نقد و بررسی بازی ویدئویی Genesis Noir؛ دست‌های آلوده

0
6
پوستر بازی جنسیس نوار

تا حالا اسم تئوری بیگ‌بنگ (Big-Bang Theory) به گوشتان خورده؟ براساس این تئوری روزی هیچ چیز وجود نداشت. ناگهان انفجار بزرگی رخ داد و جهان شکل گرفت. حالا شرکت بازی‌سازی فرال کت دن (Feral Cat Den) دست به کار بزرگی زده است. این شرکت با ادغام این داستان عجیب و ماجرای قتلی مرموز، بازی ویدئویی Genesis Noir را ساخته. این بازی قابلیت بازی گروهی یا چندکاربره را ندارد. در عین جذابیت داستان این اثر خیلی پیچیده و گیج‌کننده‌ست.

سری به دسته‌بندی نقد و بررسی بازی بزنید و درباره جالب‌ترین ویدئو گیم‌ها بخوانید.

تئوری بیگ‌بنگ

یکی از سوالات همیشگی و تکراری بشر نقطه آغاز است. زمان، جرم، انرژی، فضا و اجسام مثل یک زنجیره به‌هم پیوسته هستند. همه این حلقه‌ها ما را به نقطه حساسی می‌رسانند. فکر کردن به این مسائل و جواب این سوالات نه در تخصص ماست و نه ارتباطی به بحث ما دارد. ولی شرکت فرال کت دن (Feral Cat Den) با ترکیب تئوری بیگ‌بنگ و داستانی خاص، اثر جذابی خلق کرده. خلقت چاشنی بازی ویدئویی شده. مثل ادویه‌ای که چاشنی غذا می‌شود.

جنسیس نویر

این بازی برایتان جالب بود؟ پیشنهاد می‌کنیم نگاهی به بازی Maquetee هم بیاندازید.

مهم‌ترین دغدغه

تیم سازنده خیلی وارد مسائل پیچیده فلسفی نشده‌اند. ماجرای اصلی جای دیگری اتفاق می‌افتد. در لحظه‌ای از هزاران میلیون ساعت در این کره خاکی تیری به سمت قلب زنی شلیک می‌شود. جهان در این لحظه متوقف می‌شود. این تیر به سمت قلب زن مورد علاقه شخصیت اول بازی شلیک شده و او به قتل می‌رسد. حالا گیمرها باید با سفری طولانی و هیجان‌انگیز و گذشتن از مرزهای مختلف به جواب صحیح برسد. چرا این قتل اتفاق افتاده؟ چه‌کسی این زن را کشته؟ انگیزه او از این قتل چیست؟

تغییر ریتم اتفاقات

دامنه اتفاقات و ماجراجویی‌های بازی فقط به یافتن دلیل قتل و قاتل ختم نمی‌شود. شما باید در زمان سفر کرده و با تغییر زمان از آینده به گذشته بروید. باید لحظه‌ها را برعکس کنید تا به جواب برسید. درکنار یافتن جواب باید سعی کنید با یافتن دلایل، ماجراها را طوری تغییر دهید که این قتل هرگز دوباره اتفاق نیفتد. آیا قهرمان قصه ما موفق می‌شود سیر اتفاقات را تغییر دهد؟

مثلث عشقی

در کنار روند اتفاقات و حوادث غیرمنطقی تیم سازنده برای ایجاد جذابیت و ساخت بستر حوادث یک مثلث عشقی ساخته. مثلث عشقی متشکل از مرد بدشانسی به‌نام هیچ‌کس (No Man)، زن مورد علاقه شما و مقتول به‌نام خانم مس (Miss Mass) و قاتل حسودی به‌نام پسر طلایی (Golden Boy) است. شما به‌عنوان گیمر نقش هیچکس (Golden Boy) را بازی می‌کنید. شخصیت‌های این بازی خیلی شبیه انسان‌ها طراحی و ساخته نشده. این شخصیت‌ها بیشتر شبیه نمایش‌نامه‌های قدیمی یونان باستان طراحی شده‌اند. اشخاصی که وجه نیمه‌انسانی دارند. حال‌و‌هوای بازی شبیه آثاری مثل کمدی الهی اثر دانته یا ایلیاد و ادیسه اثر هومر است.

