از خوب و بد است. بازی نسبت به نسخه‌های قبلی خیلی پیشرفت کرده. ولی هنوز بازی نقاط ضعف زیادی دارد. داستان بازی کشش و جذابیتی زیادی ندارد. پس از چند مرحله حوصله کاربر سر می‌رود. مقایسه بازی با آثار معتبر و درجه یک دلسرد کننده‌ست. ولی Nier ویژگی‌های خاص خودش را دارد. می‌توان به Nier به‌عنوان یک سرگرمی کوتاه مدت نگاه کرد. تجربه Nier جذاب و شیرین است. از نقاظ ضعف چشم پوشی و برای یک‌بار هم که شده Nier را تجربه کنید.

منابع: pcgamerign