نقد و بررسی بازی ویدئویی Aliens: Fireteam Elite؛ متحدان تاریکی + تریلر

0
8
پوستر بازی فایرتیم الیت

دنبال یک بازی شوتر سوم شخص هستید؟ پس با ما همراه باشید. سری بازی‌های ویدئویی بیگانگان (Aliens) جز بهترین و محبوب‌ترین آثار ژانر وحشت هستند. این بازی‌ها همیشه ترکیبی از اکشن و وحشت را به مخاطب ارائه می‌کنند. همان‌طور که از اسم بازی مشخص است این بازی‌ها محوریتی بیگانه‌ستیز و فضایی دارند. در نسخه جدید بازی، گروهی از موجودات فضایی به‌نام زنومورف‌ها (Xenomorph) نسل بشر را تهدید به نابودی کرده‌اند. حالا شما باید زمین را از خطر انقراض نجات دهید. آیا موفق می‌شوید؟

بازی مورد علاقه‌تان را در دسته‌بندی نقد و بررسی بازی پیدا کنید.

جزئیات فنی بازی

این نسخه از سری بازی‌های بیگانگان تحت عنوان Aliens: Fireteam Elite در سال 2021 منتشر شده است. این بازی دنباله رسمی نسخه قبلی یعنی Blackout است که در سال 2019 عرضه شده بود. این بازی شوتر سوم شخص است و توسط کمپانی توسعه‌دهنده Cold Iron Studios تولید و توسط استودیو بازی‌سازی Focus Home Interactive به‌صورت گسترده عرضه شده است. Fireteam Elite برای کنسول‌های پلی‌استیشن 5 (PS5)، پلی‌استیشن 4 (PS4)، ایکس باکس وان (Xbox One)، ایکس باکس سری‌های X و S و نهایتا کامپیوترهای شخصی (PC) در دسترس است. این بازی باید به‌صورت گروهی یا Multiplayer انجام شود.

درخشان‌ترین نسخه بازی

نسخه سال 2021 درواقع پنجمین ورژن سری بازی‌های بیگانگان است. نسخه سوم بازی یعنی ورژن انزوا (Isolation) که در سال 2014 تولید شد بی‌شک بهترین ورژن این اثر تا امروز است. پس بهتر است درگیر مقایسه و داوری‌های بیهوده بین این نسخه و ورژن‌های قبلی نشویم و سعی کنیم که صرفا از این بازی که الان در اختیارمان است لذت ببریم. Fireteam Elite اثری جذاب، هیجان‌انگیز و بی‌نهایت سرگرم‌کننده‌ست.

تعهد به بازی، قانون اول

برای موفقیت در این بازی باید کاملا به وظیفه‌تان متعهد باشید. همان‌طور که قبلا گفته شد نسخه جدید، اثری گروهی‌ست. باید یک گروه سه‌نفره تشکیل دهید و به‌مصاف زنومورف‌ها بروید. اعضای این گروه متشکل از شما که گیمر اصلی هستید و دو نفر دیگر است. این دو نفر می‌توانند گیمرهای واقعی باشند که از طریق شبکه آن‌ها را انتخاب می‌کنید. یا می‌توانید سراغ هوش مصنوعی (AI) خود بازی بروید. اگر هردو حالت‌ را تجربه کرده باشید تفاوت عمیق آن‌ها را متوجه می‌شوید. بازی با انسان‌ها بسیار جذاب‌تر و طبیعی‌تر از بازی کردن با هوش مصنوعی‌ است.

احساس خفگی خواهید کرد

نسخه Fireteam Elite مجموعا 4 فصل (Chapter) دارد. هر فصل از بازی شامل سه ماموریت می‌شود. جلوه‌های بصری و لوکیشن‌های بازی با دقت و وسواس زیادی طراحی شده‌اند. تیم سازنده هدف خاصی از ساخت این مدل لوکیشن‌ها داشته. طراحان تلاش کردند با ساخت فضاهایی تنگ، کوچک و تاریک احساس ترس و وحشت یا همان کلاستروفوبیا (Claustrophobia) را به مخاطب منتقل کنند. اکثر زمان بازی در راهروهای آهنی مرطوب می‌گذرد. راهروهایی که در آن‌ها دیدتان توسط بخار آب کور می‌شود و نور آن‌ها هم با چند چراغ خطر اضطراری تامین می‌شود. مابقی اوقات بازی در ساختمان‌های متروک و خرابه‌هایی مثل معابد و کاخ‌های تمدن‌های باستانی سپری می‌شود. البته لوکیشن‌های جذاب و جلوه‌های بصری زیبا و چشم‌نوازی هم در بازی وجود دارد اما خیلی پررنگ نیستند.

بازی ویدئویی بیگانگاناگر به بازی‌هایی با محوریت موجودات بیگانه علاقه دارید، بررسی بازی Star Wars 3 را از دست ندهید.

