نقد و بررسی بازی Little Nightmares 2؛ نهایت ترس و وحشت

0
5
پوستر بازی کابوس کوچک

ورژن دوم بازی کابوس‌های کوچک (Little Nightmares) سراسر وحشت و هیجان است. این بازی ترکیبی از پیدا کردن پناهگاه و فرار برای زنده ماندن است. در این نسخه در هر مرحله شکنجه می‌شوید. هیچ محلی امن نیست. باید خیلی مراقب پشت سرتان باشید. ضربان قلبتان رفته‌رفته بالاتر می‌رود. تعداد زیادی رمز و رازهای کشف‌نشده از نسخه اول به این نسخه منتقل شده. مدت زمان بازی حدودا 4 ساعت است. علاوه‌بر زنده ماندن و نجات جانتان باید این معماهای مرموز و تاریک را کشف کنید. اکثر مواقع بازی در سایه می‌گذرد. تاریکی سرشار از ناگفته‌هاست. انسان از درون و اعماق تاریکی خبر ندارد. دقیقا به همین دلیل است که محوریت اصلی همه فیلم و بازی‌های ترسناک تاریکی و مرگ است. آیا بر ترستان غلبه می‌کنید؟ آیا بازی را تمام می‌کنید؟

قهرمان‌های بازی

قهرمان بازی مونو (Mono) است. او ظاهرش نسبت به ورژن اولیه تغییرات زیادی کرده. یک ماسک روی صورت دارد و یک کت بارانی زرد می‌پوشد. کت بارانی زرد نماد مونو است و او را از سایر شخصیت‌های بازی به‌طرز واضحی متفاوت می‌کند. برخلاف ظاهر توانایی‌های مونو خیلی تغییرات زیادی نکرده. اصلی‌ترین توانایی که به مونو نسبت به نسخه قبلی اضافه شده، توانایی استفاده هم‌زمان از چند سلاح است. مونو می‌تواند به‌کمک این توانایی منحصر‌به‌فردش هم‌زمان چند ارواح خبیثه را نابود کند. علاوه‌بر این باید اشاره کنیم که مونو پسر است. ولی در نسخه اولیه مونو دختر بود و نامش Six بود. Six هم در این ورژن حضور دارد. به‌نوعی این دو نفر مکمل و همزاد هم هستند. در این نسخه Six نقش پشتیبان مونو را دارد. شخصیت Six توسط خود هوش مصنوعی بازی کنترل می‌شود. البته در بعضی موارد معدود و انگشت‌شمار خود گیمر می‌تواند این شخصیت را کنترل کند. ارتباط مونو و Six خیلی شباهتی به دو همکار یا شریک ندارد. آن‌ها صرفا برای زنده ماندن به هم نیاز دارند.

کابوس‌های کوچک 2

پیشنهاد ما: نقد و بررسی بازی روح سوشیما

اهمیت نقش Six

نقش Six اهمیت خیلی زیادی در بازی دارد. او یک راهنما و منجی گران‌بها برای شماست. هربار که در تعقیب و گریزهای بازی مجبور به رفتن به محل‌های جدید و تاریک می‌شوید این شخصیت Six است که چند متر جلوتر مسیر را برایتان باز می‌کند. معلوم نیست که بدون حضور Six چه اتفاقی برای مونو می‌افتاد. مثلا در یکی از بخش‌ها وقتی داخل یک مزرعه پنهان شده‌اید ناگهان دشمن به شما حمله‌ور می‌شود. صاحب مزرعه شروع به شلیک می‌کند. در فاصله عوض کردن فشنگ‌ها و مسلح کردن شاتگان، Six شما را به محل امنی می‌برد. حضور Six و راهنمایی‌هایش باعث پایین آوردن خطاهای گیمر در زیر فشارهای شدید و بهینه‌سازی بازی می‌شود. ولی Six را نمی‌توان یک همکار کاردرست و موثر تصور کرد. او فقط جانتان را نجات می‌دهد و راه را به شما نشان می‌دهد. وقتی پای کار گروهی یا تیمی به بحث باز می‌شود و نوبت کشف رازها و حل معماها می‌رسد، دیگر خبری از Six نیست. او در این موارد هیچ کمکی نمی‌کند.

