بررسی Dungeons & Dragons؛ سیاه‌چاله‌ها و اژدهایان: ماجراجویی شروع می‌شود

0
5
طرح جلد برد گیم ماجراجویی شروع می‌شود

ماجراجویی شروع می‌شود یکی دیگر از مجموعه بازی‌های D&D است که توسط کمپانی  Hasbro Gaming منتشر شده است. سیاه چاله‌ها و اژدهایان که معمولاً به اختصار D&D نامیده می‌شود، یک مجموعه بازی فانتزی است که با نقش‌آفرینی دور یک میز انجام می‌شود و در اصل توسط گری گیگاکس و دیو آرنسون طراحی شده‌ست.

در دسته‌بندی نقد و بررسی بردگیم می‌توانید با بازی‌های بیشتری آشنا شوید.

نگاهی به D&D؛ یکی بردگیم نقش‌آفرینی مدرن

انتشار D&D معمولاً به عنوان آغازی در بازی های مدرن نقش آفرینی و همچنین صنعت بازی‌های نقش آفرینی شناخته می‌شود. موضوع برجسته و جذاب‌کننده D&D این‌ست که  برخلاف بازی‌های جنگی سنتی، به هر بازیکن اجازه می‌دهد شخصیت خود را بسازد تا بتواند به‌جای آرایش نظامی، شخصیت اصلی خود را بازی کند.

بازی بین 2 تا 4 نفر برگزار می‌شود که که بر خلاف بسیاری از بازی‌های رومیزی دیگر، حتی حالت ۲ نفره آن نیز واقعا سرگرم کننده و هیجان‌انگیز است. محدوده سنی بازی برای افراد بالای 10 سال در نظر گرفته‌شده و زمان تخمینی بازی چیزی حدود 60 دقیقه الی 90 دقیقه‌ست که برای افراد حرفه‌ای و با سرعت بالا کمتر از این حرف‌هاست.

چهار فیگور کوچک به عنوان شخصیت‌های اصلی بازی به رنگ‌های آبی، سبز، قرمز و زرد با اسم‌های جن شاعر، مبارز کوتوله، سرکش اژدها و جادوگر انسان وجود دارد. در کنار فیگور، هر  بازیکن یک تاس 20 عددی هم‌رنگ شخصیت خود دارد.

شخصیت‌های بازی ویژگی‌ها و نقاط قوت متفاوتی دارند. بازیکنان باید به تک‌تک توانایی‌های شخصیت‌ها تسلط داشته‌ باشند تا سردرگم نشوند. با شناخت از شخصیتی که انتخاب کرده‌اید استراتژی مورد علاقه خود را پیاده کنید و بهترین نتیجه را بگیرید.

هدف بازی

هدف بازی شکست دادن هیولاها، جلورفتن طبق سناریو و تصاحب جایگاه رییس و رسیدن به آخرین کاشی روی صفحه بازی‌ست. اگرچه در تعریف کاملاً ساده است اما راه سختی در پیش دارید و باید برای ماجراجویی آماده باشید.

راه‌اندازی بازی

برای ماجراجویی و سفر آماده باشید. این اولین قدم برای شروع بازی است. بعد شخصیت‌ها بر حسب علاقه بازیکن انتخاب‌ می‌شوند و در جایگاه قرار می‌گیرند. سپس سه‌تخته‌ جدا از هم را به‌هم می‌چسبانید تا صفحه اصلی بازی ایجاد شود. هر بازیکن صفحه خود را می‌چیند و کارت‌های خود را درآن قرار می‌دهد تا سراغ شروع بازی برویم.

شروع بازی با استاد سیاه‌چاله‌ها

بازی را کسی شروع می‌کند که از همه بزرگ‌تر است. بعد هم نوبت می‌چرخد. او با نام استاد سیاه‌چاله‌ها به بازی ادامه می‌دهد. پس از بُر زدن، کارتی که می‌کشد را در جایگاه ماجراجویی قرار می‌دهد. استاد سیاه‌چاله‌ها متن بالای کارت که تعیین‌کننده سناریو بازی‌ست را می‌خواند و برحسب آن بازی را ادامه می‌دهد. سناریوها ممکن است متفاوت باشد.

پس از پایان یک‌دور استاد سیاه‌چاله‌ها مسئولیت و جایگاه خود را به بازیکن سمت‌ چپ واگذار می‌‌کند. این پست می‌چرخد و به نوبت به همه بازیکن‌ها می‌رسد.

بردگیم سیاه‌چاله و اژدها

از نقش‌آفرینی خوشتان می‌آید؟ بررسی بازی استوژیت را هم بخوانید.

آغاز جنگ با هیولاها؛ استراتژی خود را مشخص کنید

بعضی از کارت‌هایی که تصادفی کشیده شده‌اند ممکن است مفید باشند و حتی این قابلیت را داشته باشند که پاداش خوبی بدهند ولی بعضی دیگر هم احتمال خطرات خاص و چالش‌های سخت خودش را دارد.

