بررسی بازی ماینکرافت؛ ساخت و ساز بی‌حد و مرز در دنیای لگو‌ها

1
15
Minecrat-cover

در بین بازی‌های ویدیویی مختلف Minecraft بازی بسیار موفقی است. این بازی را باید در یک دسته‌ی متفاوت قرار داد. دسته‌ای از بازی‌ها که خود Minecraft هم سرآمد آن‌‌هاست. این بازی هیچ داستان، ژانر، صحنه‌ی دراماتیک و شخصیت‌پردازی خاصی ندارد. اگر محترمانه بگوییم بهترین کلمه برای توصیف گرافیک آن قدیمی و دمده است. به‌جای همهِd این‌ها ماینکرافت دست‌های دیجیتالی به شما می‌دهد که با آن‌ها می‌توانید دنیای اطراف خود را بسازید. تنها ماده‌ی اولیه‌ای که برای ساخت این دنیا در اختیار دارید بلوک‌های دیجیتال اطرافتان‌اند. ماینکرافت با همین سازوکار  طرفداران پروپاقرصی برای خودش پیدا کرده که تعدادشان کم نیست. این بازی سرگرم‌کننده و بسیار خلاقانه است. ماینکرافت زمینه‌ساز خلاقیت‌های بسیاری شده و به‌سادگی می‌توان آن را در بین بهترین بازی‌های کامپیوتری قرار داد. همه‌ی این‌ها باعث شده تا بخواهیم بیشتر در موردش صحبت کنیم.

قبل از این‌که شروع کنید

یک دستگاه الکترونیک دارید؟ پس احتمالا مشکلی برای اجرا ماینکرافت نخواهید داشت. این بازی برای دستگاه‌های مختلف از جمله کامپیوتر در دسترس است. این‌جا می‌خواهیم به نسخه‌‌ی کامپیوتری این بازی بپردازیم. اگر ماینکرافت را روی یک کامپیوتر گران قیمت اجرا کنید بسیار خوب به‌نظر می‌رسد اما روی کامپیوتر‌های معمولی و استاندارد هم خوب و قابل‌ قبول است. البته برای کنسول‌های بازی مختلف هم می‌توانید ماینکرافت بخرید برای دستگاه‌هایی مثل پلی‌استیشن 4، پلی‌استیشن 3، ایکس‌باکس 1 و ایکس‌باکس 360 هم در دسترس است.

البته اگر موبایلتان را به هرچیز دیگری ترجیح می دهید، نسخه‌ی موبایل این بازی هم برای سیستم عامل‌های ویندوز فون، اندروید و آی‌او‌اس در بازار وجود دارد.

اما باید بدانید که وقتی یک بازی را روی یک دستگاه شروع می‌کنید نمی‌توانید آن را با دستگاه دیگری ادامه دهید، چون نسخه‌های دستگاه‌های مختلف کاملا با هم متفاوت‌اند.

وقتی بازی را دانلود می‌کنید در واقع یک اپلیکیشن لانچر دانلود می‌کنید که به شما امکان می‌دهد تا چندین نسخه از ماینکرافت را برای نصب در کامپیوتر خود داشته باشید. مثلا ممکن است برای اجرای یک دنیای خاص از ماینکرافت که قبلا ساخته‌اید یا یک مد خاص، نیاز به نصب نسخه‌ی قدیمی داشته باشید. فقط یک پروفایل جدید بسازید و نسخه ای از ماینکرافت را که می‌خواهید اجرا کنید. اگر به Modهای مختلف ماینکرافت علاقه دارید، توضیحات مفصلی در مورد آن‌ها وجود دارد که می‌توانید بخوانید.

البته برای شروع بازی اکثر افراد جدیدترین نسخه را دانلود می‌کنند با آن بازی می‌کنند. ولی هنوز هم افردی هستند که حاضر نیستند از نسخه‌ی 2010 بازی دست بکشند.

Minecraft-1

یک بازی ابدی و بی‌تغییر

وقتی برای اولین بار سراغ ماینکرافت می‌روید مثل کودکی درمانده و گیج می‌شوید. مثل یک کودک تازه ‌به‌دنیا آمده که نمی داند اطرافش دقیقا چه‌خبر است! تنها تفاوت این است که شما هنوز گریه نمی‌کنید. شخصیت پیش‌فرض شما یک موجوده برهنه و پوشیده از موادی لزج نیست. تنها چیزهایی که در اختیار دارید دست‌ها و خلاقیتتان است. منتظر باشید، شب هم با تمام وحشت‌هایش می‌اید.

