نگاهی به بازی ویدئویی Fuser؛ در تست خوانندگی شرکت کنید

0
7
وستر بازی ویدئویی فیوزر

تا حالا به خواننده شدن فکر کردید؟ مثلا دوست دارید دی‌جی شوید و موسیقی پلی کنید یا کنسرت برگزار کنید و روی استیج برای طرفدارانتان آهنگ بخوانید؟ تمامی این رویاها می‌توانند با بازی ویدئویی فیوزر (Fuser) محقق شوند. در این بازی شما نقش یک دی‌جی یا هنرمند محلی را بازی می‌کنید. در ابتدا بسیار مبتدی و بی‌تجربه هستید. هرچه بازی جلوتر می‌رود، نقش شما هم پیشرفت می‌کند. یک بازی موزیکال بسیار جذاب و سرگرم‌کننده در انتظار شماست.

سری به دسته‌بندی نقد و بررسی بازی بزنید و با ویدئوگیم‌های مختلف آشنا شوید.

جزئیات فنی بازی

بازی ویدئویی فیوزر (Fuser) اثری موزیکال و ریتمیک است. این بازی در سال 2020 توسط کمپانی بازی‌سازی هارمونیکس (Harmonix) تولید و توسط استودیو NCSoft به‌صورت گسترده عرضه شد. این بازی برای کنسول‌های پلی‌استیشن 4 (PS4)، نینتندو سوئیچ (Nintendo Switch)، ایکس باکس وان (Xbox One) و کامپیوترهای شخصی (PC) تولید شده است.

چالش یا سرگرمی

اکثر استودیوهای بازی تلاش می‌کنند تا بازی‌های بسیار سخت و چالش‌برانگیزی تولید کنند. بازی‌هایی که گیمر را اذیت می‌کند و مهارت‌های آن‌ها را بررسی می‌کند. آیا فیوزر (Fuser) اثری چالشی و سخت است؟ در جواب باید بگوییم که خیر. این بازی اصلا سخت نیست. اما هیجان خاص خودش را دارد. فیوزر بیشتر سرگرم‌کننده‌ست. بازی با حالتی خاص شما را دنبال خودش می‌کشاند و مرحله‌به‌مرحله پیش می‌برد.

بازی فیوزر

به دنیای نقاشی برویم: نگاهی به بازی ویدئویی Chicory: A Colorful Tale

سرگرمی‌های کودکی

به‌جرات می‌توان گفت که هر انسانی حداقل یک‌بار در خلوت خودش آواز خوانده. موسیقی جز لذت‌بخش‌ترین و سالم‌ترین تفریحات بشر است. می‌توانید با یک موزیک آرامش بگیرید و برای لحظاتی از زیر فشار و استرس روزمره خارج شوید. ولی موزیک فقط به آهنگ خواندن ختم نمی‌شود. یکی از جذاب‌ترین بخش‌های موسیقی، نواختن آلات موسیقی و حتی بالاتر از آن تنظیم و ساخت قطعات است. اما اکثر مردم دانش کافی برای نواختن آلات موسیقی یا تنظیم آهنگ را ندارند. میل به نواختن آلات موسیقی در خیلی از ما از اوایل دوران دبیرستان شروع می‌شود و در همان دوران در گیرودار کنکور و درس هم فراموش می‌شود. به‌این ترتیب خیلی‌ها فقط در حد چند نوت ساده با آلات و ابزار موسیقی آشنا هستند. اما فضای بازی فیوزر خیلی جذاب است و واقعا شما را به رویاهایتان می‌رساند. حتی می‌توانید از روی ملودی آهنگ‌هایی که بلد هستید، قطعات جدیدی بسازید یا تنظیم کنید. یک بازی آسان و راحت که ساعت‌ها شما را سرگرم نگه می‌دارد. مکانیزم اصلی بازی به‌صورت عوض کردن آهنگ و فعالیت در کنسرت‌هاست.

