نگاهی به بازی ویدئویی Gear Tactics؛ برد در سه حرکت + تریلر

0
13
پوستر بازی گیرزتاکتیک

سری بازی‌های Gears of War جز جذاب‌ترین بازی‌های ویدئویی هستند. این سری بازی‌های ویدئویی طرفداران مخصوص به خودشان را دارند. در اوایل دوره کنسول ایکس باکس (Xbox) یکی از معتبرترین شرکت‌های بازی‌سازی اقدام به ساخت یک بازی اکشن استراتژیک به‌نام Gears of War کرد. موفقیت‌های بازی به‌حدی بالا بود که این شرکت تصمیم گرفت هرچه سریع‌تر سری‌های بعدی را هم منتشر کند. این شرکت امروزه قصد دارد که محدوده کاریش را گسترش دهد و به گوشی‌های موبایل، کنسول پلی‌استیشن و کامپیوترهای شخصی ورود کند. به‌همین دلیل نام نسخه جدید بازی به Gear Tactics تغییر کرد. آیا این نسخه به‌اندازه ورژن‌های قبل از خودش جذاب است؟

در دسته‌بندی نقد و بررسی بازی می‌توانید گیم‌های مختلفی در ژانر شوتر پیدا کنید.

جزئیات فنی بازی

بازی ویدئویی Gear Tactics محصول سال 2020 است. این بازی توسط شرکت‌های بازی‌سازی Splash Damage و The Coalition تولید شده است. Gear Tactics برای کنسول‌های Xbox One و سری‌های S و X بازی ایکس باکس و همچنین کامپیوترهای شخصی (PC) تولید شده. بازی فقط حالت تک‌نفره دارد و حالت گروهی یا Multiplayer روی بازی قرار ندارد.

برابری با نسخه‌های قبلی

نبردهای تاکتیکی، دفاع از قلمرو و جنگ با غول‌ها (Boss) همگی عناصر جدایی‌ناپذیر سری بازی‌های Gears Of War هستند. اما نسخه جدید بازی جذابیت‌های لازم را ندارد و خیلی توان رقابت با نسخه‌های قبل از خودش را ندارد. تیم سازنده سعی کرده تا پایه‌های اصلی بازی را حفظ کند. اما Gear Tactics هیچ شباهتی به یک شوتر سوم شخص جذاب ندارد. مهم‌ترین تفاوت بازی با نسخه‌های اصلی، گیم‌پلی آن است. می‌توان گفت که قدرت گیمر با دشمن خیلی توازن و برابری ندارد. هوش مصنوعی (AI) دشمن خیلی بالا نیست. شما نقش اسنایپر یا تک‌تیراندازی را بازی می‌کنید که باید دشمن را نابود کند. تقابل گیمر با دشمن شبیه تقابل گرگ با گوسفند است. دشمن عملا توان مقابله ندارد و کار شما خیلی راحت است. هرچه فاصله شما از هدف بیشتر باشد امتیاز بیشتری کسب می‌کنید. همچنین هدشات یا شلیک به سر امتیاز بسیار بالایی دارد. در اکثر بازی‌های اسنایپری هدشات خیلی کار ساده‌ای نیست. اکثراوقات هدف متحرک است و نمی‌توان خیلی ساده دشمن را نابود کرد. اما در این بازی اهداف ثابت و بی‌تحرک کار گیمر را خیلی ساده‌تر کرده‌اند.

خشن و بی‌رحم

بازی Gear Tactics اثری در دسته آثار شوتر سوم شخص است. این بازی خیلی خشن و خونین است. سیلی از دشمنان به‌طرف شما سرازیر می‌شوند. تیم سازنده می‌داند که قدرت شما خیلی زیاد است. سلاح‌ها و ابزارهایی که در اختیار گیمر قرار دارد خیلی قدرتمند هستند. به‌همین دلیل در هر مرحله سیلی از دشمنان به سمت شما سرازیر می‌شود. اگرچه تعداد دشمنان خیلی زیاد است ولی سلاح‌های پرقدرتی در دستان شماست. نارنجک‌هایی که دشمن را منفجر می‌کند. اره برقی‌هایی دارید که می‌توانید دشمن را با آن تکه‌تکه کنید. این بازی خیلی شباهتی به آثار استراتژیک سال‌های اخیر ندارد. اگرچه در نگاه اول این بازی خیلی جذاب نیست ولی Gear Tactics راه متفاوتی را انتخاب کرده است. این بازی استراتژیک است. هر حرکت شما می‌تواند تبعات زیادی برایتان داشته باشد. تیم شما یک گروه چهارنفره‌ست. شما به‌همراه سه نفر دیگر باید دشمن را نابود کنید.

