بررسی بازی 3 Luigi’s Mansion: تنها در هتل

1
908
Luigi's Mansion 3

هر اتاق جدید در یک بازی ترسناک، لرزه به بدنم می‌اندازد و هر تحرک کوچک، ممکن است چیزی باشد که برای پریدن جلوی صورتم انتظار می‌کشد. گاهی تصوراتم واضح‌تر و حتی ترسناک‌تر از هیولایی می‌شوند که در نهایت با آن‌ها روبه‌رو می‌شوم. در مورد لوئیجی، اشباحی که او را در Luigi’s Mansion 3 تعقیب می‌کنند بسیار واقعی هستند. در نتیجه زمزمه‌های زیر لب او از ترس و عادت او به پریدن از روی هر مانع کوچکی در شب، معقول به نظر می‌رسد. حتی وقتی لوئیجی طبقه‌های پر از اشباح هتل را یکی پس از دیگری بالا می‌رود، هیچ نشانه‌ای از کم‌تر شدن ترس در او دیده نمی‌شود.

لوئیجی و دوستانش یعنی Mario ،Peach و سه Toad به امید داشتن تعطیلاتی آرام به هتلی مجلل می‌روند. اما طولی نمی‌کشد که هتل روی دیگر خود را به مهمانانش نشان می‌دهد و همه به جز لوئیجی را در چند نقاشی زندانی می‌کند و در نتیجه لوئیجی مجبور می‌شود علی‌رغم میل خودش به دنبال راه نجاتی برای دوستانش برود. چنین داستانی برای اولین بار نیست که اتفاق می‌افتد. تقریباً شش سال از آخرین تجربه ترسناک لوئیجی که روی Nintendo 3DS عرضه شد می‌گذرد و قدمت کل مجموعه به سال 2001 و کنسول GameCube برمی‌گردد. پلتفرمی که روی آن نسخه اول این مجموعه به فروش 2.5 میلیون نسخه‌ای دست پیدا کرد و تبدیل به پنجمین بازی پرفروش GameCube شد.‌ و حالا نسخه سوم این مجموعه با همان فضاسازی نسخه‌های قبلی به پلتفرم سوییچ آمده تا با استفاده از قدرت این کنسول، المان‌های کلاسیک این بازی را با چندین مرحله پیشرفت به بازیکنان عرضه کند. تمامی طبقات در Luigi’s Mansion 3 با جزئیات فراوان آراسته شده‌اند و نورپردازی تمام طبقات با ظرفت تمام انجام شده است. نور محیط نه آنقدر زیاد است که فضای ترسناک بازی را برهم بزند و نه آنقدر کم است که برای پیدا کردن مسیرتان دچار مشکل شوید. اشباح بازی بسیار درخشان هستند و آمدن آن‌ها به هریک از طبقات، باعث روشن‌تر شدن محیط بازی می‌شود.

لوئیجی و دوستانش در حال ورود به هتل Luigi's Mansion
لوئیجی و دوستانش به امید داشتن تعطیلاتی آرام به هتلی مجلل می‌روند.

کات‌سین‌ها و صحنه‌های سینمایی بازی خیره کننده طراحی شده‌اند. طوری که به نظر می‌رسد آن‌ها قطعه‌هایی از یک انیمیشن زیبا با هنرمندی لوئیجی و سگ شبحی او، Ploterpup هستند. کات‌سین‌های بازی مثالی بارز از توانایی نینتندو در پیاده‌سازی بازی‌هایی با کیفیت برای سخت‌افزار خودش هستند.

بعد از تبدیل هتل به مکانی تسخیر‌شده، تمامی دکمه‌های آسانسور به‌دست اشباح هتل از جای خود در‌آورده شده‌است و لوئیجی برای پیدا کردن دکمه‌ها مجبور است تا هتل را طبقه به طبقه بالا برود و با شکست دادن رئیس هر طبقه، دکمه مربوط به آن طبقه را بدست بیاورد. نقاشی‌هایی که دوستان لوئیجی در آن‌ها به دام افتاده‌اند نیز در سراسر هتل پراکنده شده‌ و شما در مسیر رسیدن به طبقات بالایی هتل، پروفسور Elvin Gadd، مخترع تمام تجهیزات مبارزه با اشباحی که در طول بازی از آن‌ها استفاده می‌کنید و همچنین تعدادی از Toadها را آزاد می‌کنید.

لوئیجی در کنار Ploterpup در Luigi's Mansion
لوئیجی و سگ شبحی او Ploterpup.

