مروری بر بازی ویدئویی Bugsnax؛ یک بازی خانوادگی

0
4
بازی ویدئویی باگ‌اسنکس 2020

بازی ویدئویی باگ اسنکس (Bugsnax) جدیدترین محصول شرکت بازی‌سازی Young Horses است. این شرکت بازی Bugsnax را در سال 2020 به‌صورت عمومی عرضه کرد. این بازی تا حدی ساده‌ست و می‌تواند برای رده سنی نوجوانان مناسب باشد. این بازی یک ماجراجویی جذاب است و در کنار ماجراجویی‌ها چند معما و مساله هم مطرح می‌کند. شخصیت‌های بازی بسیار دوست‌داشتنی و باهوش هستند. باگ اسنکس طوری طراحی شده که نیازی نیستید به کودکان 7 تا 10 سال خود روش بازی کردن را توضیح دهید. شاید حتی اتفاقی عکس بیفتد و شما مجبور شوید بازی را از کودکانتان یاد بگیرید.

می‌خواهید از بین بازی‌های جدید یک بازی انتخاب کنید؟ به دسته‌بندی نقد و بررسی بازی بروید. به شما کمک می‌کنیم تا بازی مورد علاقه‌تان را پیدا کنید.

نقدی بر بازی

بهتر است در ابتدا نگاهی به مشکلات و معایب بیندازیم. این بازی اثر جذابی‌ست. اما مساله اصلی این است که Bugsnax برای گروه سنی خاصی طراحی نشده است. ظاهر بازی ساده‌ و برای کودکان و نوجوانان مناسب به‌نظر می‌رسد. اما بزرگسالان هم می‌توانند از این اثر لذت ببرند. اما وقتی یک گیمر حرفه‌ای آثاری مثل Cyberpunk 2077 یا Yakuza Like A Dragon را قبلا تجربه کرده باشد مطمئنا اثری مثل Bugsnax اصلا برایش جذاب نخواهد بود. این بازی بیشتر شبیه یک پیش‌غذاست و شباهتی به وعده اصلی ندارد. یکی دیگر از مشکلات مهمی که باید به آن پرداخت گیم‌پلی نه‌چندان قدرتمند بازی‌ست. انگار که تیم سازنده نتوانسته گیم‌پلی خوبی طراحی و اجرا کند.

بازی باگ اسنکسشخصیت اول بازی

شخصیت اول بازی Bugsnax شخصی به‌نام Grumpus است. شما نقش یک خبرنگار و ژورنالیست را بازی می‌کنید. بعد از این‌که نقشتان کامل معرفی شد شما توسط سردبیر روزنامه‌ای که در آن فعالیت دارید به مکانی اسرارآمیز و ناشناخته فرستاده می‌شوید. نام این مکان جزیره دندان مار (Snacktooth Island) است. شما به این جزیره فرستاده می‌شوید تا شخصی به‌نام الیزابرت مگافیگ (Elizabert Megafig) را پیدا کنید. خانم مگافیگ یک کاوش‌گر حرفه‌ای‌ست و چند روز قبل از مفقود شدنش موجود عجیبی را کشف کرده بود. بعد از گم‌شدن خانم مگافیگ شما دو وظیفه دارید. اول این‌که خانم مگافیگ را پیدا کنید و دوم این‌که راه او را ادامه دهید و کشفیاتش را تکمیل کنید.

یافتن جواب معماها

حالا مسئله یا معمای اصلی داستان بازی مطرح شده. زنی گم‌شده و شما باید در نقش خبرنگار او را پیدا کنید. اگر به‌قتل رسیده قاتلش را بیابید. الیزابرت همراه خودش چند نفر دیگر را به جزیره آورده. هر کدام از این افراد وظایف خاصی داشتند. اما بعد از ناپدید شدن الیزابرت همه افراد محل خدمت خودشان را بدون هماهنگی قبلی ترک کردند. این قضیه مشکوک به‌نظر می‌رسد. حالا باید این افراد را شناسایی و به جزیره احضار کنید. سپس باید با تک‌تک آن‌ها گفتگو کرده و جواب‌هایشان را بررسی کنید. کمی که جلوتر بروید مشخص می‌شود که الیزابرت توسط همان موجود ناشناخته خورده شده است. اما قضیه به این سادگی‌ها نیست. چند نفر از اعضای گروه به الیزابرت خیانت کردند. این افراد چه کسانی هستند و هدفشان چیست؟

