نقد و بررسی بردگیم Codex: Card-Time Strategy؛ جذاب و سرگرم‌کننده

0
11
بازی استراتژیک کدکس

بازی‌های بردگیم یا رومیزی جز بهترین سرگرمی‌های دنیای مدرن است. در دورهمی‌ها یا جمع‌های خانوادگی گوشی‌هایتان را کنار بگذارید و بردگیم بازی کنید. بازی‌هایی نه‌چندان گران‌قیمت که می‌توانند تعداد زیادی را سرگرم کند. این بازی‌ها بسیار سالم و جذاب هستند. در این مقاله بازی Codex: Card-Time Strategy را بررسی می‌کنیم.

به دسته‌بندی نقد و بررسی بردگیم بروید و با جالب‌ترین بردگیم‌ها آشنا شوید.

این بازی اصلا سخت یا پیچیده نیست. Codex شباهت‌هایی به بردگیم‌های پرطرفدار قدیمی دارد. بازی‌هایی که در دوران کودکی ساعت‌ها ما را سرگرم می‌کردند. قوانین بازی در طول زمان تغییری نمی‌کند. تعداد کارت‌های شما هیچ تغییری نمی‌کند. در اول بازی تعدادی کارت بین بازیکنان تقسیم می‌شود. شما تا انتها با تعداد کارت اولیه باید بازی را ادامه دهید. البته هیچ‌وقت به کارت اضافی نیازی نخواهید داشت. اما آیا واقعا این بازی جذاب است؟

نمای کلی بازی

این بازی برای 2 تا 5 نفر مناسب است. کل بازی حدود 45 تا 60 دقیقه طول می‌کشد. البته اگر تعدادتان کمتر از 5 نفر است می‌توانید فقط با 2 نفر بازی کنید. هر بازیکن بازی را با 1 تا 3 قهرمان (Hero) شروع می‌کند. به ازای هر قهرمان (Hero)، 24 عدد کارت به شما تعلق می‌گیرد. در هر دور از بازی بازیکنان باید مقدار معینی طلا تولید کنند. آن‌ها بعدا از این طلا برای ساخت عرشه (Deck) استفاده می‌کنند.

این بازی در دسته MTG قرار دارد. اگر قبلا بازی‌های این ژانر را انجام داده باشید، Codex برای شما بسیار آشنا خواهد بود. مراحل آغازین، پخش کارت‌ها و ریتم بازی شبیه سایر آثار مشابه است. چند نقش مختلف در بازی وجود دارد. نقش‌ها شامل Squad Leader، Elite، Scavenger، Lookout، Technician است. هر نقش قلمرو یا محدوده خاص خودش را دارد. هر نقش قدرت، منافع و ویژگی‌های خاصی دارد. البته هر دور نقش‌ها تعویض می‌شوند.

کدکس

دنبال یک بردگیم خانوادگی هیجان‌انگیز می‌گردید؟ نقد و بررسی تاکنوکو  را از دست ندهید.

هدف نهایی هر بازیکن از بین بردن پایگاه دشمن است. مشابه بازی‌های استراتژیک دیگر می‌توان تغییراتی در روند کلی بازی ایجاد کرد. همچنین می‌توانید با نقش‌های قوی‌تر مذاکره و متحد شوید. انتخاب استراتژی درست مهم‌ترین بخش بازی‌ست. استراتژی اصلی‌ترین وجه تمایز Codex با سایر آثار مشابه است. این نمایی کلی از نحوه بازی بود.

