نقد و بررسی بازی ویدئویی King’s Bounty؛ یک قدم تا نابودی + تریلر

0
5

به تاریخ علاقه دارید؟ نظرتان درباره تاریخ در قالب بازی چیست؟ حال و هوای بازی بی‌شباهت به اواخر دوره افشاریه و زندیه نیست. در آن دوران کشور نظم و انضباطی درستی نداشت. یک پادشاه کشته می‌شد و نفر بعدی قدرت و تخت سلطنت او را غصب می‌کرد. حکومت واحدی در کشور مستقر نبود و هر حاکم محلی برای خودش اعلام استقلال می‌کرد و منطقه‌ای را تحت کنترل درمی‌آورد. بازی ویدئویی King’s Bounty هم دقیقا حال‌وهوای مشابهی دارد.

جزئیات فنی بازی

بازی ویدئویی King’s Bounty اثری در ژانر نقش‌آفرینی‌ست که در سال 2021 توسط شرکت بازی‌سازی 1C Entertainment تولید و توسط استودیو بازی‌سازی Prime Matter به‌صورت رسمی و گسترده عرضه شد. این بازی برای کنسول‌های نینتندو سوئیچ (Nintendo Switch)، پلی‌استیشن 4 (PS4)، ایکس باکس وان (Xbox One) و کامپیوترهای شخصی (PC) تولید شده است.

در دسته‌بندی نقد و بررسی بازی درباره جدیدترین‌های دنیای گیم بخوانید.

معلق میان دو ژانر

سری اول بازی King Bounty ترکیبی‌ از دو ژانر بود. در دهه 1990 بازی‌های استراتژی تازه به بازار عرضه شده بودند و بازی‌های نقش‌آفرینی کم‌کم از رونق می‌افتادند. اما با عرضه بازی King’s Bounty 1 همه معادلات تغییر کرد. شرکت سازنده دو ژانر را با هم تلفیق کرده بود. ژانرهای استراتژی و تاکتیکال با ژانر نقش‌آفرینی ترکیب شدند. نتیجه کار بسیار غافلگیرکننده و موفق بود. نسخه جدید بازی هم همین راه را ادامه داده است. اما چیزی که در این نسخه تغییر کرده غلبه سبک نقش‌آفرینی بر سبک استراتژی‌ست. در نسخه‌ قبلی شاید 70 درصد بازی در مورد انتخاب استراتژی‌های درست و تاکتیک‌های مناسب بود. اما در این نسخه اولویت اول و اصلی بازی نقش‌آفرینی‌ست. سه شخصیت در اختیار شماست و می‌توانید یکی از آن‌ها را انتخاب کنید. تصمیمات و انتخاب‌های شما بر سرنوشت بازی تاثیر می‌گذارد. اما اصرار به استفاده از استراتژی و انتخاب‌های موثر باعث اتلاف وقت زیاد و خسته‌کننده شدن بازی شده است.

جادوی سیاه، آخرالزمان در کمین است

سه شخصیت در اختیار گیمر هستند. هر شخصیت داستان متفاوتی برای خودش دارد. اما مسیرهای این شخصیت‌ها و هدف نهایی آن‌ها یکسان است. هر سه نفر به دلایل مختلف در زندان هستند. پادشاه کشور نوستریا (Nostria) که قدرت خودش را به‌شدت در معرض خطر می‌بیند، شخصیت منتخب شما را از زندان آزاد می‌کند تا به ماموریتی بروند. یک جادوگر قبلا به شما گفته که نجات‌دهنده و منجی کشور هستید. حالا باید نوستریا را از شر یک آخرالزمان جادویی نجات دهید. شما هیچ اطلاعی از اتفاقات بازی ندارید و باید قدم‌به‌قدم با داستان پیش بروید.

فرمانده در سایه، مغز متفکر

بعد از خروج از زندان و ورود به دنیای خارج از زندان باید در جهان گردش کنید. باید به قسمت‌های مختلف کشور بروید و شورش‌های مختلف را سرکوب کنید. نبردها و جنگ‌های مختلفی در انتظار شماست. البته نکته مهمی که وجود دارد عدم دخالت شما در مبارزات است. شما جنگجو نیستید و قرار نیست وارد نبردهای تن‌به‌تن شوید. نقشی که کنترل آن را برعهده دارید بیشتر شبیه یک فرمانده در سایه است. 5 واحد رزمی تحت فرمانتان هستند. باید آرایش جنگی این واحدها را تنظیم کنید و به هرکدام دستورات لازم را بدهید تا به پیروزی نهایی برسید. اتخاذ استراتژی و تاکتیک مناسب وظفه اصلیتان است.

