بررسی بازی Death Stranding: یک عنوان نفس‌گیر و در عین حال کسل کننده!

0
736
بررسی بازی Death Stranding

بازی Death Stranding جزو عناوین پر حرف و حدیث سال میلادی جاری است. پیش از انتشار این بازی افرادی که به تجربه بخشی کوچک از آن پرداخته و یا قسمتی از گیم‌پلی آن را مشاهده کرده بودند، خبر از یک شاهکار متحول کننده دنیای بازی‌های رایانه‌ای می‌دادند. برخی از این افراد معتقد بودند که نسل کنونی آمادگی پذیرش چنین عنوانی را نداشته و آن را یک بازی برای آیندگان می‌دانستند. همه چیز خوب و هیجان‌انگیز بود تا این که یک گیم‌پلی 45 دقیقه‌ای از بازی منتشر شده و شک و شبهه‌هایی را به وجود آورد. بر اساس این ویدیو، از نظر برخی کاربران این بازی بیش از یک عنوان هیجان انگیز، شبیه به یک شبیه‌ساز پیاده‌روی بود! با همه این اوصاف اکنون وقت آن رسیده تا با نقد و بررسی بازی Death Stranding بین طرفداران و مخالفان آن داوری کنیم.

نقد و بررسی بازی Death Stranding: عجیب‌تر از آن که بتوان تصورش را کرد!

هیدئو کوجیما نامی آشنا در صنعت بازی سازی است. پیش از این شاهد انتشار عناوین قدرتمندی نظیر سری Metal Gear Solid از این سازنده بودیم. کوجیما پس از جدایی از کمپانی سابق اقدام به ایجاد یک استودیو اختصاصی برای خود کرد. بازی Death Stranding اولین پروژه عظیم این شرکت به شمار می‌رود. اکنون باید دید که آیا این بازی می‌تواند جاه‌طلبی‌های کوجیما را برآورده سازد؟ برای یافتن پاسخ این سوال لازم است تا نگاه دقیق‌تری به موضوع و داستان بازی Death Stranding داشته باشیم.

نقد و بررسی بازی Death Stranding
نقد و بررسی بازی Death Stranding

داستان بازی Death Stranding

داستان بازی Death Stranding در آینده‌ای دور اتفاق می‌افتد. در آن زمان پدیده غیرقابل توضیحی به نام رشته مرگ (که نام بازی نیز از آن گرفته شده است) دروازه بین دنیای مردگان و زندگان را گشوده است. اشباحی با عنوان BT جنگل‌ها و کوه‌ها را تسخیر کرده و در این میان برخی از افراد مرده (با لقب repatriate) از طریق دروازه‌ای مرموز در زیر آب قادر به بازگشت به دنیای زندگان هستند. شخصیت اصلی بازی که سم نام دارد، یکی از همین افرادی است که از دنیای مرگ بازگشته‌اند. در ابتدای بازی سم مأموریت بزرگ و جاه‌ طلبانه‌ای را بر عهده می‌گیرد: وی قصد دارد تا با سفر به تمامی نقاط آمریکا (که در آن زمان با نام UCA شناخته می‌شود)، مردم کشور را دوباره با یکدیگر متحد کرده و یک شبکه ارتباطی شبیه به اینترنت را برای برقراری ارتباط بین آن‌ها ایجاد کند. در عین حال وی به نجات خواهر خود از دست یک گروه تروریستی نیز می‌اندیشد.

در طول داستان بازی، سم همواره در حال حمل نوزادی است که درون یک شیشه نارنجی رنگ قرار دارد. در واقع این نوزاد (با نام BB) یکی ابزار اساسی این بازی است. هنگامی که در طول نقشه آخرالزمانی بازی در حال قدم زدن هستید، گاهی موجوداتی ترسناک و شبح‌گونه‌ای به نام BTها به شما حمله‌ور می‌شوند. اما به لطف این نوزاد کوچک می‌توانید از وجود چنین موجوداتی مطلع شده و استراتژی متفاوتی را برای دست‌یابی به هدف خود اتخاذ کنید.

BB در بازی Death Stranding
BB نقش مهمی در طول بازی ایفا می‌کند!