بازی گیر تاکیتیکاگر این بازی به‌نظرتان جالب می‌رسد، نقد و بررسی بازی ویدئویی Star Wars را هم بخوانید.

به‌این مدل بازی‌ها، آثار Turn Based می‌گویند. یعنی در هر دور (Turn) باید یک ماموریت خاص را با تاکتیک جداگانه‌ای انجام دهید. همیشه باید یک نقشه پشتیبان یا Plan B داشته باشید. مدیریت ریسک جز مهم‌ترین بخش‌های بازی‌ست. هر حرکت شما ریسک و خطر خاص خودش را دارد. باید تصمیم بگیرید که آیا این حرکت ارزش ریسک کردن را دارد یا خیر؟ هر دور از بازی را باید با سه حرکت انجام دهید. این سه حرکت ترکیبی از تیراندازی (Shooting)، حرکت (Moving) و توانایی‌های خاص (Special Abilities) هستند. بازی طوری طراحی شده که کار تیمی خیلی مهم است. اگر یکی از 3 هم‌تیمی شما یکی از افراد دشمن را بکشد، بقیه اعضای تیم می‌توانند یک حرکت اضافی انجام دهند و فرصت بهتری پیدا کنند.

وقت را بکش

این بازی تفاوت خیلی مهمی با سایر آثار مشابهش دارد. مثل ادویه‌ای که طعم غذا را تغییر می‌دهد. این ادویه یک عامل خیلی مهمی است؛ وقت کشتن. باید در طول این بازی وقت را بکشید و فرصتتان را بیشتر کنید. همان‌طور که گفتیم بازی Turn Based است. هرقدر که بتوانید هردور (Turn) بازی را گسترش دهید، احتمال موفقیتتان بیشتر می‌شود. هربار که یکی از افراد دشمن را بکشید، سه فرصت یا حرکت پیدا می‌کنید. طی این سه حرکت باید بتوانید یک دشمن دیگر را بکشید. این روند را باید تا جایی ادامه دهید که حداقل 85 درصد افراد دشمن را کشته باشید. در صورت کشتن 85 درصد از افراد دشمن، شما آن مرحله را با موفقیت پشت سرمی‌گذارید.

چگونه وقت را بکشم؟

اصطلاحا کش دادن عنصر اصلی بازی‌ست. باید بتوانید زمان بازی را هرچه بیشتر کش دهید. اما باید به سوال خیلی مهمی پاسخ دهیم. چگونه می‌توانیم وقت تلف کنیم و زمان بیشتری بخریم؟ اولین عامل دقت است. باید در سه حرکت دشمن را بکشید. درست مثل بازیکن فوتبالی که باید در سه فرصت گلزنی کند. باید دقت شلیک‌ها و بهره‌وری حرکاتتان را خیلی بالا ببرید. عامل دوم سطح مهارتی‌ست. همان‌طور که گفتیم شما یک تیم چهارنفره دارید. باید از توانایی‌های هرکدام از اعضای تیم نهایت استفاده را ببرید و به دشمن حداکثر آسیب را بزنید. به‌عنوان یک فرمانده باید ابتدا شناخت صحیحی از مهارت‌های هر شخصیت به‌دست بیاورید و سپس در راه درستی از آن استفاده کنید.

