خودرویی که قرار است به زودی در خیابانها دیده شود و شباهتش به رنجرور ایووک جلب توجه کند، لندویند X7 نام دارد. یک کراس آور ساخت چین که وارد بازار خودرو ایران شده است و ما قصد داریم این خورد را برای علاقهمندان بررسی کنیم. پیش از هرچیز به داستان معروف کپی این خودرو از خودروی دوست داشتنی Range Rover Evouqe خواهیم پرداخت.
از مشکلات کپی کاری!
در سال 2004 زمانی که هلدینگ جیانلینگ نام تجاری لند ویند را به ثبت رساند، با شکایتی از سوی کمپانی JLR (جگوار-لندرور) مواجه شد که دلیل آن شباهت نام تجاری لند ویند با لندرور بود. البته این شکایت به نتیجهای نرسید. در سال 2015 لندویند در اقدامی قابل پیش بینی مدل X7 را که شباهت زیادی با مدل محبوب ایووک دارد رونمایی کرد و دوباره از سوی مدیران JLR به اتهام نقض قوانین کپی رایت مورد شکایت قرار گرفت. این دفعه این هلدینگ انگلیسی بود که پیروز شد و توانست جلوی تولید این خودرو را بعد از 4 سال بگیرد. بنابراین این خودرو تا سال 22 مارس 2019 بیشتر تولید نشده است. راهکار مدیران این شرکت چینی برای ادامه تولید این ماشین با هویت جعلی چیزی نبود جز از سرگیری تولید آن در کشور تهی از کپی رایت ایران! به همین راحتی.
مشخصات فنی لندویند x7
قدرت موتور
به بررسی خودرو برمیگردیم و با معرفی پیشرانه شروع میکنیم. نیروی این خودرو توسط دو مدل پیشرانه تامین میشود. موتور 1.5 لیتری و موتور 2 لیتری توربو شارژ ساخت کمپانی میتسوبیشی که رایجتر است. موتور 2 لیتری این خودرو قادر به تولید نیروی 190 اسب بخار با گشتاور 250 نیوتون-متر است. همچنین از یک جعبه دنده اتوماتیک 8 سرعته برخوردار است و بیشینه سرعت آن 170 کیلومتر بر ساعت است.

ابعاد
ابعاد این خودرو که در کلاس شاسی بلندهای شهری یا crossover قراردارد به این شرح است:
طول: 4421 میلیمتر
عرض:1911 میلیمتر
ارتفاع: 1631 میلیمتر
فاصله بین دو محور: 2670 میلیمتر
وزن خودرو: 1775 کیلوگرم
طراحی لندویند x7
طراحی خارجی
این خودرو زیبا اسپورت و جوان پسند است، البته برای کسی که تا به حال رنجرور ایووک را ندیده باشد. اینطور به نظر میرسد که تمام نکات مثبت در طراحی این خودرو را مدیون طراحان کمپانی رنجرور هستیم. و نکات منفی طراحی را باید گردن طراحان شرکت چینی بیندازیم.
طراحی ظاهری حس یک شاسی بلند چابک را منتقل میکند. خط نقره ای بالای درها که در طول کناره ماشین از ابتدای در جلو شروع میشود و با یک نیم دور به درب جلوی سمت دیگر میرسد، علاوه بر جدا سازی قسمتهای رنگی پایین با قسمت تیره بالای درها و ستونها، جلوه اسپرت و الهام بخشی به خودرو میدهد.