مکانیزم بازی

مکانیزم بازی خیلی ساده است. باید آهنگ‌ها را تغییر دهید. با ترکیب چند آهنگ می‌توانید یک آهنگ جدید و مخصوص خودتان بسازید. در بخش کتابخانه (Library) بازی، حدود 80 آهنگ آماده وجود دارد. این بخش در حال تکمیل و گسترش است. این 80 آهنگ به 4 دسته مختلف تقسیم شده‌اند. دسته‌بندی و سیستم کدگذاری بازی براساس آلات و ابزار موسیقی که در ترک (Track) استفاده شده، انجام شده‌اند. مثلا می‌توانید صدای گیتار را از روی یک قطعه موسیقی بردارید، صدای ویلن را از قطعه دیگر، صدای طبل را از یک آهنگ دیگر و نهایتا صدای خواننده را از یک قطعه جداگانه انتخاب کنید. ترکیب تمامی این قطعات و صدای خواننده به اثری جذاب و مستقل تبدیل می‌شود. اثری که شما ساخته‌اید. از محصول اختصاصی خودتان لذت ببرید. نحوه و روش ترکیب قطعاتی که استفاده می‌کنید به‌مرور زمان تغییر می‌کند و شما در این کار حرفه‌ای‌تر می‌شوید.

تنوع موسیقی‌ها

در بازی‌های سبک اکشن، تعداد دشمنان و تنوع آن‌ها اهمیت بسیار بالایی دارد. اگر تنوع دشمن کم باشد بازیکن خیلی زود خسته می‌شود. در بازی فیوزر که اثری موزیکال است تعداد و تنوع ترک‌های موسیقی خیلی مهم است. 80 عدد موزیک به‌احتمال قوی تعداد مناسبی‌ست. پس از نظر کمیت وضعیت بازی خوب است. اما از نظر کیفیت یا تنوع ترک‌ها وضعیت بسیار جالب است. سازندگان بازی تصمیم گرفته‌اند که از دسته‌ها و ژانرهای مختلف استفاده کنند. آن‌ها از موسیقی‌های پاپ (Pop)، راک (Rock)، کانتری (Country) و هیپ‌هاپ (Hip Hop) استفاده کرده‌اند. برای ایجاد تفاوت و رضایت بیشتر مخاطبان از موزیک‌های لاتین یا آمریکای جنوبی هم استفاده شده است. آهنگ‌های بازی رضایت همه را جلب می‌کنند. در این بازی آهنگ‌هایی از سال 1960 تا 2020 می‌توانید پیدا کنید. یعنی موسیقی‌های بازی تقریبا برای همه نسل‌های امروزی از نوجوانان 15 ساله تا افراد مسن 60 ساله مناسب است. ممکن است با تعداد زیادی از ترک‌های موسیقی آشنا شوید که قبلا هرگز آن‌ها را نشنیده بودید. برخی از این موزیک‌ها بی‌نظیر هستند و شما را جذب بازی می‌کنند. در کل به‌جرات می‌توان گفت هیچ گیمری از این بازی ناراضی خارج نمی‌شود.

بازی فیوزر 2020

می‌خواهید مهارت‌هایتان در ساخت ویدئو را هم محک بزنید؟ بررسی بازی Dreams را ازدست ندهید.

کسب امتیازات

برای پیشرفت و رسیدن به سطوح بالاتر بازی باید امتیاز کسب کنید. اما چگونه باید امتیاز بگیریم؟ موقع عوض کردن ترک‌های مختلف بازی به شما در تنظیم ملودی و ریتم و تمپو موسیقی کمک می‌کند. انتخاب موسیقی‌های مناسب و ترکیب‌های درست یکی از مهم‌ترین راه‌های امتیازگیری‌ است. علاوه‌بر انتخاب موزیک‌های درست باید نقطه طلایی یا حیاتی در تنظیم آهنگ‌ها را پیدا کنید. مثلا نقطه‌ای که موسیقی به اوج خودش می‌رسد و ناگهان ملودی را تغییر می‌دهید. تغییر ملودی باید طوری صورت بگیرد که نه شوک به شنونده وارد شود و نه روح اثر از بین برود. ولی مخاطب باید حتما تغییر آهنگ را حس کند. هرچه بهتر این کار را انجام دهید، امتیازات بیشتری هم می‌گیرید.

دوره آموزشی

کلی راه و ابزارهای مختلف برای ساخت قطعات وجود دارد. گیمری که برای اولین بار وارد محیط بازی می‌شود شبیه کسی‌ست که وارد کابین هواپیما شده و با کلی دکمه و ابزارهای حیاتی مواجه است. به‌همین دلیل در منوی بازی یک قسمت آموزشی (Tutorial) برای همه گیمرها در نظر گرفته شده و مدت زمان این بخش آموزشی حدودا 7 ساعت است. در این بخش باید قلق اصلی بازی را یاد بگیرید. کی و چگونه موسیقی‌ها را عوض کنید. این جمله شبیه اکسیر موفقیت بازی‌ست.

