نقد و بررسی بازی Anthem: ایرادات فنی قاتل ایده‌های بکر و ناب

0
236
نقد و بررسی Anthem

Anthem را می‌توان یک عنوان فریبنده دانست. در لحظات ابتدایی این بازی و درست هنگامی که با جو خاص و شخصیت‌های دوست‌داشتنی آن آشنا می‌شوید، Anthem به نظر یک بازی جاه‌طلبانه و پر زرق و برق می‌رسد. در همان بدو ورود به بازی جنگل‌هایی با درختان سر به فلک کشیده، مناظری عجیب، ویرانه‌هایی پر رمز و راز و یک جهان پر از شگفتی و مکان‌های دیدنی توجه هر بیننده‌ای را به سمت خود جلب می‌کند. شخصیت‌های این بازی نیز در نگاه اول بسیار جذاب و خوش‌ساخت ظاهر می‌شوند. لباس‌ها و ظاهر خاص در کنار صدا پردازی مناسب برای هر شخصیت نکته‌ای است که هر بازیکنی را متقاعد به ادامه دادن این عنوان می‌کند.

اما همین موضوع در ادامه به یک نقطه ضعف برای این بازی تبدیل می‌شود. چرا که به نظر می‌رسد عنوان Anthem تمام تمرکز خود را بر روی جلوه‌های بصری و ظاهری خود قرار داده و از سایر المان‌هایی که باعث زیبایی و جذابیت یک بازی می‌شوند، غافل مانده است. در واقع با کمی گشت و گذار در محیط بازی به این نکته خواهید رسید که در پس همه این زیبایی‌ها، یک جهان بی‌روح قرار دارد که استودیو BioWare از ایجاد یک خط داستانی برای آن محروم مانده است. در ادامه به بررسی بیشتر این بازی خواهیم پرداخت.

بررسی بازی Anthem
نقد و بررسی بازی Anthem

نقد و بررسی بازی Anthem: اینجا خانه ما نیست

بازی در یک سیاره عجیب و بیگانه قرار دارد که در آن نسل بشری به لطف مبارزانی با لباس‌های عجیب که خود را فریلنسر (Freelancer) می‌نامند، حفظ شده و برای بقا می‌جنگد. سال‌ها پیش موجوداتی بیگانه با استفاده از قدرتی به نام Anthem of Creation که همه ‌چیز را تحت کنترل خود درمی‌آورد، این سیاره را ایجاد کردند. پس از به وجود آمدن حوادث خاصی یک فضای آخرالزمانی و وحشتناک بر این سیاره حاکم می‌شود. در این میان فریلنسرها در تلاشند تا با این مسئله مبارزه کرده و مانع از نابودی سیاره و نسل بشری شوند. (برای جلوگیری از اسپویل داستان از توضیحات اضافی صرف نظر می‌کنیم.)

هرچند که ایده داستان‌پردازی این عنوان جالب به نظر می‌رسد، اما خط داستانی نامناسب و نیمه‌تمام ماندن آن اتفاقی است که حتی شخصیت‌های جذاب داستان نیز قادر به نجات دادن آن نیستند. در طول این بازی پس از انجام هر مرحله به زندانی به نام Fort Tarsis باز می‌گردید که تمام داستان و شخصیت‌های داستانی در آنجا قرار دارند. ارتباط شما با این شخصیت‌ها به صورت تلفنی و از پشت یک دیوار شیشه‌ای انجام می‌گیرد. اغلب این شخصیت‌ها هیچ گاه در یک مأموریت به صورت فیزیکی شما را همراهی نکرده و همیشه در همان نقطه خود ثابت ایستاده‌اند. برخی از آن‌ها مانند MMO شبیه شخصیت‌هایی کاریزماتیک هستند که با یک علامت تعجب طلایی در بالای سر خود خبر از داشتن یک مأموریت برای شما می‌دهند.

دشمنان در بازی Anthem
مأموریت‌های بازی هرچند تکراری، ولی چالش‌برانگیزند

ارتباط از پشت یک دیوار شیشه‌ای و عدم همراهی با این شخصیت‌ها باعث شده تا بازیکنان از ایجاد یک ارتباط تعاملی با آن‌ها محروم شوند. با کمی پرداختن به بازی متوجه خواهید شد که گاهی متوجه شدن منظور آن‌ها از مأموریت دشوار است. با این حساب نمی‌توانید امیدی به متوجه شدن انگیزه آن‌ها از ارائه این اهداف نیز داشته باشید. در طول انجام مراحل بازی به ندرت درک درستی از دلیل آنچه را که انجام می‌دهید، خواهید داشت. بیشتر مأموریت‌های جانبی این بازی حالتی تکراری و یکنواخت داشته و فقط محل آن‌ها تغییر می‌کند. برای مثال دفاع از یک ناحیه برای مدت زمان خاص، یافتن یک دانشمند گمشده، پیدا کردن اشیا پنهان به کمک رادار و چند مرحله دیگر، به مرور زمان برای شما حالتی روتین و تکراری خواهند گرفت.

