نگاهی به بردگیم Exploding Kittens؛ خطر در کمین است

0
5
بردگیم گربه‌های انفجاری

برای منفجر شدن آماده‌اید؟ برای منجفر کردن چطور؟ شاید این تنها بردگیمی باشد که در آن کسی را منفجر می‌کنید. جالب به‌نظر نمی‌رسد؟ اگر به بمب فکر می‌کند باید خیالتان را راحت کنیم. خبری از آن‌ها نیست. این‌جا بچه‌گربه‌هایی داریم که منفجر می‌شوند!

از بازی بچه‌گربه‌های انفجاری (Exploding Kittens) حمایت زیادی شده است. بخش بزرگی از این حمایت به دلیل محبوبیت زیاد مجموعه The Oatmeal است که متعلق به متیو اینمن (Matthew Inman) یکی از خالقان این پروژه است. تبلیغات اغراق‌آمیزی درباره این بازی وجود دارد. آیا این بازی کارتی روسی می‌تواند به موفقیت خود ادامه دهد؟

بچه‌گربه‌های انفجاری در نگاهی کلی

حواستان باشد کارت اشتباهی در دستتان نباشد. این مهم‌ترین نکته بازی‌ست. یک کارت اشتباه به‌راحتی از بازی خارجتان می‌کند. اما بدون کارت هم نمی‌توانید بازی را تمام کنید! کارت‌های اشتباه همیشه تهدیدتان می‌کنند. برای باقی ماندن در بازی، باید سعی کنید که از همه کارت‌های دیگر به نفع خود استفاده کنید. شاید تا الان استراتژی بازی را حدس زده باشد. اول باید سعی کنید این کارت‌های خطرناک وارد دست شما نشوند. بعد سعی کنید کارت را وارد دست بقیه کنید.

حالا این کار را چه‌طور باید انجام داد؟ با کارت‌های خنثی. هر بازیکن یک کارت خنثی دارد. این کارت در مقابل کارت بچه‌گربی انفجاری قرار دارد. تنها یک‌بار می‌توانید با کارت خنثی بازی کنید. اگر در این بازی به‌خوبی از مغز خود استفاده کنید، به‌راحتی برنده می‌شوید.

شش نوع کارت دیگر نیز در این بازی وجود دارد. کارت حمله (Attack Card) به شما اجازه می‌دهد که فورا نوبت خود را تمام کنید و بازیکن بعدی را وادار کنید دو نوبت پشت‌سر‌هم بازی کند. اما چرا دو بار پشت‌سر‌هم بازی کردن چیز بدی است؟ چون مجبورید دو کارت در دست داشته باشید. آیا کارت بچه‌گربه انفجاری یکی از آن‌هاست؟ هرگز نمی‌دانید.

کارت‌های بازی گربه‌های انفجاری

بردگیم‌هایی را ترجیح می‌دهید که قوانین پیچیده‌ای ندارد؟ نگاهی به بردگیم Codenames بیاندازید.

تصور کنید کارت بچه‌گربه انفجاری در کمین شماست. در این وضعیت، اگر کارت اسکیپ (Skip) دارید از آن استفاده کنید. حالا مجبور نیستید برای تمام کردن نوبتتان کارتی در دست داشته باشید. اگر کارت دیدن آینده (see the future) را در دست دارید، پس با کارت دیگری بازی کنید تا مشکل پیش نیاید. ممکن است از یک کارت اسکیپ یا یک کارت حمله استفاده کنید تا رقیب را وادار به کاری کنید که دوست ندارد.

می‌خواهید یکی از کارت‌های رقیبتان را از دستش بگیرید؟ می‌توانید از یک کارت لطف (Favor Card) استفاده کنید. همچنین یک جفت مطابق از کارت‌های گربه سبب می‌شود که بتوانید یکی از کارت‌های رقیب خود را بقاپید. در حالی که برداشتن یک کارت از دسته کارت‌ها همیشه با استرس همراه است، برداشتن این کارت از رقیب عالی است زیرا هرگز کارت انفجاری نخواهد بود و حتی ممکن است در نهایت یک کارت خنثی به‌دست بیاورید. البته همه این استراتژی‌ها می‌تواند علیه شما هم مورد استفاده قرار بگیرند. در این‌جاست که کارت نه (Nope Card) به‌کارتان می‌آید. این کارت می‌تواند هر عملی به‌جز بچه‌گربه انفجاری را برایتان خنثی کند.

هر دسته 56 کارتی را می‌توان برای یک بازی دو تا پنج نفره مورد استفاده قرار داد. کارت‌های انفجاری را بین کارت‌های دیگر بگذارید. حسابی همه کارت‌ها را بر بزنید. حالا دیگر کسی نمی‌تواند تقلب کند.