بازی گیر تاکتیک 2020

مدیریت تیم

در طی بازی هرچه بیشتر پیشرفت کنید، افراد بیشتری هم به تیم شما اضافه می‌شوند. البته قبول کردن این افراد امری دلبخواهی‌ست و می‌توانید از قبول آن‌ها امتناع کنید. اگر خیلی جذب بازی شوید می‌توانید به هر سرباز جدید نام و مهارتی خاص بدهید. مدت زمان بازی حدودا 20 ساعت است. یکی از اصلی‌ترین دغدغه‌ها در این نوع بازی‌ها مدیریت تیم است. شما 3 سرباز تحت امر خودتان دارید. اگر سربازی برای چندبار کشته شود دیگر نمی‌توانید او را احیا کنید و برای همیشه این سرباز را از دست می‌هید. هر شخصیت در بازی را می‌توان به دفعات محدودی احیا کرد. البته در بازی Gear Tactics خیلی با این اتفاق روبه‌رو نمی‌شوید. تنها حالتی که ممکن است جان افرادتان خیلی تهدید شود این است که در بالاترین سطح دشواری بازی کنید. اگر سطح دشواری بازی را روی حالت متوسط (Intermediate) تنظیم کنید، از لحاظ حفظ جان سربازان خودتان خیلی به دردسر نمی‌افتید. البته این مورد شبیه یک شمشیر دولبه‌ست. برخی از کاربران دوست دارند که طی بازی استرس زیادی را تجربه کنند و بارها به دردسر بیفتند. برای این گیمرها، بازی کمی کسل‌کننده‌ست. آن‌ها ترجیح می‌دهند جان افرادشان همیشه در خطر باشد. از طرفی دیگر برخی گیمرها بازی بدون استرس را ترجیح می‌دهند و این بازی برای آن‌ها خیلی ایده‌آل است. درکل تیم سازنده یک معامله مهم انجام داده است. استرس و تنش بازی را کم کرده و به انعطاف‌پذیری بازی افزوده.

کار تیمی

مدیریت نفرات و کنترل تیم مهم‌ترین وظیفه شماست. توانایی‌های خاصی هم به شما داده شده تا به بهترین نحو با افرادتان هماهنگ شوید. یکی از توانایی‌ها شبیه نوعی شرط‌بندی‌ست. شما روی یکی از سربازانتان شرط می‌بندید. این سرباز را از طریق توانایی Support Class با خودتان جفت می‌کنید. در این حالت شما مطمئن هستید که این سرباز در این مرحله می‌تواند بهترین عملکرد را داشته باشد. هربار که سرباز یکی از افراد دشمن را بکشد، به شما یک فرصت برای کشتن نفر بعدی داده می‌شود. به‌این ترتیب می‌توانید حداکثر بهره را از افرادتان ببرید. مثلا اگر یکی از افرادتان از نارنجک استفاده کند و چند نفر از نفرات دشمن را بکشد فرصتی بسیار عالی به شما داده می‌شود.

بازی استراتژیک گیر تاکتیک

دیده‌بان‌ها

یکی از رایج‌ترین مشکلات بازی‌های ویدئویی بی‌مصرف بودن تاکتیک‌هاست. مثلا تاکتیک خاصی در بازی قرار داده شده ولی هیچ کاربردی در بازی ندارد. یکی از نقاط قوت بازی استفاده مناسب از تاکتیک‌هاست. یکی از تاکتیک‌های بازی مهارتی به‌نام دیده‌بانی (Overwatch) است. در این تاکتیک افراد شما روی حریف قفل می‌کنند و تمامی حرکات او را تحت نظر می‌گیرند. شما می‌توانید حین حرکت به حریف تیراندازی کنید. در هر دور فقط فرصت شلیک سه گلوله را دارید. به‌این ترتیب نباید اجازه دهید که حریف از نقطه A به نقطه B برسد. از طرف دیگر دشمن هم از همین تاکتیک علیه خودتان استفاده می‌کند و شما را در یک نقطه محصور می‌کند. در این زمان باید تصمیم درستی بگیرید. باید دو نفر از افرادتان را روی حریف قفل کنید تا دیده‌بانی دهند و اجازه حرکت به دشمن را ندهند. دو نفر دیگر از افرادتان هم باید بدون این‌که مورد اصابت گلوله قرار بگیرند، به محل دیگری بروند و دیده‌بان‌های دشمن را بکشند.