تنها هدف این مدل لوکیشن‌ها القای حس وحشت به مخاطب نیست. برخی از مراحل بازی خیلی سخت و طاقت‌فرسا هستند. یکی از دشمنان شما زنوس (Xenos) است. وقتی با زنوس مبارزه می‌کنید، او می‌توانند نور فضا را کم کند و محیط را تاریک کند. درواقع زنوس تونایی بی‌نظیری در مبارزه در تاریکی دارد. شلیک کردن به زنوس می‌تواند قدرت او را تا حدی کاهش دهد ولی اصلا کافی نیست. موقع مبارزه با زنوس حتی اگر سطح دشواری بازی روی حالت استاندارد (Standard) هم باشد باز هم خیلی ساده از او شکست می‌خورید. مراحلی که در راهروها سپری می‌شوند شبیه بازی‌های تدارکاتی هستند. شما در این مراحل برای مبارزات سخت‌تر آماده می‌شوید. باید بتوانید سلاح، تجهیزات دفاعی و امکانات کافی برای خودتان فراهم کنید.

افراد سر جای خودشان

باید افرادتان را در جای مناسب قرار دهید. وقتی گفتیم بازی با انسان و با هوش مصنوعی خیلی فرق می‌کند دقیقا منظورمان چنین چیزی بود. انسان‌ها درک بهتری دارند و استراتژی‌ها را خیلی بهتر از ربات‌ها می‌توانند پیاده کنند. در بخش دفاعی باید قدرتتان را نشان دهید. وقتی در راهروهای ترسناک و تاریک در حال حرکت هستید، هرلحظه ممکن است افراد زنوس به شما حمله کنند. گاهی‌ اوقات حتی بازی از سبک ماجراجویی-اکشن خارج و وارد سبک استراتژی می‌شود. بهترین استراتژی و راه‌حل برای مقابله با دشمن، دفاع هوشمندانه‌ست. هیچ شانسی برای تقابل رودررو و مستقیم ندارید. در این نسخه باید جوری برنامه‌ریزی کنید که از فاصله دور با سربازان دشمن درگیر شوید.

تنوع دشمنان در نسخه‌های مختلف

هرکسی که سری‌های قبلی را بازی کرده باشد می‌داند که تنوع دشمنان و خصوصا نوع خاص زنوس‌ها خیلی بالا بود. این دشمنان به دسته‌های مختلفی تقسیم می‌شدند و هرگونه از زنوس‌ها توانایی انجام کارهای مختلفی را داشتند. مثلا از معروف‌ترین دشمنانی که در ورژن‌های قبلی حضور داشتند می‌توان به اسپیترها (Spitters)، بارسترها (Bursters) و پراولرها (Prowlers) اشاره کرد. هرکدام از این دسته‌ها قدرت خاصی داشتند و به‌ روش‌های متنوعی گیمر را به چالش می‌کشیدند. اما خبری از این تنوع بالا در نسخه Fireteam Elite نیست. تیم سازنده سعی کرده بازی خیلی شلوغ نباشد. ولی در این نسخه هم تهدید دشمنان و آسیب‌هایی که می‌توانند به گیمرها بزنند اصلا کم نیست.

نمایی از بازی بیگانگان

اگر به آثاری با محوریت انقراض بشریت علاقه دارید، بررسی بازی Outriders ممکن است برایتان جالب باشد.

در چه کلاسی بازی کنیم؟

در این بازی کلاس‌های مختلفی وجود دارد. هر کلاس توانایی‌ها و سلاح‌های مخصوص خودش را دارد. برای مثال کلاس نابودگر (Demolisher) از سلاح‌های کلاسیک مثل تفنگ هوشمند (Smart Gun) و زبانه آتش (Flamthrower) استفاده می‌کند. همچنین در این کلاس می‌توانید راکت‌های بسیار کوچک (Micro Rockets) سمت دشمن پرتاب کنید. در کلاس Doc می‌توانید قدرت بهبود و سطح سلامتی خودتان را افزایش دهید. با استفاده از کلاس توپچی (Gunner) می‌توانید سرعت شلیک گلوله و سطح تخریب حملات را بیشتر کنید. برای سطوح دشواری بالاتر تیم سازنده کلاس تئورسین (Tactician) را به گیمرها پیشنهاد می‌کند. در این حالت می‌توانید سرعت حرکت و حمله رقیب را در مدت زمان محدودی کاهش دهید. همچنین در این کلاس می‌توانید قدرت تدافعی خودتان را با استفاده از عوامل محیطی افزایش دهید. پس سعی کنید متناسب با روش بازی، سطح دشواری و استراتژیتان، کلاس مناسبی برای رویارویی با دشمن انتخاب کنید. البته اکثر اسلحه‌هایی که در طول بازی قفل آن‌ها را باز می‌کنید، قابلیت استفاده در تمامی کلاس‌ها را دارند.