تجربه بازی

Codex بسیار لذت‌بخش است. در پایان هر دور بازی با انرژی و انگیزه بیشتری به‌دنبال شروع دور بعدی خواهید بود. تعداد بالای استراتژی‌ها و تکنیک‌های بازی باعث تنوع و جذابیت بیشتر آن شده. همیشه به‌دنبال جستجو و یافتن استراتژی‌های جدیدتر و سخت‌تر هستید. دو عامل مختلف طعم شیرین و لذت‌بخشی به بازی می‌دهند. اول این‌که همیشه مثل دانش‌آموزی کنجکاو به‌دنبال کشف و یافتن اطلاعات بیشتری هستید. دوم این‌که بعد از یاد گرفتن هر تاکتیک یا استراتژی باید آن را تمرین کنید. باید تلاش کنید تا به بیشترین مهارت در اجرای استراتژی‌ها برسید. این دو عامل نقش چشم‌گیری در طراوت و شادابی همیشه بازی و بازیکنان دارد. Codex حس کنجکاوی شما را به‌خوبی تحریک می‌کند. هر قهرمان (Hero) توانایی‌های خاصی دارد. هر قهرمان رنگ مخصوص خودش را دارد. شما می‌توانید چند رنگ را باهم ترکیب کنید. ترکیب چند رنگ یعنی این‌که از چند قهرمان به‌صورت هم‌زمان استفاده می‌کنید. هر قهرمان چند استراتژی، چند قهرمان یعنی حداقل صد استراتژی مختلف در اختیار شماست. در Codex هر بازیکن خودمختار است. نگرانی خاصی در مورد شروع یادگیری نداشته باشید.

با 6 سیستم مختلف می‌توانید بازی را شروع کنید. این 6 سیستم تنوع گسترده‌ای دارند. هر ثانیه از بازی احساس تازگی می‌کنید. روند بازی اصلا خسته‌کننده نیست. انعطاف‌پذیری Codex بسیار بالاست. اگر با یک سیستم راحت نیستید می‌توانید از سایر سیستم‌ها استفاده کنید. مثل فرماندهان و جنگجوهای بزرگ باید از استراتژی‌های مختلف استفاده کنید. Codex مثل یک استخر عمیق است. هرچه مهارت بیشتری کسب کنید می‌توانید به قسمت‌های عمیق‌تر بروید و لذت بیشتری ببرید.

دروغ برای بازاریابی یا واقعیت؟

خیلی از بازیکنان در ابتدا فکر می‌کردند امکان ندارد که سبک استراتژیک در قالب بردگیم استفاده شود. بسیاری معتقد بودند ادعای بازی استراتژیک فقط یک ترفند بازاریابی‌ست. ولی کافیست وارد بازی شوید. به‌شدت تحت تاثیر این بازی قرار می‌گیرید. سازندگان Codex با به‌کار بردن سیستم استراژیک در بازی زهرچشم خوبی از کمپانی‌های بازی‌سازی ویدئویی گرفتند. آن‌ها نشان دادند که بردگیم‌ها اگرچه بسیار ساده هستند ولی می‌توانند رقیب سرسخت و بسیار جدی برای بازی‌های رایانه‌ای باشند.

کارت‌های کدکس

جنگ بازی‌های کامپیوتری و بردگیم‌ها

سیستم استراتژیکی که Codex در حال استفاده از آن است تفاوت بزرگی با سایر بردگیم‌ها دارد. معادل کامپیوتری اکثر بازی‌های رومیزی موجود است. طبیعی‌ست که وقتی نمونه ویدئویی یک بازی رومیزی در قالبی بسیاری جذاب‌تر و سرگرم‌کننده‌تر وجود دارد، دیگر کسی سراغ این نوع بازی‌ها نمی‌رود. وجه تمایز Codex این است که هیچ مشابه یا نمونه کامپیوتری برایش وجود ندارد. به‌جرات می‌توان گفت که قهرمانان Codex از ابرقهرمانان آثار ویدئویی بسیار جذاب‌تر هستند. Codex به‌نوعی یکی از معدود بازماندگان عصر تکنولوژی‌ست. تکنولوژی سال‌هاست مثل سیل به جان نوستالژی‌ها افتاده و آن‌ها را یکی یکی در خود می‌بلعد. باید امیدوار بود که دست شرکت‌های بازی‌سازی هیچ‌وقت به Codex نرسد. علی‌رغم استراتژی و ترفندهای بسیار زیاد بازی بسیار ساده بوده و اصلا گنگ و مبهم نیست. گیم‌پلی بازی بسیار چالش‌برانگیز است. نقش‌های بازی به چند جناح تقسیم می‌شوند. هر جناح وظایف و اهدافی دارد. تقسیم شدن به جناح‌های مختلف به بازیکنان جازه می‌دهد تا به‌دنبال ماجراجویی‌های دلخواهشان بروند.

