نگاهی به بازی Marvel Spider-Man: Miles Morals؛ مرد عنکبوتی

0
7
بازی اسپایدرمن مارول

نسخه Miles Morals اصلا نتوانسته به موفقیت‌های مردعنکبوتی 2018 برسد. البته این نکته چیزی از ارزش‌های بازی کم نمی‌کند. این بازی هنوز هم جزو جذاب‌ترین آثار ژانر ابرقهرمانی‌ست. نسخه Miles Morals برای اولین بار برای کنسول ps5 یا پلی استیشن ساخته شده است. این بازی جز گران‌قیمت‌ترین محصولات موجود در بازار است.

دنبال چه نوع ویدیو گیمی می‌گردید؟ سری به دسته‌بندی نقد و بررسی بازی بزنید تا آن را پیدا کنید.

مزایای بازی

  • گرافیک عالی و جزئیات بسیار بالا
  • بارگذاری بسیار سریع
  • تصویربرداری استثنایی

معایب بازی

  • جذاب نبودت داستان اصلی
  • تکراری بودن چالش‌ها
  • محدودیت چالش‌ها و ماجراجویی‌ها

مدت زمان نسخه جدید بازی حدود 25 ساعت است. این نسخه برای کنسول ps5 طراحی و تولید شده است. تولید اولین محصول برای کنسول جدید همیشه برای کمپانی‌های بازی‌سازی بسیار جذاب و هیجان‌انگیز بوده. این نسخه برای اولین بار در سال 2020 در جریان یک فستیوال معرفی شد.

شخصیت جدید بازی

پیشنهاد ما: نقد و بررسی بازی Chivalry 2

سقوط از عرش به فرش

تجربه ثابت کرده که همیشه انتظارات تماشاگران از اولین نسخه یک بازی روی کنسول جدید بسیار بالا است. ولی در طرف دیگر شرکت‌های بازی‌سازی به‌دلیل عدم شناخت کافی از پلتفرم جدید، سقف آرزوهای هواداران را از عرش به فرش رسانده‌اند. معمولا اولین نسخه هر بازی که برای کنسول جدید ساخته می‌شود حالت موش آزمایشگاهی را دارد. شرکت‌ها سعی می‌کنند تمام خطاها و اشتباهاتشان را روی نسخه اول انجام داده و از مخاطب فیدبک یا بازخورد بگیرند.

شاید یکی از اصلی‌ترین دلایل عدم موفقیت Miles Morals نسبت به نسخه 2018 هم همین مواردی بود که در بالا اشاره کردیم. ولی این بازی خیلی بد یا ضعیف نیست. Miles Morals به‌لطف 3 فاکتور بسیار مهم جذابیت کافی را برای گیمرها دارد. این 3 فاکتور شامل 2 حالت نمایشی متفاوت، زمان بارگذاری خیلی کوتاه و جلوه‌های بصری 4k هستند.

تقسیم داستان اصلی به چند داستان فرعی

داستان اصلی این ورژن به چند داستان فرعی تقسیم شده است. در کنار گسترش بازی جذابیت وسرگرم‌کنندگی آن هم حفظ شده است. جلوه‌های بصری بازی خیلی جذاب و زیباست. Miles Morals دنباله شایسته‌ای برای Marvel Spider-Man است. یکی از جذاب‌ترین بخش‌های بازی قسمت دوبله و صداگذاری آن است. بازیگران سرشناس هالیوودی صداگذاری شخصیت‌های بازی را انجام داده‌اند. بیان دیالوگ‌ها بسیار طبیعی و جالب است. مطمئنا از شنیدن دیالوگ‌های بازی لذت خواهید برد.

شخصیت اصلی بازی

بهتر است سراغ داستان بازی برویم. مثل همه سری فیلم‌های اسپایدرمن یا مردعنکبوتی، شخصیت اول این بازی هم نوجوانی دبیرستانی و 17 ساله است. این نوجوان ساکن شهر شلوغ و پررفت‌وآمد نیویورک (New York) است. طبق معمول قهرمان قصه شخصیتی مهربان و خانواده‌دوست دارد. او به افراد خانواده و دوستانش خیلی اهمیت می‌دهد و از آن‌ها مراقبت می‌کند. او در دنیایی بی‌رحم و خشن زندگی می‌کند. دنیایی که هیچ‌کس ترحم و لطفی به سایرین ندارد و اهمیتی به دیگران نمی‌دهد. البته در این سری شخصیت اول بازی پیتر پارکر نیست. نام شخصیت این نسخه مایلز (Miles) است. مایل‌ها یا کیلومتر‌ها بین اصول اخلاقی قهرمان قصه و سایر افراد جامعه فاصله وجود دارد. دلیل نام‌گذاری بازی هم دقیقا همین است. کیلومترها فاصله بین اصول اخلاقی یا همان Miles Morals نامی مناسب برای این بازی‌ست. البته تفسیر دیگری هم وجود دارد. اسم قهرمان قصه مایلز (Miles) است. می‌‌توان اسم بازی را اصول اخلاقی مایلز تصور کرد. برداشت آزاد و به‌عهده خود گیمر است.