نسخه قبلی یعنی Luigi’s Mansion: Dark Moon‌ که بر روی پلتفرم 3DS عرضه شد نیز شروعی به خوبی نسخه فعلی این مجموعه داشت، اما بعد از چند ساعت با تکراری شدن مراحل بازی از جذابیت آن کاسته می‌شد. اما بر خلاف نسخه قبلی استودیو Next Level Games شما را از این بابت در Luigi’s Mansion 3 ناامید نمی‌کند. سورپرایز‌های بازی تمامی ندارند و هر پانزده طبقه هتل و همچنین دو طبقه زیرزمینی آن کاملاً با هم متفاوت هستند. اکثر طبقات بازی چیز‌های معمولی هستند که در یک هتل لوکس آن‌ها را می‌بینید. فروشگاه‌ها، سالن تمرین، یک سالن موزیک مجلل و … . اما در سایر طبقات چیز‌های عجیبی می‌بینید که امکان وجود آن‌ها در یک طبقه از هتل وجود ندارد! مثلاً یکی از طبقات شامل یک هرم بزرگ با تله‌های فراوان می‌شود و در یکی دیگر از طبقات یک کشتی دزدان دریایی که درست وسط ساختمان در کنار یک اسکله پهلو گرفته‌است را می‌بینیم.

هرمی بزرگ در Luigi's Mansion
یکی از طبقات بازی شامل یک هرم بزرگ با تله‌های فراوان می‌شود.

ابزار‌هایی که لوئییجی در این نسخه از آن‌ها استفاده می‌کند تقریباً مشابه ابزار‌های موجود در عناوین قبلی این سریست. Poltergust، اصلی‌ترین وسیله لوئیجی است که از یک جاروبرقی که به یک کوله‌پشتی متصل شده‌است تشکیل می‌شود. این وسیله می‌تواند تقریباً همه چیز از جمله زباله، شن یا حتی ارواح را به داخل خود بکشد. لوئیجی قادر است تا با استفاد از Poltergust پرده‌ها را از روی میله بکند یا شیر فلکه‌های بزرگ را برای تغییر سطح آب پچرخاند. همچنین می‌توانید با برعکس کردن جریان هوا در این وسیله، آن را به یک دمنده تبدیل کنید تا با استفاده از آن، دشمنان را از خود دور کنید یا وسایل خاصی را از چنگ هیولا‌های مختلف بازی در بیاورید.

راه دیگر استفاده از Poltergust، شلیک یک طناب چسب‌دار به اشیای مختلف است. با استفاده از این وسیله می‌توانید اشیاء موجود در محیط را به سمت خود بکشید یا از آن برای تغییر جهت یک کلید استفاده کنید. وسایل دیگر موجود در بازی شامل یک چراغ قوه قوی برای گیج کردن اشباح و یک چراغ مخصوص با نوری خاص برای پیدا کردن رموز مختلف پنهان در محیط بازی می‌شود. لوئیجی همچنین قادر است تا با استفاده از Poltergust، توده‌ای از هوای فشرده را شلیک کند که بیشتر برای مبارزه با دشمنان یا جابجایی اشیاء کاربرد دارد.

شاید ابزاری که لوئیجی در بازی از آن‌ها استفاده می‌کند بسیار ساده و ابتدایی به نظر برسند، ولی برای پیشروی در Luigi’s Mansion 3 مجبورید از همین ابزار به ظاهر ساده، استفاده‌های خلاقانه‌ای بکنید. بسته به میزان خلاقیتتان، می‌توانید از دستگاه دمنده برای هل دادن یک سبد چرخ‌دار استفاده کنید یا یک برگ بزرگ را برای ایجاد یک مسیر امن برای عبور لوئیجی از جایش در بیاورید. یک توده هوای فشرده می‌تواند درب پیشخوان هتل را باز کند تا لوئیجی پشت آن قایم شود. همچنین با روشن کردن چراغ مخصوصی که همراه خود دارید همیشه می‌توانید یک راز جدید کشف کنید.

لوئیجی و Plotergust در Luigi's Mansion
Poltergust، اصلی‌ترین وسیله لوئیجی است که از یک جاروبرقی که به یک کوله‌پشتی متصل شده‌است تشکیل می‌شود.

Luigi’s Mansion 3، حتی برای کنجکاوی بازیکن نیز ارزش زیادی قائل می‌شود. برای مثال در یکی از طبقات به یک توبا (نوعی ساز بادی) بزرگ بر می‌خورید. اگر به اندازه کافی‌ کنجکاو باشید و با استفاده از دستگاه دمنده‌ای که به همراه خود دارید داخل این توبا بدمید، علاوه بر شنیدن صدای این ساز، بازی شما را با بارانی از پول تشویق خواهد کرد. هرچند که بدست آوردن پول داخل بازی در Luigi’s Mansion 3 کاری چندان سخت نیست ولی گرفتن اسکناس‌هایی که در محیط بازی روی هوا معلق هستند هیچ‌گاه از جذابیت نمی‌افتد.

