بردگیم قلمرو ستارگان (Star Realms)؛ سفینه‌هایتان را تقویت کنید!

0
4
بردگیم قلمرو ستارگان

قلمرو ستارگان (Star Realms) یک بازی دو نفره کارتی-رقابتی در سبک deck Building است. این بازی اولین بار در سال 2014 توسط شرکت white wizard games عرضه شد. deck Building به مجموعه بازی‌­هایی­ گفته می‌شود که هر بازیکن با دسته کارت‌های مختص خودش بازی می‌کند و با افزودن کارت‌های قدرتمند و حذف کارت‌های ضعیف سعی می‌کند دسته کارت‌های بازی‌اش را تقویت کند.

به دسته‌بندی نقد و بررسی بردگیم هم بروید.

برای طرفداران بازی‌های علمی-تخیلی

این بازی انتخاب مناسبی برای طرفداران و دوستداران داستان­­‌های فضایی و بازی‌های سبک علمی و تخیلی است. تمام بازی متشکل از کارت­‌هاست. چیزی ­غیر از کارت مثل تاس یا مهره وجود ندارد. در این بازی شما باید از قلمروی ستاره­ای خود محافظت کنید. سفینه‌­ها را تقویت کنید و پایگاه‌­های دفاعی تشکیل دهید. باید در هر لحظه به فکر پیدا کردن استراتژی مناسب باشید. همه­‌چیز وابسته به شماست. این‌که اول درآمد‌زایی کنید بعد نقشه حمله را ترتیب دهید یا بعد شروع بازی بلافاصله حمله کنید.

هر دور این بازی زمان زیادی نمی‌­برد و تخمین برای هر دور چیزی حدود نیم‌ساعت است. قلمرو ستارگان مکانیزم پیچیده‌ای ندارد و بازیکن سریع بر آن مسلط می‌­شود. یادگیری این بردگیم اصلا زمان‌بر نیست. ولی در طول بازی ممکن است درگیر کشش­‌های بازی شود.

هدف کلی بازی پایین‌ کشیدن رقیب و افزایش قلمرو و حکمرانی بر آن است. عمر هر بازیکن با عدد 50 مشخص شده است. بازیکنان باید با هوشمندی تلاش کنند این عدد را برای رقبا به صفر برسانند و اگر این اتفاق افتاد شما برنده بازی هستید.

در مرکز میز یا صفحه فروشگاه قرار دارد. سفینه‌ها و کارت‌­های فروشی این‌جا هستند. کارت‌های شروع بازی هم سمت راست بازیکنان قرار می‌­گیرد.

کارت‌های رنگی

کارت‌ها به چهارگروه آبی، سبز، زرد و قرمز تقسیم می شوند. با ترکیب کارت‌های هم‌رنگ قدرت آن‌ها افزایش می‌یابد. هر­یک از این گروه کارت‌­ها روی یک زمینه اصلی تمرکز دارند.‌ مثلاً کارت­‌های زرد باعث می‌­شوند رقیب تعداد کارت‌های کمتری برای بازی کردن در نوبتش در اختیار داشته باشد یا کارت­‌های سبز قدرت حمله بسیار بالایی دارند. پس اگر کارت‌های سبز را با هم ترکیب کنید می‌توانید خسارت بالایی به حریف وارد کنید.

کارت‌های‌ آبی­‌ بیشتر حالت پشتیبانی دارند. این کارت‌ها بیشتر از باقی گروه‌ها به بازیکن پول و بازیابی سلامتی می‌دهند و نیرویش را تقویت می‌­کنند. به‌کمک کارت‌های قرمز هم می‌توانید کارت‌های ضعیف و اضافه را از دستتان خارج کنید.

کارت‌های بازی قلمرو ستارگان

یک بردگیم کلاسیک و خانوادگی: بررسی بازی A Ticket To Ride

دیگر قابلیت‌های کارت‌ها

در این بازی فقط با کارت‌های رنگی سروکار ندارید. دسته دیگری از کارت‌ها هم وجود دارند که علامت روی آن‌ها کارکردشان را مشخص می‌کند.

