نقد و بررسی بازی Control: وقتی همه پتانسیل‌های ذهن آشکار می‌شوند

0
257
نقد و بررسی بازی Control

پس از مدت‌ها بازی متفاوت و مورد انتظار Control در دسترس علاقه‌مندان به دنیای بازی‌های رایانه‌ای قرار گرفت. در همین ابتدای کار بازی Control توانست نظر بسیار مثبت منتقدان از وب‌سایت‌های معتبر را به خود جلب کند. در این مطلب به نقد و بررسی این بازی از دیدگاه منتقد وب‌سایت IGN خواهیم پرداخت. برای آشنایی بیشتر با این عنوان جذاب تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

نقد و بررسی بازی Control

به جرئت می‌توان گفت که استودیو Remedy دست به یک شاهکار بزرگ زده است. این استودیو که به خلق دنیاهای عجیب و غریب و القا حسی خارق‌العاده به گیمرها شهرت دارد، در اثر جدید خود نیز نقاط قوت همیشگی خود را به رخ کشیده است. در این بین بازی Control را می‌توان عجیب‌ترین بازی این استودیو دانست که به لطف داستان جذاب، مجموعه‌ای از توانایی‌های مبارزه‌ای متنوع و چشم‌نواز و البته یک دنیای قابل تامل، به یک اثر ماجراجویانه عمیق تبدیل شده است.

نقد و بررسی بازی Control
وقتی همه پتانسیل‌های ذهن آشکار می‌شوند

داستان بازی Control

در این عنوان شاهد روایت داستان دختری به نام جسی هستیم که به دنبال یافتن پاسخ در مورد وقایعی می‌گردد که در گذشته برای او اتفاق افتاده‌اند. در این بازی جسی در تلاش برای نفوذ در دفتر فدرال است. در ابتدای کار ممکن است این قسمت برای بازیکنان کمی عجیب و یا حتی کسل‌کننده به نظر برسد. اما به مرور زمان با اضافه شدن شخصیت‌های جدید و عجیب و افرادی که به دست یک نیروی درونی به نام هیس (Hiss) کنترل می‌شوند، شما را در فضای این بازی غرق و محصور می‌کند.

قدرت خارق‌العاده ذهنی

شاید اغلب ما از کودکی آرزوی داشتن قدرت‌های ذهنی و نهان را در سر می‌پروراندیم. بازی کنترل نزدیک‌ترین حالت داشتن یک قدرت ذهنی و فوق ‌طبیعی را در کاربران به وجود می‌آورد. در این بازی دارای قدرت‌های خاص و شگفت‌انگیزی خواهید بود که به لطف خلاقیت‌های بی‌پایان استودیو رمدی استفاده از هر یک از آن‌ها جذاب و سرگرم‌کننده شده است. به پایان رساندن این بازی به بیش از 10 ساعت زمان احتیاج خواهد داشت و این مدت برای استفاده مفید و موثر هر یک از این قدرت‌ها کاملا کافی است.

در میان همه توانایی‌های جسی، قدرت telekinesis (یا حرکت دادن اجسام از راه دور) بهترین و پرکاربردترین مورد است. جسی قادر است تا با خارج کردن موجی از دستان خود، هر وسیله قابل جابه‌جایی در اطراف خود را حرکت دهد. محیط تخریب‌پذیر بازی باعث شده تا استفاده ازاین قدرت هیجان بیشتری نیز داشته باشد. این قدرت یک مزیت هجومی نیز به شمار می‌رود و در طی بازی می‌توانید با کوبیدن اجسام بزرگ به دشمنان، آن‌ها را از پای درآورید.

قدرت های ویژه در بازی Control
حرکت دادن اجسام: پرکاربردترین قابلیت جسی

سایر توانایی‌های جسی به اندازه قدرت اصلی وی پخته و پرکاربرد نیستند؛ اما با این حال هر کدام از آن‌ها در نوع خود قابل توجه و جذاب هستند. برای مثال قابلیت ایجاد سپر می‌تواند از جسی در برابر دشمنانی که همانند او به قدرت کنترل اجسام مجهز هستند، محافظت کند. سبک مبارزات بازی Control شما را به حرکات مداوم تشویق و وادار می‌کند. همچنین در این بازی پیدا کردن یک پناهگاه و پناه گرفتن در پس آن برای زنده ماندن بسیار ضروری است. در صورتی که دیواری در نزدیکی شما نباشد، می‌توانید با کشیدن اجسام به سمت خود اقدام به ایجاد پناهگاهی در محل خود کنید. سطح دشواری استاندارد بازی چندان سخت نیست. اما ممکن است تا زمانی که بتوانید تعادل مناسبی برای حالت دفاعی و هجومی خود بیابید، مرگ‌های بسیاری را تجربه کنید. نزدیک شدن به دشمنان و استفاده از قدرت تهاجمی psionic می‌تواند موثر باشد، اما به غیر از این حالت مبارزات نزدیک معمولا منجر به یک مرگ سریع می‌شوند.

