بررسی بردگیم Risk؛ از لشکرکشی ناپلئون تا جنگ ستارگان

0
6
بازی کنترل جهان ریسک

ریسک در اصل در سال 1959 منتشر شده است. این بازی تا مدت‌ها با اسم تسخیر جهان (Conquest of the World) شناخته می‌شد. ریسک در گذر زمان توانست دوام و طول عمر خود را ثابت کند. از زمان انتشار تا حالا نسخه‌های بسیار زیادی از این بازی چاپ شده است. از این بازی نسخه‌های مختلفی وجود دارد. با آن‌ها می‌توانید به قلمرو‌های مختلفی در طول تاریخ و سرزمین‌های متفاوتی در جغرافیا سفر کنید. از جمله آن‌ها می‌توان به مواردی مانند ریسک ارباب حلقه‌ها (Lord of the Rings Risk) و ریسک جنگ ستارگان (Star Wars Risk) اشاره کرد. ریشه همه این نسخه‌ها همان بردگیم قدیمی ریسک است که 1959 عرضه شد.

حدس می‌زنید اولین نسخه بازی مربوط به چه دوره‌ای باشد؟ اولین نسخه بازی به جنگ‌های ناپلئون مربوط می‌شود. زمانی که ناپلئون با لشکر عظیمش می‌خواست تمام جهان را تصرف کند. بازیکنانی که در این بازی برنده می‌شوند، به همراه ارتش خود کنترل همه جهان را در دست خواهند گرفت. حال بیایید احساسات اخلاقی در مورد توسعه نظامی استعمار را کنار بگذاریم و به بررسی این بازی بپردازیم.

دنبال یک بردگیم جالب و جدید می‌گردید؟ در دسته‌بندی نقد و بررسی بردگیم بازی‌های هیجان‌انگیز زیادی پیدا می‌کنید.

تجهیزات موجود

در کاور آرت ریسک یک افسر سواره‌نظام مصمم نشان داده شده است که در حال چرخاندن شمشیرش در یک فضای جنگ است. در این صحنه جنگ، چیز‌های زیادی مانند توپ و تفنگ به چشم می‌خورد. به این ترتیب، محتوا و صحنه بازی را می‌توانید به خوبی مجسم کنید. این بردگیم بر مبنای نقشه جهان طراحی شده است. البته این نقشه جزئیاتی کوچک مانند قاره قطب جنوب و نیوزیلند را جا گذاشته است.

قاره‌ها در این‌جا از طریق رنگ شناسایی می‌شوند. به عنوان مثال، آسیا با رنگ سبز مشخص شده است. هر قاره به قلمرو‌هایی تقسیم‌بندی شده است. این قلمرو‌ها می‌توانند گروهی از کشور‌های کوچک‌تر را به هم متصل کنند و یا کشور‌های بزرگی مانند ایالات متحده را به بخش‌هایی کوچک‌تر تقسیم کنند. سرباز‌ها دارای رنگ‌های مختلفی هستند و هر یک از بازیکن‌ها سرباز‌های خود را از روی رنگشان شناسایی می‌کند. سه نوع سرباز در این‌جا وجود دارد. سرباز‌ها در سه دسته پیاده‌نظام، سواره‌نظام و توپخانه قرار می‌گیرند.

دو مجموعه سه تاسی در این بازی وجود دارد که برای حل و فصل درگیری مورد استفاده قرار می‌گیرند. دو دسته کارت نیز در این بازی وجود دارد که یک دسته از این کارت‌ها نشان‌دهنده مسئولیت‌های سری است. دسته دیگر نیز کارت‌های قلمرو نامیده می‌شوند. از کارت‌های قلمرو برای استخدام نیرو استفاده می‌شود.

نقشه جهان و سربازان دقیقا فضای آن دوران را برایتان می‌سازند. شما را کاملا درگیر موضوعات آن روزگار می‌کنند. در این شرایط، بسیار راحت می‌توانید خودتان را متقاعد کنید که یک ژنرال هستید و استراتژی خاص خود را در ذهن دارید.

ریسک

می‌خواهید کمی خوش بگذرانید؟ نگاهی به پارتی گیم گربه‌های انفجاری بیاندازید.

بازی‌های جنگی

بازیکنان این بازی می‌توانند بین دو تا پنج نفر باشند. این بازی باعث تشویق اتحاد، مصالحه و باندبازی می‌شود. همه این امور با افزایش تعداد بازیکنان پیچیده‌تر و لذت‌بخش‌تر می‌شود. در خلال چیدمان بردگیم ریسک، افراد به نوبت قلمرو‌هایی را مطالبه می‌کنند. این کار تا آن‌جا ادامه پیدا می‌کند که همه قلمرو‌ها مطالبه شوند. بازیکنان با گذاشتن ارتش خود در محل مورد نظرشان قلمرو را تصرف می‌کنند. بعد از مشخص شدن قلمرو‌ها بازی شروع می‌شود. این بازی به ترتیب زیر انجام می‌گیرد:

1- ابتدا ارتش و نیروی جدید استخدام می‌شود. این بستگی به تعداد قلمرو‌هایی دارد که بازیکن در کنترل خود دارد. با بازی کردن سه مجموعه کارت قلمرو می‌تواند آن‌ها را تقویت کند.

