نگاهی به بردگیم جومانجی؛ یک بازی برای دوست‌داران فیلم

0
9
طرح جلد بازی جومانجی

اکثر مردم با شنیدن نام جومانجی به فکر فیلمی که رابین ویلیامز (Robin Williams) در سال 1995 بازی کرد یا حتی دو فیلمی که جیک کاسدان (Jake Kasdan‎) در سال‌های 2017 و 2019 ساخت می‌افتند. ولی کمتر کسی با شنیدن این اسم به فکر کتابی با همین نام می‌افتد که فیلم‌ها بر اساس آن ساخته شده‌اند. به همین دلیل هم نمی‌توان انتظار زیادی از بازی جومانجی داشت. ولی صبر کنید. این بدین معنا نیست که این بازی هیچ ویژگی مثبتی ندارد.

چینش بازی

صفحه بازی را بین بازیکنان قرار دهید. سپس کارت‌های خطر را بر بزنید و به پشت، روی قسمت مشخص‌شده بگذارید. هر کدامتان یک مهره انتخاب کنید و آن‌ را روی نقطه شروع قرار دهید. سپس مهره کرگدن را روی مکان مشخص شده برای آن قرار دهید و در نهایت به هر بازیکن یک تاس بدهید. حالا می‌توانید پس از انتخاب بازیکن شروع‌کننده بازی خود را شروع کنید.

نحوه چینش اولیه بازی جومانجی

دنبال یک بردگیم می‌گردید که با خانواده بتوانید بازی کنید؟ بررسی بلیت حرکت را بخوانید. این بردگیم می‌تواند چیزی باشد که دنبالش هستید.

شروع بازی

هر بازیکن در نوبت خود تاس مربوط به خود را روی زمین می‌اندازد و با توجه به عددی که تاس نمایش می‌دهد مهره خود را به جلو می‌برد. سپس کاری را که آن محل به او می‌گوید انجام می‌دهد. توجه داشته باشید که بازیکن در صورتی عمل مربوط به یک منطقه را انجام می‌دهد که با تاس به آن محل رفته باشد. فرض کنید تاس ریختید و روی خانه‌ای قرار گرفتید که به شما می‌گوید سه مرحله جلو بروید. جای جدیدی که توقف می‌کنید هم به شما یک دستور می‌دهد. دیگر نباید آن را انجام دهید.

حالا شاید با کرگدن مواجه شوید یا مثلا وقتی با نقطه پایان 2 خانه فاصله دارید تاس 3 بیاورید. خیلی ساده است. مجبورید سر جایتان بمانید و نمی‌توانید مهره خودتان را حرکت دهید. چقدر باید سر جایتان بمانید؟ سوال خوبی‌ست. درواقع مهره شما آن‌قدر سر جایش می‌ماند تا بالاخره یک یا دو بیاورد. اگر تاس 3 بیاورید و سه خانه جلوتر از شما، مهره بازیکن دیگری باشد، باید چه‌کار کنید؟ در این حالت مهره خود را در اولین خانه خالی بعد از آن قرار دهید.

کارت‌های خطر

هنگامی که مهره بازیکنی در فضای خالی بیفتد او مجبور است رویی‌ترین کارت دسته کارت‌های خطر را بردارد. روی هر کارت خطر دو بخش مهم وجود دارد. یکی در سمت چپ بالا است که شکلی را نشان می‌دهد که بازیکنان باید با تاس بیاورند و یکی عددی است که سمت راست بالای کارت نوشته شده است. این عدد نشان دهنده این است که بازیکنان پس آوردن شکل موردنظر چه‌قدر به جلو حرکت خواهند کرد. فرض کنید کارتی رو می‌شود که در روی آن تصویر راکت تنیس کشیده شده است و در بالا سمت راست آن عدد سه را می‌بینید. اگر این کارت رو شد و بازیکنان با تاس شکل راکت تنیس را آورد، می‌تواند سه خانه به جلو حرکت کند. هنگامی که یک کارت خطر رو می‌شود همه بازیکنان به جز فردی که باعث رو شدن آن شده است باید تاس بریزند. اگر همه بازیکنان شکل موردنظر را آوردند آن کارت خطر سوزانده می‌شوند و همه کسانی که تاس ریخته‌اند به تعدادی که روی آن کارت نوشته شده به جلو حرکت می‌کنند. ولی اگر بازیکنان موفق به آوردن شکل روی کارت نشوند فردی که روی فضای خالی افتاده است به تعداد عددی که روی کارت نوشته شده است روی صفحه بازی عقب می‌رود. باقی بازیکنان سر جای خود می‌مانند.

نحوه دیگری که بازیکنان کارت خطر دریافت می‌کنند این است که روی خانه خطر جنگل بیفتید. تنها تفاوت این خانه با خانه‌های خالی این است که همه بازیکنان باید تاس بیندازند. اگر تعدادی از آن‌ها موفق به آوردن شکل روی کارت نشد آن کارت به مکان تعبیه شده برای کارت‌های خطر می‌رود و کارت خطر جدیدی وارد بازی می‌شود. این کار آن قدر ادامه پیدا می‌کند که یا همه بازیکنان موفق به آوردن شکل روی کارت شوند یا محل کارت‌های خطر پر شود و بازیکنان بازی را ببازند.