کنترل دستی Six

اگر خاطرتان باشد قبل‌تر گفتیم که می‌توان در برخی موارد کنترل Six را شخصا به‌عهده گرفت. یکی از این موارد همین بحث شیرین حل معماهاست. در زمینه حل معما می‌توان جای مونو و Six را باهم عوض کرد. هرچند که هیچ تغییری در اوضاع ایجاد نمی‌شود. این قابلیت خیلی کاربردی و پراهمیت نیست. گیم‌پلی بازی کابوس‌های کوچک اصلا سخت و پیچیده نیست. نیازی به مهارت خیلی بالا و تسلط زیاد برای کنترل مونو نیست. فقط باید یک سری حرکات عادی مثل پریدن روی سقف، حرکات مارپیچ برای فریب دشمن و چرخش سریع را بلد باشید. همین چند مورد خیلی ساده کارتان را راه می‌اندازد.

واکنش‌ها در برابر موفقیت‌ها

یکی از جذاب‌ترین و جالب‌ترین قسمت‌های بازی واکنش‌های عجیب Six به موفقیت‌های مونو است. هربار مونو یک یک معما را حل یا رمز یک مساله پیچیده را کشف می‌کند، بلافاصله Six پشت سرش دویده و بالا و پایین می‌پرد. Six شخصیت مونو را مثل برادر کوچک‌ترش دوست دارد. هرچند که سن Six از مونو بزرگ‌تر است ولی برای جذابیت بازی حرکات احمقانه‌ای به رفتارش اضافه شده. Six خیلی کله‌شق و یک‌دنده است. او مسیر حرکت شما برای جابه‌جا کردن وسایل را سد می‌کند. برای شما مزاحمت‌های ناخواسته‌ای ایجاد می‌کند. گاهی‌اوقات وقتی دارید نهایت تلاشتان را برای پنهان شدن و مخفی ماندن می‌کنید او با داد و فریادهایش محل شما را لو می‌دهد. اگرچه حرکات او گاهی روی مخ گیمر می‌رود ولی جذابیت خاص خودش را دارد. در مورد این مساله نمی‌توان حکم قطعی داد که آیا خوب است یا بد. قضاوت در این مورد بماند بر عهده خود گیمرها تا با سلیقه خودشان این مورد را قضاوت کنند.

بازی را اسپویل کنیم؟

آیا اسپویل کردن بازی یا فیلم کار خوبی‌ست؟ مطمئنا جواب یک کلمه‌ست، خیر. فقط در همین حد بدانید که در آخرین قسمت بازی کابوس‌های کوچک یک سورپرایز بسیار بزرگ و غافلگیرکننده در انتظار شماست. برای اسپویل نشدن قسمت‌های جذاب بازی بهتر است از پرداختن به این سورپرایز صرف نظر کنیم. فقط همین‌قدر بدانید که این سورپرایز حول محور نقش Six و داستان خاص خودش اتفاق می‌افتد. ماجراجویی‌ها و بخش‌های جذاب بازی آن‌قدری که باید باشد نیست. علی‌رغم نقش بسیار پررنگ و مهم Six باز هم می‌توان به‌جرات ادعا کرد که نقش او و حضورش در این نسخه برای پوشش دادن به نقاط ضعف بازی بوده. می‌شد نقش او را بهتر پردازش و جذاب‌تر از آب در‌آورد. او بیشتر نقش زنبور دور چراغ را دارد. نور جای دیگری‌ست ولی توجهات به زتبور جلب می‌شود. وقتی که مونو برای فرار کردن از سایه خارج شده و به روشنایی می‌رود، برای منحرف کردن دید دشمن و پرت کردن حواسش، Six وارد عمل می‌شود. او تمام تلاشش را برای انحراف توجهات و جلب نظر می‌کند.

دردسر بسیار بزرگ در کابوس‌های کوچک

یکی از ضعف‌ها و نکات بسیار منفی بازی نحوه روایت آن است. روایت بازی جوری‌ست که انگار تیم سازنده تمایل داشته از جامعه جهانی انتقاد کند. روند قصه بازی به‌طرز وحشتناک و وسواس‌گونه‌ای دائما در حال تفسیر نکات منفی جهان مدرن است. البته این نکته باعث شکل گرفتن چند صحنه خنده‌دار شده. مثلا در نکوهش تلوزیون، یک تلوزیون شکسته در بازی تعبیه شده. یکی از رازهای بازی پیدا کردن کنترل تلوزیون و روشن کردن آن است. وقتی مونو کنترل را پیدا و تلوزیون را روشن می‌کند حواس دشمن به سریال مورد علاقه‌اش پرت می‌شود و مونو فرار می‌کند. این یک نقد در قالب صحنه‌ای طنز در بازی ویدئویی‌ست. ولی افراط و زیاده‌روی بیش از حد در این نوع طرز نگاه مثل استخوانی در گلو آدم را اذیت می‌کند. بهتر بود تیم سازنده حد اعتدال را رعایت می‌کرد.