بازی فیوزر (Fuser) درست مثل آموزش رانندگی‌ست. تا وقتی رابطه مناسب بین پدال کلاچ و گاز را متوجه نشوید، یا ماشین خاموش می‌شود و یا فقط فشار بیش‌ازحد به موتور وارد می‌کنید. وقتی تناسب و زمان تعویض گاز و کلاچ را یاد بگیرید دیگر همه‌چیز تمام است. شما راننده شده‌اید. بقیه مسائل فنی در اولویت بعدی قرار می‌گیرند. استفاده از مهارت‌های پیشرفته یک گزینه اختیاری‌ست. می‌توانید از مهارت‌های پیشرفته استفاده کنید و می‌توانید تمامی آن‌ها را کنار بگذارید. اما فرق گیمر مبتدی با حرفه‌ای چیست؟ در ابتدا هوش مصنوعی (AI) بازی خودش باتوجه به ترک‌های انتخابی شما موسیقی را میکس و تنظیم می‌کند. ولی وقتی یک گیمر حرفه‌ای باشد خودش همه مراحل کار را از صفر تا صد انجام می‌دهد. حتی می‌توانید افکت‌های صوتی مختلف روی موسیقی بگذارید و امضای خودتان را زیر هرکار بزنید. در کل اگر از مهارت‌های پیشرفته (Advanced Skill) استفاده کنید، نتیجه کار بسیار دل‌نشین‌تر و مستقل‌تر از حالت نرمال است. اصلا اسم بازی یعنی کلمه Fuser هم به همین معنی‌ست. فیوزر به‌معنای ادغام‌گر یا ترکیب‌کننده‌ست. آیا شما یک فیوزر حرفه‌ای هستید؟

بازی یا نرم‌افزار مخصوص

بازی گاهی‌اوقات از مرزهای سرگرمی عبور می‌کند و وارد حیطه تخصصی موسیقی می‌شود. هرقدر هم که حرفه‌ای شوید باز هم بعضی از قسمت‌های بازی خیلی زمان‌بر، سخت و پیچیده هستند. مثلا یکی از بخش‌های بازی ساخت افکت‌های صوتی‌ست. ساخت افکت صوتی اصلا کار ساده‌ای نیست. باید وارد منوی بازی شوید و دستورالعمل‌های مختلف و طولانی را مطالعه کنید تا سر از این ابزارها و روش کارشان در بیاورید. درکل بازی گاهی‌اوقات از حد تعادل خارج می‌شود. گاهی از جنبه صرفا سرگرمی وارد جنبه تخصصی آهنگ‌سازی می‌شوید. این مساله می‌تواند کمی آزاردهنده باشد. اگر خیلی اهل مطالعه و پیروی از دستورالعمل‌های جزئی و مرحله‌به‌مرحله نیستید، بهتر است این قسمت‌های بازی را کلا کنار بگذارید.

تجربه برای مبتدیان

یکی از بخش‌های اختصاصی بازی داستان (Story) است. در این بخش یک فستیوال موسیقی خیلی مهم در حال برگزاری‌ست و شما دی‌جی این مراسم هستید. این بخش شبیه بازی‌های پرطرفدار Rock Band و Dance Central است. در این قسمت یک معلم دارید. او به شما توصیه‌های لازم را می‌کند. او از شما می‌خواهد به چیزهایی مثل لحظه عوض کردن بیت موسیقی، بالا بردن یا کم کردن ریتم آهنگ، افزودن افکت صوتی توجه کنید و باید به او درس پس بدهید. پیروی از دستورات و عمل کردن به‌موقع آن‌ها باعث کسب امتیازات بیشتری می‌شود.

اگر امتیاز پنج ستاره می‌خواهید کارتان خیلی سخت‌تر است. برای کسب بالاترین امتیاز باید به درخواست‌های تماشاگران گوش کنید. هم‌زمان باید درخواست صدها نفر را عملی کنید. پخش موسیقی‌های مختلف از قسمت‌های مختلف جهان، افزودن افکت‌های صوتی مختلف، بالا بردن صدا، تغییر ریتم و مواردی شبیه این‌ها را باید هم‌زمان انجام دهید. این همان مرحله‌ای‌ست که دانشجویی که فقط درس خوانده باید در عمل دانشش را ثابت کند. البته از مهارت‌های بخش داستانی بازی نمی‌توان مستقیما در سایر قسمت‌های بازی استفاده کرد. یکی از بخش‌های جذاب دیگر هم حالت گروهی یا Multiplayer است. در این حالت چندین دی‌جی هم‌زمان با هم آهنگ‌ها را پخش می‌کنند و هرکسی رضایت مخاطبان را بیشتر جلب کند، برنده این بخش می‌شود.

