بررسی Assassin’s Creed Odyssey: کاوشی هیجان‌انگیز در یک دنیای یونانی

0
319
بررسی بازی Assassin’s Creed Odyssey

بدون شک انتخاب نام ادیسه برای جدیدترین عنوان از سری Assassin’s Creed از جانب شرکت یوبی سافت بی‌دلیل نبوده است. این بازی تنها به یک داستان الهام گرفته از فضای یونانی، نقشه‌های وسیع و گسترده و جذابیت چشمگیر آن خلاصه نمی‌شود! بازی اسسینز کرید ادیسه داستان یک سفر است؛ سفر از جزیره‌ای به جزیره دیگر در دل یک دریای مواج. این بازی شما را به سفر در میان جنگل‌های باشکوه و رنگارنگ، بناهای سنگی ساخته شده از مرمر سفید در شهرها و یک آتشفشان فرا می‌خواند. مهم‌تر از همه این سفر برای یافتن پاسخی به سوالات در مورد خود شخصیت اصلی در این بازی است. در این مقاله به نقد و بررسی بازی Assassin’s Creed Odyssey خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.

نقد و بررسی بازی Assassin's Creed Odyssey
نقد و بررسی بازی Assassin’s Creed Odyssey

نقد و بررسی بازی Assassin’s Creed Odyssey

در بازی اسسینز کرید ادیسه برای اولین بار در طول تاریخ این سری قادر به انتخاب یک شخصیت از میان دو گزینه ارائه شده (الکسیوس یا کاسندرا) هستید. این قسمت اولین بخش تصمیم‌گیری شما در بازی است و بدون شک آخرین تصمیم شما نخواهد بود! در طول مراحل اصلی و جانبی بازی Assassin’s Creed Odyssey دائماً نیازمند انتخاب یک مورد از میان انواع گزینه‌های ارائه شده هستید که هر یک از آن‌ها می‌تواند نقش مهمی در شکل‌گیری شخصیت و پیشبرد مسیر بازی داشته باشد.

شخصیت های بازی Assassin's Creed Odyssey
اولین انتخاب مهم شما در بازی، انتخاب یک شخصیت است

افزوده شدن قابلیت تصمیم‌گیری در این بازی باعث شده تا شما به سرعت عاشق این جفت از اسسینزها شده و در دنیای آن‌ها غرق شوید. هرچند که انتخاب اولیه در مورد شخصیت بازی اندکی بر روند آن تأثیرگذار است، اما در حالت کلی در صورت انتخاب هر یک از دو شخصیت تقریباً روند مشابهی را طی کرده و دیالوگ‌ها و تصمیمات مشابه با نتایج یکسانی خواهید داشت. هرچند که در این مقاله به هیچ وجه قصد اسپویل کردن داستان و یا انتهای بازی را نداریم. اما باید به این نکته اشاره کرد که هر یک از تصمیمات بازی عواقب مربوط به خود را دارد و این عواقب ممکن است بیشتر از آنچه که به نظر می‌رسند اهمیت داشته باشند! پس باید در لحظه بهترین گزینه از نظر خودتان را انتخاب کرده و برای آینده ناشی از این تصمیم آماده شوید!

تصمیم با شماست

لحظه به لحظه داستان بازی Assassin’s Creed Odyssey سرشار از دیالوگ‌های غنی و گرمی است که مشابه آن در هیچ یک از عناوین سابق این سری وجود ندارد. هرچند که دو شخصیت آیا و بایک در بازی Assassin’s Creed Origins نیز بسیار دوست‌داشتنی و محبوب هستند، اما روند بازی اوریجینز به گونه‌ای شما را محدود به انجام یک سری مأموریت‌های از پیش تعین شده و دست‌یابی به یک نتیجه قطعی می‌کند. هرچند که هر یک از عناوین گذشته این سری برای رسیدن به مرحله کنونی لازم و ضروری بودند، اما بازی اسسینز کرید ادیسه جهش و پیشرفت بسیار بزرگ و قابل توجهی در میان تمامی عناوین این سری به شمار می‌رود.

تصمیم گیری در بازی Assassin's Creed Odyssey
تصمیم‌گیری در این بازی شامل اتفاقات عاشقانه نیز می‌شود!