باختن در بازی جومانجی

دنبال بردگیمی می‌گردید که به هیچ امکاناتی نیاز نداشته باشد؟  نقد و بررسی بردگیم Battleship را بخوانید.

در صفحه بازی تعدادی خانه وجود دارند که شرایط آن‌ها با شرایط دیگر خانه‌های بازی فرق دارد. اگر فردی در این خانه افتاد یک بار باید تاس بیندازد. اگر پنج و هشت آمد که هیچ اگرنه تا وقتی که دیگر بازیکنان پنج یا هشت نیاورده‌اند، کسی نمی‌تواند بازی را ادامه دهد. به‌علاوه تا وقتی که دیگران پنج یا هشت نیاورند هر دور که بقیه تاس می‌اندازند فردی که روی آن خانه افتاده باشد یک خانه به عقب می‌رود.

محل‌های کرگدن

وقتی که بازیکنی روی یکی از محل‌های مخصوص کرگدن‌ها بیفتد می‌تواند کرگدن را به یک جای دیگر منتقل کند تا راه دیگر بازیکنان را ببندد. بازیکن دیگر تنها در دو حالت می‌تواند از آن کرگدن عبور کند. عدد فرد بیاورد. در این صورت بازیکن در این دور حرکت نمی‌کند. اما کرگدن به محل قبلی‌اش برمی‌گردد. حالت دوم این است که بازیکن دیگری روی یک محل کرگدن بیفتد و کرگدن را جابه‌جا کند.

قوانینی برای پیچیده کردن بازی

برای سخت‌تر شدن بازی شما می‌توانید در ابتدای بازی یک الی شش کارت خطر داخل محل مشخص شده برای کارت‌های خطر بگذارید یا حتی می‌توانید تعداد شانس‌های تاس انداختن بازیکنان در روبه‌رو شدن با کارت خطر را کم کنید.

سه تاس از بازی جومانجی

تجارت شخصی خودتا را راه بیاندازید: ری‌ویو بردگیم جاده ادویه

پایان بازی

برای پیروزی در جومانجی باید به خط آخر برسید. می‌توانید این کار را به وسیله ریختن تاس یا حرکت به وسیله کارت خطر انجام دهید. اما محدودیت حرکتی در نزدیک نقطه پایان را فراموش نکنید. مثلا اگر سه خانه با پایان فاصله دارید و چهار بیاورید باید آن قدر در آن خانه بمانید تا یا سه بیاورید و پیروز شوید. اگر چند بازیکن همزمان با هم به خط پایان رسیدند نخستین فردی که فریاد بزند جومانجی پیروز بازی است. ولی توجه داشته باشید که اگر تمام جاهای مشخص شده برای کارت‌های خطر پر شوند تمام بازیکنان می‌بازند.

کلام آخر

یکی از مشکلات بازی جومانجی در مقایسه با نسخه‌ای از آن که در فیلم جومانجی استفاده شده است این است که در فیلم بازیکنان تاس می‌اندازند و تلاش می‌کنند که خود را از خطراتی که ممکن است آن‌ها را بکشد فرار کنند. ولی در این بازی شما صرفا تاس می‌اندازید و جلو می‌روید. یکی از بزرگ‌ترین مشکلات مسئله شانس است. استراتژی هیچ جایی در این بازی ندارد. ولی این می‌تواند یک ویژگی مثبت نیز باشد. ساده بودن بازی باعث می‌شود همه خیلی راحت ان را یاد بگیرند و حتی می‌توان با خانواده و افراد خیلی کم‌ سن‌وسال جومانجی بازی کرد.

اما این عامل باعث حوصله سربر شدن بازی نیز می‌شود. در تمام بردگیم‌های با این سبک شما فقط تاس می‌اندازید و مهره‌تان را جلو می‌برید. چیزی درگیرتان نمی‌کند. مشکلی وجود ندارد که بتوانید حلش کنید. فقط باید تاس بریزید و امیدوار باشید. یک عامل دیگر که بازی را به یک بازی بسیار حوصله سربر تبدیل می‌کند این است که کلا چهار نوع خانه مختلف روی نقشه قرار دارد. بنابراین تا آخر بازی شما شاهد اتفاقات یک شکل خواهید بود. طراحی بازی در کل بد نیست. تاس‌های بازی به وسیله برچسب درست شده‌اند و صفحه اصلی بازی بسیار بزرگ است. درواقع تنها شباهت این بازی شباهت اسم و تمش با فیلم جومانجی است. تصور شما از فیلم باعث می‌شود دنبال یک بازی بسیار هیجان‌انگیز و پرزدوخورد باشید. اما چیزی که نسیبتان می‌شود اصلا در آن حد و اندازه نیست. درواقع این تشابه سطح توقع شما را بسیار بالا می‌برد و درنهایت بازی تاحدی برایتان ناامیدکننده می‌شود. این بردگیم ممکن است توجه کودکان را به خود جلب کند و آن‌ها را علاقه‌مند کند ولی احتمال این‌که افرادی با سن بالاتر را به خود علاقه‌مند کند خیلی کم است.

منبع: Geeky Hobbies