کارت خودتان را بازی کنید

یکی از جذاب‌ترین امکانات ورژن Fireteam Elite قابلیتی به‌نام کارت‌های چالش (Challenge Cards) است. در این حالت می‌توانید قبل از انجام هر ماموریت فقط یک برگه بکشید. به‌این ترتیب ماموریت شما سخت‌تر و پرآشوب‌تر می‌شود. درعوضش می‌توانید پول یا امتیاز کسب کنید. این درواقع نوعی معامله‌ست. پولی دریافت می‌کنید و کار سخت‌تری انجام می‌دهید. مثلا ممکن است برای کشیدن یک کارت و درازای چند امتیاز، دیدتان ضعیف شود. یک سری اشعه نور به صفحه تابیده می‌شود و دید گیمر طی ماموریت کاهش می‌یابد.
در حالت دیگری ممکن است یک هواپیمای بیگانه فراخوانده شود و دائما شما را بمباران کند. البته تمام جذابیت این بخش به بازی کردن با انسان‌هاست. اگر قرار باشد با هوش مصنوعی بازی کنید متوجه فقدان بزرگی می‌شوید. ربات‌ها توانایی و درک کافی برای برقراری ارتباط و همکاری برای رسیدن به اهداف را ندارند. البته در دنیایی که هوش مصنوعی حرف اول را می‌زند این مساله از کمبود امکانات ناشی نمی‌شود. این ضعف متوجه تیم طراح و سازنده بازی‌ست که نتوانستند از هوش مصنوعی به‌درستی استفاده کنند.

حمله زنومورف‌ها به زمین

اجازه ندارید دوستانتان را دعوت کنید

صرف‌نظر از مشکلات شدید و عملکرد ضعیف هوش مصنوعی که باید آن‌ها را به‌زور با خودتان به مرحله بعدی ببرید، سیستم کاربریاب بازی هم فاجعه‌ست. اصل اساسی در بازی گروهی یا چند کاربره درک متقابل بازیکنان از یکدیگر است. اصولا بازی‌های شبکه این‌طور است که شما می‌توانید دوستان خودتان را دعوت کنید. ولی در نسخه Fireteam Elite خبری از دعوت کردن دوستان نیست. تیم سازنده علت این کار را جلوگیری از اسپویل شدن بازی بیان کرده. فقط می‌توانید با کاربرانی همراه شوید که سطحی مشابه شما دارند و در حال ورود به مرحله یکسانی هستند. این مساله نقطه تاریکی در بازی‌ست.

چالش هفتگی یا اتلاف وقت؟

یکی از مهم‌ترین معضل‌های این نسخه اتلاف وقت یا افتادن روی دورباطل است. در چند سطح از بازی می‌توان این اتلاف وقت را دید. بخش اول اهداف هفتگی (Weekly Objective) است. در این بخش گیمر می‌تواند به فرصت‌های تاکتیکی (Tactical Objectives) برسد. یعنی در انتهای هفته می‌توانید در ازای پرداخت مبلغ اضافی، یک سری چالش‌ها و ماموریت‌های جدید پشت‌سر بگذارید. ایده اصلی خیلی جالب است و قرار است با قسمت‌های جدیدی از بازی آشنا شویم. اما پیاده‌سازی این ایده واقعا بد است. دوباره با همان شخصیت‌های قبلی، سلاح‌های قبلی و در همان لوکیشن‌های قبلی باید مبارزه کنید. یعنی پول بدهید و مثلا فیلمی را که قبلا 5 بار دیده‌اید، دوباره تماشا کنید.

بازی بیگانگان محصول سال 2021

مورد دوم قسمتی به‌نام حالت Horde است. این حالت نهایی بازی‌ست. فقط در صورتی می‌توانید قفل این حالت را باز کنید که تمامی کمپین‌ها و چالش‌های بازی را انجام داده باشید. باز هم مثل مورد قبلی فقط باید وقتتان را تلف کنید و هیچ چیز جدیدی نصبتان نمی‌شود. حتی فروشگاه بازی هم نوعی وقت تلف کردن است. در هر مرحله یک نقطه امن (Check Point) وجود دارد. یعنی اگر بعد از رسیدن به نقطه امن کشته شوید، نیازی نیست بازی را از اول شروع کنید. به نقطه امن برمی‌گردید و بازی را ادامه می‌دهید. در این مرحله بعد از رسیدن به نقطه امن به قسمت ابتدایی بازی فرستاده می‌شوید. در این‌ قسمت می‌توانید وسایلی که مورد نیازتان است را خریداری کنید. مثلا چند سلاح جدید، توانایی بهبودی و حتی کارت چالش‌های جدیدی بخرید. این بخش هم خیلی کاربردی نیست و تغییری در گیم‌پلی و سبک بازی ایجاد نمی‌کند.

نگاه کلی

Fireteam Elite از سری بازی‌های بیگانگان (Aliens) است که در سال 2021 منتشر شد. این بازی ماهیتی تیمی  دارد. باید در قالب یک تیم سه‌نفره به مصاف گونه‌هایی فضایی به‌نام زنوس‌ها و زنومورف‌ها بروید. اکثر اوقات بازی در راهروهایی نمور و تاریک سپری می‌شود. ریتم بازی خیلی سریع و جذاب است. در کل بازی 4 فصل دارد و هر فصل 3 ماموریت مجزا که باید طی شود. اگر به بازی‌های سبک اکشن و ماجراجویی علاقه دارید و نسخه‌های قبلی بیگانگان را هم بازی کرده‌اید، ورژن Fireteam Elite را هم در لیستتان قرار دهید.

منبع: PC Gamer Game Informer