حل معماها

Genesis Noir شبیه پازل 500 تکه‌ست. تکه‌های متعددی که باید طی سفر زمان آن‌ها را پیدا کنید و کنار هم قرار دهید. گیم‌پلی تاثیر بسیار زیادی در روند بازی دارد. گیم‌پلی بازی با روند آزمون‌ و خطا جلو می‌رود. باید با آزمون‌های متعدد و شکست‌ها نحوه بازی خودتان را تغییر دهید. هر شکست پلی برای پیروزی‌ست. باید از شکست‌هایتان درس عبرت بگیرید. همان‌طور که قبلا اشاره کردیم روند بازی خطی نیست. سکانس‌ها پشت‌سرهم قرار نگرفته‌اند. شاید در ابتدا کمی گیج شوید ولی بعد از چند دقیقه به این سبک بازی عادت می‌کنید.

بررسی بازی جنسیس نویر

تا حالا VR یا واقعیت مجازی را تجربه کرده‌اید؟ اگر نه یک پیشنهاد خوب برای اولین تجربه‌تان داریم. نقد و بررسی بازی ویدئویی Half-Life: Alyx را حتما بخوانید.

خواسته بازی چیست؟

حالا وقت آن رسیده که سر نکته اصلی برویم. خواسته بازی در حالت کلی مشخص است. ولی مساله مهمی وجود دارد. در هر سکانس خواسته بازی چیست؟ چه‌کاری باید در هر بخش انجام دهید؟ این روند کمی گیج‌کننده‌ست. نحوه تعامل بازی با گیمر کمی ضعیف است. گیمر در یک سکانس باید ساز بنوازد. ولی هدف از نواختن ساز چیست؟ مثلا در سکانسی قطعات یک کاسه شکسته مقابل شما قرار داده می شود. باید کاسه را دوباره سرهم کنید. این سوال که خب الان باید چه‌کار بکنم همیشه در ذهن شما وجود دارد. تعامل ضعیف با گیمر را می‌توان جز نقاط ضعف اصلی بازی دانست.

جلوه‌های بصری و گرافیکی

نکته مهمی که در همان ابتدای بازی متوجه می‌شوید تفاوت انیمیشن و جلوه‌های بصری Genesis Noir با سایر بازی‌های مدرن و امروزی‌ست. سبک انیمیشن بازی شبیه فیلم‌های نوآر است. فیلم‌هایی که شخصیت‌های آن با چند خط طراحی می‌شوند. این سبک طراحی بصری مزیت بسیار مهمی دارد. شخصیت‌ه قابلیت حرکت زیادی دارند. می‌توانید خیلی ساده جابه‌جا شوید. می‌توانید از یک نقطه به‌سادگی به نقطه دیگری بروید. حرکات زیاد و اکشن فراوان مهم‌ترین تفاوت Genesis Noir با سایر بازی‌های مدرن است. بک‌گراند یا تصویر پس‌زمینه بازی ارتباط زیادی به نوع حرکات شما دارد. مثلا اگر با یکی از تلفن‌های قدیمی شروع به شماره‌گیری کنید، بک‌گراند بازی شروع به چرخیدن می‌کند. مثلا در سکانسی دیگر باید از روی کلیدهای یک پیانو خیلی بزرگ عبور کنید. کلیدهای پیانو، پنجره‌های یک آسمان‌خراش خیلی بزرگ است. باید از روی کلیدهای پیانو عبور کنید تا پنجره و نمای داخلی آسمان‌خراش دوباره ظاهر شوند. طراحی معماها در قالب جلوه‌های بصری حرکت بسیار هوشمندانه شرکت فرال کت دن است. می‌توان گفت که این بازی ساخته ذهنی خیال‌پرداز است. ترکیب رویا و واقعیت بسیار جذاب است.

یک‌سوم انتهایی بازی

Genesis Noir خیلی شما را به زحمت نمی‌اندازد. اگر بازی را به سه بخش اصلی تقسیم کنیم در دو بخش ابتدایی خیلی دردسر خاصی ندارید. در بخش ابتدایی داستان اصلی برای گیمر روایت می‌شود. در این بخش با هسته مرکزی و ایده اصلی بازی آشنا می‌شوید. در بخش میانی معماها را حل می‌کنید و قطعات پازل را کنار هم قرار می‌دهید. بعد از آن نوبت به بخش انتهایی یا همان یک‌سوم پایانی بازی می‌رسد. جایی‌که معضل عجیبی شما را تهدید می‌کند. در این بخش باید جواب‌ها را کنار هم قرار دهید و مسیر اتفاقات را جوری عوض کنید که قتل Miss Mass دوباره اتفاق نیفتد. ولی انگار در این قسمت شرکت فرال کت دن دچار مشکل شده. بازی اصلا پایان خوبی ندارد. انتظار پایانی دراماتیک و جذاب را دارید. ولی با پایانی بی‌ربط و گیج‌کننده مواجه می‌شوید. بازی شما را خسته می‌کند. چهار پایان مختلف در انتظار شماست. سه پایان اشتباه هستند و در همه آن‌ها باز هم Miss Mass کشته می‌شود. نهایتا بعد از سه آزمون و خطا به پایان چهارم می‌رسید. این روند خسته‌کننده و بسیار غیرمنطقی‌ست.