هنگامی که موضوعی باعث وحشت BB شود، شروع به گریه کردن می‌کند. این موضوع می‌تواند نشانه یک خطر قریب الوقوع بوده و یا به دلیل سقوط از یک کوه لغزنده به وجود آمده باشد. صدای گریه این کودک از اسپیکر موجود بر روی کنترلر PS4 پخش می‌شود و غیرمعمول بودن این اتفاق می‌تواند در لحظاتی موی تن بازیکنان را به تنشان سیخ کند! بازی Death Stranding حدود 50 ساعت به طول می‌انجامد. در طول این بازی ممکن است احساسات شما نسبت به BB تغییر یابد! در ابتدا او را یک مزاحم خواهید یافت؛ اما به مرور زمان حس دلبستگی خاصی را در خود خواهید دید. این دلبستگی به اندازه‌ای است که در مقاطع کوتاهی که سم از BB جدا می‌شود، احساس کمبود چیز با ارزشی را خواهید داشت.

گیم‌پلی بازی Death Stranding: باید کمی تحمل کرد!

بازی Death Stranding یک عنوان پر زد و خورد و سرشار از هیجان نیست. مخصوصاً اگر شخص کم حوصله‌ای باشید، این عنوان را بسیار کسل کننده خواهید یافت. سرعت جریان بازی به ویژه در بخش‌های ابتدایی بسیار کند است. عمده زمان شما صرف رساندن بسته‌هایی به مقاصد دور و ناآشنا می‌شود. اغلب گفت‌و‌‌گوهای ابتدایی بازی بسیار پیچیده و نامفهوم بوده و ممکن است حتی پس از به پایان رساندن بازی نیز منظور همه آن‌ها را متوجه نشده باشید. اما نگران نباشید! چرا که با گذشت زمان این حس سردرگمی از میان می‌رود. ناگهان خود را غرق در فضای بازی یافته و سعی در آگاه شدن از ماجرای آن می‌کنید. اما حقیقتاً رسیدن به چنین لحظه‌ای آسان نیست!

در ساعات ابتدایی بازی، هیچ ایده‌ای در باره آنچه که انجام می‌دهید نخواهید داشت! ساعات اولیه بازی به پیاده‌روی در محیط آن می‌گذرد. سم در شرکتی به نام Bridges فعالیت داشته و با پای پیاده بسته‌هایی را به نقاط مختلف حمل می‌کند. سیستم این بازی حالتی واقع‌گرایانه داشته و ظرفیت حمل آیتم‌ها در آن محدود است. در نتیجه پیش از آغاز هر مأموریتی باید به مرتب کردن لوازم و انتخاب موارد مهم‌تر بپردازید. حداقل در بخش ابتدایی بازی، جاذبه بزرگ‌ترین دشمن شماست! با توجه به نقشه پر پیچ و خم و مسیرهای ناهموار بازی، همیشه باید حواس خود را کاملاً جمع کرده و مانع از به هم خوردن تعادل و سقوط بسته در یک دره عمیق شوید. حفظ تعادل با شوکرهای کنترلر PS4 محقق می‌شود. حتی یک لغزش کوچک در این بازی می‌تواند منجر به یک اتفاق بسیار ناخوشایند شود.

گیم پلی بازی Death Stranding
شبیه ساز پیاده روی یا یک داستان شگفت‌انگیز؟ مسئله این است!

علاوه بر این، در طول مسیر خود ممکن است به تروریست‌هایی برخورد کنید که قصد سرقت بسته شما را دارند. بهترین راه رهایی از دست این دشمنان حرکت مخفیانه و دور از چشم آن‌هاست. انجام حرکات مخفیانه که همواره کاری نفس‌گیر به شمار می‌رود، در این بازی جلوه‌ای خاص و حتی هیجان‌انگیزتر به خود گرفته است. البته در طول مسیر ممکن است وسایل نقلیه‌ای مانند موتور سیکلت یا خودرو نیز پیدا شود. اما اگر در طول راه و در میان ناکجاآباد باطری این وسایل نقلیه به اتمام رسید، نباید تعجب کنید!

به مرور زمان همه ‌چیز مشخص خواهد شد

با گذشت هر مرحله و تحویل دادن جعبه‌ها، به مرور ماهیت جهان بازی Death Stranding آشکار خواهد شد. در طول بازی واقعیت پشت پرده BTها، دلایل از هم گسیختن جهان و بسیاری دیگر از معماهای موجود برای شما آشکار خواهند شد. سم در تلاش است تا مردم را برای متحد شدن با یکدیگر متقاعد کند. اما همه به یک اندازه از دعوت وی استقبال نکرده و ممکن است با او مخالف باشند. مخالفت مردم به معنای نیاز به ارسال بسته‌های بیشتر برای آن منطقه و تلاش برای کسب رضایت آن‌ها خواهد بود. علاوه بر روند مراحل، صحبت کردن با شخصیت‌ها و اطلاعاتی که از طریق مختلفی (مانند ایمیل‌ها) به دست شما می‌رسد، اطلاعاتی در مورد تاریخ جهان و وقایع آن در اختیارتان خواهد گذاشت.