تحت آموزش پیتر پارکر

اگرچه شخصیت اصلی بازی زندگی دوگانه‌ای دارد ولی رفتار و حرکاتش خیلی باورپذیر است. او یک زندگی در روشنایی و یک زندگی در سایه و تاریکی دارد. نیمه پنهان او را هنوز کسی ندیده. استاد او پیتر پارکر (Peter Parker) است. پیتر شخصیت اصلی فیلم‌های مرد عنکبوتی‌ست. پیتر به این جوان یاد می‌دهد که چگونه مثل یک بچه دبیرستانی نرمال رفتار کند و در کنارش از مردم نیویورک برابر اشرار و حوادث عجیب محافظت کند. البته این مورد تنها چالش مایلز نیست. این جوان باید همراه مادرش به هارلم (Harlem) مهاجرت کند. خو گرفتن با محیط جدید هارلم چالش جدید و سختی برای اوست. هر سکانس و هر صحنه بازی با دقت بسیار زیادی طراحی شده است.

شروع حوادث

پیتر برای تعطیلات به خارج از نیویورک مسافرت می‌کند. سپس حوادث و اتفاقات بد و ناگواری برای شهر می‌افتد. عدم حضور پیتر باعث تبدیل شدن این جوان دبیرستانی به قهرمان شهر می‌شود. از این لحظه داستان Miles Morals شکل می‌گیرد. مایلز تبدیل به منجی شهر می‌شود. او پرده از چند راز بسیار مهم هم برمی‌دارد. کشف جواب این رازها زندگی او را به کلی تغییر می‌دهد.

بررسی بازی مردعنکبوتی

یک بازی اکشن: مروری بر بازی Necromunda: Hired Guns

اولین همکاری مایلز و پیتر

بازی با یک داستان دراماتیک شروع می‌شود. در ابتدا مایلز و پیتر به کمک هم قصد متوقف کردن آشوب بزرگی را دارند. یک کرگدن بزرگ رم کرده و هر چیزی که سر راهش باشد را نابود می‌کند. این داستان شروعی فوق‌العاده برای Miles Moral است و مخاطب را برای ادامه بازی آماده می‌کند. ضمن این‌که همراه با این داستان اولیه، تکلیف همه شخصیت‌ها مشخص می‌شود و مخاطب با همه شخصیت‌ها آشنایی لازم را پیدا می‌کند. به‌عقیده بسیاری چک اول یا ضربه اول بسیار مهم است. اگر بازی نتواند در همان دقایق اولیه مخاطب را با قصه‌ای پرکشش جذب کند شاید نتواند مخاطب رابرای ادامه بازی قانع کند. حتی شاید بسیاری از گیمرها بعد از چند دقیقه اول بازی را ادامه ندهند. ولی داستان ابتدایی Miles Morals به‌حدی جذاب است که همه مخاطبان را راضی نگه دارد.

در نهایت باید جلوی کرگدن را در فروشگاهی بگیرید. باید شانه‌های او را از کار بیاندازید و متوقفش کنید. در همین لحظات با چند نکته روبه‌رو می‌شوید. گیم‌پلی عالی، فریم ریت (Frame Rate) یا سرعت تصویر بسیار بالا و صداگذاری بسیار حرفه‌ای توجه شما را جلب می‌کند. بازی چیزی از فیلم‌های مطرح هالیوودی کم ندارد. میمیک یا حالت صورت شخصیت‌ها به‌زیبایی هر چه بیشتر طراحی شده است. چه انتظار دیگری از یک بازی ویدئویی دارید؟

تاثیرات سخت‌افزاری ps5 بر کیفیت بازی

مثل نسخه سینمایی اسپایدرمن، اولین حرکت و تجربه مایلز برای نجات شهر بسیار جذاب و عالی‌ست. در کنار آن وقتی برای اولین‌بار برای نجات شهر اقدام می‌کنید متوجه یک نکته می‌شوید. تفاوت ps5 در اولین ماموریت نمایان می‌شود. خیابان‌هایی شلوغ، ترافیک زیاد و رندر بسیار باکیفیت مناظر از فواید ps5 هستند. شاید حتی تشخیص بازی از واقعیت برای عده‌ای سخت باشد. کیفیت گرافیکی بازی به‌حدی بالاست که می‌توانید بازتاب تصویر خودتان را در شیشه ببینید. درواقع امکانات سخت‌افزارهای جدید شرکت سونی (Sony) را از همان ابتدا لمس می‌کنید. مهم‌ترین مزیت ps5 قدرت پردازش بالاست که منحر به سرعت فوق‌العاده بازی شده. سرعت بازی واقعا بالاست و این بسیار لذت‌بخش است. تصاویر واقعی و نورپردازی بسیار طبیعی هم از دیگر مزایای ps5 هستند. متریال و بافت لباس هم به‌وضوح قابل لمس هستند. دیگر خبری از تصاویر تار و نماهای بی‌کیفیت و مصنوعی نیست. می‌توان گفت که Miles Moral  آغازگر عصر جدیدی در زمینه بازی‌های ویدئویی‌ست. این بازی باعث بالا رفتن سطح توقعات و انتظارات گشمرها می‌شود. دقیقا به‌همین دلیل سایر شرکت‌های معتبر بازی‌سازی هم مجبور به افزایش سطح کیفی آثارشان می‌شوند.