بررسی بازی ویدئویی فیوزر

سقف موفقیت‌ها، نهایت آرزوها

یکی از عجیب‌ترین موارد بازی Fuser این است که نقطه ضعف و قوت این اثر مشابه است. بخش فری‌استایل (Free Style) هم‌زمان هم نکته مثبت و هم منفی‌ست. در این بخش گیمر مثل کودکی‌ست که پدرش دستش را رها کرده و برای اولین بار باید خودش تنهایی راه رفتن را تجربه کند. در این بخش خبری از کمک‌های هوش مصنوعی نیست و خودتان با ابزارهایی که دارید باید همه کار بکنید. این بخش مثبت و جذاب ماجراست. اما بخش منفی داستان هم نبود رقابت کافی‌ست. بازی فضای رقابتی ندارد.
قله بازی همان امتیاز پنج ستاره‌ای‌ست که می‌توانید در بخش Story کسب کنید. بعد از این بخش دیگر خبری از رقابت‌ داغ بین گیمرها نیست. بازی به شما جایزه یا پاداش خاصی هم نمی‌دهد. خلاقیت شما پاداش شماست. مثل کسی‌که یک مسئله سخت ریاضی را حل می‌کند یا هنرمندی که یک تابلوی نقاشی خیلی فاخر می‌کشد. این افراد از نتیجه هنر و زحمتشان لذت می‌برند.

در انتهای بازی، Fuser با استفاده از قطعاتی که ساخته و ذخیره کرده‌اید یک موزیک ویدئو برایتان می‌سازد. شاید لذت بردن از این موزیک ویدئو همان پاداش بازی به گیمرها باشد. حتی بخش آنلاین بازی یک مسابقه هفتگی برگزار می‌کند. در این مسابقه گیمرها می‌توانند فقط از موزیک‌های 1990 تا 2020 استفاده کنند. باید ترک مخصوص خودتان را بسازید و سپس برای تیم سازنده بازی بفرستید. آن‌ها همه موسیقی‌ها را روی بخشی خاصی قرار می‌دهند. خود گیمرها این موزیک‌ها می‌شنوند و به آن‌ها رای می‌دهند. شرکت‌کنندگانی که جز 25 رتبه برتر باشند می‌توانند به‌صورت رایگان از آیتم‌های جدید بازی استفاده کنند. شانس خودتان را امتحان کنید. آیا موفق می‌شوید؟ همین پخش موسیقی‌های خودتان و گوش کردن به ترک‌های بقیه اصل روحیه بازی‌ست.

نگاه کلی

بازی ویدئویی فیوزر (Fuser) اثری ریتمیک و موزیکال است که در سال 2020 تولید شده. در این بازی شما نقش یک دی‌جی را دارید. هرچه از زمان بازی بیشتر بگذرد شما می‌توانید با شرکت در چالش‌ها و فستیوال‌های مختلف موسیقی مهارتتان را بالاتر ببرید. حدود 80 آهنگ از ژانرهای مختلف موسیقی که بین سال‌های 1960 تا 2020 تولید شده‌اند در بخش کتابخانه بازی قرار دارند. می‌توانید با تغییر چند آهنگ، یک اثر، مخصوص خودتان بسازید. یک بخش آموزشی اختصاصی داخل بای برای گیمرهای مبتدی قرار داده شده. همچنین یک مسابقه هفتگی بین گیمرها برگزار می‌شود. گیمرها می‌توانند بهترین ترک‌های (Track) خودشان را برای سایت بازی ارسال کنند. نهایتا برندگان براساس رای گیمرها مشخص می‌شوند. این بازی خیلی جذاب، ساده و سرگرم‌کننده‌ است. اگر دنبال یک بازی با حال و هوای خوب و موسیقی‌های زیبا هستید و همچنین دوست دارید که با سازهای مختلف آشنا شوید، بازی ویدئویی فیوزر (Fuser) می‌تواند گزینه بسیار ایده‌آلی برای شما باشد.

منبع: Game Spot