بررسی بازی باگ اسنکس 2020

به جستجوی رویاهایتان بروید: نگاهی به بازی ویدئویی Dreams

شخصیت‌های بازی

همان طور که گفتیم بازی طوری طراح شده که برای رده سنی کودک و نوجوان هم مناسب باشد. یکی از فاکتورهای اصلی هر بازی ویدئویی، طرز طراحی، چهره‌پردازی و شخصیت‌پردازی شخصیت‌های آن بازی‌ست. نحوه شخصیت‌پردازی و طراحی بصری شخصیت‌های در Bugsnax بسیار جالب و چشم‌نواز است. از غذاها، میوه‌ها و اشیا طبیعی برای ساخت شخصیت‌ها استفاده شده. مثلا یکی از شخصیت‌ها ظرف سیب‌زمینی سرخ‌شده‌ای‌ست که چپه شده و سیب‌زمینی‌هایش ریخته‌اند. حالا ظرف پلاستیکی حکم سر و بدن و سیب‌زمینی‌ها حکم پاهای این شخصیت را دارند. یکی دیگر از شخصیت‌ها موزی‌ست که از وسط نصف شده است. دیگری همبرگری‌ست که از پوسته کاغذیش خارج نشده. هر شخصیت اسم مخصوص خودش را دارد. مثلا اسم همین همبرگر چهارپا، بانگر (Bunger) است. اگر کودکی در خانه دارید مطمئنا عاشق شخصیت‌های این بازی می‌شود و شعر بانگر بانگر بانگر بانگر را با ریتم کودکانه‌ای می‌خواند.

چگونه این موجودات را گیر بیاوریم؟

حالا دشمنان یا همان موجودات ناشاخته را کشف کردیم. اما سوال مهمی وجود دارد. چگونه باید با این موجودات مبارزه کنیم و آن‌ها را به دام بیندازیم؟ جواب ساده‌ست. تمام امکانات و ابزار لازم در اختیارتان قرار دارد. ابزار بازی شامل موارد زیر هستند. اولین ابزارتان یک تله اسنکی (Snacktrap) است. این وسیله مثل چتر است و از راه دور کنترل می‌شود. این وسیاه شبیه تور عمل می‌کند. یک میزناهارخوری (Lunchpad) وجود دارد که سنگ و اسنکس (Snax) و شخصیت‌ها را به هوا پرتاب می‌کند. یک پیستون (Plunger) وجود دارد که یک سرش طناب و سر دیگرس چنگک است. وقتی چنگک را به هوا پرتاب می‌کنید بین درختان و سایر وسایل گیر می‌کند و می‌توانید از آن بالا بروید. جذاب‌ترین و قدرتمندترین سلاح بازی یک توپ کوچک است که داخلش یک باگ‌اسنکس (Bugsnax) آموزش‌دیده قرار دارد. این باگ‌اسنکس می‌تواند دشمن را فریب دهد و به تله بیندازید. یک مجموعه سس در اختیارتان قرار دارد. این سس‌ها را روی درخت‌ها می‌ریزید. این سس‌ها می‌توانند دشمن را فریب داده و جذب کنند.

موارد بالا تمام تجهیزات و وسایل شما برای شکار هستند. باید بتوانید به بهترین شکل ممکن از آن‌ها استفاده کنید. شکل ظاهری وسایل و قطعات طوری طراحی شده که کودکان بتوانند درک درستی از آن‌ها کسب کنند و همچنین بتوانند از آن‌ها به‌راحتی استفاده کنند. کل مدت زمان بازی حدودا 12 ساعت است و باید بخشی از زمانتان را صرف یادگیری استفاده از این ابزارها کنید. البته باید استراتژی درستی را انتخاب کنید. دقت ابزارها و سلاح‌های بازی خیلی بالا نیست. مثلا وقتی Lunchpad روی حالت خودکار یا اتوماتیک قفل می‌شود اصلا دقت بالایی ندارد. در نتیجه ممکن است تیرتان به هدف اصابت نکند. در این مواقع باید نقشه دیگری داشته باشید تا این نقص را سریعا جبران کند.

باگ‌ها و مشکلات فنی

اشتباهات محاسباتی تیم سازنده منجر به بروز تعداد زیادی باگ و نقص فنی در بازی شده است. وقتی با یک باگ یا نقص فنی روبه‌رو می‌شوید سیستمتان کاملاقفل می‌شود. تنها راه خلاصی از این حالت، ری‌استارت یا خاموش کردن سیستم و شروع مجدد است. بعد از آن باید از آخرین نقطه‌ای که بازی را ذخیره (Save) کرده بودید، دوباره شروع کنید. دقیقا به‌همین دلیل اکثر منتقدین و گیمرها به بقیه توصیه کرده‌اند که دائما بازی را ذخیره کنند تا وقتشان تلف نشود. گاهی‌ اوقات مشخص نیست که آیا بازی شما را مجازات می‌کند یا این مسئله فقط نقص فنی‌ست. مثلا اگر در نبرد با غول (Boss Fight) از دستورالعمل‌های بازی پیروی نکنید ممکن است حدود 45 دقیقه در یک غار حبس شوید. اصلا معلوم نیست این تنبیه است یا ایراد. پس کاملا به توصیه‌ها و دستورالعمل‌ها (Instruction) بازی توجه کنید تا دچار این مدل مشکلات نشوید.