سطوح بازی

این بازی را می‌توانید در 5 سطح یا کلاس مختلف تجربه کنید. سطح‌های بازی شامل حالت Support و Vanguard و Scout و Heavy و Sniper هستند. هرکدام از این کلاس‌ها مهارت‌های خاص خودشان را دارند. مثلا حالت Sniper فرصت شلیک تعداد گلوله بیشتری را به شما می‌دهد. حالت Heavy برای حرکات دفاعی و اوقاتی که تحت فشار هستید مناسب است. در این حالت یک سلاح سنگین مثل مسلسل در اختیار دارید و می‌توانید دشمن را به گلوله ببندید. حالت Vanguard هم برای عقب راندن دشمن و برهم زدن تمرکز دیده‌بان‌ها مناسب است. در کل تنوع مهارتی بازی به‌حدی بالاست که هیچ‌وقت از Gear Tactics خسته نمی‌شوید.

نبرد با غول‌ها

در سه مرحله از بازی باید با سه غول یا دشمن سرسخت (Boss) مختلف مبارزه کنید. نقطه ضعف این مدل دشمنان یکنواخت بودن آن‌هاست. هر سه غول از توانایی‌ها و مکانیزم تهاجمی و تدافعی یکسانی استفاده می‌کنند. مشکل بعدی قدرت خیلی زیاد آن‌هاست. سطح سلامتی یا نوار سلامتی هر Boss به‌حدی بالاست که شاید هر مبارزه بیشتر از نیم ساعت وقتتان را بگیرد. در کل این سه مبارزه تکراری، سخت و زمان‌بر هستند. از طرفی تیم سازنده در کنار هر ماموریت یا چالش اصلی چند داستان فرعی هم در نظر گرفته. باید ماموریت‌های فرعی را انجام دهید و بعد از اتمام آن‌ها دوباره به جریان اصلی بازی برمی‌گردید. این ماموریت‌ها درست شبیه رفتن از جنگل به کویراند. فرض کنید دارید از مناظر جنگل یا دریا لذت می‌برید اما دائما مجبور به ترک مسیر اصلی می‌شوید. هدف از این ماموریت‌های فرعی در اصل سرگرم کردن گیمر بوده اما این ماموریت‌ها بیشتر گیمر را از بازی جدا و او را آزرده می‌کنند. مهم‌ترین مساله تکراری بودن یا حتی می‌توان گفت کپی بودن ماموریت‌های فرعی از روی یکدیگر است. داستان، نوع نبرد و اتفاقات 90 درصد چالش‌های فرعی شبیه هم است.

نمایی از بازی گیر تاکتیک

نقش اول یک فیلم مافیایی شوید: بررسی بازی ویدئویی Mafia: Definitive Edition

مهارت شخصیت‌ها

همان‌طور که گفته شد هر شخصیت مهارت‌های خاصی دارد. در طول بازی می‌توانید به‌تدریج تعداد سربازان بیشتری برای خودتان استخدام کنید. یکی از مهم‌ترین وظایف شما ترکیب مهارت‌های مختلف است. مثلا می‌توانید سرعت و قدرت یک سلاح را ترکیب کنید. به‌عنوان نمونه می‌توانید قدرت شات‌گان (Shotgun) را با سرعت یک سرباز ادغام کنید. در نتیجه می‌توانید فقط با یک شلیک نیروی دشمن را نابود کنید و همچنین بلافاصله تفنگ را مسلح کرده و از آن مجددا استفاده کنید.

نگاه کلی

بازی ویدئویی Gear Tactics دنباله سری بازی‌های محبوب و پرطرفدار Gears of War است. این بازی برای کنسول‌های ایکس باکس (Xbox) و PC تولید شده. بازی تفاوت‌های زیادی با نسخه‌های قبلی دارد. گیم‌پلی بازی تغییر کرده. شما یک تیم 4 نفره و سه سرباز تحت امر دارید. بازی به‌صورت استراتژیک است. در هر دور از بازی فرصت انجام سه حرکت دارید. اگر یکی از افراد دشمن را بکشید، یک دور دیگر می‌توانید بازی کنید. اگرچه بعضی از داستان‌های فرعی بازی تکراری و خسته‌کننده هستند اما در کل این بازی خیلی جذاب و سرگرم‌کننده‌ست. اگر به آثار استراتژیک علاقه دارید، بازی ویدئویی Gear Tactics می‌تواند برایتان جالب باشد.

منبع: polygon