کمی امیدوار شویم

اگرچه پایان بازی و ریتم اتفاقات انتهایی خیلی بد و ناامیدکننده‌ست ولی نحوه پردازش قصه، جلوه‌های بصری و طرح معماها خیلی جالب و عالی‌ست. استفاده از تئوری عجیبی مثل بیگ‌بنگ را فقط می‌توان شاهکار هنری دانست. نحوه تلاش کردن No Man برای نجات Miss Mass خیلی هیجان‌انگیز و در عین حال غم‌انگیز است. او در جهانی متفاوت دور خودش می‌چرخد. به جزئیات توجه زیادی شده. اجازه دهید بیشتر به مساله بپردازیم. همان‌طور که زمین از بیگ‌بنگ درست شده، بازی Genesis Noir هم از شلیک اسلحه ساخته شده. همه‌چیز از شلیک اسلحه و مرگ Miss Mass شروع می‌شود. طراحی بصری لحظه شلیک و پاشیدن خون Miss Mass خیلی عالی طراحی شده.

چیزی فراتر از تصورات

همیشه دستی بالاتر از دست‌های ما وجود دارد. گاهی‌اوقات خیلی چیزها طبق نقشه جلو نمی‌رود. انگار اراده‌ای قذرتمندتر از اراده انسان‌ها در تلاش است تا جلوی اتفاقی را بگیرد. تمامی این مسائل در قالب بازی ویدئویی طراحی و ساخته شده‌اند. بازی Genesis Noir خیلی خوب می‌تواند به گیمر ثابت کند که چگونه خیلی اتفاقات خلاف خواسته انسان‌ها می‌افتند. آیا می‌توان در نظام طبیعت دست برد و این اتفاقات را تغییر داد؟ این بازی به ما داستان مردی را نشان می‌دهد که قصد دارد با سفر در زمان و تغییر زنجیره اتفاقات، جلوی وقوع اتفاقات ناگواری را بگیرد.

بازی جنسیس نویر

موزیک متن

سازندگان بازی کلا انسان‌های غیرعادی هستند. در روزهایی که کمپانی‌های بازی‌سازی از بالاترین قدرت گرافیکی خودشان برای ساخت آثار طبیعی و نزدیک به واقعیت استفاده می‌کنند، کمپانی بازی‌سازی فرال کت دن (Feral Cat Den) تمام تلاشش را کرده تا ظاهر عجیبی برای بازی بسازد. این کمپانی اصلا توجهی به عبارت معروف عقل آدم به چشمش است، نکرده. در سمت دیگر موزیک متن بازی هم خیلی عحیب و غیرعادی‌ست. تیم سازنده ترجیح داده از موزیک جاز (Jazz) برای بازی استفاده کند. اگرچه سبک جاز مخاطبان خاص خودش را دارد ولی این سبک موسیقی خیلی رایج و پرطرفدار نیست. به‌هرحال باید قبول کنیم که Genesis Noir اثری خاص و بسیار جذاب است. اثری که شباهت زیادی به بازی‌های امروزی ندارد ولی گیمر مدرن را جذب خودش کرده.

نگاه کلی

بازی ویدئویی Genesis Noir اثر کمپانی بازی‌سازی فرال کت دن (Feral Cat Den) است. این بازی با ماجراهایی فلسفی آغاز می‌شود. یک مثلث عشقی در طول بازی شکل می‌گیرد. ضلع سوم این مثلث زن مورد علاقه‌اش را می‌کشد. حالا مردی به‌نام No Man تلاش می‌کند تا با سفر در زمان و تغییر دادن روند اتفاقات، ماجرا را جوری تغییر دهد که این قتل هرگز اتفاق نیفتد. درکل این بازی شبیه شمشیر دولبه‌ست. در حالت اول ممکن است عاشق بازی شوید و در حالت دوم از این بازی متنفر می‌شوید. حد وسطی برای این بازی وجود ندارد. موزیک متن و طراحی جلوه‌های بصری بسیار غیرعادی و عجیب هستند. در کل اگر عاشق فیلم‌های سبک نوآر و موزیک جاز هستید، احتمالا این بازی برایتان جالب باشد.

منبع: pcgamer