بررسی بردگیم شهرهای گمشده؛ گشت‌وگذار در سرزمین‌های فراموش‌شده

0
6
شهرهای گمشده

 سرزمین‌های کشف‌نشده و قلعه‌های باستانی در بازی شهرهای گمشده منتظرتان هستند. جعبه را باز کنید و ماجراجویی خودتان را شروع کنید.

بازی دونفره شهرهای گمشده در سال 1999 ساخته شد. سپس چند بازی دیگر براساس این بردگیم طراحی شدند که اولین آن‌ها در سال 2008 با نام کلتیس (Keltis) روانه بازار شد. سپس یک نسخه دیگر که حتی قوانینش هم مانند نسخه اصلی بود به نام بردگیم شهرهای گمشده (Lost Cities: The Board Game) توسط شرکت ریو گرانده (Rio Grande) منتشر شد. تنها تفاوت این بازی با بازی اصلی تعداد بازیکنان آن بود. این نسخه را می‌توان به صورت سه و چهار نفره نیز بازی کرد. ضمنا این بازی دارای صفحه کامل‌تری بود که مزیت آن نسبت به نسخه اصلی به حساب می‌آمد.

سری به دسته‌بندی نقد و بررسی بردگیم بزنید و با بردگیم‌های جالب بیشتری آشنا شوید.

هدف شما در این بازی فتح مناطق مختلف و به‌دست آوردن امتیاز به‌وسیله انجام فعالیت‌های کارت‌های اکتشاف است. چیدن بازی کار بسیار ساده‌‌ای است و بیش از چند دقیقه زمان نمی‌برد. تنها قطعات بازی صفحه اصلی آن و هفتاد و دو کارت زیبا هستند. برای چیدمان فقط کافی است که صفحه اصلی را وسط  بگذارید و سپس هشت کارت به هر بازیکن بدهید؛ به همین سادگی. نحوه بازی کردن از این هم ساده‌تر است. روی هر کارتی عددی نوشته شده است که امتیاز را مشخص می‌کند.

بازی کردن یک کارت

برای بازی کردن یک کارت شما باید ابتدا به رنگ کارت مورد نظرتان توجه کنید. هر رنگ کارت جلوی رنگ خودش در صفحه بازی قرار می‌گیرد. اولین کارتی که قرار می‌دهید می‌تواند یک کارت شرط بندی باشد که با علامت دست مشخص شده است، یا یک کارت امتیازدار. توجه داشته باشید که اگر یک کارت امتیازدار قرار دهید دیگر هرگز نمی‌توانید یک کارت شرط‌بندی با رنگ مشابه استفاده کنید.

اکتشاف سرزمین‌های جدید

در حرکت دوم شما می‌توانید اکتشاف یک سرزمین جدید را آغاز کنید یا به ادامه اکتشاف سرزمین قبلی بپردازید. توجه کنید که اگر بخواهید به اکتشاف سرزمین قبلی بپردازید باید کارتی با امتیاز بیشتر از کارت قبلی خود قرار دهید. مثلا فرض کنید که در نوبت اولتان یک کارت با امتیاز سه روی سرزمین قرمز قرار داده‌اید. در نوبت بعدی اگر بخواهید یک کارت دیگر در سرزمین قرمز بازی کنید باید امتیاز آن کارت بیشتر از سه باشد. یک نکته مهم: باید به جای هر کارتی که بازی می‌کنید یک کارت به دست خود اضافه کنید. این کارت اضافه را می‌توانید از دسته کارت‌های استفاده نشده بردارید یا از روی هرکدام از دسته‌های کارت‌های سوخته.

بردگیم شهرهای گمشده

جنگ در دنیای وایکینگ‌ها: بررسی بردگیم Blood Rage

حواستان به امتیاز منفی باشد

نکته دیگری که بسیار در این بازی مهم است و سرنوشت بازی را تعیین می‌کند امتیازهای منفی بازی است. هرگاه شروع به اکتشاف یک سرزمین کنید به‌طور خودکار بیست امتیاز از شما کم می‌شود. پس شما باید در آن سرزمین کارت‌هایی بازی کنید که مجموع امتیازات آن‌ها حداقل بیست بشود که از آن سرزمین امتیاز منفی نگیرید.

کارت‌های شرط‌‌بندی

کارت‌های شرط‌بندی نیز تاثیر مهمی در امتیازها و تعیین بازیکن برنده دارند. هنگام امتیازشماری در سرزمینی که یک کارت شرط‌بندی قرار داده باشید امتیازات به نحو زیر محاسبه می‌شوند:‌
ابتدا بیست را از مجموع امتیازاتی که در آن سرزمین بازی کردید کم می‌کنید. سپس عدد حاصل را در تعداد کارت‌های شرط‌بندی به‌اضافه یک ضرب می‌کنید. این می‌تواند امتیازات شما را حتی چهار برابر کند. ولی توجه کنید که همین‌طور می‌تواند امتیازات منفی شما را نیز چهار برابر کند! پس حواستان باشد اگر جایی قصد دارید از کارت شرط‌بندی استفاده کنید حتما به تعداد کافی از کارت‌های آن رنگ داشته باشید.