اما مبارزات دوربرد حالت متعادل‌تری دارند. در این حالت می‌توانید از تنها سلاح گرم جسی که اسلحه Service نام دارد نیز به خوبی استفاده کنید. هرچند که استفاده از کلمه «تنها سلاح» در این جمله اشتباه است. چرا که با فعال کردن مدل‌های مختلف Service این اسلحه می‌تواند از یک اسلحه کمری استاندارد به یک مسلسل دستی و یا دیگر حالت‌ها تغییر شکل دهد. در این بازی حق انتخاب‌های بسیاری برای سلاح خود خواهید داشت و برای مثال می‌توانید با انتخاب ترکیبی از اسلحه‌های revolver و pierce در نبردهای کوتاه یا دوربرد عملکرد خوبی داشته باشید.

سلاح بازی Control
یک اسلحه به معنای واقعی همه‌کاره

برخلاف تنوع گزینه‌های جنگی جسی در بازی Control، دشمنان از تنوع چندانی برخوردار نیستند. دشمنان شما افرادی از اعضای Bureau هستند که توسط قدرت مرموز هیس کنترل شده و در جبهه مخالف شما می‌جنگند. هر یک از این دشمنان معمولا یک یا دو مورد از قدرت‌ها و یا سلاح شما را در اختیار دارند. در ابتدای کار تماشای ترکیبی از دشمنان با سلاح و قدرت‌های مختلف جذاب به نظر می‌رسد. اما تا پایان 10 فصل از داستان این بازی این موضوع کمی دچار چالش می‌شود.

هنگامی که به صورت همزمان با چندین دشمن درگیر شوید و زیر فشار رگبار و مواد منفجره آن‌ها قرار بگیرید، بسته به میزان قدرت کنسول و سیستم شما ممکن است کمی لگ و تاخیر در فریم‌های بازی پیش آید. هرچند که این مسئله بیش از چند ثانیه به طول نمی‌انجامد. اما در همین چند ثانیه کوتاه امکان کشته شدن شما وجود دارد. خوشبختانه وجود سیستم checkpoint در این بازی به خوبی پیاده شده و پس از مرگ شما مجبور به تکرار بخش بزرگی از مرحله نخواهید بود.

دشمنان در بازی Control
دشمنانی که به وسیله نیروی مرموز هیس کنترل می‌شوند

تقسیم‌بندی مناسب

استودیو رمدی توانسته یک محیط داخلی و بتنی را به شیوه‌ای جذاب خلق کند. محیط Bureau به چندین بخش تجاری مجزا تقسیم می‌شود. هر یک از این بخش‌ها دارای یک تم شرکتی هستند. اما تفاوت آن‌ها به اندازه‌ای است که کاربر را برای کشف هر محیط، انجام کارهای مربوط و در نهایت نجات آن مصمم می‌سازد. همچنین به لطف توانایی Oldest House که قدرت ایجاد تغییرات دلخواه در ساختارهای داخلی را فراهم می‌کند، امکان بازسازی دلخواه محیط‌ها در این بازی نیز فراهم شده است.

جذابیت شخصیت‌های حاضر در مکان‌های مختلف در بازی Control از نقاط قوت اصلی آن به شمار می‌رود. گویی هر یک از شخصیت‌های موجود در Oldest House در مناسب‌ترین مکان برای خود قرار گرفته‌اند. هر یک از بخش‌های بازی دارای افراد جدید با شخصیت‌هایی منحصربه‌فرد و درگیرکننده است. با این وجود هر یک از این شخصیت‌های مجزا برای کار در یک آژانس دولتی مخفی که متمرکز بر نیروهای فراطبیعی است، معقول و مناسب هستند.

شخصیت های بازی Control
هر کدام از شخصیت‌های بازی از هر جهت طراحی فوق‌العاده‌ای دارند

استودیو رمدی در بازی کنترل بار دیگر قدرت نویسندگی خود را چه در اصل داستان و چه در دیالوگ‌های آن به نمایش گذاشته است. کنترل عنوانی نیست که بتوان آن را به سرعت و با حواس‌پرتی پیش برد. اگر در این بازی آیتمی را بردارید، باید مدت زمان کافی برای بررسی و مطالعه درباره آن صرف کنید. اطلاعاتی که در باره هر آیتم نوشته شده در کنار مفرح بودن، نقش مهمی را در روشنگری هر قسمت از داستان ایفا می‌کند.