چراغ ها
چراغهای لندویند ایکس7 ترکیبی از لامپهای ال ای دی و هیدروژنی است. در فیس لیفت 2017 این خودرو چراغهای تغییرات عمدهای داشتهاند. در عقب خودرو قسمت تیره بین دو چراغ عقب حذف شده و به جای آن چراغهای عقب را به هم وصل کرده که به زیبایی خودرو افزوده است.
رینگهای 19 اینچی ظاهر این خودرو را شبیه شاسی بلندهای مدرن کرده است و در آخر سقف پانورامیک این خودرو حس خوب نشستن داخل یک خودرو امروزی را به خوبی منتقل میکند.
اشکالات طراحی
از کمپانیهای چینی که خودروهای اقتصادی میسازند نباید توقع طراحیهای بی نقص داشت. از ایرادات این مدل وجود نقاط کور زیاد است که به دلیل ارتفاع زیاد درها باعث میشود دید راننده نسبت به اطراف علیالخصوص پشت خودرو کم شود. البته در سیستم دوربین 360 درجه سعی شده است که این ایراد برطرف شود.
طراحی داخلی

این خودرو بر خلاف طراحی منحصر به فردش که کوچک به نظر میرسد از فضای داخلی خوبی برخوردار است. چیدمان داخل خودرو به نحوی است که فضای نشستن به اندازه کافی برای تمام سرنشینان محیا است. صندلی عقب فاصله مناسبی با صندلی جلو دارد و قسمت قرار گیری پاها به قدر کافی جا دار است. فاصله تا سقف هم مشکل ساز نیست و احساس بدی از نشستن روی صندلی عقب نخواهید داشت.
صندلی ها
جنس روکش صندلیها از چرم است و با توجه به قیمت جهانی این خودرو کیفیت معقولی دارد. طراحی صندلیهای این خودرو بی شباهت به خودروهای لوکس امروزی نیست و ظاهری مدرن و اسپرت دارند. قسمت بار این خودرو را اگر به عنوان یک شاسی بلند در نظر بگیریم، قابلیت قرارگیری حجم زیادی از وسایل را ندارد. اما اگر نیاز دارید مقدار بار بیشتری با این وسیله حمل کنید باید صندلی های عقب را بخوابانید تا چند متر مکعب فضای بیشتری در اختیارتان قرار گیرد.
در قسمت جلوی داخل اتاق سعی شده است ظاهر امروزی مطابق طراحیهای رایج در صنعت خودروسازی اجرا شود. صندلیهای راننده و سرنشین جلو طراحی ارگونومیک مناسبی دارند. سازنده با استفاده از متریال طرح چوب سعی کرده است فضای مجللی بسازد. این طرح در بعضی از خودروهای لندویند x7 ممکن است به رنگ ساده باشند.
کلید ها و نمایشگر

کنسول میانی به سادهترین حالت ممکن ساخته شده است. کلیدهای کنترل حالت رانندگی مانند رانندگی پیست، رانندگی در جاده های برفی، کنترل سیستم تعلیق، باز کردن درب صندوق عقب و دو عدد کلید خالی برای آپشنهای احتمالی در دو طرف دسته تعویض دنده قرار گرفتهاند. ردیف کلیدهای دیگری هم در بالاتر دسته تعویض دنده قرار دارد که میتوان گفت جای مناسب و در دسترسی قرار ندارند. برای مثال کلید اضطراری جفت راهنما که باید کاملا در دسترس راننده باشد در این قسمت قرار دارد.
چند فضای نگه داری اشیا در قسمت جلو تعبیه شده است که از نکات مثبت این خودرو است که مهمترین آن در کنسول وسط، زیر استراحت گاه دست قرار دارد. در این محفظه خروجی برق فندکی یا 12 ولت، یک پورت USB، ورودی AUX و از همه جالب تر ورودی HDMI قرار دارد که برای اتصال و نمایش مستقیم صفحه تلفن همراه روی نمایشگر بزرگ خودروست. به شخصه تا حالا هیچ خودروی دیگری مجهز به ورودی HDMI ندیده بودم.
امکانات و ویژگی ها
در رابطه با ویژگیهای این خودرو، هنوز معلوم نیست در صورتی که یک شرکت ایرانی تولید X7 را به عهده بگیرد چه آپشنهایی را روی خودرو قرار دهد و چه آپشنهایی از آن حذف شود. پس ابتدا به بعضی از مهمترین امکانات اشاره میشود که احتمال دارد روی X7های ساخت ایران قرار بگیرد. لیست کامل امکانات را اینجا بخوانید.
- چراغهای هالوژنی اتوماتیک s
- چراغهای اتوماتیک مخصوص روز s
- آینههای بغل تاشو برقی و دارای گرم کن s
- اسپویلر عقب s
- جک برقی درب صندوق عقب s
- صندلی برقی کمک راننده s
- رادیو، s USB، AUX، ،Bluetooth، 10.2inch touch screen
- o GPS
- کیسه هوای سرنشینان جلو s
- کیسه هوای جانبی سرنشینان جلو O
- کیسه هوای جانبی سرنشینان عقب O
- سنسور برف پاک کن s
- سانروف پانورامیک s
- استارت دکمه ای s
- کروز کنترل s
- صندلیهای چرم s
- صندلیهای برقی s
- گرمکن صندلی جلو O
- تعداد اسپیکر : بین 6 تا 8 عدد
- تنظیم دمای خودکار s
- S ABS+EBD, ECS, PBA, TCS, HDC,CBC, auto hold, BCM
- سیستم موتور ضد سرقت s
- دوربین 360 درجه O
- رادار پشتیبان O
- O TPMS
*s به معنی استاندارد و O به معنی آپشنال است.