همچنین Fort Tarsis پر از شخصیت‌های ثانویه با داستان‌هایی کاملا مجزایی است که در نوع خود گاهی باعث سردرگمی شما می‌شوند. برای مثال گاهی ممکن است ناچار به ایفای نقش پسر فوت شده یک زن برای شاد کردن او باشید! از طرفی مجزا بودن هر داستان و عدم ایجاد ارتباط در میان آن‌ها و داستان اصلی نکته‌ای است که ممکن است بازی را پیچیده و کلافه ‌کننده نشان دهد. همچنین همان طور که پیش از این نیز اشاره کردیم، پس از انجام هر مرحله برای گرفتن مأموریتی جدید نیازمند بازگشت به این مکان خواهید بود. اما پراکندگی افراد حاضر در این زندان گاهی باعث می‌شود تا مدت زمان بسیاری را صرف حرکت و گشت و گذار در آن کرده و وقت خود را بدون هیچ گونه تفریح و حس نشاطی سپری کنید. متأسفانه این مسئله بارها در طول بازی Anthem تکرار و تشدید می‌شود.

نقشه بازی Anthem
پس از انجام هر مأموریت نیازمند بازکشت به این مقرر خواهید بود

مدت زمان بارگذاری طولانی این بازی نیز ازجمله نقاط ضعف آن است. حتی در صورت داشتن یک هارد SSD و پرقدرت حداقل باید یک دقیقه در انتظار لود شدن نقشه باقی بمانید. این مسئله زمانی بحرانی‌تر می‌شود که تعداد این صفحات بارگذاری افزایش یابد. برای مثال برای گذر از قسمت‌های مختلف یک مرحله، بازگشت به قسمتی قبل‌تر و یا حتی دسترسی به یک آهنگری برای ایجاد تغییرات در لباس، صفحات بارگذاری مختلفی تعبیه شده است.

غرق در خشونت

هنگامی که در دنیای وسیع Anthem به پرواز و گشت‌و‌گذار می‌پردازید، موارد حاشیه‌ای بیشتر از قسمت‌های اصلی بازی زیبا به نظر می‌رسند. جنگل‌های Bastion به طرز عجیبی زیبا و چشم‌نواز به نظر می‌رسند و پیش از آغاز هر مرحله‌ای می‌توانید از میان آن عبور کرده و از زیبایی‌های آن لذت ببرید. اما خود مراحل خسته‌کننده‌تر از حد انتظار هستند. مشکلات فنی بازی Anthem نیز تیر دیگری بر قلب جذابیت این بازی است. برای مثال ممکن است مأموریت‌های بسیاری را به دلیل عدم ظاهر شدن دشمنی که باید وجود داشته باشد، عدم عملکرد مناسب سایر همراهان و یا مشکلات فنی دیگری از دست داده و ناچار به تکرار آن‌ها باشید. (صفحه بارگذاری طولانی را به یاد آورید!) استودیو BioWare قول داده تا در به‌روزرسانی‌های آتی، به این مشکلات رسیدگی کند. اما این مسئله نمی‌توند تأثیری در آغاز بد و دور از انتظار این بازی داشته باشد.

خوشبختانه قسمت مبارزه و اکشن بازی آنتم لذت‌بخش و مطلوب است. هر یک از شخصیت‌های قابل انتخاب بازی یک RPG جداگانه با سه ویژگی خاص به شمار می‌روند. با غارت منابع می‌توانید به ارتقا لوازم هر یک از این شخصیت‌ها بپردازید. ویژگی‌های خاص هر یک از این شخصیت‌ها، لحظات خاصی را برای کشت و کشتار دشمنان رقم می‌زند. برای مثال کاراکتر Storm با پرتاب بمب‌هایی می‌تواند تمامی دشمنان یک منطقه را به کام مرگ بفرستد.