بازی کابوس‌های کوچک

اهمیت افراد شرور در بازی

نقش و اهمیت افراد شرور و بدطینت و پلید در نسخه دوم بازی کابوس‌های کوچک دقیقا مثل نسخه اول است. این افراد جز پرکشش‌ترین بخش‌های بازی هستند. آن‌ها ستاره‌های Little Nightmares 2 هستند. جانوران و موجودات ترسناک و عجیبی که همواره در حال تعقیب کردن شما هستند. یکی از جذاب‌ترین شرورهای بازی معلمی با گردن مار است. گردن معلم شبیه یک مار بزرگ و سمی‌ست. صدای نیش و حرکات او و حس نزدیک شدنش به دانش‌آموزان داخل کلاس لرزه بر اندام هر گیمری می‌اندازد. طرز طراحی چهره این معلم هم بسیار جالب است. چشمانی بی‌روح و بسیار ترسناک که در تاریکی می‌درخشد. درخشش چشمان او در تاریکی کلاس درس واقعا وحشتناک است.

چگونه از این افراد شرور در امان باشیم؟

اما سوال بسیار مهم علاج کار است. هر گیمری بعد از دیدن این مطالب یک سوال در ذهنش شکل می‌گیرد. آن سوال هم این است که چگونه از این افراد شرور و بدذات در امان بمانیم. جواب بسیار ساده است. اگر نسخه اول را بازی کردید، از همان تکنیک‌های پنهان‌سازی و استتار نسخه اول استفاده کنید. اگر تازه کار هستید، دنبال محل‌های تاریک و خلوت بروید. یک نقشه در بازی وجود دارد. متناسب با آن نقشه مکان‌های مناسب را پیدا کنید. وقتی یکی از افراد شرور در تاریکی به شما نزدیک می‌شود از حالت بی‌حرکت و فریز شده باید بلافاصله خارج شوید. از روی نقشه یک محل مناسب انتخاب و بلافاصله فرار کنید. با رعایت همین نکات ساده می‌توانید با خطرات بازی مدارا کنید.

فرار یا مبارزه

دو دیدگاه در مورد مقابله با دشمن وجود دارد. طبق دیدگاه اول بهتر است با دشمن درگیر نشد و فرار کرد. ولی دیدگاه دوم می‌گوید که باید به دل دشمن رفت و با او درگیر شد. هرکدام از این دیدگاه‌ها اهمیت خاص خودشان را دارند و در مواقع مشخص می‌توانند خیلی کاربردی باشند. ولی کابوس‌های کوچک (Little Nightmares 2) در بحث فرار خیلی از مبارزه عمل می‌کند. این بازی روی اصل فرار و پنهان شدن و جلوگیری از ایجاد درگیری بنا شده. هرچند در برخی موارد می‌توان به جای فرار با دشمن مبارزه کرد. ولی این مبارزات خیلی جذاب نیستند. بازی اکشن زیاد سطح بالایی ندارد.

بررسی بازی کابوس‌های کوچک

تصاویر بازی

یکی از مواردی که انتقاد منتقدان و گیمرها را در این مدت خیلی برانگیخته، ضعف شدید تصاویر بازی و عدم دقت دوربین‌هاست. دوربین‌ها خیلی دقت پایینی دارند. زاویه تصاویر مناسب نیست و خیلی‌اوقات شما تصویر دشمن را با وضوح کافی نمی‌بینید. این مشکل یکی از معایب مهم بازی نسبت به نسخه اول است. امیدوار هستیم که این مشکل در به‌روزرسانی‌های بعدی هرچه سریع‌تر حل شود.

نگاه کلی

بازی کابوس‌های کوچک (Little Nightmares 2) اثری در ژانر وحشت است. این بازی حدودا 4 ساعت طول می‌کشد. دو شخصیت اصلی بازی مونو و Six هستند. Six راهنما و مسیریاب برای مونوست. او مسیرها را پیدا کرده و جان مونو را نجات می‌دهد. در مقابل این دو نفر تعدادی شخصیت شرور و بد هم در بازی حضور دارند. این افراد ستاره‌های بازی‌اند. بسیار زیبا، جذاب و هیجان‌انگیز است. ضعف‌های بازی قابل چشم‌پوشی هستند. اگر از فیلم‌ها و بازی‌های ترسناک لذت می‌برید، فرصت تجربه کردن این بازی بسیار جذاب را به‌هیچ‌وجه از دست ندهید.

نسخه دوم بازی Little Nightmares 2 بسیار جذاب و هیجان‌انگیز است. این بازی در ژانر وحشت ساخته شده و جز موفق‌ترین بازی‌های این ژانر است.

منبع: ign