تجربه رانندگی
طبق گفته مهندسین کارخانه لندویند شاسی مدل های X5 و X7 این کمپانی از طریق مهندسی معکوس شاسی خودروی تویوتا راو 4 ساخته شده است. با توجه به تغییرات اعمال شده در X7 که وزن و عرض خودرو را بیشتر از X5 کرده است، رانندگی پایدارتری را در این خودرو تجربه خواهید کرد. فرمان این خودرو هم از تکنولوژی نوین برخوردار است و به شکل نرم و راحت می توانید خودرو را هدایت کنید.
در خصوص قدرت انتقالی از موتور به چرخها، ترکیب موتور 2 لیتری توربو شارژ با یک جعبه دنده 8 سرعته ترکیب مناسبی برای این خودروی سنگین است جوری که شما احساس چابکی و شتاب مناسبی از این خودرو شاهد خواهید بود. ایراد فنی در قدرت این خودرو در سرعتهای بالا خود را نشان میدهد. جعبه دنده x7 به گونهای است که تا سرعت 80 کیلومتر در ساعت با دنده 6 حرکت میکند و از آن سرعت بالاتر با دنده 7 حرکت می کند که شتاب آنرا در سرعت های بالا میکاهد. برای مشاهده تست رانندگی لندویند X7 این ویدیو را ببینید.
قیمت خودروی لندویند X7
با در نظر گرفتن قیمت جهانی این خودرو که بین 20 تا 24 هزار دلار است، قیمت این خودرو در ایران بین حدود 300 میلیون تومان تخمین زده میشود. باید منتظر ماند تا دید در صورت تولید در ایران قیمت عرضه چقدر است و با توجه با بازار به شدت رقابتی کراسآورهای چینی آیا این خودرو میتواند مشتریهایش را در ایران پیدا کند؟ آیا کیفیت و امکانات خودرویی که در ایران تولید میشود ارزش پرداختن بهای آنرا دارد؟ هنوز باید صبر کرد تا به جواب این سوالات برسیم.
جمع بندی
در کل خودروی خوبی است و به عنوان یک ماشین ارزان قیمت چینی توقعات را برآورده میکند. اگر شرایط فروش و خدمات پس از فروش خوبی در ایران داشته باشد دلایل منطقی برای خرید X7 زیاد است اما پیشبینی میشود سختی پیدا کردن قطعات این خودرو مانند سایر خودروهای چینی باعث کاهش علاقهمندی به این تازه وارد از یک ناشناخته به کشورمان میشود.
منبع: wikipedia