بررسی بازی Crash Team Racing Nitro-Fueled: رقابتی با طعم شیرین خاطرات

0
164
بررسی بازی Crash Team Racing Nitro-Fueled

کراش، این روباه بامزه و بازیگوش بازگشته تا خود را در میان کنسول‌های قدرتمند و جدید امروزی نیز اثبات کند. شاید کمتر کسی در کودکی خود از این بازی مفرح در سبک ریسینگ بی‌بهره مانده باشد! اکنون پس از گذشت نزدیک به دو دهه شاهد انتشار بازی Crash Team Racing و خیزش مجدد سلطان خاطرات کودکی خود هستیم. در این مقاله به نقد و بررسی بازی Crash Team Racing خواهیم پرداخت. اگر شما نیز از طرفداران سری کراش هستید، با ما همراه باشید.

نقد و بررسی بازی Crash Team Racing Nitro-Fueled

بیست سال پیش استودیو Naughty Dog یک عنوان ریسینگ جذاب و سریع را با عنوان Crash Team Racing معرفی کرد. به لطف یک محیط پویا، مکانیک چالش‌برانگیز و پرتحرک و عدم استفاده از آیتم‌های جانبی خاص، طعم شیرین این بازی در دهان گیمرهای قدیمی باقی مانده است. با وجود این که اغلب بازی‌های ریسینگ تک‌نفره گذشته ناامید‌کننده بودند، بازی Crash Team Racing Nitro-Fueled با حفظ حس اصیل خود و افزودن برخی به‌روزرسانی‌های فنی، افزایش کیفیت بصری و همچنین برخی تغییرات در گیم‌پلی و محیط بازی توانسته روند موفقیت خود را حفظ کند.

نسخه ریمستر بازی کراش از لحاظ بصری بسیار واضح و جذاب بوده و شخصیت بیشتری به کاراکترهای کارتونی خود می‌بخشد. همچنین در این نسخه امکانات جدید و محبوبی چون امکان بازی با شخصیت‌های دیگر در حالت Adventure mode و همچنین چهره‌های زینتی جدید نیز افزوده شده است. در این بازی 31 مسیر مختلف وجود دارد. امکان فراگیری هر یک از این مسیرها با وجود پیچ‌های تند و مسیرهای خاص خود و رقابت با هوش مصنوعی این بازی یک چالش واقعی است.

نقد و بررسی بازی Crash Team Racing Nitro-Fueled
نقد و بررسی بازی Crash Team Racing Nitro-Fueled

گیم‌پلی بازی Crash Team Racing Nitro-Fueled

نسخه بازسازی شده بازی کراش دارای انواع حالت‌های مختلف ازجمله Adventure mode، بازی چند نفره در یک دستگاه و همچنین رقابت‌های آنلاین است. همچنین این بازی از 5 حالت مبارزه مختلف و سه حالت چالشی بر اساس نسخه اصلی و قدیمی خود نیز بهره می‌برد. اما مهم‌ترین نقطه تفاوت کراش با سایر بازی‌ها و برگ برنده آن، ایجاد حس عجیب قرارگیری پشت فرمان یک ماشین سریع و فانتزی است. این بازی نسبت به عناوین مشابه دیگری همچون Mario Kart 8 Deluxe از سرعت بیشتری برخوردار است. هرچند که این سرعت بالا در ابتدا می‌تواند شما را خسته و ناامید از رسیدن به پیروزی کند. اما با فراگیری مسیرهای مختلف این حس ناامیدی جای خود را به شادی و هیجان خواهد داد.

دریفت کشیدن در بازی Crash Team Racing یک مکانیزم اصلی و مهم به شمار می‌روند. به گونه‌ای که برای این ویژگی دکمه‌های مجزایی بر روی کنترلر در نظر گرفته شده است تا در پیچ‌ها با توانایی بالای خود از حریفان پیش افتید. آزمون و خطا با عوامل مختلفی مانند زمان انجام دریفت و استفاده صحیح از توربو باعث می‌شود تا به مرور زمان نحوه اجرای این بازی را بیشتر و بیشتر فرا بگیرید.

مقایسه Crash Team Racing Nitro-Fueled با نسخه اصلی
20 سال پیشرفت در یک قاب

مسیرهای پیچ در پیچ و پرهیجان

در بازی Crash Team Racing Nitro-Fueled 31 مسیر مختلف برای پیمایش و مسابقه وجود دارد. اما متأسفانه در بخش Adventure mode این بازی تنها 17 مسیر در دسترس قرار دارد که از نسخه اصلی و قدیمی این بازی برگرفته شده‌اند. تقریبا همه این مسیرها به یک اندازه جذاب و پرهیجان هستند. هرچند که به مرور زمان می‌توان الگوی قابل پیش‌بینی آن‌ها را آموخت. اما با این حال موانع محیطی در طول هر یک از مسیرها یک چالش اساسی به وجود می‌آورند. مسیرهای مسابقه بازی Crash Team Racing به گونه‌ای طراحی شده‌اند که در طول مسابقه همواره حواس خود را به صورت شش دانگ جمع کنید و از یک مسابقه بسیار سریع و تنگاتنگ لذت ببرید.