شخصیت دیگر حاضر در بازی، Gooigi یا کپی ژله‌ای لوئیجی است که توسط پروفسور Elvin Gadd ساخته شده‌است. Gooigi که در کوله‌پشتی لوئیجی زندگی می‌کند، نقش مهمی در جستجوی محیط و حل کردن بسیاری از معما‌های Luigi’s Mansion 3 دارد. این کپی ژله‌ای از لوئیجی همه توانایی‌های او به جز باز کردن در‌ها یا رد شدن از آب را دارد. بنابراین بیشتر اوقات زمانی از Gooigi استفاده می‌کنید که لوئیجی توسط یکی از ارواح گیر افتاده باشد یا این که بخواهید از توانایی‌های منحصر به فرد Gooigi مثل رد شدن از فنس‌ها یا پایین رفتن از چاه‌ها استفاده کنید. در برخی از طبقات، مجبورید از Luigi و Gooigi به صورت همزمان استفاده کنید و ممکن است برای رد شدن از یک مانع یا حل یک معما مجبور شوید چندین بار بین این دو شخصیت جابجا شوید و هربار کنترل یکی از آن‌ها را به دست بگیرید. البته با استفاده از بخش Co-op بازی می‌توانید کنترل Gooigi را به طور همزمان به یکی از دوستانتان بسپارید.

لوئیجی در کنار Gooigi در Luigi's Mansion
Gooigi نقش مهمی در جستجوی محیط و حل کردن معما‌ها دارد.

مراحل Luigi’s Mansion 3 معمولاً کوتاه‌ طراحی شده‌اند تا جذابیت اولیه هر طبقه با گشت و گذار زیاد در آن از دست نرود. هرچند گاهی اوقات مجبور می‌شوید به طبقات قبلی برگردید که پس از مدتی این کار بسیار خسته کننده می‌شود. همچنین هر طبقه دارای 6 الماس رنگارنگ و یک روح اضافه است که اگر علاقه‌مند به ماجراجویی بیشتر هستید می‌توانید به دنبال آن‌ها بروید. عمق و جذابیت معما‌ها در Luigi’s Mansion 3 هیچ‌گاه به شما اجازه عبور آسان از طبقات بازی را نمی‌دهند ولی بازی نمی‌گذارد تعدد این معما‌ها بازیکن را خسته کند و معمولاً پس از یک طبقه با معما‌های فراوان، به طبقه‌ای کوچک‌تر و آسان‌تر بر می‌خوریم.

متاسفانه Bossها در Luigi’s Mansion 3 یک‌دست نیستند. بعضی از Bossها بسیار چالش برانگیز و‌ جذاب طراحی شده‌اند و برای شکست‌دادن آن‌ها باید از ابزار خود استفاده‌های خلاقانه‌ای بکنید. جذاب‌ترین Bossها، آن‌هایی بودند که بازیکن را مجبور به انجام فعالیت‌های مختلف در جهت پیش‌بردن مبارزه می‌کردند؛ درحالی که خسته‌کننده‌ترین Bossها، شما را تنها مجبور به گریز‌ از حملات دشمن می‌کردند تا زمانی که سلاحشان به‌نوعی درجایی گیرکند و شما بتوانید با استفاده از شرایط به‌وجود آمده، آن Boss را شکست دهید.

لوئیجی در Luigi's Mansion
هیچ نشانه‌ای از کم‌تر شدن ترس در Luigi دیده نمی‌شود.

نتیجه‌گیری:

در مجموع برخی از Bossهای بازی، از معدود نقاط ضعف Luigi’s Mansion 3 به شمار می‌روند. مراحل و طبقات بازی، پازل‌ها، معماها، طراحی و نورپردازی محیط همگی با ظرافت و خلاقیت تمام طراحی شده‌اند و در خدمت تجربه ترسناک بازی هستند. بازی در تمامی مراحل به جز قسمت‌هایی که مجبور به بازگشت به طبقات قبلی می‌شوید جذابیت خود را کاملاً حفظ می‌کند. Next Level Studios، سنت دیرینه خود در توجه بیشتر به و شخصیت Luigi‌ را نسبت به برادر معروف‌ترش در Luigi’s Mansion 3 نیز ادامه داده‌است؛ هرچند که سرنوشت لوئیجی ترسیدن برای لذت‌بردن ما باشد.

با اقتباس از وب‌سایت Polygon