تعداد شخصیت‌ها

تنوع دشمنان کم است. حدود 100 جانور ناشناخته وجود دارد که اکثرا شباهت بسیار زیادی به‌هم دارند. این باعث می‌شود که حوصله گیمر خیلی زود سر برود. خیلی از گیمرها گفته‌اند که فقط تا 70 جانور جلو رفته‌اند و سپس بازی را کنار گذاشتند. البته به‌لطف داستان‌پردازی بسیار عالی، سطح تنش‌ها در بازی بسیار بالاست. درگیری‌ها دائما بیشتر و بیشتر می‌شوند. صداگذاری بازی فوق‌العاده‌ست. اگر چشم‌هایتان را ببندید و صدای شخصیت‌ها را بشنوید حس می‌کنید که این صداها متعلق به یک فیلم سینمایی‌ست. ولی ارتباط بین سطح کیفی گیم‌پلی و صداگذاری معکوس است. ابتدای بازی نحوه روایت بازی توسط گویندگان متوسط و گیم‌پلی بازی خوب است. در انتها سطح کیفی صداگذاری به بالاترین حد ممکن رسیده ولی گیم‌پلی با مشکلات شدیدی مواجه می‌شود. ضعف گیم‌پلی واقعا قابل چشم‌پوشی نیست.

نمایی از بازی باگ اسنکس 2020

به انتهای قصه نزدیک می‌شویم

وقتی به اواسط بازی می‌رسید باید ابزارها و سلاح‌هایی که در موردشان صحبت کردیم را با سلاح‌هایی خطرناک‌تر و کشنده‌تر معاوضه کنید. بازی شبیه فیلم‌های ترسناکی‌ست که ظاهر در ژانر وحشت تولید شدند اما بیشتر برای رده سنی کودکان مناسب هستند و به ژانر کمدی نزدیک‌تر هستند. بازی باگ‌اسنکس (Bugsnax) اثری اکشن و ماجراجویانه‌ست. اما شرط لازم برای اکشن و ماجراجویی القای حس ترس و نمایش دادن خطرات است. در اکثر بازی‌های اکشن بازیکن کشته می‌شود و به مراحل قبلی فرستاده می‌شود. در نتیجه استرس برای کشته‌ نشدن و هیجان در تمام بازی جریان دارد. اما در این بازی خبری از کشته شدن و مجازات بازیکنان نیست. وقتی بازیکن عاقبت اشتباهاتش را نمی‌بیند کم‌کم خیالش راحت می‌شود. همین آسودگی خیال باعث افت کیفی بازی می‌شود. بازیکنان جان خودشان را در معرض خطر نمی‌بینند. تا زمانی‌که بازیکن احساس خطر نکند بازی برایش جذابیتی نخواهد داشت.

عاقبت بازی چه می‌شود؟

اگرچه سطح کیفی اثر خیلی بالا و راضی‌کننده نیست اما پیامی که منتقل می‌کند بسیار جالب است. شخصیت‌هایی که در جزیره Snacktooth Island گیر افتاده‌اند همگی یک نقطه مشترک و وجه اشتراک دارند. وجه اشتراک این شخصیت‌ها کمبود اعتمادبه‌نفس، روحیه و عزت نفس پایین است. در طول بازی باید مشکلات روحی آن‌ها را برطرف کنید و به آن‌ها انرژی و روحیه بدهید. نهایتا همه شخصیت‌هایی که ابتدای بازی افسرده هستند، سرحال و شاداب می‌شوند و از این جزیره منحوس خارج می‌شوند. این پیام می‌تواند برای کودکان و نوجوانان بسیار مهم باشد. هیچ‌وقت ناامید نشوید و به خدا ایمان داشته باشید. بازی قبلی شرکت بازی‌سازی Young Horses به‌نام Octodad: Dadliest Catch هم مفهوم مشابهی را به مخاطبانش منتقل می‌کرد.

نگاه کلی

بازی ویدئویی باگ‌اسنکس (Bugsnax) در سال 2020 توسط کمپانی بازی‌سازی Young Horses تهیه و تولید شد. این بازی در دسته آثار اکشن و ماجراجویی قرار دارد. داستان بازی از این قرار است که زنی به‌نام الیزابرت (Elizabert) بعد از پیدا کردن جانوران عجیبی در جزیره‌ Snacktooth مفقود می‌شود. شما در نقش خبرنگاری به‌نام گرامپوس (Grumpus) بازی می‌کنید و توسط سردبیر روزنامه برای یافتن خانم الیزابرت به این جزیره اسرارآمیز فرستاده می‌شوید. در کل بازی از صداگذاری، موزیک متن، شخصیت‌پردازی و جلوه‌های بصری خوب و باکیفیتی برخوردار است. تعداد باگ‌ها و مشکلات فنی بازی کمی بیش‌ازحد است. گیم‌پلی بازی در انتها تقریبا ضعیف عمل می‌کند. صرف‌نظر از عوامل فنی و فاکتورهای کیفی بازی Bugsnax پیام مهم و انسانی را به مخاطبانش منتقل می‌کند. این بازی برای گروه سنی کودکان و نوجوانان بسیار مناسب است و می‌تواند شما را در کنار فرزندانتان برای چند ساعت سرگرم کند.

منبع: Polygon