گیم‌پلی بازی

گیم‌پلی بازی اصلا بد نیست اما خبری هم از نکات جذاب و خوشحال‌کننده نیست. مبارزات عادی، حمله و ضدحمله به دشمنان و تیراندازی‌های پیاپی همان چیزی‌ست که همیشه در این مدل آثار دیده‌ایم. به‌ازای هر 5 دقیقه نقشه‌کشی و انتخاب استراتژی باید ده‌ها دقیقه برای یافتن دشمن بعدی در نوستریا گشت بزنید و ماجراجویی کنید. البته هرچه جلوتر بروید قدرت‌های جادویی و توانمندی‌های شما به‌عنوان یک فرمانده افزایش می‌یابد و شکل و شمایل نبردها تغییر می‌کند و سخت‌تر می‌شود.

بررسی بازی سخاوت پادشاه 2

اگر به بازی‌های سبک استراتژیک علاقه دارید، بررسی بازی جذاب Crusader Kings 3 را از دست ندهید.

گزینه‌های محدود و صداگذاری ضعیف

اگر قرار باشد نگاهی منصفانه به بازی داشته باشیم باید به ضعف‌های آن هم اشاره کنیم. یکی از ضعف‌های اصلی و بزرگ بازی انتخاب‌های محدود و بعضا دیالوگ‌های از قبل تعیین‌شده‌ست. King’s Bounty اثری‌ست که ادعای نقش‌آفرینی دارد. یعنی گیمر باید پایان بازی را تعیین کند و حتی بتواند آن را با انتخاب‌هایش تغییر دهد. انتخاب دیالوگ‌ها بخش اصلی این مدل بازی‌هاست که اصولا سه گزینه به گیمر پیشنهاد می‌شود و گیمر می‌تواند یکی را انتخاب کند. در نقد بازی ابتدا باید گفت که تمامی دیالوگ‌های بازی دوگزینه‌ای هستند و خبری از گزینه سوم نیست که این باعث محدودیت شدید گیمر می‌شود. در مورد گزینه دوم هم گاهی‌اوقات این گزینه‌ها تاثیری ندارند. یعنی دیالوگ درست از قبل تعیین شده و میل شما در آن بی‌تاثیر است.
علاوه‌بر این مورد صداگذاری و موزیک متن بازی هم بسیار ضعیف است. صداگذاری انگلیسی بازی خیلی بی‌رمق، و البته ناهماهنگ است. اگر بخواهید می‌توانید از صداگذاری به زبان روسی استفاده کنید. موزیک متن هم خیلی جذاب نیست و هیجان زیادی را به بازی اضافه نمی‌کند.

تصویربرداری جدید، جلوه‌های بصری خوب

نوع تصویربرداری بازی از حالت سوم‌شخص به حالت ایزومتریک تغییر کرده است. در حالت سوم‌شخص شما تصاویر خودتان و سایرین را از دید شخصی دیگری مشاهده می‌کنید. اما تصاویر این نسخه از بازی به‌سبک ایزومتریک (Isometric) تهیه شده‌اند. یکی از مزایای تصویربرداری ایزومتریک کنترل و تسلط کافی بر اوضاع و شرایط منطقه‌ست. گیمر می‌تواند نحوه آرایش جنگی دشمن و افراد خودش را با بیشترین جزئیات و بالاترین دقت تحت‌نظر بگیرد. در طی بازی باید به قسمت‌های مختلفی از سرزمین نوستریا بروید. تنوع آب و هوایی و جلوه‌های بصری متنوع و متفاوت بسیار جالب و راضی‌کننده‌ست.

نقشه بازی سخاوت پادشاه

اگر این مطلب را دوست داشتید، بررسی بازی Humankind شاید برایتان جالب باشد.