نسخه بازسازی شده بازی کراش همچنان 11 آیتم هیجان‌انگیز گذشته خود را نیز حفظ کرده است که دو مورد از آن‌ها مربوط به حالت مبارزه می‌شوند. هر یک از این آیتم‌ها به نوبه خود می‌توانند نقش به سزایی در روند بازی داشته باشند. برای مثال آن‌ها می‌توانند قدرت‌های خاصی چون آسیب‌ناپذیری، سرعت بسیار بالا، تقویت توربوها، ایجاد تله در مسیر سایرین و چندین قدرت ویژه دیگر را به شما اعطا کنند. در طول بازی جعبه‌های انفجاری TNT نیز مثل همیشه حضور داشته و سلامتی شما را تهدید می‌کنند. ممکن است با یک بار تصادف با یکی از این جعبه‌ها، ماشین شما به کلی منفجر شود. اما گاهی در هنگام برخورد یکی از این جعبه‌ها در بالای سر شما قرار می‌گیرد. به این ترتیب با پرش‌های متوالی شانس دور کردن آن جعبه از خود را خواهید داشت.

اما همه آیتم‌های موجود مسیر تاثیر منفی ندارند. برای مثال در طول مسابقه به میوه‌هایی با عنوان wumpa برمی‌خورید. با جمع‌آوری 10 میوه قدرت Juiced Up! به شما تعلق می‌گیرد. این قدرت توانایی تبدیل آیتم‌های منفی (مانند جعبه‌های TNT) به آیتم‌های مثبت (برای مثال جعبه نیترو) را دارد. برخی آیتم‌ها نیز بر روی عملکرد حریفان شما تاثیر می‌گذارد. برای مثال با کسب یک آیتم می‌توانید ابری بارانی بر روی سر حریفان ظاهر کرده و سرعت آن‌ها را کند کنید.

دریفت در بازی Crash Team Racing Nitro-Fueled
حرکت صحیح در پیچ‌های این بازی نقش بسزایی در موفقیت دارد

دشواری بازی به سطح شما بستگی دارد

همان‌طور که اشاره کردیم، گیم‌پلی بازی Crash Team Racing Nitro-Fueled بسیار سریع است. درنتیجه آیتم‌های موجود در این بازی نمی‌توانند نقش کاملا تعیین کننده‌ای داشته باشند. به عبارت دیگر اگر شما در این بازی مهارت کافی را نداشته باشید، جعبه‌ها و آیتم‌های کمکی نمی‌توانند شما را به پیروزی برسانند. این بازی برای کسانی که آن را برای اولین بار تجربه می‌کنند، به هیچ وجه آسان و سهل نیست. حتی افرادی که در این زمینه دارای تجربه هستند، شاید به سختی بتوانند به شیوه دلخواه خود در مسیر مسابقه حرکت کنند. در حالت رقابت گروهی نیز سخت‌گیری بسیاری مشاهده می‌شود. برای مثال کسانی که در رتبه پنجم و یا بیشتر حضور داشته باشند، هیچ امتیازی از آن مسابقه به دست نخواهند آورد.

در میان انواع مدل‌های بازی، برخی ممکن است صرفا به حالت‌های چند نفره و آنلاین علاقه داشته باشند. اما با این حال بازی Crash Team Racing یک خط مشخص و کامل نیز برای بازی انفرادی در نظر گرفته است. در بازی انفرادی باید در پنج دنیای مختلف در یکی از حالت‌های Nitro-Fueled و یا کلاسیک به رقابت با حریفان بپردازید. در حالت Nitro-Fueled امکان انتخاب یک شخصیت دلخواه برای بازی وجود دارد. اما اگر از طرفداران پر و پا قرص کراش قدیمی هستید، می‌توانید بازی را در حالت کلاسیک و تنها با یک شخصیت اصلی پیش ببرید. نسخه مدرن‌تر از لحاظ تنوع شخصیتی و آیتم‌های زینتی نسبت به نسخه قدیمی بهتر است. اما حالت کلاسیک نیز با حفظ وفاداری به نسخه اصلی بازی، یک بازسازی خارق‌العاده و تجربه بهبودیافته را به علاقه‌مندان خود هدیه می‌دهد.

کسب مقام اول در حالت انفرادی Crash Team Racing نیز همانند حالت‌های دیگر چالش برانگیز است. برای این دستاورد باید با جان و دل بازی کنید و موانع مختلفی را پشت سر بگذارید. اما حس شیرینی که پس از کسب مقام اول و باز شدن قفل رئیس آن بخش و سپس مبارزه با خود رئیس را دارد، به اندازه‌ای جذاب است که به طرز اعتیادآوری شما را ساعت‌ها پای این بازی بنشاند. باس فایت‌های بازی Crash Team Racing می‌تواند شما را از این بازی متنفر سازد! هر یک از باس‌های این بازی دارای قدرت و سرعت بیشتری از شما هستند. درنتیجه جلو بودن از آن‌ها در هر سه دور یک مسابقه تقریبا کاری محال و غیرممکن است. در واقع برای پیروزی در این مسیر باید همه تمرکز خود را در جاده قرار داده و برای رسیدن سالم به مقصد تمرکز کنید.