در دنیای ماینکرافت تنها برتری شما نسبت به یک منظره‌ توانایی ساختن است. پس اگر نمی‌خواهید بمیرید باید پناهگاه بسازید. اگر می‌خواهید پناهگاه بسازید باید از مناظر اطراف مواد اولیه را استخراج کنید. خاک، سنگ و درختان شکسته می‌شوند و به مکعب‌های کوچک تبدیل می‌شوند. با این بلوک‌ها می‌توانید ساختمان بسازید. می‌خواهید کارتان سریع‌تر پیش برود؟ پس اول باید ابزار بسازید. برای این کار باید مواد اولیه را به شکل خاصی که به شما داده شده چیدمان کنید. اگر نمی‌خواهید هر بار که خورشید غروب می‌کند در  گودالی تاریک بیافتید پس بهتر است خانه‌ی زیبا‌تری بسازید. اگر نمی‌خواهید از گرسنگی بمیرید باید یاد بگیرید چطور غذا پیدا و تهیه کنید. البته که درست خوانید. ممکن است از گرسنگی مکانیکی در یک دنیای دیجیتال بمیرید. پس بهتر است حواستان را جمع کنید.

ماینکرافت فاصله‌ی زیادی با یک دنیای پوچ و یکنواخت دارد. هر منظره‌ی تولید شده با اکوسیستم و موادمعدنی خاص خودش به اجزای کوچک‌تر شکسته شود. منابع نامحدودی برای تامین مواد اولیه‌ی معمولی و خاص در اختیار هر بازیکن است. این راهی‌ست که باعث خلاقیت می‌شود و هم انگیزه‌ای برای اکتشاف است.

در یک ساوانا گیر افتاده‌اید. درخت‌های اقاقیا و اسب‌های وحشی و کمی باران پیدا می‌کنید. در تایگاهای یخ‌زده گرگ‌ها را پیدا می‌کنید. تمام چشم‌انداز تپه‌ها، کوه‌ها، دره‌ها، جنگل‌ها و اقیانوس‌هایی‌اند که به هم می‌رسند.

Minecraft-3

بیشتر موجوداتی که در جنگل‌های ماینکرافت می‌بینید دوستانه و مهربان‌اند. بعضی از آن‌ها مانند گاو را می‌توانید برای تهیه‌ی غذا بکشید. همین‌طور می‌توانید آن‌ها را برای تولیدمثل ترغیب کنید. اما موجودات دیگری هم مثل: زامبی‌ها، اسکلت‌ها، عنکبوت‌های غول‌پیکر و خزنده‌ها در جاهای مختلف پرسه می‌زنند. اما در مقابل آن‌ها باید مراقب خود باشید. اگر می‌خواهید زنده بمانید باید هر لحظه‌ آماده‌ی فرار باشید.

در آپدیت‌های جدید ماینکرافت تمرکز بیشتر روی قابلیت‌ها و آمارهایی بوده که وضعیتتان در بازی را به شما نشان می‌دهند. البته گزینه‌هایی هم به بازی اضافه شده که می‌تواند بازی را برای گیمرهای ماجراجو جذاب‌تر کند. مثلا افسون‌ها و معجون‌هایی در بازی دارید که با استفاده از آن‌ها می‌توانید پرواز کنید یا زیر آب نفس بکشید. البته شاید شما از افرادی باشید که بخش‌های ساختن و معماری این بازی را بیشتر از هر چیز دیگری دوست دارند. پس احتمالا اضافه شدن این بخش‌ها جذابیت بازی را برایتان بیشتر نمی‌کند.

ماینکرافت چه‌طور کار می‌کند؟

اساس همه‌چیز در ماینکرافت بر کار کردن است. باید برای هرچیزی کار کنید. حتی برای فهمیدن دستورالعمل ساخت یک وسیله یا این‌که‌ چه‌طور باید گوشت خام را به گوشت پخته تبدیل کنید. برای هر کدام از این‌ها چند مرحله‌ی مختلف وجود دارد و به منابع مختلفی هم نیاز دارید.