2- نبرد. بازیکنان ارتش‌های خود را به قلمرو‌های مجاور دشمن حرکت می‌دهند تا جنگ را شروع کنند. مکانیسم جنگ سریع و موثر است. گرچه بعضی‌ها معتقدند این مکانیسم‌ها تا حدی شانسی هستند. تاس به تعداد ارتش‌های درگیر در هر طرف انداخته می‌شود. سپس تاس به ترتیب رتبه‌بندی می‌شود. بازیکنان ارزش‌های تاس را مقایسه می‌کنند تا از این طریق متوجه شوند که کدام ارتش برنده است. اساسا اگر سربازان بیشتری وارد جنگ شوند، شانس برنده شدن افزایش پیدا می‌کند.

3- در این مرحله باید به تقویت قلمرو‌ها پرداخت. بازیکنان ممکن است در این مرحله سربازان خود را بین قلمرو‌های مختلف حرکت دهند.

4- کاری که در نهایت باید انجام شود، این است که کارت‌های قلمرو طراحی شوند. اگر بازیکنی کنترل یک قلمرو را در دست گرفته باشد، این بازیکن ممکن است در نهایت یک کارت قلمرو طراحی کند. کارت‌های قلمرو دارای تصویر یکی از انواع سربازان هستند. اگر بازیکن در این‌جا یک مجموعه سه‌تایی داشته باشد، می‌تواند برای تقویت بیشتر آن‌ها در خلال مرحله اول به بازی کردن بیشتر بپردازد. حال نوبت به اقدامی هوشمندانه می‌رسد. تعداد تقویت‌ها و استحکاماتی که بازیکنان می‌توانند انجام دهند، بستگی به تعداد مجموعه‌های بازی‌شده قبلی دارد. اولین بازیکن برای ایجاد یک مجموعه کارت سه قلمرویی، چهار ارتش دریافت می‌کند. بازیکن بعدی برای ایجاد یک مجموعه سه‌تایی، شش ارتش دریافت می‌کند و همین طوری تعداد ارتش‌ها افزایش پیدا می‌کند. این یعنی بازیکنی که عقب است اما به جمع‌آوری ادامه می‌دهد و در اواخر بازی یک ست بازی می‌کند، ناگهان تبدیل به نیرویی خواهد شد که به حساب می‌آید. این یک مکانیسم شسته‌رفته و جالب برای بازگشت به بازی است.

در انتهای نوبت، بازی به بازیکن بعدی داده می‌شود که مشتاقانه حمله دوستش و توسعه قلمرو او را مشاهده کرده است. به این ترتیب، بازی در روی میز دست به دست می‌شود. قلمرو‌ها مورد هجوم قرار می‌گیرند. ارتش‌ها رشد می‌کنند و یا از آن‌ها کاسته می‌شود. بازیکنان به قلمرو‌های مختلف چنگ می‌زنند و سعی می‌کنند پیروز شوند.

برد گیم ریسک

نظرتان درباره یک بازی خانوادگی و کمی استراتژیک چیست؟ ری‌ویو بردگیم تاکنوکو را بخوانید.

این بازی طولانی را بازی کنیم؟

ریسک یک بازی طولانی است و زمان زیادی برای انجام آن لازم است. بعضی‌ها حتی تجربه بازی‌های هشت ساعته داشته‌اند. هشت ساعت واقعا زیاد است. در ساعت‌های پایان بازی به تدریج می‌توان دید که یکی از بازیکنان مسلط می‌شود و تجهیزات بیشتری را از‌آن خود می‌کند. نسخه‌های اخیر این بازی دارای کارت‌های ماموریت (Mission Cards) هستند که با بازی کردن آن‌ها می‌توان مشکل تسلط تدریجی یکی از بازیکنان در اواخر بازی را حل کرد.

در ابتدای بازی، هر بازیکن چهار کارت ماموریت دارد. در این کارت‌ها چیز‌های مختلفی مانند: یک قلمرو را در سه قاره مختلف کنترل کن نوشته شده است. چهار سطح از دشواری ماموریت در این‌جا وجود دارد. زمانی که بازیکن به ماموریت نهایی خود می‌رسد، باید این را به دیگر بازیکنان اعلام کند. بازیکنان دیگر در این حالت عملیات را برای بلوکه کردن این بازیکن آغاز می‌کنند. در این نوع بازی، اولین بازیکنی که هر چهار ماموریت را کامل می‌کند، برنده خواهد شد. این یعنی که بازیکنان می‌توانند اهداف مختلفی داشته باشند و بازی را به یک جنگ همه‌جانبه تبدیل کنند.

نتیجه‌گیری

ریسک یک بازی قدیمی است و به مرور زمان تغییراتی در آن ایجاد شده است. چیزهایی مانند کارت‌های ماموریت این بازی را بهتر کرده‌اند. این بازی بسیار شبیه رقابت‌های مدرن است. این بازی می‌تواند گاهی بسیار طولانی شود. همین زمان زیاد به همراه وجود عنصر شانس باعث شده به‌نظر بعضی آن‌قدرها هم بازی جذابی نباشد. اما این بازی هنوز هم طرفداران زیادی دارد. یک بردگیم جذاب‌ست و برای بسیاری نوعی نوستالژی تلقی می‌شود.

منبع: board-game