شخصیت های بازی Anthem
نمایی کلی از شخصیت‌های بازی

یکی از بهترین نکات در قسمت اکشن این بازی، سیستم ضربات ترکیبی است. برای این کار نیازمند یک کار گروهی و هماهنگ با سایر شخصیت‌های موجود خواهید بود. با استفاده از این سیستم می‌توانید دشمن را در وضعیت مناسبی قرار داده و یک ضربه مهلک بر او وارد کنید. در برخی مواقع انجام یک کار تیمی و ترکیبی برای شکست دادن دشمنان ضروری است. اما این بازی در قسمت آغازین و آموزشی خود، به هیچ وجه در مورد این حرکات توضیحی ارائه نمی‌کند. به طوری که شاید اغلب کاربران برای همیشه از وجود چنین قابلیت‌هایی غافل بمانند.

سیستم غارت (Loot) بازی Anthem از عدم وجود شفافیت کافی رنج می‌برد. علاوه بر کسل‌کنندگی جست‌و‌جو برای یافتن منابع، در هیچ منوی خاص و مجزایی قادر به مشاهده اقلام به دست آورده از طریق غارت نیستید. برای مثال ممکن است اسلحه‌ای دلخواه را به دست آورده باشید. اما آیا نسخه بهتری از همان اسلحه برای شخصیت مورد نظر شما وجود دارد؟ این سوالی است که به دلیل عدم شفافیت این قسمت نمی‌توان به آن پاسخ داد! منابع کسب شده از طریق غارت و موارد به کار گیری آن‌ها در عنوان Anthem به اندازه‌ای محدود است که می‌توانست صرفا به عنوان یک درخت مهارت در این بازی جای بگیرد.

ضربات Combo در بازی Anthem
ضربات ترکیبی می‌توانند سرنوشت‌ساز باشند

با نزدیک‌تر شدن به مراحل آخر بازی Anthem تنوع تجهیزات شما افزایش یافته و می‌توانید به شیوه خلاقانه‌تری به دشمنانتان حمله کنید. هرچند که قسمت‌های انتهایی این بازی نیز صرفاً از جهت چالش برانگیزتر شدن مراحل با مراحل ابتدایی تفاوت داشته و سبک و سیاق کلی مراحل همچنان تکراری و قابل پیش‌بینی هستند. در طول بازی دو قلعه جدید نیز کشف خواهید کرد که یکی از آن‌ها در واقع آخرین مأموریت از داستان بازی است. علاوه بر درجات سختی ابتدایی، سه سطح دشواری دیگر نیز به این بازی افزوده شده که با انتخاب آن‌ها دشمنانتان از سلامتی و سلاح بهتری برخوردار می‌شوند. البته غارت‌ها و میزان کسب تجربه در این درجات سختی نیز تفاوت چشمگیری با حالت‌های آسان‌تر دارد.

بازی کردن در این سطوح می‌تواند یک چالش واقعی به شمار آیند. بر خلاف اغلب دشمنان شما از قابلیت پرواز و حرکت آزادانه در سه بعد مختلف برخوردارید. اما دشمنان شما نیز به اندازه‌ای قدرتمند هستند که گاهی تنها در یک لحظه غفلت و با یک ضربه کاری می‌توانند شما را از پای درآورند. در صورت اتمام سلامتی، شخصیت‌های دیگر می‌توانند به یاریتان شتافته و مجددا شما را به زندگی بازگرداند.

غارت تجهیزات در بازی Anthem
تجهیزات منحصربه‌فرد یکی از شخصیت‌های بازی

ایده‌های نابی که نابود شدند

ایده‌های بکر و خارق‌العاده بازی Anthem پیش از عرضه آن به بازار، بیش از حد انتظار طرفداران و منتقدان را افزایش داده بود. همین مسئله باعث شد تا نقاط ضعف این بازی بیشتر به چشم آمده و در نهایت تنها یک امتیاز متوسط و اندک نصیب آن شود. روند خسته‌کننده و تکراری مراحل، وجود نقاط ضعف و ایرادات فنی، عدم شفافیت در سیستم‌های غارت و مبارزه و وجود چند مشکل مشابه دیگر، به شدت ایده اصیل این بازی را سرکوب کرده است. با این حال نباید از نکات مثبت این بازی نیز غافل شد. وجود مناظر زیبا، قابلیت‌هایی متفاوت و البته مبارزاتی نفس‌گیر و هیجان‌انگیز باعث شده تا این بازی حرفی برای گفتن داشته باشد.

در نهایت نمی‌توان گفت که Anthem یک عنوان خارق‌العاده بوده و لایق بهترین بازی سال است! اما تجربه ویژگی‌های خاص و منحصربه‌فرد آن چندان خالی از لطف نیست.

با اقتباس از وب‌سایت PCgamer