ماینکرافت دو حالت مختلف برای بازی دارد. یکی Survival Mode است. در این حالت بیشتر تمرکزتان باید روی فرار از دشمنان، ساخت و ساز با هرچیزی که پیدا می‌کنید و جستجو در مناظر شگفت‌انگیز اطراف باشد. اسم حالت دیگر Creative Mode است. در این حالت آزادی بیشتری دارید. از هر بلوک و آیتمی یک پالت دارید و می‌توانید به‌راحتی سازه‌های عظیم معماری یا یک ابر کامپیوتر بسازید. با این حالت یکی از مشکلات بزرگ بازی یعنی مشکل زمان حل می‌شود. برای هر کاری در ماینکرافت باید زمان زیادی صرف کنید. باید ساعت‌ها صرف جمع‌آوری مواد اولیه کنید و باز هم زمان زیادی صرف کنید تا با آن‌ها چیزی بسازید. با این‌که به‌شدت به خلاقیت نیاز دارد می‌تواند به همان شدن کسل‌کننده هم باشد.

Minecraft-4

چیزی که با ماینکرافت احساس رضایت را در شما به‌وجود می‌آورد این است که به اهدافی که خودتان تعیین کرده‌اید دست پیدا کنید. همین هم باعث شده تا این بازی امتیاز بالایی از کاربران دریافت کند. البته خود تعیین این اهداف می‌تواند برای بعضی‌ها چالش بزرگی باشد. همه طرحی برای ساخت یک ساختمان بزرگ ندارند. یا نمی‌خواهند ساعت‌ها وقتشان را در اتاق‌های گفتگوی آنلاین بگذرانند تا یاد بگیرند چطور از مکعب‌های ماینکرافت برای ساخت بناهای قرن نوزده آلمانی استفاده کنند.

در ماینکرافت داستان خاصی پیدا نمی‌کنید. گرچه این بازی پایان دارد اما بیشتر مسئله استخراج مواد نادر و ساخت و ساز با آن‌هاست تا پایان دادن به بازی. اگر بیشتر دنبال شخصیت‌هایی پرجاذبه با کش و قوس زیاد هستید بهتر است سراغ Dragon Age بروید. اگر هم دنبال اکشن‌های سینمایی هستید Rise of the Tomb Raider می‌تواند گزینه‌ی بهتری باشد. اما چیزی که با ماینکرافت به‌دست می‌آورید پس‌زمینه‌هایی برای لحظات به‌یادماندنی‌ است. مثلا طلوع آفتاب از بالای برجی که تازه تکمیل کرده‌اید. یا زمانی که در در غاری گم شده‌اید و مواد معدنی کمیاب به‌همراه دارید و باید برای پیدا کردن راهتان بجنگید.

بازی چند نفره

وقتی ماینکرافت را با دوستانتان بازی می‌کنید واقعا زنده می‌شود. در واقع مداوم وارد سیستم می‌شوید تا ببینید چه چیزی ساخته شده و منابع خود را به اشتراک می‌گذارید. وقتی از این حالت خارج می‌شود و دوباره به سراغ بازی بازی تک نفره می‌روید کاملا احساس تنهایی می‌کنید. با لمس یک دکمه می‌توان هر بازی تک نفره‌ی ماینکرافت را به یک دنیای چند نفره تبدیل کرد. تنها شرط این است که همه‌ی بازیکن‌ها در یک شبکه باشند.

این یک روش رایگان و راحت است که می‌توانید کارهایتان را با دوستانتان به اشتراک بگذارید. برای بازی با بازیکنان دورتر باید سرویس خود را مدیریت کنید یا از سرویس میزبانی Mojang به نام Microsoft Realms استفاده کنید.

Minecraft-4

ماینکرافت هم مثل هر بازی دیگری نقاط مثبت و منفی مختلفی دارد. اما چیزی که این ماینکرافت را متفاوت می‌کند دنیای متفاوت این بازی‌ست. بازی آزاد و خلاقانه را تجربه خواهید کرد.

نگاهی به نقاط مثبت و منفی ماینکرافت بیاندازیم:

مثبت

  • جهانی بی‌نهایت که هرقدر بخواهید می‌توانید آن را ادامه دهید.
  • گیم‌پلی آن ذهن را کاملا درگیر می‌کند، تا حدی که نمی‌توانید از آن دست بکشید.
  • خلاقیت زیادی در بازی جریان دارد.
  • می‌توانید چند نفره و آنلاین بازی کنید.
  • مصالح زیادی برای جمع‌آوری و موارد مختلفی برای ساخت وجود دارد.
  • دوستان حیوانی و دشمنان هیولایی.
  • طراحی منحصربه‌فرد

منفی

  • طرح قدیمی آسیاب‌ها
  • منحنی آموزش ناموزون

منبع: pcmag