طراحی به سبکی شوخ‌طبعانه

اگر آدم زودرنجی هستید، ممکن است این بازی چندان برای شما مناسب نباشد. بهتر است که این بازی با کسی که حوصله شوخی ندارد هم بازی نکنید. طراحی‌های شوخ‌طبعانه زیادی در این بازی وجود دارد. البته همین سبک جالب بازی باعث جذب افراد زیادی شده است. تصاویر این بازی بسیار مضحک هستند و حتی متن آموزشی این بازی نیز سرشار از شوخی است. کل این بازی ساده را می‌توان در کارت‌ها و برگه آموزشی خلاصه کرد. در واقع، این‌ها کل اجزای بازی هستند.

ارزش سرگرمی این بازی

این بردگیم نیازمند نوعی سرسختی و جسارت است. زیرا بازیکن باید سعی کند همه را منفجر کند. البته به‌جز خودش! این ویژگی برای برخی خوشایند است. اما بعضی هم آن را دوست ندارند. برخی از بازیکنان سنین مختلف فرایند دزدیدن کارت‌ها در این بازی را بسیار دوست داvkn. از طرف دیگر، افرادی هم اصلا از این موضوع خوششتان نیامده است. این افراد حتی کمی از بازی هم دلسرد شدند. بعد از چند دور بازی کردن، کم‌کم یاد می‌گیرید چه‌طور از کارت‌ها به نفع خود استفاده کنید. این بردگیم سرشار از تنش است. این باعث می‌شود بعضی‌ها خیلی زود از بازی زده شوند.

اما اگر بخت یارتان باشد و یکی‌یکی بقیه بازیکنان را منفجر کنید، از بازی بچه‌گربه‌های انفجاری بسیار لذت می‌برید. این بازی به تاکتیک‌های پیچیده نیاز ندارد. اکثر بچه‌ها نیز می‌توانند مفاهیم استراتژیک این بازی را درک کنند. از دیگر ویژگی‌های مثبت این بازی این است که زیاد وقت‌گیر نیست.

گربه‌های انفجاری نسخه ترجمه‌شده

نظرتان درباره یک بازی استراتژیک چیست؟ ری‌ویو Codex: Card-Time Strategy را از دست ندهید.

دامنه سنی بازیکنان این بازی

خالقان این بازی توصیه کرده‌اند که این بردگیم برای افراد 7 سال و بالای 7 سال مناسب است. البته علاقه و حال‌وهوا در این‌جا مهم است. ممکن است فردی کمتر از 7 سال سن داشته باشد اما بسیار به نسبت این بازی علاقه‌مند و مشتاق باشد. مطالعه زیادی برای یادگیری این بازی لازم نیست و درک آن آسان است. تنها چیزی که لازم است استراتژی، صبر و تمرکز است. اگر برای انجام این بازی استراتژی نداشته باشیم، بازی حالت شانسی و تصادفی به خود می‌گیرد و چندان جذاب نخواهد بود. این ویژگی‌های ازی را برای بچه‌ها کوچک کمی سخت می‌کند.

در این بردگیم باید منتظر بازیکنان باشید تا انتخاب خود را انجام دهند و این انتظار ممکن است چندان مطلوب نباشد. هر بازیکن می‌تواند قبل از به اتمام رسیدن نوبت خود، کارت‌های زیادی را بازی کند. این می‌تواند کمی طولانی شود. قطعا بچه‌گربه‌های انفجاری یک بازی سریع و پرماجرا نیست. معمولا افرادی از این بازی لذت می‌برند که مغلوب کردن دیگران را دوست دارند.

جمع‌کردن آسان اجزای این بردگیم

این بازی تنها مجموعه‌ای کارت است، بنابراین جمع‌کردن آن بسیار آسان است. اگر آب و غذا روی این کارت‌ها بریزد، می‌توان بسیار راحت آنها را تمیز کرد. تنها باید مواظب باشید که هیچ یک از کارت‌ها را گم نکنید زیرا بازی به‌هم خواهد خورد. جعبه این بازی می‌تواند در نگه داشتن کارت‌ها بسیار کمک کند و از گم شدن آن‌ها جلوگیری کند.

بازی کارتی گربه‌های انفجاری

کلام آخر

بازی بچه‌گربه‌های انفجاری یک بازی ساده و جذاب است که نیاز به مطالعه و آموزش زیادی ندارد. این بازی خیلی وقت‌گیر نیست و مخصوصا کوچک‌تر‌ها را بی‌حوصله نمی‌کند. توجه داشته باشید که طراحی این بردگیم بسیار شوخ‌طبعانه است و ممکن است برای افراد زودرنج و عبوس مناسب نباشد. آیا تا به حال این بردگیم را بازی کرده‌اید؟

اگر از بازی کردن بردگیم لذت می‌برید، فراموش نکنید به دسته‌بندی نقد و بررسی بردگیم سر بزنید.

منبع: The Spruce