سطح کیفی Codex

از نظر کیفی سطح بازی بسیار بالاست. بازی‌ای لوکس ولی نه‌چندان گران که می‌تواند ساعت‌ها شما را سرگرم کند. یکی از جالب‌ترین بخش‌های بازی مرحله تقسیم کارت‌هاست. یکی از اصلی‌ترین دلایل شهرت بسیر زیاد Codex همین روش تقسیم کارت‌هاست. اگر خیلی دنبال دردسر و بحث‌های رایج در بازی نیستید بهتر است کامل‌ترین نسخه بازی را خریداری کنید. سیستم تقسیم کارت نسخه جدید بازی نسبت به ورژن‌های دیگر بسیار ساده‌تر و بهتر است. به‌این ترتیب از شر جنجال‌ها و دردسرهای احتمالی خلاص می‌شوید.

کدکس استراتژی

نگاه کلی

مطالب گفته شده در این مقاله صرفا نظر شخصی من یا چند نفر نیست. این مقاله براساس نظرات هزاران گیمر نوشته شده. Codex حاصل ساعت‌ها فکر و اندیشه است. بازی‌ای استراتژیک و جذاب که به اعماق ذهن شما نفوذ می‌کند. تقسیم بازیکنان به چندین جناح جز ابتکارات هوشمندانه طراح بازی بوده. می‌توانید از سه رنگ یا قهرمان مختلف استفاده کنید. هر قهرمان (Hero) وظایف و نقش خاصی دارد. برای موفقیت متناسب با توانایی هر قهرمان باید استراتژی خاصی انتخاب کنید. اگر سه Hero مختلف انتخاب کنید، در مجموع شاید بتوانید بیشتر از 100 استراتژی استفاده کنید. شاید در ابتدا تعداد بالای تکنیک و استراتژی‌ها گیج‌کننده به‌نظر برسد ولی اصلا این‌طور نیست. نگران نباشید. کافیست کمی جزئیات پایه و اصول اساسی بازی را یاد بگیرید. شاید فقط 10 درصد از بازی آموختنی باشد. نکته اصلی بازی همین است.

90 درصد بازی کشف کردنی‌ست. هیچ‌کسی نمی‌تواند ادعا کند که کاملا Codex را یاد دارد. حتی طراح محصول هم کامل به آن مسلط نیست. با شروع هر دور بازی وارد دنیایی هزارتو و معماگونه می‌شوید. در پایان هر دور بازی بازهم عطش اکتشاف و استفاده از تکنیک‌های جدید را دارید. اکثر بردگیم‌ها محدودیت نفرات دارند. کمتر بردگیمی وجود دارد که بتوان با کمتر از 4 نفر بازی کرد. اگر هم بتوان بازی کرد، آن بازی هیچ جذابیتی نخواهد داشت. ولی Codex اصلا این‌طور نیست. می‌توانید حداقل با 2 نفر و حداکثر با 5 نفر این بازی را انجام دهید. ولی جذابیت بازی 2 نفره هیچ فرقی با 5 نفره ندارد.

به‌طور کلی اگر دوست دارید با قیمتی کم هم سرگرم شوید و هم کمی از گوشی و شبکه‌های اجتماعی و بازی‌های ویدئویی فاصله بگیرید، بردگیم Codex بهترین گزبنه برای شماست.

این بردگیم در ایران با نام بردگیم ماتیکانبردگیم ماتیکان توسط کمپانی خوش‌آوازه مستفیل منتشر شده است. امتیاز ویژه‌ی این بازی را از بامبیکس خریداری کرده و نسخه اورجینال آن با همان کیفیت در اختیار شما قرار گرفته است.

منابع: Boardgamequest