تفاوت توانایی‌های مایلز با پیتر

اگر قرار بود تمام توانایی‌ها و ویژگی‌های پیتر پارکر در مایلز تکرار شود دیگر نیازی به ساخت شخصیت جدید نبود. می‌شد با همان پیتر پارکر ادامه داد. ولی چند تفاوت و تغییر در توانایی‌ها و حرکات و حملات مایلز ایجاد شده است. یک خاصیت جدید به‌نام حمله زهرآلود (Venom Attack) به مایلز اضافه شده است. مایلز در حین حمله می‌تواند یک جریان الکتریکی خاص به سمت دشمنانش پرتاب کند. همچنین مایلز بسیار چابک‌تر و سریع‌تر از پیتر پارکر است. همچنین مایلز می‌تواند برای چند ثانیه ناپدید شود. البته به‌مرور زمان و در کنار توصیه‌های پیتر پارکر می‌توانید کنترل بیشتری بر مایلز پیدا کنید و مهارت‌هایتان را افزایش دهید. در کل گیم‌پلی بازی کاملا قابل‌قبول و بسیار جالب است.

بازی مردعنکبوتی

سری به دنیای نینجاها بزنید: ری‌ویو بازی Ninja Gaiden: Master Collection

چالش‌ها و ماموریت‌های فرعی بازی

داستان اصلی بازی فقط حدود نیمی از زمان Miles Morals را پوشش می‌دهد. حدود 10 تا 12 ساعت باید وقت خود را روی داستان اصلی بازی بگذارید. اما بعد از آن، وقت آزادی دارید که می‌توانید صرف قصه‌های فرعی کنید. چالش‌های دشمنان را می‌توانید قبول کنید، در مبارزات خیابانی شرکت کنید یا از قابلیت نامرئی شدن خودتان استفاده کنید. می‌توانید از اپلیکیشن داخل بازی به‌نام محله دوست‌داشتنی (Friendly Neighborhood) استفاده کنید. از طریق این اپلیکیشن می‌توانید جلوی وقوع جرم و جنایت در محله را بگیرید. در این اپلیکیشن تقاضاهای زیادی ثبت می‌شود. ممکن است یک‌بار گربه صاحب مغازه را نجات دهید. یک‌بار جلوی نشتی لوله منبع تامین آب شهر را بگیرید. رازهای زیادی مثل یادگاری‌های کودکی مایلز در سراسر شهر پخش شده‌اند. در کنار انجام ماموریت‌ها باید معماها را هم حل کنید. در کل گستره داستان‌ها و تفاوت آن‌ها به‌حدی‌ است که حوصله گیمرها سر نرود. می‌توان به‌جرات گفت که بازی Miles Moral بسیار سرگرم‌کننده و جذاب است.

نگاه کلی

در حالی‌که روند تولید بسیاری از فیلم‌های ابرقهرمانی به‌دلیل گسترش ویروس کرونا متوقف شده، خبر انتشار بازی ابرقهرمانی مرد عنکبوتی نسخه Miles Morals بسیار خوشحال‌کننده بود. برای اولین‌بار این بازی برای کنسول ps5 ساخته شده. شخصیت اول بازی عوض شده و دیگر خبری از پیتر پارکر نیست. پتانسیل‌ها و جذابیت بازی بسیار بالاست. سخت‌افزارهای پیشرفته ps5 باعث افزایش کیفیت گرافیکی بازی شده است. بسیاری از منتقدین و مخاطبان بازی‌ها ویدئویی معتقد هستند که Miles Moral می‌تواند آغازگر عصر نوین در عرصه بازی‌سازی باشد. در کنار داستان اصلی، بازی به داستان‌ها و چالش‌های فرعی هم پرداخته. اگر عاشق فیلم‌های ابرقهرمانی و آثار اکشن هستید، این بازی مخصوص شما ساخته شده است. به‌هیچ‌وجه لذت تجربه این بازی را از دست ندهید.

منبع: techradar