یکی از نقاط قوت این عنوان، حذف مرز بین مأموریت‌های جانبی و اصلی بازی است. به گونه‌ای که شما در حین انجام یک مأموریت فرعی و جانبی به هیچ وجه احساس انجام یک کار اضافی و غیر ضروری نخواهید داشت. چرا که این مأموریت‌ها نیز از لحاظ جذابیت و گیرایی دست کمی از بخش اصلی بازی نداشته و به همان مقدار شما را درگیر داستان کوتاه خود می‌کنند. در واقع یافتن تفاوت میان این که شما در حال انجام یک بخش جانبی از بازی بوده و یا صرفا قسمتی ضروری از داستان و مأموریت‌های اصلی آن را طی می‌کنید، بسیار دشوار است.

این موضوع یکی از اصلی‌ترین دلایل جذابیت و زیبایی دنیای ادیسه است. در طول حرکت شما در این دنیای یونانی، هر نشانه و مأموریت کوچک و جانبی حواس شما را به سمت خود پرت خواهد کرد. هر مأموریت دارای عمق و اثربخشی مربوط به خود است و هر کاراکتر بازی دارای ویژگی‌های شخصیتی منحصربه‌فردی بوده و سلایق و رفتار مربوط به خود را دارد. این موضوع باعث شده تا هر کدام از شخصیت‌ها به عنوان یک موجودیت مجزا برای همیشه در یاد شما ماندگار شوند. شخصیت‌ها و داستان‌های بزرگ و کوچک موجود در دنیای ادیسه به اندازه‌ای جذاب هستند که پس از تجربه آن‌ها نمی‌توانید در موردشان با دوستان خود گفت‌و‌گو نکنید! عظمت دنیای بازی و فراوانی شخصیت‌های آن باعث شده تا بسیاری از بازیکنان نتوانند این عنوان را به صورت کامل به اتمام رسانده و با تمامی شخصیت‌های آن دیدار کنند.

جهان بازی Assassin's Creed Odyssey
دنیایی عظیم چشم به راه شماست

این گستردگی در مورد شخصیت‌سازی کاراکتر اصلی بازی نیز صدق می‌کند. با وجود این که بازی Assassin’s Creed Odyssey یک تجربه کاملا تک نفره است، اما تعداد بسیار زیاد شرایط تصمیم‌گیری و عواقب آن‌ها در کنار یک جهان عظیم و پر از شخصیت‌های متفاوت باعث شده تا در حین انجام این بازی خود را جزئی از یک جامعه واقعی در داخل آن دانسته و احساس کنید که کنترل سایر شخصیت‌ها نیز به دست انسان‌هایی مثل شما صورت می‌گیرد. با وجود همه این‌ها نمره دهی برای میزان جذابیت داستان بازی ممکن است نسبت به سلیقه هر شخص متفاوت باشد. به بیان دیگر داستان این بازی را می‌توان گاهی خوب، گاهی بد و گاهی خاکستری دانست. اما باز هم هنگامی که بحث کشتن یا نکشتن یک شخصیت و عواقب هر یک از آن‌ها به میان می‌آید، همه چیز به نفع یک امتیاز بالا سنگینی می‌کند.

کشتن یا نکشتن، مسئله این است!

هنگامی که صحبت از کشتن به میان می‌آید، باید به بخش مبارزه‌ای این بازی بپردازیم. در عنوان Origins از سری اسسینز کرید شاهد جهش بزرگی به سمت یک سبک RPG و تغییر شخصیت و مهمات در بازی بودیم. اما بازی ادیسه این مرزها را نیز جا به جا کرده است. در این بازی برخی ویژگی‌های عنوان اوریجینز (مانند در اختیار داشتن انواع کمان‌ها) حذف شده و جای خود را به قابلیت‌های جذاب‌تری در روش مبارزه و تنوع تجهیزات داده‌اند. علاوه بر این قابلیت‌های بسیاری نیز وجود دارد که با کسب تجربه قابل ارتقاء هستند. همچنین در صورت تمایل می‌توانید قابلیت‌های ارتقا داده شده خود را ریست کرده و مجددا به تنظیم آن‌ها بپردازید. برای این کار تنها نیازمند پرداخت معینی drachmae (ارز یونانی رایج در بازی) خواهید بود.