کارت­‌هایی هستند که علامت سطل زباله دارند. با این کارت‌ها می‌تواند 2تا از عمر حریف کم کنید. یک‌سری کارت هم با علامت حمله وجود دارد. کار آن‌ها را از اسمشان می‌توانید حدس بزنید. با این کارت به رقیبتان حمله کنید. به‌اندازه عددی که روی کارت است می‌توانید به حریف آسیب وارد کنید.

کارت­‌هایی هستند که علامت سپر دارند. رنگ بعضی سپرها سبز است. به‌کمک این کارت‌ها می‌توانید سلامت سپرتان را بازیابی کنید. البته باز هم عددی روی کارت وجود دارد که میزان این بازیابی را مشخص می‌کند. یک نوع کارت سپر دیگر هم داریم. به آن‌ها پایگاه گفته می‌شود. این کارت‌ها از سپر مغناطیسی شما در برابر حملات دشمن دفاع می‌کنند.

کارت‌­هایی هم هستند که در بخش خرید و فروش به کمک شما می‌­آیند. اگر این کارت‌ها را بازی کنید پول به‌دست می‌آورید. با این پول می‌توانید چیزهایی که نیاز دارید را از فروشگه بخرید.

وارد قلمرو ستارگان شوید

در شروع بازی بازیکنان 10 کارت مشابه دارند که کارت های ضعیفی هستند. در طول بازی باید سطح آن‌ها را با خرید کارت‌های جدید ارتقا دهند.

پس از بُر زدن هر بازیکن 10 کارت برمی­‌دارد. 5تای آن‌ها به‌صورت تصادفی برداشته می‌شوند. باید با 5 کارت هر نوبت را بازی کنید. اما در نوبت اول ماجرا کمی متفاوت است. بازیکن شروع‌کننده با 3 کارت بازی را شروع می‌­کند. می‌توانید با کارت­‌ها حمله کنید یا تجارت! این به خودتان بستگی دارد. از طرف دیگر می‌توانید هر کارت را در همان لحظه بازی کنید یا نگهش دارید بعدا از آن استفاده کنید. همه‌­چیز وابسته به هوش و استراتژی هر بازیکن است. برای مثال با یک کارت مزدور می توانید به حریف حمله کنید. مثلا اگر عدد عمر آن‌‌ها 50 است، آن را به 49 تبدیل کنید. اگر کارت پیش‌آهنگ داشته باشید، می‌توانید کارت‌های دیگری که نیاز دارید را از فروشگاه بخرید.

کارت‌هایی که از فروشگاه می‌خرید قوی‌تر و ارزشمندتر هستند. به‌وسیله آن‌ها می‌توانید بهتر بازی کنید. مثلا برای حمله کردن قدرت بیشتری خواهید داشت یا با استفاده از آن‌ها می‌توانید پول بیشتری به‌دست بیاورید.

بازی قلمرو ستارگان

نظرتان درباره یک بردگیم متفاوت چیست؟ خواب‌های پادشاه را تعبیر کنید: نقد و بررسی بردگیم استوژیت

در پایان هر نوبت باید کارت­‌هایی که در دستتان مانده را کنار بگذارید و دوباره کارت بکشید. نکته مهم این‌جاست که در نوبت دوم کارت‌های خریده‌شده هم ممکن است با دیگر کارت‌ها بُر بخورند. این روند در هر دور تکرار می‌شود. بازی تا جایی ادامه پیدا می‌کند که عمر یکی از بازیکنان به صفر برسد.

کلام آخر

گیم‌پلی بازی فوق العاده ساده­‌ست. بازی برای مبتدی‌ها شاید تا نیم­‌ساعت طول بکشد. اما حرفه‌ای می‌توانند خیلی سریع‌تر از این حرف‌ها بازی را تمام کنند.

قلمروی ستارگان فوق العاده جذاب، آسان و از بردگیم‌هایی‌ست که از خرید آن پشیمان نمی‌­شوید. این بازی می‌تواند نظر هر سلیق‌ه­ای مختلف را جلب کند. به علاوه قیمت مناسبی هم دارد. البته نسخه اندروید و ویندوز هم دارد. پس خیلی راحت در دسترس شماست.

منبع: The Thoughtful Gamer