داستان‌پردازی ضعیف و از مدافتاده

داستان‌پردازی بازی خیلی قوی نیست. اگرچه King’s Bounty اثری پرزرق‌وبرق و معروف است ولی در عمل طبل توخالی‌ست. گرافیک بازی هم خیلی جذاب نیست. درعمل گرافیک بازی باکیفیت است ولی نحوه طراحی لوکیشن‌ها طوری‌ست که انگار این بازی محصول سال 2012 است. درکنار فضای اکشن و استراتژی بازی، تیم سازنده تلاش کرده تا درونمایه طنز وارد بازی کند تا فضای خشن و پرتنش بازی کمی تلطیف شود. البته آن‌ها در استفاده از شوخی و طنز هم خیلی موفق عمل نکردند و این تلاش هم به جای خوبی نرسیده. درکل خبری از یک تغییر اساسی و مهم در این نسخه نیست.

ایده‌های خوب، پرداخت نامناسب

ایده استفاده از جزئیات بالا خیلی خوب است. طراحی نیمکت‌ها، مجسمه‌های شهری، میدان‌ها و خیابان‌های داخل شهر و مغازه‌ها و عابرین پیاده بسیار خوب انجام شده است. اما درست به آن‌ها پرداخته نشده. مثلا وقتی یک مغازه طراحی شده باید اتفاق خاصی هم در آن بیفتد تا رنگ و جلوه طبیعی به خودش بگیرد. شاید کمتر از 5 درصد از وسایل و قسمت‌های شهری در بازی استفاده شوند. دقیقا مثل سربازی که از اسلحه خودش حین درگیری استفاده نکند.

شخصیت‌های بازی سخاوت پادشاه

تلاشی که به ثمر ننشسته

سازندگان King’s Bounty تلاش زیادی برای مدرن‌سازی بازی کردند. قرار بوده اثری که در دهه 90 میلادی تولید شده برای ذائقه و سلیقه نسل جدید مدرن شود. اما تمام حیله‌ها و ترفندهایی که به‌کاررفته تکراری هستند و قبلا بارهاوبارها در بازی‌های دیگر و صدالبته به شکل بسیار بهتری استفاده شده‌اند. نهایتا هم این بازی خیلی مطابق میل و سلیقه مخاطب از آب درنیامده.

سه شخصیت با سه توانایی متفاوت

همان‌طور که قبلا گفتیم سه شخصیت در ابتدای بازی حضور دارند. هرکدام از این شخصیت‌ها توانایی‌های مختلفی دارند و از راه‌های مختلفی به هدف واحدی می‌رسند. مثلا یکی از شخصیت‌های بازی آیوار (Aivar) نام دارد. آیوار یک مزدور است که قبلا به جرم راهزنی دستگیر شده. یکی از ویژگی‌های او عدم آشنایی با جادوست. آیوار وقتی با مسائل جادویی روبه‌رو می‌شود، قدرت تحلیل خودش را کاملا از دست می‌دهد و متوقف می‌شود. اما چیزی که نهایتا نصیب شما می‌شود تفاوت چندانی در هیچ‌کدام از این سه حالت ندارد. پس اگر یک‌بار بازی را با یکی از شخصیت‌ها پشت‌سر گذاشتید، دیگر دنبال تجربه مجدد با نفر بعدی نباشید.

نمایی از بازی سخاوت پادشاه

نگاه کلی

بازی ویدئویی King’s Bounty 2 اثری در ژانر نقش‌آفرینی (RPG) و اکشن است. این بازی از سری بازی‌های King’s Bounty است. داستان بازی از این قرار است که کشور نوستریا در حال فروپاشی‌ست و پادشاه شما را از زندان آزاد می‌کند و ماموریت ویژه‌ای به یکی از سه شخصیت اصلی بازی می‌دهد. حالا باید در نقش یک فرمانده عمل کنید و شورش‌های مختلف را سرکوب کنید تا آرامش دوباره به کشور بازگردد. اگرچه گرافیک بازی نسبت به نسخه‌ قبلی تغییرات زیادی کرده و پیشرفت فراوانی هم داشته اما هنوز هم توانایی رقابت با آثار سطح اول و مدرن دنیا را ندارد. صداگذاری روی شخصیت‌ها به بدترین شکل ممکن انجام شده و ناهماهنگی در پخش صوت و لب زدن شخصیت خیلی ناامیدکننده‌ست. درکل این بازی خیلی بد نیست اما اتفاق خاص و جذاب و جدیدی هم در آن دیده نمی‌شود. دقیقا به‌همین دلیل نمی‌توان King’s Bounty 2 را به‌صورت قاطعانه به کسی توصیه کرد.

منبع: PC Gamer