موارد جانبی را نادیده نگیرید

داستان بازی کنترل رد پاهای بسیاری را برای دریافت اطلاعات مناسب در خصوص هر مرحله در مسیر شما قرار می‌دهد. بخشی از این موارد مربوط به بخش‌های جانبی بازی می‌شوند که اگر بهتر از بخش اصلی داستانی بازی نباشند، بدون شک بدتر از آن نیز نیستند. در این بخش‌های جانبی شاهد وجود برخی لحظات و شخصیت‌های بی‌نظیر هستیم که جهان این بازی را بیش از پیش متمایز می‌کنند. اما یکی از دلایلی که باعث می‌شود شما مأموریت اصلی بازی را برای ادامه این بخش‌های جانبی به تأخیر بیندازید، وجود مجموعه‌ای از باس فایت‌ها در این مسیر است. باس فایت‌های این بازی تنوع خوبی از چالش‌ها و مبارزات را برای گیمرها به ارمغان می‌آورد. هر یک از این مبارزات همچون دری به سوی سرزمین‌های ناشناخته‌تر بازی کنترل است و درنتیجه نباید از کنار آن‌ها بی‌تفاوت گذشت.

یک سوال بی‌پاسخ

در کنار داستان اصلی جسی در حال دنبال کردن یک هدف بسیار شخصی‌تر است. او همواره در حال کاوش در Bureau برای یافتن سرنخ مرتبط با وقایع گذشته خویش است. رمدی در مورد ایجاد یک ارتباط عمیق در میان شخصیت جسی و منطقه Bureau نیز سنگ تمام گذاشته است.

متأسفانه پایان آخرین بخش از این بازی نتوانسته به اندازه روند همیشگی آن جذاب باشد. قسمت‌های اکشن و زد و خوردهای نهایی بازی Control نسبت به بسیاری دیگر از بخش‌های این بازی جذاب ساده‌تر و کم ‌هیجان‌تر هستند. هرچند که این نقطه ضعف کوچک در دقایق انتهایی بازی به هیچ وجه نمی‌تواند چیزی از ارزش‌ها و زیبایی‌های بازی Control را بکاهد. اما یک چنین شاهکار بزرگی لایق یک پایان‌بندی بهتر و خاطره‌انگیزتر بود.

محیط بازی Control
خلاقیت همیشگی استودیو رمدی در محیط بازی Control موج می‌زند

خوشبختانه پس از به پایان رساندن بازی همچنان فرصت‌های بسیاری برای کاوش در Oldest House باقی می‌ماند. شخصیت‌های بازی Control مأموریت‌های جانبی بسیاری برای شما دارند که در طی آن‌ها می‌توانید دیالوگ‌ها و مبارزاتی منحصر‌به‌فرد، بی‌نظیر، سرگرم‌کننده و حتی در مواردی بهتر از مبارزات بخش اصلی بازی را تجربه کنید. همچنین با گذراندن مأموریت‌های جانبی می‌توانید به مواد اولیه مورد نیاز برای ارتقاء اسلحه و درخت پیشرفت قدرت‌های خود دست‌ یابید. به لطف این مأموریت‌های اصلی در کنار مزیت‌های بزرگ بخش اصلی بازی، بدون شک عنوان Control تا مدت‌ها در ذهن طرفداران باقی خواهد ماند.

نتیجه‌گیری

بازی Control در دنیایی عجیب و ماوراء طبیعی رخ می‌دهد و کاوش در آن جذابیت‌های خاص خود را دارد. جسی به لطف توانایی‌های ذهنی و اسلحه خاص خود مبارزات هیجان‌انگیز و متفاوتی را خلق می‌کند. همچنین به لطف بازیگران قدرتمند، یک متن داستانی زیبا و بسیاری از سر نخ‌های جذاب قدم زدن و کاوش در اطاق‌های Oldest House می‌تواند بسیار خاطره‌انگیز و لذت‌بخش باشد. در حالت کلی می‌توان گفت که شخصیت جسی و جهان شگفت‌انگیز بازی کنترل به اندازه‌ای سرگرم‌کننده است که حتی پس از به پایان رساندن داستان بازی، مشتاق گشت‌و‌گذار و کاوش در محیط این بازی خواهید بود.

منبع: وب‌سایت IGN