سوزاندن کارت

گاهی اوقات پیش می‌آید که دیگر به کارتی که در دستتان دارید نیاز پیدا نمی‌کنید. برای مثال در سرزمین زرد رنگ آخرین کارتی که بازی شده امتیاز پنج دارد و در عین حال شما دو زرد را داخل دست خود دارید. طبیعتا دو زرد رنگ دیگر به درد شما نمی‌خورد. پس می‌توانید آن‌ را بسوزانید و به‌جای آن یک کارت دیگر بردارید. صفحه بازی محل قرار گیری کارت‌های سوخته است. شما باید به رنگ کارتی که می‌خواهید بسوزانید توجه کنید. هر رنگی که داشت آن را روی بخش همرنگش روی صفحه بازی قرار بدهید.

هنگامی که کارتی را می‌سوزانید می‌توانید به‌جای آن یک کارت دیگر بردارید. می‌توانید این کارت را از رویی‌ترین کارت دسته کارت‌های رو نشده بردارید یا حتی می‌توانید رویی‌ترین کارت هرکدام از دسته کارت‌های سوخته را بردارید. اما باید به یک نکته توجه داشته باشید. نمی‌توانید کارتی که می‌سوزانید را در همان لحظه بردارید.

اتمام بازی را به تعویق بیاندازید

دست اول بازی وقتی به اتمام می‌رسد که کارت‌های استفاده‌نشده تمام شوند. پس گاهی ممکن است برای این‌که بخواهید امتیاز بیشتری کسب کنید در اواخر بازی به جای برداشتن کارت از دسته کارت‌های استفاده نشده، از دسته کارت‌های سوخته کارت بردارید تا بازی دیرتر تمام شود و شما بتوانید امتیازات بیشتری را جمع کنید. توجه کنید که در اواخر بازی هر بازیکن می‌تواند بدون دیدن کارت‌های استفاده‌نشده آن‌ها را بشمرد تا متوجه شود که چقدر تا اتمام بازی مانده‌است.

بردگیم دونفره شهرهای گمشده

این‌جا یک لحظه هم در آرامش نیستید. خطر همیشه در کمین است: نگاهی به بردگیم جومانجی

امتیازشماری

وقتی یک دور از بازی تمام شد، امتیازشماری شروع می‌شود. برای شمردن امتیازهای هر بازیکن تعداد امتیازهایی که او از هر سرزمین گرفته است را با هم جمع کنید. این امتیازها می‌توانند مثبت یا منفی باشند. طبق قواعد بردگیم شهرهای گمشده هر بازی سه دور است ولی می‌توانید بین خود به توافق برسید که بازیتان بیشتر یا کمتر از سه دور باشد. وقتی هرچند دوری که مشخص کردید را بازیکردید و تمام شد، بازیکنان امتیازهای همه دورهای خود را با هم جمع می‌کنند. عدد حاصل امتیاز نهایی آن‌هاست. برنده بازیکنی است که بیش‌ترین امتیاز را کسب کرده باشد.

نگاه کلی

اگرچه قدمت شهرهای گمشده  به بیش از بیست سال می‌رسد ولی در طول این سال‌ها تغییرات زیادی پیدا نکرده است. بردگیمی که امروزه انجام می‌شود تا حد بسیار زیادی شبیه به همان بردگیم بیست سال پیش است. تم بازی بسیار جذاب و گیراست و طراحی کارت‌ها با داستان بازی بسیار همخوانی دارد. این بازی جعبه کوچکی دارد که به شما این امکان را می‌دهد که آن‌را به سادگی به هرجا که می‌روید ببرید و با آن بازی کنید. همچنین به سادگی در کمتر از یک دقیقه می‌توان بازی را آماده بازی کرد. پس هر موقع که شما قصد بازی کردن با شهرهای گمشده را بکنید در کمتر از یک دقیقه بعد می‌توانید بازی خود را شروع کنید. ولی یکی از مشکلات این بازی شانسی بودن آن است. این‌که چه کارت‌هایی در دست شما و حریفتان می‌افتد تا حد بسیار زیادی پیروز بازی را مشخص می‌کند. یک در این بازی رقابت بسیار تنگاتنگی بین بازیکنان وجود دارد. مثلا فرض کنید هر دو بازیکن قصد اکتشاف سرزمین قرمز را دارند. آن‌ها برای این‌که کارت‌های قرمز رنگ به دست بیاورند و حریف خود را شکست دهند. پس حاضرند هر کاری بکنند و این بازی را به یک بازی بسیار رقابتی تبدیل می‌کند.