دشمنان بازی Death Stranding
بازگشت از دنیای مردگان!

بازی Death Stranding به طرز زیبایی آینده فناوری‌های جهان امروز را به نمایش درمی‌آورد. برای مثال در این بازی یک پرینتر سه بعدی در اختیار دارید که تقریباً هر چیز ممکن (و ناممکن!) از طریق آن قابل چاپ است. از سلاح و طناب گرفته تا موتور سیکلت و پهبادهای پرنده، همگی به کمک یک دستگاه پرینتر قابل چاپ و استفاده هستند. به نظر می‌رسد که به غیر از انسان‌ها، همه موجودات زنده جهان منقرض شده و تنها گونه خاصی از حیوانات تنبل موفق به حفظ بقای خود شده‌اند. با این وجود داستان بازی Death Stranding چندان به این موضوع نپرداخته و تمرکز خود را بر روی داستان عجیب خود از کودکان شبح‌وار و به آخر رسیدن جهان قرار داده است.

کوجیما همیشه شما را غافلگیر می‌کند!

شیرین کاری‌های هیدئو کوجیما تمامی ندارد! در طول بازی رفتار و حالات شخصیت سم به گونه‌ای است که به نظر می‌رسد کاملاً از حضور دوربین و تماشا شدن توسط شما آگاهی دارد. گاهی اوقات با اشاره انگشت خود، به شما نشان می‌دهد که قصد حرکت به کدام سمت را دارد؛ گاهی زیرکانه به شما چشمک می‌زند و همچنین اگر به مدتی طولانی به او خیره شوید، عصبانی خواهد شد! علاوه بر این با جست‌و‌جو و کاوش بیشتر در طول نقشه، ممکن است به طرز غافلگیرکننده‌ای افراد مشهور از دنیای واقعی را ملاقات کنید! اما متأسفانه برای جلوگیری از اسپویل این بخش‌های جذاب، از ارائه هر گونه توضیحی اجتناب می‌کنیم.

لحظاتی سرشار از حس انسانی

شاید چند مرحله ابتدایی بازی به شدت عجیب و کسل‌کننده باشد، اما همه این لحظات به تجربه ادامه آن می‌ارزد. بدون شک بازی Death Stranding از جهات بسیاری یک شاهکار است. ناخودآگاه حس خواهید کرد که به شدت پیگیر وضعیت BB و نتایج تحقیقات جدید انجام شده بر روی آن هستید! این بازی ممکن است در نیمه‌های شب نیز ذهن شما را رها نکرده و به طرز وسوسه انگیزی شما را تشویق به ادامه خود کند. دیالوگ‌های بازی بسیار تأثیرگذار بوده و لحظات تلخ و شیرین آن توانایی تبدیل شدن به یک خاطره جاودان را دارند. به خصوص سکانس‌های انتهایی بازی (که مجدداً برای جلوگیری از اسپویل از توضیح آن‌ها معذور خواهیم بود!) حس و حالی عجیب داشته و احساسی غرورانگیز و حماسی در بازیکن ایجاد می‌کنند. لحظاتی سرشار از حس انسانی، این عنوان را تبدیل به یک تجربه منحصربه‌فرد و متفاوت کرده است. (برای ایجاد حس کنجکاوی باید بگوییم که واکنش و احساسات شما هنگام کشف حقیقت در مورد BB بسیار دیدنی خواهد بود!)

داستان بازی Death Stranding
داستان بازی حتی ممکن است شما را به گریه بیاندازد!

نتیجه‌گیری

برای لذت بردن از بازی Death Stranding باید از اصرار به دانستن همه چیز دست بکشید! چرا که بازی به مرور زمان و با سرعت آهسته‌ای روایت جذاب و عجیب خود را برایتان شرح خواهد داد. در حالت کلی می‌توان گفت که همان طور که انتظار می‌رفت، عنوان Death Stranding سطحی جدید از بازی‌های رایانه‌ای را به نمایش گذاشته و به معنای واقعی کلمه نمی‌توان آن را با هیچ بازی دیگری مقایسه کرد. بدون شک چنانچه سردرگمی و لحظات کند ابتدایی آن را تحمل کنید، پاداش بسیار به یاد ماندنی و بزرگی را دریافت خواهید کرد. قول می‌دهیم که برای گیمرهای واقعی، این بازی قطعاً ارزش تجربه شدن را دارد.

با اقتباس از وب‌سایت theverge