ارتقا در بازی Assassin's Creed Odyssey
سیستم ارتقا بازی به شدت وسیع و غنی است

این نوع ساده‌سازی‌ها در تمامی قسمت‌های ادیسه و به خصوص در قسمت مبارزات آن مشهود است. در واقع روند ساخت دو عنوان Origins و Odyssey به صورت همزمان آغاز شده و تیم سازنده بازی ادیسه از تمامی نقاط قوت بازی اوریجینز استفاده کرده و نقاط ضعف آن را در نسخه خود بهبود داده‌اند. بازی Assassin’s Creed Odyssey همانند Origins یک تحول به حساب آمده و یک نسخه بهبود‌یافته‌تر ارائه می‌کند. حتی در این بازی دارای یک سیستم ارتقاء سلاح نیز هستید که بازی‌هایی مانند Destiny 2: Forsaken را به چالش می‌کشد!

یک دنیای بخشنده و چالش‌برانگیز

در طول بازی اسسینز کرید ادیسه نیازمند تغییر و استفاده از سلاح گوناگونی خواهید بود. چرا که مبارزات آن همواره شما را به چالش خواهند کشید. در طول این بازی دشمنانی از نژاد آتنی و اسپارتا در مقابل شما قرار خواهند گرفت. علاوه بر آن‌ها در صورتی که مرتکب دزدی شوید، ممکن است در برابر محافظان شهری به مشکلات بیشتری برخورد کنید. با این وجود سیستم ذخیره‌سازی (save system) روند بازی یکی از نقاط ضعف آن به شمار می‌رود. ممکن است شما به دلیل عدم انجام یک ذخیره خودکار به موقع پیشرفت‌های بسیاری را از دست داده و ناچار به تکرار یک تجربه در میدان نبرد باشید. همچنین مدت زمان بارگذاری بازی نیز بسیار طولانی است. به اندازه‌ای که باید در حین بارگذاری آن راهی برای سرگرم کردن خود پیدا کنید!

اما خوشبختانه این موضوع تنها نقطه ضعف این بازی به شمار رفته و در برابر تمامی زیبایی‌ها و جذابیت‌های آن نمی‌تواند بر روی تجربه فوق‌العاده این بازی تأثیرگذار باشد. به غیر از موارد ذکر شده در این مقاله، بازی Assassin’s Creed Odyssey دارای جذابیت‌های اضافی دیگری است که ممکن است بسیاری از بازیکنان متوجه آن‌ها نشوند. برای مثال درگیری و نبردهای عظیم و به سبک فیلم سینمایی 300 در میان آتنی‌ها و اسپارتایی‌ها جریان دارد که در طول آن‌ها لازم است تا سربازان و فرماندهان را پی در پی شکست داده و در نهایت به پیروزی دست یابید. انجام این بخش از بازی در اغلب موارد اختیاری بوده و پیروزی در آن‌ها جوایز و پاداش‌های نسبتاً ارزشمندی را نصیب شما می‌کند.

مراحل بازی Assassin's Creed Odyssey
اسپارتایی‌ها و یونانی‌ها روابط چندان مسالمت‌آمیزی با یکدیگر ندارند!

در نهایت می‌توان گفت که در جریان سفر در دنیای ادیسه همه چیز مربوط به انتخاب‌ها می‌شود. تصمیم به زنده نگه داشتن افراد، تصمیم به اتخاذ روابط عاشقانه، مراحلی که باید طی شوند، افرادی که به آن‌ها کمک می‌کنید و شخصیت‌سازی و سفارشی‌سازی‌هایی که انجام می‌دهید روند داستانی شما را تعیین می‌کنند. دنیا و داستان بازی Assassin’s Creed Odyssey بسیار زیبا و جذاب بوده و قسمت‌های سینمایی آن به معنای واقعی کلمه شاهکار هستند. ممکن است اتمام داستان اصلی حدود 70 ساعت به طول انجامد و حتی پس از آن دنیایی سرشار از افراد و مأموریت‌های مختلف برای کاوش شما باقی خواهد ماند. با وجود این می‌توان گفت که پس از انتشار بازی شاهکار The Witcher 3 تاکنون هیچ عنوانی با سبک جهان باز با این میزان از عمق و درخشش ارائه نشده بود. عنوان Assassin’s Creed Odyssey نهایت چیزی است که می‌توان در مورد این فرانچایز تصور کرد!

با اقتباس از وب‌سایت gamesradar