حالا بازی طبق سناریوی کارتی که کشیده‌شده در جریان است و باید طبق دستورالعمل‌های آن پیش‌رفت. اگر کارت هیولا باشد، جنگ آغاز شده‌است. تخته سیاه‌چال شامل چهار فضای اصلی‌ست که دو بخش آن مربوط به هیولا هاست. در شروع نوبت هر بازیکن باید استراتژی خودش را مشخص کند. باید بدانید درباره ورود به فضای اصلی یا مقابله با هیولاها چه تصمیمی می‌خواهید بگیرید.

می‌خواهید راه خودتان را بروید؟

کارت ها بر می‌خورند. بعد استاد سیاه‌چاله‌ها کارت بعدی را از جایگاه ماجراجویی می‌کشد. با این حال می‌توانید راه خود را جدا کنید. ممکن بازیکنی جنگ با هیولا و فضای هیولا را انتخاب کنند و به جنگ هیولاها برود. بعد از پایان نبرد و اعلام و توضیح پیروزی آن‌ها در صورت بقا و زنده‌ماندن دوباره به اعضا می‌پیوندند.

هشت‌کارت در بازی وجود دارد که میزان سختی و دشواری آن‌ها ممکن‌است متفاوت باشد. روی تمام کارت‌های هیولاها، مقدار جان هرکدام از آن‌ها را نشان داده‌ شده است. فقط استاد سیاه‌چاله‌ها می‌تواند متن را بخواند. او در کنار میزان عمر هیولا، می‌تواند از نقاط قوت و ضعف آن آگاه شود.

بازیکنان تاس می‌اندازند تا مشخص شود چه‌کسی حمله می‌کند. بازیکن باید حمله را اعلام کند و از قابلیت‌های خود برای نبرد تمام استفاده را ببرد. همه‌چیز باید مشخص باشد. باید مشخص کنید که با چه‌شیوه‌ای حمله می‌کنید و از چه‌ تجهیزاتی استفاده می‌کنید. چقدر خسارت می‌بینید و حتی میزان خسارتی که به دشمن وارد می‌شود هم باید مشخص شود.

استاد سیاه‌چاله‌ها به بازیکنی که در نبرد حضور دارد تمامی اتفاقات را اعلام می‌کند. از خسارت و نتیجه حمله گرفته تا این‌که بازیکن چه‌قدر سلامتش را ازدست داده، همه این‌ها توسط استاد اعلام می‌شود تا هر لحظه بدانید اوضاعتان چه‌طور است.

نبرد را بازیکنی که سمت‌چپ قرار دارد ادامه می‌دهد. هیولا بعد از حمله و ضربه‌ای که به او وارد می‌شود، حمله می‌کند. بازی تا جایی ادامه پیدا می‌کند که هیولای دردسرساز شکست بخورد و از چرخه‌ بازی حذف شود. قهرمان نبرد باید توضیح دهد چگونه هیولا را کشت و سپس پاداش خود را از استاد سیاه‌چاله‌ها دریافت کند.

پاداش بگیرید و قوی‌تر شوید!

در طول بازی به‌جز پاداش شکست هیولا، برای تکمیل‌ کردن سناریوها و مراحل پیش‌روی بازیکن پاداش‌هایی وجود دارد. این پاداش‌ها طلا هستند که برای دو هدف اصلی استفاده می‌شود؛ اول برای خرید از فروشگاه و ارتقای توانایی‌ها و قدرت‌ها برای بازی بهتر، دوم برای بقا و زنده‌ماندن. وقت‌هایی که نبردی در جریان نیست می‌توانید سراغ خرید آیتم‌ها ارتقا قدرتتان بروید. معمولا آیتم‌ها سه طلا خرج دارند و برای به‌روزرسانی شخصیت خود باید پنج طلا خرج کنید.

بازگشت از مرگ

اگر عمر بازیکن به صفر برسد او مرده است و بازی برایش تمام است اما این‌جاست که  پاداش‌ها به کارش می‌آید و با طلاهایی که از استاد سیاه‌چاله‌ها به عنوان پاداش گرفته می‌تواند به بازی برگردد. اگر هیچ طلایی هم نداشته‌ باشد می‌تواند از بازیکن دیگری تقاضا کند.

اگر حین جنگ با هیولا بمیرید تا پایان جنگ هیچ طلایی دریافت نمی‌کنید و دوباره پس از پایان جنگ می‌توان برای برگشت از طلاها یا شیوه تقاضا استفاده کرد.

بردگیم ماجراجویی شروع می‌شود

سفری برای زندگی؛ در میخ سکونت‌گاه بسازید: ری‌ویو بردگیم ترافورمینگ مارس

پایان بازی

آخرین کاشی بازی، جایگاه رییس است. هرکس به آن برسد و تصاحبش کند برنده بازی‌ست اما باید رییس را که غول مرحله آخر است، شکست دهد و در پایان متن برنده در پایین کارت رییس بخوانید.

کلام آخر

جذابیت این بازی بیشتر برای این‌ست که همه‌چیزی که بازیکن می‌خواهد درباره‌ی شخصیت خود بداند آماده‌ست و همان اول بازی شخصیت موردعلاقه خودش را انتخاب می‌کند و به سراغ ماجراجویی می‌رود. شخصیت‌ها فوق‌العاده جذاب نقش‌آفرینی شده‌اند و سناریوها واضح هستند و بازیکن را دچار سردرگمی نمی‌کند.