نقشه های بازی Crash Team Racing Nitro-Fueled
برای رقابت در هر آب و هوایی آماده باشید!

در ابتدای کار رقابت با باس‌ها صرفا کمی دشوار است. اما با گذشت زمان قدرت آن‌ها به طرز خنده‌داری افزایش می‌یابد. تا جایی که ممکن است یکی از آن‌ها به صورت بی‌وقفه اقدام به بمباران کردن شما کند. رقابت با هر یک از باس‌ها نیازمند توجه و تمرکز بالا و شناختن نقاط ضعف آن‌ها است. در غیر این صورت بازی شما را با شکست‌های متوالی جریمه خواهد کرد.

این بازی دارای یک حالت مبارزه‌ای است که شامل 12 مسیر کاملا جداگانه از قسمت‌های دیگر می‌شود. در این قسمت قدرت‌های خاصی مانند نامرئی شدن و قدرت‌مند شدن موتور وجود دارد که با توجه به محوریت مبارزه‌ای آن بی‌معنی و بسیار کم استفاده هستند. چرا که در حالت موتور قدرتمند تنها قابلیت پرواز از سطح زمین به شما اعطا می‌شود و در حالت نامرئی هر 4 چرخ ماشین شما توسط رقبا قابل مشاهده است! در حالت مبارزه رقابت‌های مختلفی مانند دزدیدن پرچم حریف، حمله به سایرین با استفاده از سلاح و موشک و چندین بخش بامزه دیگر وجود دارد. اما به غیر از 5 بخش اصلی، نمی‌توان کار خاص دیگری در حالت مبارزه‌ای انجام داد و در واقع این قسمت بیشتر برای جلوگیری از تکراری شدن روند مسابقه به بازی افزوده شده است.

حالت مبارزه در بازی Crash Team Racing Nitro-Fueled
حالت مبارزه تنها گزینه‌ای برای فرار از تکراری شدن بازی است

سایر حالت‌های بازی روند استانداردی دارند. رقابت مستقیم با سایرین، تلاش برای کسب امتیازی بیشتر از هوش مصنوعی بازی و یا رقابت با حالتی شبح گونه از خود، قسمت‌های مختلف ریسینگ بازی Crash Team Racing را تشکیل می‌دهند. اما در حالت Nitro-Fueled شاهد وجود دو چالش دیگر با نام‌های Relic Race و CTR هستیم که از نظر بسیاری از کاربران بهترین چالش‌های این بازی به شمار می‌روند. برای مثال در حالت CTR باید تلاش خود را برای جمع‌آوری حروف C و T و R در طول مسیر کرده و در عین حال برای رسیدن به رتبه نخست نیز تلاش کنید.

زیبایی هزینه دارد

در بازی Crash Team Racing چندین پوسته و لوازم زینتی مختلفی برای شخصیت‌ها و ماشین‌های مسابقه‌ای قرار گرفته شده است. بخشی از این پوسته‌ها و لوازم را می‌توان از طریق گذر از مراحل انفرادی و یا رقابت با حریفان آنلاین به دست آورد. اما قسمتی از آن‌ها تنها از طریق خرید‌های درون برنامه‌ای قابل کسب هستند. برخی از این لوازم زیبایی‌ها و جلوه‌های خاص خود را دارند. اما کسب برخی دیگر از لوازم زینتی به هیچ وجه ارزش سختی کشیدن برای آن را ندارد. برای مثال در صورتی که بتوانید به امتیاز 100 درصدی در حالت Adventure mode برسید، یک هاور کرافت سبز رنگ به شما تعلق می‌گیرد که به نظر منطقی است. اما با رسیدن به امتیاز 101 درصد که کاری واقعا محال است، تنها یک پوسته برای Nitros Oxide به دست خواهید آورد.

نتیجه‌گیری

سطح دشوار، بازسازی مسیرهای خاطره‌انگیز و مکانیک اعتیادآور بازی Crash Team Racing باعث شده تا این نسخه یک عنوان قدرتمند و قابل توجه باشد. بخش انفرادی این بازی در نوع خود هیجان انگیز و لذت‌بخش است. اما حالت Adventure mode آن دارای نقص‌هایی است که گاهی ممکن است شما را ناامید کند. در حالت کلی افزوده شدن امکاناتی مانند انتخاب یک شخصیت دیگر برای مسابقه و یا پوسته‌ها و لوازم زینتی در این نسخه بازسازی شده، هیچ آسیبی به آرمان‌های نسخه اصلی آن وارد نمی‌کند و بازی Crash Team Racing Nitro-Fueled از هر جهت یک ریمستر خاطره‌انگیز و موفق است.

با اقتباس از وب‌سایت IGN